SAVETI O BEBAMA

• Začetnik teme Začetnik teme mamaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
naš problem sa Pampersom je bio taj uložak od kamilice,koji jednostavno guza mog sina ne podnosi...to je bilo kada je imao nepunih 4 meseca...onda smo prešli na Huggies,kojim sam prezadovoljna,kao i Babylove pelenama koje možeš kupiti u DB-u...Huggies je inače istog kvaliteta,ako ne i bolji od Pampersa,samo što je na našem tržištu Pampersu maksimalno reklamiran,pa onda i ne razmišljamo o drugim pelenama....čak je meni lakše da stavim Huggies pelene,pošto se moj već brzinom svetlosti vrpolji dok ga presvlačim...

rosarium,možeš krušku,dinju i lubenicu,ali ne u preteranoj količini...kada dinju i lubenicu uvedeš 3 dana zbog alergija,posle daj samo 2 puta nedeljno pošto su laksativi...sada je već vreme i za šljive,grožđe isto može,ali moraš izvaditi koščice i skineš kožu...u suštini svo voće koje je trenutno na tržištu i sa našeg podneblja možeš da daš...obavezno bundevu,toga već nema,ali kupi Juvitaninu u teglici...

a da,znači koristimo Huggies već 4 meseca,malo više...još jednom,prezadovoljna sam...

Mi smo koristili Pampers dok nam se nije pojavio osip, a pojavio se sa pojavom "novog pampersa", onog sa rastegljivim pojasom oko struka...onda smo presli na Huggies i stvarno su odlicne...a osipa smo se jedva resili:roll:..cak sam mu posle toga stavila samo jednom pampers, jer mi je ostao neki komad, i odmah se osuo...

a moj mali je juče tako lepo njupao jagnjetinu....skuvala sam čorbicu,pa njemu izvadila malo mesa,šargarepice,krompir,paradajz i dodala malo skuvane palente...uffffffffffffffffffffffffff,najeo se...a pravili smo kroasan sa viršlom,ja jedem a on me gleda,i sve hoće do mene...dala sam mu malo od unutrašnjeg dela i moj sin koji do sada nije hteo da grize i žvaće,eto ga,tananana,počeo i da grize,skoro odgrize mi prst i da žvaće kroasan...baš je pojeo dobro parče...ne razumem,kada mu dam koru od hleba,kolut banane ili jabuke u ruke,zašto neće isto tako...a o tome da ne pričam da pljune napolje sve što mu nije totalno izblendano...sada sam uvela caku da mu jedan obrok na dan dajem samo ispasirano viljuškom,a ostala 2 izblendam...naravno što viljuškom pasiram uvek je neko jelo koje jaaaaaaaaaaaako voli,pa prvo pljuje na sve strane i kao počne da kašlje,e onda shvati da on to voli,pa počne da jede....stvarno je dovitljiv...

Juce sam cula od jedne mame da se mnogi zale da im deca dobijaju esherihiju coli od Pampersa- ne znam da li se to odnosilo na bas sve papirne pelene i preporuku da je bolje sa pamucnim ili bas na Pampers...Ima li neko iskustva sa tim mokracnim infekcijama i pelenama?

a moj mali je juče tako lepo njupao jagnjetinu....skuvala sam čorbicu,pa njemu izvadila malo mesa,šargarepice,krompir,paradajz i dodala malo skuvane palente...uffffffffffffffffffffffffff,najeo se...a pravili smo kroasan sa viršlom,ja jedem a on me gleda,i sve hoće do mene...dala sam mu malo od unutrašnjeg dela i moj sin koji do sada nije hteo da grize i žvaće,eto ga,tananana,počeo i da grize,skoro odgrize mi prst i da žvaće kroasan...baš je pojeo dobro parče...ne razumem,kada mu dam koru od hleba,kolut banane ili jabuke u ruke,zašto neće isto tako...a o tome da ne pričam da pljune napolje sve što mu nije totalno izblendano...sada sam uvela caku da mu jedan obrok na dan dajem samo ispasirano viljuškom,a ostala 2 izblendam...naravno što viljuškom pasiram uvek je neko jelo koje jaaaaaaaaaaaako voli,pa prvo pljuje na sve strane i kao počne da kašlje,e onda shvati da on to voli,pa počne da jede....stvarno je dovitljiv...

Srce mamino hoce iz maminog tanjira a ne iz svog! Mi se generalno tako hranimo - ja stavim u svoj tanjir i u njen - sve iz mog tanjira hoce a iz svog uz proteste. Mi smo jutros jeli palentu i jogurt - jogurt obozava, palentu bas i ne (potpuno je razumem). Nemam pojma sta cemo a rucak, smilicu nesto u hodu.

Imam jos jednu dilemu. Moj sin nocu otezeno dise, nako kao da ima kijavicu a nema. Pa se uznemiri u snu kao da ne moze da se dovoljno nadise pa to postane kao hrkanje i na kraju se rasplace. Kada ga uzmem i uspravim umiri se i kada se najede spava i dise mirno. Probala sam da ispiram fizioloskim rastvorom ali nema nikakvog efekta. Danas pitam pedijatra ona kaze da lici na treci krajnik ali da je rano jer ima dva meseca? Inace to se retko desava kad spava danju, a nocu redovno.

Izmiksam stapicem samo. Prvo smo jabuke, pa sargarepu, bananu, breksve i sada kajsije. Samo sto za sjutra moram da kupim kasicu od kajsije, jer od kilograma kajsija koje sam kupila, mogla sam da iskoristim samo 1/4. Recite mi, koje je voce sljedece - moze kruska, nektarina, onda mi ponestaju ideje. Kad mogu smokve, grozdje? Moze li lubenica? To volim, to volim! :mrgreen:

Pazi sa lubenicom: generalno sme da je jede, ali lubenica jako nadima, mi smo jedne noci imali velike probleme sa gasovima. Opusti se malo sa hranom, moze i kruska, i jabuka i banana i mozes sve to sa tikvom, moze breskva - samo pazljivo. U sustini, najvazniji je pocetak, posle mozes malo da se opustis.

Ono zezanje sa prve strane o punjenim paprikama me je nateralo u razmiljenje. A sto da ne punjena paprika? Mislim, junetina, pirinac, paprika, paradajz - mislim da je to sasvim u redu obrok za bebu od 8-9 meseci

Babylove proizvode tu spadaju i pelene,kremice,vlažne maramice,dečja kozmetika čak i hrana proizvodi nemački lanac DM,i svi Babylove proizvodi su izuzetni,hrana na nivou MIlupinih,znači te kašice i ostalo...kod nas se nešto ne reklamiraju pa zato slabo znamo,ali na zapadu su baš korišćeni i popularni...ja sam do sada koristila njihove pelene,vlažne maramice,kupku za bebu i pirinčane pahuljice sa breskvom i maraqujom...izuzetan je...

Imam jos jednu dilemu. Moj sin nocu otezeno dise, nako kao da ima kijavicu a nema. Pa se uznemiri u snu kao da ne moze da se dovoljno nadise pa to postane kao hrkanje i na kraju se rasplace. Kada ga uzmem i uspravim umiri se i kada se najede spava i dise mirno. Probala sam da ispiram fizioloskim rastvorom ali nema nikakvog efekta. Danas pitam pedijatra ona kaze da lici na treci krajnik ali da je rano jer ima dva meseca? Inace to se retko desava kad spava danju, a nocu redovno.

a da mu nije toplo noću i sparno unutra?

Pa moguce je, mozes da odes kod ORL i razresis nedoumice...inace kako spava...na stranu...

E,mama,ne preteruj nismo u Zambiji. Ima svega,i Nestle i Hipp I Milupa i još nekih hranica i sokova,ima i mleka od bar nekih 5 proizvođača,ima i raznih voda od nemačkih u tetra pak ambalaži od 1l-1.5l do flaširanih. Ima i nivee od šampona do mleka i losiona i još bog zna koliko svetski priznatih brendova. Skoro je bilo trovanja domaćim instant čajem-neki za miran san. Ali i instant čajeva ima stranih tako da ne brineš. Zaista sad ima svega tako da ne paniči za to, nego potkuj tatu kako da čuva dete,jer tata je tata a mama je MAMA. ČAST IZUZECIMA...

pile-babino,ne sekiraj se,kao što već rekli nije ovo kraj sveta...sve može tata da kupi ovde,i mleko i kašice,imaš i Nestelove,imaš i Nivea kozmetiku,i Seba med,i Pampers,i vodu za bebe naravno...ne treba da se nerviraš zbog toga,apsolutno sve će naći...jedino i meni malo čudno što će beba biti samo sa tatom,a svi znamo da su više vezani za sada za majke...ne postoji način da i ti doputuješ?...ne kažem ja da tvoj muž ne ume sa bebanom,ali znaš kako je majka je majka...u svakom slučaju ne brini se,snaći će se oni ovde...

pile_babino, vec cu ti devojke rekle da ne brines, ima svega.
ja bih samo dodala nesto na temu pampersa. naime, pampers koji moze da se nadje na nasem trzistu se razlikuje od onog u inostranstvu. tako da, ili neka ponesu tog vaseg pampersa ili se pomirite sa ovim nasim na neko vreme. nije katastrofalan, ali je losiji.

ok hvala za informacije....koje hranice preporucujete i koju vodu sa vaseg trzista... a sto se bebca tice ionako ga tata cuva u zadnje vreme tako da je period adaptacije "prosao"...i ja se plasim da ne bude to veliki sok za njega...jeste da je jako samostalan i da ima 17 meseci, ali je to ipak pile mamino...kakva iskustva imate vi sa odvajanjem

ok hvala za informacije....koje hranice preporucujete i koju vodu sa vaseg trzista... a sto se bebca tice ionako ga tata cuva u zadnje vreme tako da je period adaptacije "prosao"...i ja se plasim da ne bude to veliki sok za njega...jeste da je jako samostalan i da ima 17 meseci, ali je to ipak pile mamino...kakva iskustva imate vi sa odvajanjem

bebica ti je već velika,ne znam,možda bi bilo bolje da tvoj muž priprema svežu hranu,jer ipak ove u teglicama su za male bebe,a tvoj već verovatno lepo ručka...ali Hippove kašice su dobre...što se tih pahuljica pirinčanih,kukuruznih i ostalih tiče,meni su najbolje Milupine i Nestleove,i u svakoj većoj prodavnici mogu da se kupe...mi smo dugo koristili Humana vodu,ali sada mu dajem Rosu,i prezadovoljna sam...sa odvajanjem nemam iskustva pošto moj beban sad puni 8 meseci,i ni dan još nismo bili razdvojeni...

Mi smo imali isti problem, i to od rodjenja do treceg meseca, a onda je potpuno prestalo. Pedijatar nam je doduse spominjao treci krajnik, ali i sirenje limfnih kanala - ona ima bas jako mali prolaz (iliti mali nos) pa ju je to mucilo dok malo nije porasla. Mnogo su nam pomogle Sterimar pumpice sa morskom soli - malo smo ustrcavali pre spavanja i ujutru i u toku dana jer je tad picilo centralno grejanje kao da smo u Sibiru.

Ja imam dobro iskustvo sa kratkotrajnim odvajanjima i od skoro odlicno sa duzim. Moja beba ima 8 i po meseci. Prvi put smo se odvojila na dva dana kad mi je otac umro, nisam htela da budem blizu nje onako sva nikakva, ostala je sa tatom i sve je bilo OK. Pre 10 dana je bila nedelju dana sa babom i dedom na selu, i dobro je proslo. Poneli smo sve njene igracke da joj bar to bude poznato, navikla se brzo i bas je uzivala.

Back