Miki 75
Ističe se
- Poruka
- 2.868
Vratio sam se pre 2 dana iz Sartija. Sveukupan doživljaj ovog mesta mi je onako... osrednji. Možda zato što sam po raznim forumima i agencijama slušao samo hvalospeve. Osim Sartija dosada sam bio na Tasosu dve godine, pa bih mogao da napravim malo poređenje. Ako uporedimo Sarti i Limenariju na primer, Limenarija sa okolinom ima čistije more i lepše plaže. Sa druge strane Sarti ima lepši "grad" za izlazak uveče. Pri tome ne mislim za izlazak tinejdžera ili 20-godišnjaka. Stari Sarti, ustvari ima jako puno malih prodavnica i restorančića svih fela. Novi Sarti je klasično apartmansko naselje sa ponekom prodavnicom i podseća na Golden Beach na Tasosu. Drugo, prilaz Sartiju iz pravca Vurvurua je blago rečeno problematičan. Za tih 30 km puta će vam trebati između 40 i 50 minuta kolima. Po krivinama bi moglo da se uporedi sa putem Cetinje - Budva, ako znate na šta mislim. Ljudi koji su išli dabl-dekerom su teško opisivali svoje ushićenje zbog bacanja pegle nakon 15 sati puta od BG-a. A kad se setim kako je ovu deonicu opisao Alvirović u SAT+ :"А sada se opustite u vožnji i uživajte u čarima Sitonije" Ono najvažnije za Sarti: jak vetar duva svako popodne. Od 10 dana, 5 dana je more popodne bilo prljavo. Budilnik vam neće trebati jer će vas svako jutro u 7h buditi zvonjava sa lokalne crkve.Ako budete imali sreće pa vam smena zapadne u vreme nekog crkvenog praznika, imaćete privilegiju da odslušate celu liturgiju od sat vremena preko razglasa.
Da se razumemo, ima ljudi koji u Sarti dolaze i drugi put, tako da se sve ovo nekima i sviđa.Što se mene tiče, bio sam, video i nikad više.
Da se razumemo, ima ljudi koji u Sarti dolaze i drugi put, tako da se sve ovo nekima i sviđa.Što se mene tiče, bio sam, video i nikad više.