Sarti, Sitonija, Grcka?

Mi ove godine po prvi put idemo u Grcku sa klincem od 2.5godine i bebironom i odlucismo se za Sarti...idemo sopstvenim prevozom, preko Astra Trevel-a...a odlucili smo se za kraj sezone, znaci 14.09. pre svega zbog bebca, koji ce tek tada imati 6 meseci...jako smo se dvoumili izmedju Metamorfozisa i Sartija, ali je ipak bila presudna blizina nekih prelepih plazica Sartiju,kao i nesto vece mesto od Metamorfozisa... a posto idemo kolima, necemo biti vezani za jedno mesto...Odlucili smo se za vilu Aristotelis, opet najvise zbog prostranosti...kako god, ove godine idemo tako, a sledece cemo ipak ici u samoj sezoni, ili bar krajem avgusta...

Nadam se da cemo imati koliko/toliko lepog vremena, a i ako ne bude tako, bitno mi je da se nadisemo tog finog mediteranskog vazduha! Samo da ne bude kise...

Poslednja izmena:
Sarti je super za porodice sa decom. Ima jedno igraliste otprilike na sredini plaze, mislim da to pripada starom delu. Tu su u blizini i kafici na plazi. Mislim, igraliste nije nesto, ali ima ljuljaske, klackalice itd. Sledece nedelje putujemo drugi put u Sarti, imam troje dece. Prosle godine su stvarno uzivali.

Nakon pet izuzetnih letovanja na Sitoniji odlucili smo da sve sakupljene impresije u vidu detaljnog putopisa prezentujemo zainteresovanima na sajtu www.sitonija.mcse-mcse.com Uz mnogo fotografija i korisnih informacija otkrivamo vam gotovo sve sto vam je potrebno kako bi sa lakocom krstarili Sitonijom. Nadamo se da ce materijal biti od koristi, kako iskusnim poznavaocima, tako i onima koji tek treba da se odluce za ovu prelepu destinaciju. Pozdrav za sve!

Nakon pet izuzetnih letovanja na Sitoniji odlucili smo da sve sakupljene impresije u vidu detaljnog putopisa prezentujemo zainteresovanima na sajtu www.sitonija.mcse-mcse.com Uz mnogo fotografija i korisnih informacija otkrivamo vam gotovo sve sto vam je potrebno kako bi sa lakocom krstarili Sitonijom. Nadamo se da ce materijal biti od koristi, kako iskusnim poznavaocima, tako i onima koji tek treba da se odluce za ovu prelepu destinaciju. Pozdrav za sve!

Alal vera!!! Ovo je za primer. Fotke, opisi, GPS kordinate, što mi se jako svidelo jer je ovo doba ovih uređaja bez kojih se ne ide na put, sve naj, naj. Samo kada bi se i drugi dobri poznavaoci Grčke potrudili za ostale destinacije, a ovo da im bude primer kako to treba uraditi. Ovo će sigurno mnogo pomoći onima koji prvi put idu na Sitoniju.

svaka cast na trudu
ja sitoniju obilazim tri godine i dobro je poznajem, ali i pored toga pravo je uzivanje citanje i gledanje onoga sto ste uradili.
cestitke jos jednom

evo upravo sam sve procitao ali je prava steta sto se slike ne mogu uvelicati, ponajvise zbog svih onih putokaza koji nisu vidljivi na ovako malim slikama

Poslednja izmena od moderatora:
Dragi ljubitelji Sitonije! Hvala vam na pohvalama za putopis. Velika je radost bila sakupiti na jednom mestu sve impresije nastale kroz vreme i prostor, a jos veca podeliti ih sa vama, ljudima koji izlaze iz standardnih turistickih okvira. Kod izrade sajta bilo je mnogo problema s obzirom na obimnost materijala i optimizacija za razne pretrazivace. Zato oprostite na po kojem propustu jer ja nisam programer vec samo jedan obican zaljubljenik u lepote koja Sitonija nudi. U nadi da prica sluzi svrsi ostajem vam na raspolaganju za sva dodatna objasnjenja i detalje, a koji su meni dostupni. Veliki pozdrav!

malo sam pogledao medžikove i astrine ponude
preskupo....sitonija je prelepa ali su cene kod pomenutih agencija takve kao da se radi o marbelji što je svakako preterano.
mislim da treba upotrebiti internet i otići u sopstvenoj režiji

Mi ove godine razmisljamo da idemo u Sarti. E, sad, pitanje je da li preko agencije ili da nadjemo sami preko neta...Nikad nismo isli u Grcku bez agencije, pa me zanimaju iskustva vezano za rezervisanje smestaja na taj nacin...Koliko je pouzdano i da li se zaista dobije ono sto se vidi na slikama?

ovo je super zaista!!!:super: mi razmisljamo jos uvek gde cemo?! godinama unazad idemo kolima a uplatimo preko agencije smestaj.ove godine verovatno nece biti tako nego ono kad krenemo krenuli smo pa videcemo gde i na koju stranu?!

Mi ove godine razmisljamo da idemo u Sarti. E, sad, pitanje je da li preko agencije ili da nadjemo sami preko neta...Nikad nismo isli u Grcku bez agencije, pa me zanimaju iskustva vezano za rezervisanje smestaja na taj nacin...Koliko je pouzdano i da li se zaista dobije ono sto se vidi na slikama?

u neka dobra stara vremena nikad nisam išao preko agencije
situacija se promenila, pa ne znam, ali koliko sam čuo problema nema
treba malo komunikacije netom, telefonom, dogovoriti se i to je to
ja ću ove godine da probam sam, pa ćemo videti

Za sve koji se odluce za booking preko interneta evo korisne informacije. Nakon prepiski oko izbora smestaja cena i sl. usledice mejl na kojem je broj racuna banke i iznos koji je potrebno uplatiti na ime rezervacije (obicno 10-30%). Odstampajte taj mejl i u ekspoziturama NBG banke mozete izvrsiti uplatu na jednostavan nacin. Potrebno je otvoriti euro tekuci racun (400 din) ukoliko ga vec nemate i transfer novca bice izvrsen u najkracem roku. U zavisnosti od banke primaoca moze se zaracunati i provizija od 3.5% kako ona ne bi isla na teret primaoca. Ja sam danas ovu proceduru lako zavrsio i jos u toku dana uplata je "legla" na racun primaoca. I najvaznije, dobijate overen dokument na kome pise da ste uplatili na ime rezervacije smestaja, a ne poklona kao kod nekih drugih banaka. Nakon toga dobijate potvrdu (booking confirmation) i time je vas smestaj rezervisan. Dakle samo jedan odlazak u pravu banku i ovaj nivo ste uspesno presli. Sada preostaje odbrojavanje dana. Pozdrav!

sarti
sarti
Sta znate o Sartiju na Sitoniji(drugom prstu Halkidikija)? Vredi li ici sa muzem i dvoje male dece? :???:
Ja idem tu svake godine od rodjenja, mnogo je lepo mesto, ima lepe apartmane, nocni zivot, hranu, obilaske, istoriju, suvenire, pogotovu je plaza najlepsa koju sam ikada video. Ni na Kubi nije ovako lepo. Toplo je more, sve ima... Ima trzni centar, za decu (ako imate) ima jedan deo koji ima net, igre, sve sve. Jedina mana je to da se poslednjih godina nakupilo nemaca, madjara,srba (lol) i drugih ljudi pa je malo gusto na ulicama, ali samo napred ljudi,

DODJITE U SARTI!!! :) :) :) ;)

jel bila visa ili niza?

Bila je visa, ali da smo dosli i na licu mesta uzeli prosli bi bolje.
Bili smo na pocetku sezone (6.jul)
i bilo je mesta (slabija sezona).
To ne znaci da ce ove godine tako biti.
Bili smo u Erifili 70e/noc i smestaj je verovatno najbolji u Sartiju
ali malo preskup jer se za 40-50 mogu isto naci jako dobri
apartmani.
http://www.erifili-chalkidiki.com/

Poslednja izmena:
Ако не идете у периоду од 15.јула до 15. августа не треба вам никаква резервација или плаћање капаре унапред преко банке. Сарти није далеко (око 800 км од Београда), дођете, видите и одаберете на лицу места. Никада нисам ишао преко агенције јер на овај начин пролазим дупло јевтиније за дупло бољи смештај.
Уосталом, ако хоћете да резервишете нешто преко интернета, имате пар "јаких" грчких сајтова где резервишете преко картице (гаранција) и где вам скидају износ само једног ноћења под условом да откажете резервацију у року краћем од три дана пре доласка. Ако дођете, плаћате на крају летовања, наравно.:)
Иначе, Сарти је познат по томе да је препун Мађарица...:per:

Back