SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lazy,
Jeste tacno,al crveno meso,jaja su neophodna,a slaninica je jako masna zasto bi mu se cista masnoca davala..al zavisi opet od pedijatra svako prica drugacije..mada nisam za to da se bebi pre god daje tako nesto..sto vise povrca i voca to je najzdravije..
Sireve preporucuju sto masnije,sa vise procenata masti,mi cak tamanimo znenke,neki beli sir kao nasa pavlaka,samo sto je ovde jedu sa secerom,a malim bebama se ubacuje voce dve tri kasice jer je onako odvratno da se jede,al zato ima 9,2 %masnoce ,a 100gr.

Mirabel draga,
Sve voce i povrce mogu da budu alergeni,tj da neka beba bude alergicna,nije samo paradajz u pitanju..
Ja sam mom malom dala plavi patlidzan i odmah mu je izaslo iza uha crvenilo i to bas puno kao daz je bio u koprivama,samo jedan dan sam mu dala,vise nisam smela kad sam se konsultoovala sa pedijat rekao je moguce da je alergican al moras ponovo da mu das,tri dana(kao sto za sva povrca i voca radim),dala sam mu posle mes dana i super je ruckio,nista nije bilo,znaci od svega je moguca alergija samo znaci tri dana davati bebi i tako ste sigurni mozete posle sa ostalim mesati koje je vec jeo!

Lazy,
Jeste tacno,al crveno meso,jaja su neophodna,a slaninica je jako masna zasto bi mu se cista masnoca davala..al zavisi opet od pedijatra svako prica drugacije..mada nisam za to da se bebi pre god daje tako nesto..sto vise povrca i voca to je najzdravije..
Sireve preporucuju sto masnije,sa vise procenata masti,mi cak tamanimo znenke,neki beli sir kao nasa pavlaka,samo sto je ovde jedu sa secerom,a malim bebama se ubacuje voce dve tri kasice jer je onako odvratno da se jede,al zato ima 9,2 %masnoce ,a 100gr.

Pa i jeste svuda drugachije - svako podneblje ima neshto shto je karakteristichno. Mi npr. izbegavamo ribu bar 9 meseci, a japancima i josh mnogim primorcima je to jedna od prvih hrana. Mediteranci ce bebama dati masan sir, ljudi sa planina kajmak i meso a vojvodjani slaninu... sve je to ok dok je ishrana raznovrsna i nezagadjena gomilom hemije.

Mirabel draga,
Sve voce i povrce mogu da budu alergeni,tj da neka beba bude alergicna,nije samo paradajz u pitanju..
Ja sam mom malom dala plavi patlidzan i odmah mu je izaslo iza uha crvenilo i to bas puno kao daz je bio u koprivama,samo jedan dan sam mu dala,vise nisam smela kad sam se konsultoovala sa pedijat rekao je moguce da je alergican al moras ponovo da mu das,tri dana(kao sto za sva povrca i voca radim),dala sam mu posle mes dana i super je ruckio,nista nije bilo,znaci od svega je moguca alergija samo znaci tri dana davati bebi i tako ste sigurni mozete posle sa ostalim mesati koje je vec jeo!

da, u pravu si. ali se osip desio van sezone, nakon svoh onih letnjih meseci u kojima je jela domaci sezonski paradajz na koji nije imala nikakvu reakciju
isto kao i sa vensezonskim bresvama

btw, slanina :mrgreen: ima dosta D vitamina, problem sa slaninom je so, ako to moze da se resi, sto da ne? moja cerka se razvaljuje od domace slaninice sapunjare, ukinucemo je kasnije, za sad je dobra.
i dalje, teletina ima uzasno mnogo holesterola, mnogo vise od svinjetine nemasnih sorti, a opet je jedno od prvih mesa koja se preporucuju

Keka, Za grceve isprobajte da li pomaze Espumisan, Nurse harveys sirup, voda sa par zrna kima...Svakom nesto drugo bar malo pomogne.
Ja cu fenu da podignem spomenik:D, posto je nama mnogo pomagao. Bebama jako prija taj zvuk, pa kad ga spustis u krevetac, cesto i zaspi uz fen, a mozes sa distance malo da grejes stomacic. Videces, odmah se umiri...Mi smo nekoliko meseci koristili fen kad spustamo bebu u krevetac, pa se probudi i odmah zaspi kad pustimo fen:mrgreen:

Keka, Za grceve isprobajte da li pomaze Espumisan, Nurse harveys sirup, voda sa par zrna kima...Svakom nesto drugo bar malo pomogne.
Ja cu fenu da podignem spomenik:D, posto je nama mnogo pomagao. Bebama jako prija taj zvuk, pa kad ga spustis u krevetac, cesto i zaspi uz fen, a mozes sa distance malo da grejes stomacic. Videces, odmah se umiri...Mi smo nekoliko meseci koristili fen kad spustamo bebu u krevetac, pa se probudi i odmah zaspi kad pustimo fen:mrgreen:

Nurse harveys sirupa nema vise kod nas jer uvoznik vise ne uvozi isti ...
a recimo cula sam i ja za fen al moj lazar se fena i usisivaca plasio tako da od toga nista nije bilo,mada je nama pomogao prethodno pomenut sirup al kazen nema ga vise kod nas...

Kako ste obezbedili fijoke da deca ne mogu da otvaraju? Mi smo zalepili nekom trako, ali sada je poceo to da odlepljuje i stavlja u usta. Dobili smonesto za obezbedjivanje fijoka, ali moraju da se buse. Jel postoji nesto bez busenja, a da je efikasno?
tri puta otvorio fipku, chetvrti put mu pala na noge... i eto.
nauchio.

rerna je "pec" nije hteo da slusha, uzela mu prtic, prinela delu koji nije bio vreo, vec vruch, chisto da zna. i eto, nauchio.

al` sam potpuno svesna da ovaj princip necu moci da primenim za utikache... :lol: :lol:

Mi smo u subotu kupili za utikace plasticno nesto se gurne samo u rupice i nema sekiracije :super:..i za vrata nesto od stiropola gore se stavi i nemoze da ih lupa,prstici su bezbedni..Za fioke imalo samo ono sto se busi,al videcu dal ima nesto bolje..za stolove one zastite smo uzeli za ivice,tako da smo bezbedni..i jos da nadjem za ormare i za dodnji deo u kuhinji ,videla sam nesto plasticno se stavi oko one rucke i nemoze da otvori!

Ja sam chitala da im se hvata neka plesan zbog losheg skladishtenja http://www.politika.rs/rubrike/potrosac/Toksini-u-zitaricama.sr.html ...a shta je Kvi videla ne smem ni da zamislim.

Sve bre neshto ne valja...
:think: Sad sam se setila priche koja je pre petnaestak godina izashla u nekim americhkim novinama - lik je tako izbacivao jednu po jednu hranu iz upotrebe, kad god prochita da neshto ne valja... na kraju je jeo samo pshenichne klice koje je sam sebi gajio... i umro od gladi :confused:

a do kada se deci daje da piju uvece mleko i samo mleko i jel se ta konzumacija odnosi samo na flasicu ili kako???mislim dal to mleko pred spavanje piju iz flasice i kad su malo veci i kad prelaze na casu tj mleko iz case pred spavanje da piju i kada izbaciju to mleko pred spavanje?

Back