- Poruka
- 20.599
Drugarice i drugari...svecano vas obavestavamo da nam je nikao prvi zubic!!!!
Bez po muke...nije bilo temperature, nije bio nervozan...jedino se bio ponekad nocu budio placuci...![]()
Cestitamooooo!!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bez po muke...nije bilo temperature, nije bio nervozan...jedino se bio ponekad nocu budio placuci...![]()

Ma to je strasno kakve face pravi dok je jede. Ja mu je inace dajem dva puta mesecno mada mislim da bih trebala cesce. Sad malo vise forsiram piletinu, dva puta nedeljno, curetinu, kako kad a pocela sam i ribu da mu dajem i to filet somovine. Ali ipak znam da je dzigerica nezamenljiva. Koliko mu puta ti dajes![]()
Hvala na cestitkama...
Moram priznati da se ni malo ne radujem tim tragovima "malih slatkih zubica"...![]()

a el to pomazze?Espumisan...![]()
Bravoooo!!! Pa i da svi ostali dodju na ovaj svijet na isti nacin!!!Ja sam malo zabrinuta zbog klope. Malisa ima tri nedelje i gladan je posle podoja! Lepo se vidi da je dete jos gladno. Sisa sat vremena i to aktivno i posle toga mu dam jos 60ml adaptiranog mleka!!! I tek onda se smiri. Imam dovoljno mleka, mogao bi da sisa satima, ali pitanje je koliko ga to zasiti. Da li je moguce da nije dovoljno kaloricno? Kako se to ispituje? I kako da znam da on zna kad mu je dosta? Da ne postane debela prozdrljiva beba??? Mada, kad malo bolje razmislim, ja mu ne nutkam da jede, sam trazi, valjda beba zna sama kad joj je dosta, zar ne? Zna li neko nestoo tome? Treba li da se brinem ili da mu dajem da jede koliko god trazi sam?
Ja sam malo zabrinuta zbog klope. Malisa ima tri nedelje i gladan je posle podoja! Lepo se vidi da je dete jos gladno. Sisa sat vremena i to aktivno i posle toga mu dam jos 60ml adaptiranog mleka!!! I tek onda se smiri. Imam dovoljno mleka, mogao bi da sisa satima, ali pitanje je koliko ga to zasiti. Da li je moguce da nije dovoljno kaloricno? Kako se to ispituje? I kako da znam da on zna kad mu je dosta? Da ne postane debela prozdrljiva beba??? Mada, kad malo bolje razmislim, ja mu ne nutkam da jede, sam trazi, valjda beba zna sama kad joj je dosta, zar ne? Zna li neko nestoo tome? Treba li da se brinem ili da mu dajem da jede koliko god trazi sam?
nece postati debela prozdrljiva beba
jer malim bebama sve stoji "zapisano" u kaki. Ukoliko je zelenkasta znak je da je beba gladna ili prehlađena, ali ovo drugo je vidljivo. Daj joj da jede kad god "zatraži" jer one ipak znaju da kažu kad su gladne!
Drago mi je da je neko ima slična iskustva! Ovo sa putovanjem sam zapravo "isprobala" sa najmlađom ćerkom i sa dva meseca je vodila u Sarajevo usred zime kako bi je videli baba i deda mog supruga. Oni su hvala Bogu živi i danas a mi eto stekosmo pozitivno iskustvo pa ga primenjujemo i dalje.
. Posto sam imala dovoljno svog mleka (sumnjala sam sta se u stvari desava dok sisa) onda sam svoje mleko prikupljala i davala mu iz flasice posle podoja i pio je i to. A sa nekih mesec dana kada je prosla prva kontrola i videli smo da dobro napreduje prestala sam da dodajem to sa flasicom posle podoja i lepo je naucio da siki koliko hoce i koliko mu treba.Ja sam malo zabrinuta zbog klope. Malisa ima tri nedelje i gladan je posle podoja! Lepo se vidi da je dete jos gladno. Sisa sat vremena i to aktivno i posle toga mu dam jos 60ml adaptiranog mleka!!! I tek onda se smiri. Imam dovoljno mleka, mogao bi da sisa satima, ali pitanje je koliko ga to zasiti. Da li je moguce da nije dovoljno kaloricno? Kako se to ispituje? I kako da znam da on zna kad mu je dosta? Da ne postane debela prozdrljiva beba??? Mada, kad malo bolje razmislim, ja mu ne nutkam da jede, sam trazi, valjda beba zna sama kad joj je dosta, zar ne? Zna li neko nestoo tome? Treba li da se brinem ili da mu dajem da jede koliko god trazi sam?
Nema nedovoljno kaloricnog mleka! Te price pricaju babe i dede!
***, ne mogu da verujem koliko neobavestenog sveta ima
I najbolje je kada ti savete o dojenju daju zene koje same ne doje niti su dojile... svasta
ja sam ti kao neko iskusan i uspesan u dojenju rekla da se manis tog adaptiranog mleka
najgora stvar koju mozes da uradis je da mesas dojenje i adaptirano mleko jer tada ne moze beba da iskoristi svo gvozdje iz tvog mleka
nikad ne treba mesati!!!!
Upravo tako!
I jos da dodam, bebici je mnogo lakse da vuce iz flasice.
Izgleda da se ona (beba) malo "ulenjila".
Pokusaj da izbegnes flasicu na neko vreme.
Daj joj na kasicicu.
Sve ovo se odnosi na iceland, a ja se nadovezah na etokako 2.0![]()
Drage mame! Vratismo se zivi i zdravi sa manijackog proputovanja po moru i planini. Jako nam je prijalo. Naravno da sam zaboravila neke jako bitne stvari koje posle nismo mogli odmah da kupimo, pa smo preziveli uz razne improvizacije. Bebac je sad pravi devojcurak, ojacala je, ugojila se, zarumenela na vazduhu, bas je matora.
ono sto moze da se uradi da se bebino sisanje ucini efektnijim je da se pre dojenja izmuze sa pumpicom ono prvo mleko koje je puno vode i secera, a da se bebi posluzi sisa sa onim drugim mlekom koje je puno masti
to ce mozda produziti vreme nedojenja tj. razmake izmedju dojenja, ali ne mora da znaci jer beba ne sisa samo zato sto je gladna, nego zato sto joj je to potrebno... to je smiruje, ili treba joj mama
mozes da mu das varalicu ili ne znam kako se zove na srpskom, na engleskom (am.) pacifier, (uk) soother
kako znas kada je izaslo svo ono "prvo mleko", kada pocne sporije da curi, onda si stigla do onog kaloricnijeg mleka
nekad bebe posisaju ono sa vodom i secerom, pa se zasite, zaspu, ali brzo ogladne ponovo
moj sin je bio maratonac, taj je sisao sve i stalno i kada je gladan i kada nije
ima zaista mnogo razlicitih stilova sisanja kod beba, sve zavisi od njihovog karaktera
imam neki tekst o tome, ali je na engleskom i mrzi me da prevodim