Temperatura celog ovog priobalja je super ( od 22/23 jutra a dan oko 28*C - danas bude 27*? temperatura mora je preko 24 već više dana, more je mirno (bonaca) skoro svaki dan.
Na guglovoj mapi se vidi koliko je ovde more plitko i zato se brzo zgreje. Pravi izbor za predsezonu.
Na pijacu u Kasandriji nisam otišao, jer mi rekoše da je tamo najviše tezgi sa krpicama, a nije pouzdano tamo kupovati med ili maslinovo ulje,.. sigurnije je u marketima,.. Komercijalizovalo se puno toga i ovde .
U Hanioti sam bio juče (i pre desetak dana) da bih video taj park u zaleđini plaže u centru. Razočarao sam se održavanjem tog parka - ne zaliva se - travnjaci su suvi, trave ima slabo,..
Hanioti je dosta drugačiji od Polihrona, i kad bih morao da biram u kom ću mesto ponovo doći, svejedno bi mi bilo,.. mala prednost za Polihrono,.. , mada svako ima neki šmek.
Slike sa puta(volim da slikam i puno ih imam) ću u kasnijim postovima,.. kada mi se stabiliše internet konekcija.
Da li vredi doći ovde ( inače sam ja "stari morski vuk, ali najviše letujem po Jonskom moru - i ove godine je kraj avgusta rezervisan za Lefkadu ),..
Vredi - u predsezoni jako vredi,..
Cene po restoranima se nisu nešto menjale (tu smo već 14 dana) - giros je 4/5 eura (uz dva girosa po 5 eura vam sleduju i dva pića - dva piva na primer). U radnjama je pivo 4,5 eura - paket od 4 limenke od pola litre,.. nama je legao Pils, ali ima još dosta vrsta po toj ceni,.. UZO je 11 (12) eura u ambalaži 0,75 eura,.. dobar.
Paradajz se može naći i za 1 euro (kamioneti su uvek u glavnoj ulici i uz plažu).
Toliko,.. ako vas nešto zanima,.. izvolite
ja ću možda još skoknuti jedan dan do Paljurija da renoviram uspomene

.
I još slike
Park u sastavi velike plaže u Haniotiju.
U okolini ima lepih vila, hotela i vrtova: