Jukie
Aktivan član
- Poruka
- 1.479
do viska bilo cega (osim kilograma) sigurno nece doci
E to već imam

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
do viska bilo cega (osim kilograma) sigurno nece doci

naravno da možeš,slobodno daj grašak sa malo slatke šargarepice i putera(možeš i maslinovo ulje),ješće Sergej samo tako..
...ako je zbog kostiju, postoje fileti 
ovako, ja se ozbiljno brinem, majke mi....
http://blog.b92.net/text/10672/Šta nije u redu sa mojim detetom? (Rani znaci autizma)/
kao shto reko`... ozbiljno se brinem...
moje dete od ovih simptoma ima dosta, a ima i najvazzniji... ne odaziva se na svoje ima a ima 17 meseci... ma koliko vikala, ma koliko ga dozivala, on se ne odaziva...
Ne može se dozvati (mi smo mislili da možda ima problema sa sluhom jer se nije odazivao na ime, ali smo onda shvatili da se na čokolada ili reklame koje voli, odmah trza)
· Nema očni kontakt (ne gleda vas u oči kad mu se obraćate ili to radi veoma kratko)... on me gleda, ali prilicno kratko....
· Zamišljenost nije preterano zamisljen, ne mogu da kazem
· Dekoncentriranost niti je dekocentrisan, chak ima ogroman stupanj koncentracije
· Problemi sa spavanjem - česta buđenja po noći ne budi se nocu
· Dobra beba - tj. pasivna beba bio je dobra beba, ali ne i pasovna beba
· Ne imitira, ne pokazuje prstom kad nesto želi.Često uzima ruku odrasle osobe i njom pokazuje na predmet umesto svojim rukom. ne pokazuje prstom nishta, sem dugmica u liftu ili prekidacha za svetlo u hodnicima. kada hoce vode uzme me za ruku i vodi do sudopere, kada hoce tv donese mi daljinski, kada hoce sok, donese mi flasicu i to je to.
· Ne promatra što se dešava u okolini svako deshavanje u okolini ga interesuje 30es sekundi
· Stereotipna (repetitivna) ponašanja - vrti se u krug, hoda amo tamo, besciljno se ljulja, ovoga, HVALA BOGU, nema
· Fasciniranost nekim detaljima - voda, baloni, mehurići sapunice fasciniran je vodom, stvarima koje se okrecu, tochkicima i svim vrstama dugmica - telefonski gici, gde god vidish zgodno dugme, a ti ga pritisni....
· Hod na prstima ne
· Vrtnja predmeta uvek
· Hiperaktivnost mislim da je normalno aktivan, kad se umori, on sedne
· Slaba ili nikakva socijalizacija s drugim osobama onako, decu zaobilazi, odraslim prilazi samo kad mu neshto treba
· Ne govori ako se u govor podrazumeva, tatatata, gu gi, kaka gaga gigujaga.... itd, a mama se kazze samo u skandiranju - ma-ma-ma (i pri tom pljeska rukama), onda govori, ponavljam ima 17 meseci
· Blage motoričke smetnje ne, hvala bogu. hvata i najsitnije mrvice, trchi i skache normalno, popenje se na neshto dok si rekao keks
· Ponavljanje reči (eholalija) umesto normalne verbalne komunikacije ja bih volela kad bi on ponovio neku rech.
· Dodirivanje rukom i vođenje umjesto verbalnog zahtjeva jedini nachin komunikacije
· Distanciranost desava se, posebno kad gleda tv. iako mu maksimalno ukidam, bio je mnogo bolestan u poslednje vreme, i dosta vezan za kucu, i chovek nema nekog izbora. kao shto rekoh, ne odaziva se na ime. uopshte.
· Nedostatak zanimanja za ostalu djecu i ono što ostala djeca rade vrlo retko ga zainteresuje shta druga deca rade
· Izostanak odgovora na verbalne zahtjeve jedini zahtev koji zna je "daj ruku" i "idemo" - da ruku i krene ka vratima za napolje.
· Izbjegavanje fizičkog kontakta nisam primetila, ali sam primetila da ima izrazito visok prag bola
· Zabavljanje sa samim sobom, okretanje, prevrtanje, pljeskanje dlanovima itd. ovo mislim da rade sva deca u nekoj kolichini, stvarno nije neki pokazatelj
· Neprimereno smejanje ili ispadi bez vidljivog razloga ne
· Neprimjerena povezanost za stvari ne
· Opsesivno-kompulzivno ponašanje, npr. poredavanje stvari slazze i do 8 kocki jednu na drugu, pa srushi i nastavi dalje... vrati se kockama, ali ne radi to bash recimo pola sata....
· Ponavljane čudne igre koje traju dug period vremena, npr. slaganje kocaka jedne na drugu vidi gore
· Insistiranje na rutini i ne-menjanju ničega u okolini ne
i da li ja imam razloga za brigu?
vishe osnovnih uslova ispunjava - ne odaziva se, ne govori, ne pokazuje prstom shta zeli i ne gleda te - deluje potpuno nezainteresovan... da, imam razloga za brigu.
prichacu sa muzzem.
Bas ste pisale o vrticu,pa da pitam jel zna neko sta je potrebno od dokumenata za upis?
Bas ste pisale o vrticu,pa da pitam jel zna neko sta je potrebno od dokumenata za upis?
![]()

mislila sam za upis deteta u vrtic
![]()
Hvala,a sta je M obrazac?kada beba moze da pije recimo neskvil?od kog meseca?
Moj neće čisto mleko, pa je Nesquik spas.