Satanizam tokom istorije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SATANIZAM NAJMOĆNIJA RELIGIJA NA SVIJETU

copy/paste 4

Iz svega proizlazi da svaka religija ima tajnu riječ, pravu riječ, ključnu riječ, okidač, ili riječ za posvećene.
Takva riječ je neizmjenjiva, najvažnija, ona je ono pravo otajstvo...
Postoji i profinjeniji oblik riječi, ali je on uvijek vezan uz seksualne fetiše i satanisti ga smatraju nadgradnjom u odnosu na religijsku ljušturu koja je samo okov za pozicioniranje pokornosti.
Kod seksualnog fetiša je jedna te ista riječ uvijek nova i svježa. Ona nikada ne gubi svoj sjaj refleksa. Ona je kao vino. Čim je starija i dublje pozicionirana u psihi, ona je samo vrednija i bolja.
Satanizam je najmoćniji podupirač ljudske psihe u svim njezinim potrebama. Naravno, ukoliko nisu samo religijski deklarativne, a osobno bezvoljne.
Kao takav, on je jedina osobna i snažna religija koja ohrabruje, podržava, njeguje, tetoši i nagovara individualne magijske preferencije čovjeka i to sve do trenutka dok postoji bilo kakvo priznanje tih i takvih preferencija, ili samo osobnih potreba uz koju je vezana bilo kakva zatamnjena emotivna energija.
On je ljudska, osobna i neuništiva religija. On je slavlje individualnosti bez osjećaja bilo kakve krivice. On je objektivna subjektivnost i simbolizira tamnu nevinost.
Satanizam je religija bez griže savjesti i zato ne treba činiti odmak od principa, ili pak vršiti skretanja ili korekcije. Satanizam nije unutarnja ubitačna svađa i ne unosi ubojiti razdor u samog čovjeka kao ostale religije, opsjednutosti, ili sablasno cvijeće koje neki od nas po svijetu prakticiraju sadeći ga po starim šumama, jer se nikako ne mogu otrgnuti fiksacije na Satanu kao velikog boga i gospodara.
U svijetu satanizma je poznat i izraz "kućni mazohisti". To su, ili pokušaji reformiranja satanizma od strane raznih prisilnih disidenata iz drugih religija kojima naše "odore" ne odgovaraju i koji ih vrlo teško nose, ili razni i različiti revolucionari koji su došli podizati revolucije radi samih revolucija.
Obično jedni, drugi i ostali kućni mazohisti poslije nekog vremena uvide da pokušavaju silom izgraditi probleme, ne bi li tada mogli na njih i ukazati, ili im sama odora postane previše tijesna, počne ih gušiti i na kraju pobjegnu glavom bez obzira pričajući sablasne i mračne priče kako je satanizam opasan i kako su se jedva spasili.

Ето тако, дао сам вам доста материјала, пошто вероватно немате времена да потражите, па да вас видим!?
Немам ништа против ни да се устремите на мене онако како сте безброј пута то учинили са „уљезима“.
Чекам – на црти!
Само, немојте да прескачете поново садржаје који су суштина теме, па да се ишчуђавате као што сте то чинили ноћас на вашем броду, где имате свој виртуелни шанк, виртуелне шанкисте, где виртуелно дижете здравице једни другима.
Ово је прави свет и права ИСТОРИЈСКА ТЕМА, а не празне приче о посетиоцима форума, карактерисање оних који вам „из прикрајка“ поремете клубашко-форумашку идилу.
Бежите ко ***** од дебелог к...ца када се постави тема која би требало да подсети, да освежи, да поучи, а из наше је националне историје. И те теме банализујете, кокодачете над „развратним“ и „крволочним“ животом српских владара, ваљда зато што су били велики задужбинари, што су својим животима писали српску историју.
А, онда, хајдемо у Египат, тамо су праве и најистинскије историјске теме. Мумије су јачи докази од светитељских моштију.
Чуди ме да не кренете у узимање ДНК фараонским посмртним остацима еда бисте доказали ко је чији син, ћерка, пасторак!!!???
И, опет вам кажем, нисте ви ставили тапију на овај подфорум. Бар ја то нећу да прихватим.
Изволте, дакле!

lj_950:
Ето тако, дао сам вам доста материјала, пошто вероватно немате времена да потражите, па да вас видим!?
Немам ништа против ни да се устремите на мене онако како сте безброј пута то учинили са „уљезима“.
Чекам – на црти!
Само, немојте да прескачете поново садржаје који су суштина теме, па да се ишчуђавате као што сте то чинили ноћас на вашем броду, где имате свој виртуелни шанк, виртуелне шанкисте, где виртуелно дижете здравице једни другима.
Ово је прави свет и права ИСТОРИЈСКА ТЕМА, а не празне приче о посетиоцима форума, карактерисање оних који вам „из прикрајка“ поремете клубашко-форумашку идилу.
Бежите ко ***** од дебелог к...ца када се постави тема која би требало да подсети, да освежи, да поучи, а из наше је националне историје. И те теме банализујете, кокодачете над „развратним“ и „крволочним“ животом српских владара, ваљда зато што су били велики задужбинари, што су својим животима писали српску историју.
А, онда, хајдемо у Египат, тамо су праве и најистинскије историјске теме. Мумије су јачи докази од светитељских моштију.
Чуди ме да не кренете у узимање ДНК фараонским посмртним остацима еда бисте доказали ко је чији син, ћерка, пасторак!!!???
И, опет вам кажем, нисте ви ставили тапију на овај подфорум. Бар ја то нећу да прихватим.
Изволте, дакле!

shta li ti napricha...
:roll:

pa imash temu, pishi...

jel ti brani ko?

dao si 3 linka na wikipediju... OK,
mene smara ova pricha
pa cu da je iskuliram

a o svim zivim sektama znam mnogo,
jer mi je nekad to znanje bilo potrebno...

naslov je preopshiran i ne znachi nishta.

da ste rekli, recimo
Alister Crowley i njegova debilastichna udruzenja, pre svega O.T.O.
ima li ih, shta rade
ko sve spada u tu ubedljivo najdestruktivniju sektu...

pa da prichamo

(a spisak je ogroman, i to njudi na koje nikad ne bi posumnjao...)

mada... i nije zdravo o tome prichati javno... :(

Hm...lj_950...ti si moj post u kome sam konstatovao da si stvarno te večeri bio najrazumniji...ukapirao kao nešto ironično...hm,grešiš...pozvao si na razum i to je bilo ok. pa sam zato to i napisao...kad sam ironičan,ciničan...drugačije izgleda...

Šakal:
Hm...lj_950...ti si moj post u kome sam konstatovao da si stvarno te večeri bio najrazumniji...ukapirao kao nešto ironično...hm,grešiš...pozvao si na razum i to je bilo ok. pa sam zato to i napisao...kad sam ironičan,ciničan...drugačije izgleda...
ОК, сада смо се разумели! Ставио си „...“ па сам схватио тако како сам написао!
Поз.

lj_950:
Изволте, дакле!

Hm...ovo sam tek sad video...ccccc...
Baš si kompleks.
Nego,ti misliš da je diskusija copy/paste dvoboj???
Hm...opet grešiš...
Btw. o Egiptu ćemo kad se vratim sa puta...o ostalom takođe...ali bez copy/paste magije...iz ''glave''...

lj_950:
ОК, сада смо се разумели! Ставио си „...“ па сам схватио тако како сам написао!
Поз.

Vidiš,svi mi ovde volimo diskutovati o istoriji...pa ybg. zato smo i ovde...naravno,niko od nas ne zna sve...dosta se ovde može naučiti...naravno,niko od nas nije stavio tapiju na ovaj podforum i stvarno mi nije jasno po čemu si to zaključio...nov si ovde i možda si prvo trebao da pročitaš neke stvari pre nego što se uključiš...ali nema veze...nadam se da ćeš spustiti loptu i priključiti se ekipi...
Toliko od mene...pozdrav i tebi a ako se pak odlučiš za ''crtu''...hm...to nikada ovde nije bio problem...

DruidIzRethome:
a?
blago onom ko te razume...

rekoh smara me opet pricha o tome...

uostalom
ni I od istorije ne videh u dodatim postovima...

ko, kad, gde, shta...

razumesh?!
Дечко драги, чекај. Ово је почетак. Колико сам разумео из твојих постова доста тога знаш, начитан си.
Ако је тако, онда ваљда знаш и то да треба да се крене од појма (суштине) и предмета (садржине) неке појаве.
Хајдемо да се испричамо о сатанизму и да разјаснимо те две ствари.
Да ли се рецимо слажеш са овим горе, колико је то (или нешто од тога) у складу са твојим схватањем баш жељених историјских појава, колико је, евентуално, нешто баш твоје – шта би од тога ауторизовао, да ли ти се од нечега гади, шта те радује... а историја тог наказног феномена не сеже у неку далеку прошлост.
И о томе ћемо, наравно, кад му дође време.
Ја ову тему нисам поставио, али баш хоћу да је апсолвирамо како ваља, па ком опанци, ком обојци.
Овде, горе, у постовима имаш манифест, имаш неке одреднице...
Дед мало о томе!!!

Šakal:
Vidiš,svi mi ovde volimo diskutovati o istoriji...pa ybg. zato smo i ovde (...) nov si ovde i možda si prvo trebao da pročitaš neke stvari pre nego što se uključiš...ali nema veze...nadam se da ćeš spustiti loptu i priključiti se ekipi...
Toliko od mene...pozdrav i tebi a ako se pak odlučiš za ''crtu''...hm...to nikada ovde nije bio problem...
Овај твој пост сад ја разумем као позив на нормално, култивисано понашање, међусобно уважавање, уважавање и животних опредељења која нису у складу са твојим опредељењима, а под овом речју подразумевам и опредељење за теизам и/или атеизам.
Ја сам одавно у једном посту, чини ми се у теми о моштима деспота Стефана рекао да уважавам атеистичко животно опредељење.
Али, ваљда се подразумева да треба и да се узврати истом мером.
Библија – противи се здравом разуму, то није ово из претходне реченице. Поготово ако то иде онако: буп посред чела!!!
Када сам поменуо „црту“, нисам мислио на излазак на исту са дисквалификацијама, пришивањем саговорнику да је глуп, малоумник ... и још много тога што сам прочитао у темама где се обично „екипа“ састаје.
Сећам се ја када је било покушаја да ме „отерате“, да ме подлактите са руфијем, калгон се и на мене односио...
Дакле, ево, прикључујем се екипи, али не бежим од аргументоване расправе, нити од апсолвирања теме о сатанизму.

Šakal:
Hm...ovo sam tek sad video...ccccc...
Baš si kompleks.
Nego,ti misliš da je diskusija copy/paste dvoboj???
Hm...opet grešiš...
Btw. o Egiptu ćemo kad se vratim sa puta...o ostalom takođe...ali bez copy/paste magije...iz ''glave''...
Нисам видео овај пост, али принципијелно, одговор је исти као и на твој следећи.
Срећан ти пут, и уради све што планираш тамо где путујеш!
Поз.

lj_950:
Дечко драги, чекај. Ово је почетак. Колико сам разумео из твојих постова доста тога знаш, начитан си.
Ако је тако, онда ваљда знаш и то да треба да се крене од појма (суштине) и предмета (садржине) неке појаве.
Хајдемо да се испричамо о сатанизму и да разјаснимо те две ствари.
Да ли се рецимо слажеш са овим горе, колико је то (или нешто од тога) у складу са твојим схватањем баш жељених историјских појава, колико је, евентуално, нешто баш твоје – шта би од тога ауторизовао, да ли ти се од нечега гади, шта те радује... а историја тог наказног феномена не сеже у неку далеку прошлост.
И о томе ћемо, наравно, кад му дође време.
Ја ову тему нисам поставио, али баш хоћу да је апсолвирамо како ваља, па ком опанци, ком обојци.
Овде, горе, у постовима имаш манифест, имаш неке одреднице...
Дед мало о томе!!!

kad neko kaze satanizam
meni Alister prvi padne na pamet...

"chini shto ti je volja, to nek bude opshti zakon"

to je osnova amoralnosti,
koju neki nazivaju satanizam.

a za razne okultiste na koje se onaj tigrasti dziber poziva
to su istripovani debili 8)

al...
brajc...
smara me ova diskusija...
zovi tigra pa diskutujte.

DruidIzRethome:
smara me ova diskusija...
zovi tigra pa diskutujte.
Дечко, што се повлачиш?
Нема код мене „пљувачине“ (израз из твоје приче), па те је стид да кренеш?
Брига мене и за тигра и за тебе! Немој да џараш тамо где не умеш и где ти није место и биће све у реду.
И, опет:
Да ли се рецимо слажеш са оним горе, колико је то (или нешто од тога) у складу са твојим схватањем баш жељених историјских појава, колико је, евентуално, нешто баш твоје – шта би од тога ауторизовао, да ли ти се од нечега гади, шта те радује... а историја тог наказног феномена не сеже у неку далеку прошлост.
Па, изјасни се слободно, није то кажњиво на Крстарици. А и ја се не позивам нити на законе, нити призивам модераторе.
Само тебе изазивам: ИЗЈАСНИ СЕ!!!

lj_950:
Дечко, што се повлачиш?
Брига мене и за тигра и за тебе! Немој да џараш тамо где не умеш и где ти није место и биће све у реду.
И, опет:
Да ли се рецимо слажеш са оним горе, колико је то (или нешто од тога) у складу са твојим схватањем баш жељених историјских појава, колико је, евентуално, нешто баш твоје – шта би од тога ауторизовао, да ли ти се од нечега гади, шта те радује... а историја тог наказног феномена не сеже у неку далеку прошлост.
Па, изјасни се слободно, није то кажњиво на Крстарици. А и ја се не позивам нити на законе, нити призивам модераторе.

Ti se baš primio na ovu temu...:lol:.. Zar nisi pročitao da je bila postavljena samo kao navlaka? Ne verujem da ikoga odavde zaista zanimaju - satanisti, pobogu.

Bi2:
Ti se baš primio na ovu temu...:lol:.. Zar nisi pročitao da je bila postavljena samo kao navlaka? Ne verujem da ikoga odavde zaista zanimaju - satanisti, pobogu.
Зашто? Баш би поучно било да ту тему претресемо.
И, добро је: ти си прва која је ту реч употребила (сатанисти).
Ови други, који су постовали после мог укључивања у расправу, избегавају је – не знам зашто?
Хајдемо да сатанизам, као „религију“, као „филозофски феномен“, као не знам шта све још, поставимо тамо где му је место, тачније нека му свако одреди место код себе, у себи, у својој глави, у својој свести и савести.
Кад то учинимо, неће бити ниских страсти у постовима, неће имати потребе за називањем било кога будалом, умоболником...
А и они који посматрају из прикрајка, сазнаће доста тога, па ће та сазнања, можда имати утицаја на њихов однос према свим силама које су „изнад нас“, а уствари, могу да буду једино у нашим мислима и, како рече један, у нашим срцима.

А за даљу причу, ево овог занимљивог прилога, ево њихове „литургије“.

Crna misa obrednog naziva: Kuća Svjetla.

- Ritual se uvijek izvodi noću i mora završiti prije zore. Prije odlaska od doma treba izvršiti ritualno pranje riječima: Prljavštinu ovoga svijeta ispirem sa sebe, a s tim i sve ono što bi moglo odbiti Silu Svjetla.

- Zatim se upali crna svijeća i pusti se da obasja vaše tijelo i da njezina toplina uđe u njega. Kada ste to osjetili, izgovorite riječi: O Sotono, Ti si gospodar srži riznice ljudskog svijeta! Zahvaljujući Tebi, čovjek je jeo s Drveta Spoznaje i pokrenuo svoju Evoluciju. Uz Tvoju će pomoć nastaniti Univerzum i postati jednak Bogovima. Nastaniti će zvijezde i slaviti Te sa njih i bit ćeš Gospodar Svemira. Dao si nam duši smjelost i nadu u njezine mogućnosti.
Sada idem u Crkvu Luciferovu, koja je i Tvoja Crkva, Tebe slaviti! Kao što je voda skinula prljavštinu i učinila me čistom (čistim), tako ćeš i Ti Luciferom skinuti mrak s moje duše. Tvoja je Crkva tijelo moje! Duša je moja Misni ritual Stapanja s Tobom! Ti si slast Istine i Sjaj Stvarnosti svijeta. Milostivo me podari Svojom prisutnošću jer požar strasti gori u meni za Tobom. Podari me Tobom i slavit ću te do kraja svojeg vijeka.

- Zatim se krene u Crkvu na odavanje počasti i Posvećenje.

- U toku trajanja mise nema govorenja jer se to smatra ozbiljnim prekršajem. Jedine riječi koje se izgovore šapatom u mrak kod ulaska u prostoriju: Svjetlo Njegovo svijetlilo vam. Na to ostali šapatom izgovore: I tebi!

- Oblačenje i odlazak je u tišini i bez riječi.

- Ova Crna misa, taj ritual Tame, Tišine, Puti i Susreta nije za podcjenjivanje i pazite kako se odnosite prema tome. Za početak, postajete dijelom tajne i nevidljive grupe koja nastanjuje ovaj planet i sve se više množi u Njegovu slavu. Još dugo poslije susreta s Njim prelamat će se kroz vaše nesvjesno sonorno, zvoneći dubinama za koje niste ni znali da ih posjedujete.

DruidIzRethome:
kad neko kaze satanizam

А, види Басару, где смешта Алистера:

„Upozorenje da ne treba obraćati pažnju na priviđenja odnosi se na pripremu za susret sa jezivim, poluegzistentnim kreaturama, tzv. ’čuvarima praga’; te kreature sprečavaju neposvećenima pristup u astralna prostranstva gde bi disolucija njihovih bića bila fatalna. Neke od njih opisali su adepti crne magije, Elifas Levi i Alister Krouli.

’Znaj da ta zlosrećna bića postoje samo onda
kada te prevare da i ti postojiš.’

Ovi se redovi odnose na prirodu napred pomenutih stvorenja; ona su, naime, puke projekcije potisnutih sadržaja psihe. Ali krajnja bi pogreška bila smatrati ih ’priviđenjima’; ona zaista jesu neprijateljski raspoložena. Svaka reakcija povezana sa biografijom, logikom, emocijama ovog sveta koja nastane u eventualnoj panici čini ih u tim ’prostorima’ stvarnijim od adepta, pa su u literaturi čak zabeleženi slučajevi da su čudovišta nastala iz mašte adepta uspevala da ga rastrgnu na komade.

’Izdržati moraš breme smrti’

Ovaj stih je opšte mesto mnogih inicijalnih kultova, počev od šamanizma, sve do zapadne magije.“

И, извини, нисам одмах приметио да користиш ту реч (сатанизам).

lj_950:
Дечко, што се повлачиш?
И, опет:
ko se povlachi??
:) smeshan si...
ne interesuje me!!! shta ti od prethodne rechenice nije jasno???

a ovo boldovano... tek te insinuacije ne kapiram...

za shta da se izjasnim?

lj_950:
А, види Басару, где смешта Алистера:

„Upozorenje da ne treba obraćati pažnju na priviđenja odnosi se na pripremu za susret sa jezivim, poluegzistentnim kreaturama, tzv. ’čuvarima praga’; te kreature sprečavaju neposvećenima pristup u astralna prostranstva gde bi disolucija njihovih bića bila fatalna. Neke od njih opisali su adepti crne magije, Elifas Levi i Alister Krouli.

’Znaj da ta zlosrećna bića postoje samo onda
kada te prevare da i ti postojiš.’

Ovi se redovi odnose na prirodu napred pomenutih stvorenja; ona su, naime, puke projekcije potisnutih sadržaja psihe. Ali krajnja bi pogreška bila smatrati ih ’priviđenjima’; ona zaista jesu neprijateljski raspoložena. Svaka reakcija povezana sa biografijom, logikom, emocijama ovog sveta koja nastane u eventualnoj panici čini ih u tim ’prostorima’ stvarnijim od adepta, pa su u literaturi čak zabeleženi slučajevi da su čudovišta nastala iz mašte adepta uspevala da ga rastrgnu na komade.

’Izdržati moraš breme smrti’

Ovaj stih je opšte mesto mnogih inicijalnih kultova, počev od šamanizma, sve do zapadne magije.“

И, извини, нисам одмах приметио да користиш ту реч (сатанизам).

pa ti chitaj malo pazljivije...

ne pishem ja za dzabe ovako
po par rechi u redu
sa po koje 3 tachkice ;)

to glupi tigar nije mogo da ukapira 8) post koji ima 3 i vishe reda u pasusu ostaje neprochitan ;)

a chemu insinuacije??? il tigrovo idiotsko klevetanje nadje negde i plodno tle?

DruidIzRethome:
pa ti chitaj malo pazljivije...
Неколико постова горе:

DruidIzRethome ::
kad neko kaze satanizam

Исти, код Басаре:

„Znaj da ta zlosrećna bića postoje samo onda
kada te prevare da i ti postojiš.“

za shta da se izjasnim?

Па у вези са прогласом,
ево сад у вези и са „мисом“.

П.С.
натераћеш ме
да покушајима
писања твојим стилом
добијем неки
поетски комплекс

lj_950:
Неколико постова горе:

kad neko kaze satanizam

Исти, код Басаре:

„Znaj da ta zlosrećna bića postoje samo onda
kada te prevare da i ti postojiš.“

za shta da se izjasnim?

Па у вези са прогласом,
ево сад у вези и са „мисом“.

П.С.
натераћеш ме
да покушајима
писања твојим стилом
добијем неки
поетски комплекс

shta znachi ova dubioza:

"Да ли се рецимо слажеш са оним горе, колико је то (или нешто од тога) у складу са твојим схватањем баш жељених историјских појава, колико је, евентуално, нешто баш твоје – шта би од тога ауторизовао, да ли ти се од нечега гади, шта те радује... а историја тог наказног феномена не сеже у неку далеку прошлост."

drugo,
lepo sam ti reko
O.T.O. je najopasnija satanistichka sekta
koja je ovde opasno rasprostranjena
a kad bi ti reko u kojim sve krugovima
nebi mi verovao 8)

a shto se formi njihovog ispoljavanja tih njihovih tripova tiche,
NEMAM POJMA

idi na neki sastanak pa proveri.
odakle bi ja mogo da znam...

DruidIzRethome:
....drugo,
lepo sam ti reko
O.T.O. je najopasnija satanistichka sekta
koja je ovde opasno rasprostranjena
a kad bi ti reko u kojim sve krugovima
nebi mi verovao 8)

a shto se formi njihovog ispoljavanja tih njihovih tripova tiche,
NEMAM POJMA

idi na neki sastanak pa proveri.
odakle bi ja mogo da znam...
Нисам заиста пажљиво прочитао твој пост од јуче у 17,00:

... da ste rekli, recimo
Alister Crowley i njegova debilastichna udruzenja, pre svega O.T.O.
ima li ih, shta rade
ko sve spada u tu ubedljivo najdestruktivniju sektu...

Сасвим погрешно сам те разумео у овој причи.
Извини!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back