ANJA17
Početnik
- Poruka
- 4
Moze li mi neko pomoci oko anlize drame Antona Pavlovica Cehova-Ujka Vanja
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I mi smo imali tu temu juce. Hoces da ti napisem moj sastav?jtasic:Treba mi hitno sastav na temu Stojim pred umetničkim delom!
I follow:Marge:E, a meni treba jedno dve hiljade evra, ako moze za sutra, molim vas, hitno mi je!![]()
![]()
![]()
Shta?Apsolutno_nova:Jao...
Opasan si!Ben_Adam:
Ma ja sam ozbiljna za evre! Kao sto drugima HITNO trebaju sastavi tako i meni Hitno trebaju pare... Mis'im ajde malo ne...PiGlEt....:E,majke mi...
Ja samo da se zahwalim shto ste mi dali ideju za sastaw(mada me nije prozwala da chitam),jer sam samo to i trazila a ne kao wecina epsko delo....![]()
Stwarno ljudi preteraste!
A shto se tiche tih ewra....Treba i meni malo!![]()
Pa dobro, donekle si upravu. Ali ja bi volela da meni neko pomogne, ako mi je pomoc potrebna. Pa pomazem drugima.Sweet_Jane:Ben se priprema za moderatora!
Ja nikad ne bih prekucavala svoje radove nekome ko visi na netu umesto da se potrudi malo....koliko puta nisam imala blage o cemu da pisem, pa opet kad sednem i razmislim, dodje mi neka ideja u glavu i gotova sam za sat ili manje...
Ma strashan sam...Apsolutno_nova:Opasan si!![]()
Ova dva dela su veoma slična jer opisuju plitko razmišljanje sebičnih ljudi. Međutim, Sterijin "Tvrdica" je daleko mračniji jer opisuje koliko čovek moze da izgubi vezu sa stvarnošću zbog novca. On odbacuje sve zbog novca i osamljuje se jer smatra da su oko njega svi izdajice i da hoce da ga pokradu. Ovi motivi su veoma slični, ali Molijer Tvrdicu opisuje na komican nacin, kritikuje ga i daje mu notu humora, dok Sterija opisuje Tvrdicu do granica ludila... Sterija umnogome odstupa od klasične komedije, naročito u završecima. Kod Sterije nema srećnih završetaka. Njegov Tvrdica ne dobija svoj novac natrag, on biva izigran i prevaren ne bi li tim načinom shvatio da je tvrdičenje mana koja najviše škodi njemu samom. Razmisli malo o tome (podrazumeva se da si pročitao/la oba dela) i sklopi neku priču sa dosta činjeničnih, psiholoških, moralnih, kritičarskim i književnim finesama.harvester:e ljudi,jel moze neko da mi pomogne oko "komparativne analize sterijinog i molijerovog "Tvrdice"???jel ima vec ovde mozda?
Kao epitaf Branka Miljkovića u kolekciji pesama? ''Izvor Nade'' se valjda zove kolekcija...Missy89:imam neko sastav ili makar ideju kako da napisem rad na temu UBI ME PREJAKA REC?
hvala![]()
Pa, pobogu, shta je tu problem? :shock:Missy89:ne treba da ima elemente pesme..samo da se napise esej na tu temu..znaci kao neki primer da das, kada je tebe ili nekoga pogodila rec...da li reci vise bole nako fizicko maltretiranje...znaci da filozofiras u sustini...
Zahvaljujem se i ovdeBen_Adam:Ma strashan sam...
off, way off-topic:
Mico, doao sam ti-a na forum Shkole!
![]()
![]()
Mislish? Probaj jednom, uspetjesh...Missy89:ben_adamhvala
ja tako nesto ne bih napisala ni 100 godina da razmisljam
![]()