SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zene, jedno pitanje...
Ova moja malena ne zeli da siki... :confused: I ako zeli, onda je to skroz malo...
Stvarno nemam pojma sta da radim... :think:

Nekoliko dana nije problem, nemoj odma adaptirano da joj nudish, naidje i njima ko i nama par dana kad nisu gladni, pa onda par kad bi samo jeli....
A mozzda je i gladna a neshto ne ide - proveri da ti grudi nisu previshe tvrde, pa joj je teshko da pochne - probaj malo da izmasirash, da pochne mleko da curi, pa da mozze lakshe da uhvati siku.
U svakom sluchaju, ako se nastavi tako konsultuj lekara pre nego shto joj dash ishta drugo.

paaaaaaaaaaa ja ne znam ni kako se pocinje
ali je godinu dana neka vremenska granica za kravlje mleko u svakom slucaju
negde na pocetku ove teme ima detaljno objasnjeno sve u vezi kravljeg mleka i mikro krvarenja cini mi se creva kod beba.
ali bez obzira na to, meni je kravlje mleko cisti shit, jogurt je ipak moj favorit, a sa jogurtom bi mogla da pocnes jos malo

Nama se desavala temperatura sa svim ostalim stvarima u redu. Nista urin, nista stolica, nista grlo ni pluca ni nos. Suvo ko barut. A za zube nam je privatni pedijatar u kojeg bas imam poverenja rekao da su to price o temperaturi onih koji ne znaju sta je sa detetom.
November nesto pisala o razmeksavanju desni i temperaturi al se ne secam vise bas tacno sta, msilim da je sustina bila da ozbiljnija temperatura nema veze sa zubima.

pa ja ne mogu da se zakunem da su u pravu lekari koji ne priznaju da je temperatura, curenje nosa, proliv povezan sa nicanjem novih zuba
jer je kod nas uvek i bilo povezano
svi problemi su nestajali kao rukom odneti cim bi zubic nikao
sa druge strane, cerku moje kume su jadnu kljukali antibioticima dok su joj nicali zubi

a mene je oet jedna prijateljica doktorka ubedjivala da proliv ima veze sa prljavim rukama...

Pocheli smo sa jogurtom i kiselim mlekom, a i proshla me je ona zzelja za uvodjenjem kravice od jutros, to sam samo bila poludela poshto mladi gospodin celo pre podne nije hteo da jede, nego samo da 102 puta sisa. U svakom sluchaju, pitanje mi ostaje za kasnije - kad pochnemo sa kravicom jel razredjujemo ili je to samo za malene bebe?

kravica se razredjuje do pune godine (:roll:) na dve trecine
od pune godine je punomasno mleko, 3,2% min, bez razredjivanja
ubio me Bog ako mi je nesto jasno
a to sto malisa zeli da sisa, mozda zeli blizinu i mazenje a ne zato sto je gladan

..ja nisam tako.. :rumenko: ..prvih mesec dana dve trecine mleka i jedna trecina vode,
posle toga samo kravica..ali sam je uvodila u malim kolichinama (kashe, griz) od 7-8 meseci,
a od 8-9 razblazivala i posle ne..
..e da - i nisam kravicu nego dnevno, prokuvano..
..sad kad se i dnevno ne kuva ja bih ga bebi ipak prokuvala..

..slazem se sa mirabel za mazenje, lazy.. :)

pa ja ne mogu da se zakunem da su u pravu lekari koji ne priznaju da je temperatura, curenje nosa, proliv povezan sa nicanjem novih zuba
jer je kod nas uvek i bilo povezano
svi problemi su nestajali kao rukom odneti cim bi zubic nikao
sa druge strane, cerku moje kume su jadnu kljukali antibioticima dok su joj nicali zubi

a mene je oet jedna prijateljica doktorka ubedjivala da proliv ima veze sa prljavim rukama...

Za proliv sam cula razumno obrazlozenje- luci se vise pljuvacke koja onda menja i kiselost u ustima i crevima i dodje do proliva. Za temperaturu ne znam.

E, ovako...
Zubici, na zalost nisu...
Posto temperatura ne prestaje, davali smo 3 puta Paracetamol i snizi se do 37.5, uradili smo krvu sliku...Leukociti smanjeni, monociti poviseni(12, a do 6 su za bebe), trombociti snizeni(250, a od 360 su normalni)...Ma nasekirala sam se nacisto kad sam videla, jer znam da monociti i trombociti smanjeni na grozna oboljenja mogu da ukazuju..Drugarica lekar me prvo smirila je kaze da kod dece cesto podivljaju rezultati i da ne moze cesto knjiski da se gleda. Otisli u DZ, gde zive duse nije bilo i pregledala ga nasa dr. Kaze sve u redu, a KS ukazuje da je virus :neki:.
Trombociti po njoj ok kaze vec od 150(aman, dogovorite se lekari!), samo gleda leukocite...
Samo skidanje T i kontrola KS u ponedeljak, a ako se pogorsa da dodjemo...
Nadam se da ce proci samo, da nece trebati dalja ispitivanja.

Ja nemam zivaca da cekam 38.5, a i u bolnici kad smo bili su mu skidali sa 38, a vidim da dosta ljudi svojoj deci skida sa 38, pa sad valjda to nije nesto mnogo strasno...

Sumnjam i ja na mazzenje, ali definitivno postoji veza i sa klopom - kad ne jede normalnu klopu sisao bi non stop, a kad se najede mesine i povrca i kiselog mleka, onda zna da se mazi i bez da sisa. :think: A zashto nekad nece da klopa, to ne znam... mozzda mu ne ponudim pravi izbor, mozzda mu neshto bash treba mleko (e, tu mi je kravica pala na pamet), a mozzda mu je samo da zanimljivo da me baca u dileme i trileme :dash:

E, ovako...
Posto temperatura ne prestaje, davali smo 3 puta Paracetamol i snizi se do 37.5, uradili smo krvu sliku...Leukociti smanjeni, monociti poviseni(12, a do 6 su za bebe), trombociti snizeni(250, a od 360 su normalni)...Ma nasekirala sam se nacisto kad sam videla, jer znam da monociti i trombociti smanjeni na grozna oboljenja mogu da ukazuju..Drugarica lekar me prvo smirila je kaze da kod dece cesto podivljaju rezultati i da ne moze cesto knjiski da se gleda. Otisli u DZ, gde zive duse nije bilo i pregledala ga nasa dr. Kaze sve u redu, a KS ukazuje da je virus :neki:.
Trombociti po njoj ok kaze vec od 150(aman, dogovorite se lekari!), samo gleda leukocite...

Ja nemam zivaca da cekam 38.5, a i u bolnici kad smo bili su mu skidali sa 38, a vidim da dosta ljudi svojoj deci skida sa 38, pa sad valjda to nije nesto mnogo strasno...

Nadam se da ce mu uskoro biti bolje... :zag: :heart: javljaj sta se desava Angi! :aha:

E, ovako...

Nemoj mnogo da brines, ne znam tacno koliko dana ima temperaturu.
Pre tri nedelje moja mala je imala isti slucaj, temperatura, snizeni leukociti, a nikakvi simptomi, raspolozeno dete. Ona je imala tzv. trodnevnu groznicu, odnosno Rozeolu, to je jedan od decijih virusa. Temperatura traje 3 dana, a 4. dan se pojavljuje sitan osip koji traje maksimum 3 dana, nije strasan, meni je samo kad je dobila osip malo bila nervoznija taj dan. Taj virus je pracen niskim leukocitima, verovatno je to. Samo skidaj ako predje 38, nemoj da mucis dete, misljenja su podeljena oko skidanja temp. Ja i sebi skidam kad predje i 37, mrzim temperaturu i lomi me uzasno. Trebalo bi posle treceg dana da prodje temperatura, ako je Rozeola. Pozdrav i da nam bebac brzo ozdravi!

Marija,
Kako si znala da je ta Rozeola u pitanju? Jesu li vas poslali na ispitivanje koji je virus ili na osnovu tog osipa kasnije?
Evo od sinoc nema povisenu T, mada je jutros poceo malo da kasnje i kija:roll:
Temperaturu je imao 2 ipo dana.

JA sam ko najgora baba..ja te kartonske kutije nosim na pijacu da mi spakuju jajca ako vec ne kupujem kod jednog cike koji ima kutije pa lepo to kulturno spakuje...
Phe pa kupuj manje jaja ako mislis da ne mozes sve da potrosis..ta na pijaci trebalo bi da su sveza jer mislim da ljudi cesce tamo kupuju...ali opet...
MOje dete u poslednje vreme odbija da jede jaja..bas sam se sinoc zalila mami..
A inace je cudno kao mislim o necemu i sutradan vec neka mama to napise na forumu...
Ala smo sve telepatski povezane...bas se cudim :zcepanje:

Back