SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa to i kazem, Ogija svaku noc boli, pa se pitam da li je puno da mu dajem svaku noc. Inace, on preko dana uopste ne pokazuje da ga nesto boli, vecinu dana je mir mirni.

Pa oceni sama, ne moj svako vece, moze 2-3veceri za redom al ne bi valjalo duze...kao sto sam ti rekla, ako vidis da bas ne moze da zaspi ili se budi 100puta nocu ti mu daj...ako je situacija iole podnosljiva ti iskuliraj i namazi mu neki gel...proci ce i to...jel su to prvi zubi? zaboravila....:whistling:

Moras da izdrzis i ti i beba.To boli dok se zubic ne spusti u kanal i dok ne probije kozu.Posle toga je pesma;)
jeste... ja mogu da potvrdim da posle sa zubicima uopste nije problem
kada pocne da se krece i da se vise sam igra, mnogo toga mu skrece paznju pa nije skoncentrisan samo na taj bol
budu malo razdrazljivi, ali nista strasno :)

ali secam se ranije, pa ceo dan samo kuka, pa sam ga nosala u slingu po celi dan ili sam mu davala paracetamol, pa je spavao i sisao

u stvari, tako je kod mene na Malti :lol: ali moguce da je u Srbiji sasvim razlicita stvar sa zubima... pojma nemam, nikad nam nisu rasli zubi u Srbiji :lol:

Prvi su zubici i dala sam mu sinoc paracetamol i sa puno nade legla da spavam.....ama, okle.....ista prica, non stop se budio. Ako se ovako nastavi do 2 i po godine, nadrljali smo ga!

Da li su onda zubi? Da mu nije vruce? Sta god da ga je bolelo nema sanse da mu ne mine bol od paracetamola(mene prolazi migrena od njega)...Obrati paznju mozda mu nesto drugo smeta(sta ste mozda promenili kada je poceo da se budi?)...

i meni se čini rosi da je tu možda nešto drugo u pitanju...da niste pomerili vreme kupanja,raspored nameštaja u sobi ili tako nešto?...i takve stvari znaju da utiču...ili put na godišnji,pa onda vraćanje kući u stari tok...hm...

:( Nismo nista mijenjali, cak nismo ni na godišnji isli. I ja sam mislila da mu je vruce i ranije bi se on probudio 2-3 puta, ali bi popio vode i odma bi zaspao. A sinoc je cak i svjeze bilo. Ja bas pazim da postoji neki red sto se tice i kupanja i hranjenja. A pominjala sam vam da on tako pocne da place, a ni oci ne otvara, pa mi se sve cinilo da sanja nesto strasno :( . Ne znam ljudi, ja sam ipak sklona da povjerujem da su zubici, jer on non stop trpa sve zivo u usta i vidim da mu prija kad ga masiram po desnima.
Koliko, inace, traje to dok zub ne probije kozu, u prosjeku?

P.S. Jos jednom, on tako place samo u toku noci, nikad ne primjetim da ga boli u toku dana.

Poslednja izmena:
ja sam njoj samo dva puta dala sirup zbog bolova kad su izlazili zubići ,,Eferalgan" i to pola doze... Niko mi nije rekao a nikog nisam ni pitala - pisalo je na uputstvu da ublažava bolove a ja sam znala da je boli užasno, upalile se desni osetila sam pod rukom i dala joj... smirila se tako - trećeg dana već nije bilo potrebe, mogao je gel da sredi stvar

Mene kad svekrva pita, "jel Nina sada dobro, ne plače više" ? (pritom misli na grčeve) dete za pola
sata krene da plače i da je muče grčevi :otkacio:
Ima li veze, stvarno ne znam ali je simptomatično.. juče sam baš pitala mm da li je primetio,
i on je potvrdio inače bih mislila da sam luda :lol:

E espi - a jel se probudi i rasplače baš u onom trenutku kad kreneš da ga spuštaš u krevetac? :lol:
to mi je radio dok je bio manji
sad me zeza drugacije
taman sam ga spustila,a on otvori oci i pocne radosno da se bacaka u fazonu: sto sam te zeznuooooooo
e ja onda njega zeznem pa mu pre nego sto zaspi dam zeca da ga zagrli i cuclu i onda on tako uljuljkan sa dve najomiljenije stvari spava po 4h popodne:ok:

A jel se sjecate kol'ko sam se hvalila sto je Ogi sa dva mjeseca poceo da spava cijelu noc bez budjenja? Eto mi ga sad :confused:

pa da to se svima nama dešava,kadgod počnemo da se hvalimo da je napokon nešto krenulo ka boljem,kad ono bummmmmmmmmmmmmmmmm,ovi maleni nas zeznu skroz...ne znam šta da ti kažem Roso,ti zubići može baš da potraje dok niknu...nekima se mesecima spuštaju niz kanal,nekima su tvrdi desni,pa se teško probija...a neki i ne primete i eto zubić već viri..naoružaj se strpljenjem,i probaj ove fazone koje su ti mame napisale,pa možda neka upali..:super:

osim zubića majo kako je Nikola,i nerviram se jel Andrija lepo ručka?...mi se sad ovde u Kairu malo mučimo,odbija da jede gotove kašice,nego sad eksperimentišem sa onim što imam...valjda će nam danas već kuvar praviti baby meal kako sam tražila...dala spisak šta sme da jede,pa ćemo videti...sva sreća jede voće,to mu dajem sa mlevenim keksom...hoće samo mleko da pije...a verujem i promena klime uradilo svoje...mada u toku dana sada mnogo bolje spava nego kod kuće...

Andrija jede ko pravi...pupupu, da ga ne ureknem...:D
Pocela sam po malkice da mu solim obroke i moram da priznam da sad puno sladje jede, a jede sve...uveli smo skoro sve povrce (nisam kupus, koji cu uskoro, i pasulj)..planiram jos malo i ribu da mu dam...inace on za svaki slani obrok popije oko dvesta ml corbice, tj.supice..i recimo jedan krompir sa pola mrkve, komadicem mesa, i sl...to je onako otprilike kolicinski, i sta znam, ja sam prezadovoljna...:super:

citam vase poruke i vidim da je na nasim prostorima jos uvijek praksi to siroko povijanje,pa i obrada pupcica a u italiji to je sasvim druga prica:dontunderstand:
naime samo normalne pelene za jednokratnu upotrebu,nikakvo snimanje kukova,za pupak nam daju medicinski alkohol da mi mame kod kuce posle kupanja lagano predjemo okolo pupcica i ostavimo tako bez ikakvog povoja ili gaze!!
pitam se da li su nasi dr pretjerani sa svim tim ceremonijama ili su ovi ovde previse optimisti prepustaju djecu sudbini!!
:confused:

Mozda je ovo "babska prica" ali je mom Nikoli uvek pomagalo i nikad nijednu vakcinu do sada nismo osetili.Kad dodjem kuci posle vakcine uzmem list svezeg kupusa, lepo ga operem, stavim na mesto gde je primio vakcinu preko toga gazu i lagano umotam zavojem.Ako nadjete moze i ona mrezica koja se rasteze. Zvuci sasavo ali je nama pomoglo ( recept moje svekrve)

Back