SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja vise i ne znam koliko puta se Nikola probudi u toku noci...On ustvari stenje,cvili,pa zaplace,ja mu dam dudu ili vodu pa nastavi da spava,i tako po sto puta...Mleko obavezno mora da pije oko pola tri i to ne znam kad cemo da izbacimo.A ovo budjenje...mislim da ga muce desni...jos cekamo prvi zub...

Znam da necu pronaci siguran odgovor na forumu, ali ajde da pitam dok ne odemo kod lekara:roll:
Pre nekoliko dana ucinilo mi se da je bebi kao malo naduveniji desni deo stomaka. Tj. posto, blago mami, lepo rucki i napreduje, dobio je stomacic, ali nekako mi malo desna strana zaobljenija u odnosu na levu...Moj muz pogledao, i kao ma ne...Onda smo to ignorisali, ali veceras opet nesto gledam, pa se i on slozio da je kao malo vise ispupcen na desno.
Uopste mi se ne ide kod lekara u vreme gripa i raznih grugih virusa sad, ali ipak...
Nadam se da tripujemo...Jel se vama tako nesto nekad ucinilo?

Angi vodi ga kod doktora,mozda nije nista,mozda se dete stvarno samo dobro narucka......:) Samo moj ti je savet da ga vodis privatno ili bar u savetovaliste,gde ne idu bolesna deca da ne pokupi nesto.........

Citam kako imate problema sa izbacivanjem mleka u toku noci.Mom Aleksi je kao bebi od par meseci ustanovljena alergija na proteine iz mleka.Borili smo se sa alergijom dok je sisao,nisu mi savetovali da prestanem da ga dojim.Ali kad je prestao da sisa morao je da pije posebno mleko,zove se PREGOMIN na bazi je pileceg mesa,bez tih visoko alergogenih belancevina-tako su mi objasnili.I grozno je ne mozete da zamislite kako.Uopste nije hteo da ga pije.Taj period mi je bio grozam.Ne sme nista od mlecnih proizvoda,keks samo posni,nakmanja kolicina mleka u nekom keksu,kolacu bilo cemu mu je izazivala proliv i naravno osip.Jedino je hteo da pije nocu to mleko,jer valjda ogladni,pa ako se ne budi,sama sam ga budila da popije punu flasicu.Sve sto se sprema sa mlekom -palenta,sve te instant kasice,pire......sve sam mu pravila sa tim posebnim mlekom.Bogu hvala ta alerija se sa 20 meseci izgubila,ponovili alergo test i jednostavno je prestalo,tako su nam i govorili u Tirsovoj.Ali tek onda nastupa agonija.Nece da prihvati kravlje mleko,ostale mlecne proizvode.Kao bebi od 6 meseci kad uvodite neku novu hranu ,e to sam je radila sa detetom od skoro dve godine.
Sada ima 4 god i jede SVE,ali je period kroz koji smo prosli muz i ja bio pakao.
Zato se ne nervirajte,budite srecne sto vam deca piju mleko,sve ce to proci i samo od sebe prestati.
Pozdrav:bye::bye::bye:

Nešto me ova priča sa mlekom noću sad zabrinula - a šta sa zubima??? Ako se uspavljuju mlekom cele dve godine, kad već imaju puno zuba, ispadne da bar jednu punu godinu ti zubići spavaju u slatkim ustima. Nama su nešto pričali u škloci kako bebama i pre nego što im niknu zubi treba uveče gazom oprati usta, a ja Niku nema šanse da perem zube pre spavanja, i on se uspavljuje sisajući.

Nešto mi juče Nik bio čudno plačljiv, pogotovo kad hoće da sisa i ja utripovala da je nešto sa mlekom pa otvorila kutiju adaptiranog da probam da mu ponudim - naravno usledilo je 'bljak, neću' i sad će ta cela kutija mleka da propadne i baci se ako mi ne date neku ideju kako da ga iskoristim u kuvanju. Jel može neka palenta, griz ili neki kolačići da se prave?

Ja adaptirano mleko stavljam u skoro sve kasice.......Stavljam ga u pire krompir,pomesam ga sa kasicom od sargarepe,dodajem ga u kasicu od bundeve ili kombinujem npr.krompir,brokoli i malo adaptiranog mleka...

ja sam to radila do godinu dana,i tek onda smo počeli da peremo zube četkicom i pasticom,a do tada svako jutro i uveče umičila pelenu u rastvor vode i soda bikarbone i time dobro protrljala jezik,usnu duplju,desni,zubiće koji su već izrasli..

bas to Mici...cisto preventive radi od sode bikarbone ne moze biti nista lose a posto bebe ne smeju da koriste kaladonte da bi im se usta cistila onda je jedino soda sredstvo..jer vodom se ne mogu ukloniti bakterije koje se mnoze u ustima a tu ih ima daleko najvise verovali ili ne...

To se obicno radi malim bebama protiv sora.
Znam,pricalo se o tome,moja beba to nije imala,bio joj je beo jezik al to posle mleka kasnije kad popije vodicu to nestane,i piala sam ovde pedijatra on mi je isto to rekao da je to od mleka,mozda i posoji taj sor neznam koju trapiju daju ako se to pojavi!
ja sam to radila do godinu dana,i tek onda smo počeli da peremo zube četkicom i pasticom,a do tada svako jutro i uveče umičila pelenu u rastvor vode i soda bikarbone i time dobro protrljala jezik,usnu duplju,desni,zubiće koji su već izrasli..

A sto do god dana?ovde odmah preporucuju cim se pojave zubici odmah pranje cetkicom i pastom!:cmok2:

pa da al beba koja nema zube njoj pasta nikako nije potrebna a iskreno ni cetkica po mom misljenju vec kad krenu zubici moze da se pocne sa pranjem al cisto igre radi ali kako beba koja niti zna da sedi niti da da joj se peru zubici da se navikne na situaciju pranja zuba pa bas tako ja sam zadrzala to paranje usta sodom bikarbonom upravo iz raloga da dete nauci da se zubi peru posle kupanja naravno to je primarna varijanta a naravno da cemo ih prati 2 puta dnevno i vise :)

Postoje specijalne cetkice i paste za bebice:whistling: kao sto rece nastasa:klap:
i mogu naravno da je gutaju ako se lepo neispere..nista im nece faliti pa i deca od god i navise neznaju lepo da ispljunu pa jer im nesto falilo od toga?!Bolje pasta nego non stop da joj se sodom peru...tu se neslazem...
Perite vi samo bikarbonom,jeste da u svakoj pasti ima bikarbona al je nekako ruzno prati tako zasto postoje paste:dontunderstand:
Moj bebac joj nema nijeedan zubic al cim mu bude izasao koristicemo cetkicu i pastu:super:

pa da ni moj nema zubice al cim budemo dobili prvi naravno da cemo prati cetkicom i pastom al dok nema zubice to pricam koristim sodu bikarbonu ...

Naravno mila:cmok2:
Higijena pocinje od nicanja prvih zubica..kazem neslazem se za bikarbonu al ako je tebi rekao pedijatar radi tako i opusteno.moj je rekao dovoljno je da popiju vodicu posle jela i usta se isperu a kad vec ima zubice onda druga prica pranje,pranje,mislim to je vise igra,cisto proci cetkicom i pastom dva tri puta tako se bebac navikava da posle jela sledi pranje zuba..pametni su oni..gledam sad izmislili toaletni papir za malu decicu tako se lakse odvikavaju od pelena...

mi smo koristile te DM cetkice i super su - za tri faze - dok su u nicanju ili neposredno pred, kad niknu i kad izrastu
i btw, moja vestica jos uvek ne ume da pljune pastu
svidja joj se, guta i tokom pranja zuba :dash:

mi smo koristile te DM cetkice i super su - za tri faze - dok su u nicanju ili neposredno pred, kad niknu i kad izrastu
i btw, moja vestica jos uvek ne ume da pljune pastu
svidja joj se, guta i tokom pranja zuba :dash:

Hehe lutkica mala..pa ukusno joj..:hahaha:
MOje dete obozava da gleda kako ja perem zube raduje se cici...a kada vidi cetkicu odmah zeva :heart:

Back