Šarplaninac

Kuja sa Kosova . Ne pisu podaci ali je vrijedi je vidjet !

Dzabe druze i prskanje i sve , bar sto se komaraca tice evo par
godina su se kod nas pojavili neki Africki ( tigravi ) , to djavo ne
moze istrijebit . U sred zime ih ima .
Ja sam prije uzimao ampulu Ektanola okupam lijepo psa i stavim
ogrlicu protiv buva i krpelja , buva nije bilo , a po neki krpelj se znao
zakacit . Neznam kako se zove , ali mislim oko 7 e da je kostala .
Ali uglavnom redovno pregledam usi , izmedju prsta i jako
cesto zna da se zakaci na ledja izmedju plecki . Tu ga je tesko i
primjetit .
Inace kod nas , vec sad ce pocet krpelji jer je krenula trava , temperatura
je oko 17-18 stepeni ...

Da vas ispravim nisu krenuli ,već ih ima .
Mi smo Burdušu u januaru izvadili jednog kapitalca. Neverovatno zima hladno sneg a krpelj uhvatilo se. Sreća da pa je bio u kući malo pa se mazili i pronašli na grudima ...

Poz Adrijana

E kad ste u januaru nasli krpelja , onda je stvarno otislo sve u PM !
Sve se promjenilo . Ja nisam na mom psu vidio do sad . A danas
cu malo bolje pogledat . Nije mi iskreno ni palo na Um da se sad
moze zakacit krpelj .

HVALA vam na ovom !

426308_1953054121848_1707535954_1018303_442098541_n.jpg

Ja sam moju kuju prskao eko-san tako se zove taj sprej koji se utrljava do koze i tretman je trebalo ponavljati na 2 nedelje................jeste da pise samo pre setnje da se prska ali ja sam probao da vidim efekat i plus imala je ogrlicu protiv buva i krpelja tada je bilo super dok nije zakacila jednog jedinog zarazenog krpelja i zamalo nije platila zivotom............inace sada sam presao na obican pepein jeste da smrdi ali ne hvataju se ni u kom slucaju ni buve ni krpelji(Hvala Bogu)....... malo prepipam u toku mazenja za svaki slucaj i ko bombonica.

Kako se penje ludak ( a inače nema donja dva stepenika ) a tek kako silazi skoči na gredu pa na crep koje je tamo naslagan pa eto ga..
Poz Adrijana

Genialan je vidi se da razmislja.............i ja sam mogao biti ponosni vlasnik jednog sarca ali posto imam jednog psa ne dovodi mi se drugi zbog ljubomore(u pitanju je nlt ko ga ima shvatice). :pas:

Da ,da to je taj koga hranimo ;-) ( inače hranimo sve ostale ..) Baka je tolko insistirala da se slika sa Burdušom ..eto ispunili želju .Obećali da ćemo doneti sliku .

Idijota -To je Burduš ,biće slike ovih dana od HArapa . A danas da si video malog HArapa. Ušla sam kod štenadi kad jedan jede ostali na stranu jedan oterao sve zbog hrane hahahha .

Lordi -Može i to da se reši mi imamo 3 šarca +bebe i jednog Tibetskog Terijera svi ljubormorni na svoj način ali ipak ima kompromisa i rešenja protiv ljubomore.

Poz Adrijana

Prelistajte malo i ostale teme, proslog januara je NO Lara, ljubimica jedne forumasice jedva izvukla zivu glavu od babezije, samo zahvaljujuci brzoj dijagnozi. Pisala je njena vlasnica o tome i na Pitajte u vezi zdravlja i na Buve, krpelji i ostala gamad.

Heh, svaka cast malom alfi, to se vidi od starta. :lol: Ali mogu zivotinje da se sloze ako vlasnik zna sta radi, meni mesanka pinca i macak sede i klopaju bukvalno rame uz rame, i to je ona dosla kao vec odrastao, formiran i na zalost zlostavljan, frustriran i izuzetno agresivan pas. Sad je agresivna samo pri povredi teritorije od strane uljeza, dok joj ja ne dam ostav.

Ja sam moju kuju prskao eko-san tako se zove taj sprej koji se utrljava do koze i tretman je trebalo ponavljati na 2 nedelje................jeste da pise samo pre setnje da se prska ali ja sam probao da vidim efekat i plus imala je ogrlicu protiv buva i krpelja tada je bilo super dok nije zakacila jednog jedinog zarazenog krpelja i zamalo nije platila zivotom............inace sada sam presao na obican pepein jeste da smrdi ali ne hvataju se ni u kom slucaju ni buve ni krpelji(Hvala Bogu)....... malo prepipam u toku mazenja za svaki slucaj i ko bombonica.
Brate, sta ti je taj pepein? Nek smrdi, samo da se ne hvataju majmuni/ Jel to trazim u pet shop-u, veterinarskoj ili polj. apoteci? Kako koristis?

U ovom usranom gradu niceg nema. Otisao sam danas u polj, apoteku da pitam sta je i dali imaju pepein, nikad culi. Preporucili su mi Neostomosan ili Ektanon. Mijesa se sa 1l. vode i moze se utrljati na psa kao i dvoriste i kucicu. Sta je po vama bolje? Imam jos jednu ampulu FL Combo koju sam stavio juce na Lenoxa, ali mi je stvarno skupa da uzimam opet. Cijena jedne ampule Neostomosan kod nas je 3 evra. Valjda ta litra moze prekriti citavog psa. Ima i ektanon pa rekoh da vidim sa vama sta je bolje?

Jedino ako hoćeš da ga otruješ. Neostomosan se koristi kad se pregledom pod mikroskopom potvrdi šuga a ektanon je protiv biljnih vaši, onih na ružama, jedna baba je pre neku godinu potrovala unučiće kad su se zavašljivili. Mislim, fakat Neostomosan ubija buve ali je vrlo jako sredstvo a deluje samo do prve kiše.

E tek mi sad nista nije jasno. Jedni vicu otrovat ces psa drugi se kunu u ovo sto prvi negiraju. Citav dan sam za racunarom, nema na kakvim sve forumima nisam bio. Lovxci se kunu u Neostomosan i Ektanon. A drugi opet u Bayerovu kiltix ogrlicu. Pisu traje 7 mjeseci. Frontline kada je u pitanju istina, vise ljudi ga hvali nego sto ga kudi. ali je problem sto traje samo 4 sedmice.Sve u svemu otprilike kako sam skontao da tu ima jos nekih faktora kada je odredjeni proizvod u pitanju. SReca, nesreca i slicno. Bilo kako bilo nadati je se da nas zaobilazi ta gamad u sto vecem krugu.
Ima li slika jos kakvih neko da postavi od ove predivne rase?.

Kažem ti, probaj da dobaviš Duowin, moj prethodni pas je imao dlakurde, ne d'o Bog da je bio veći, po ceo dan bih samo za njim morala da čistim, pošto je bio gde i mi (kuća, dvorište, bašta, šuma, komšije...) a ovo je i njega po pola godine štitilo i od buva i od krpelja. I + jeftiniji od FL!

to trazis u piljoprivrednoj apoteci

Prelistaj dalje, u lokalnoj polj. apoteci mu nudili Neostomosan i Ektanon, i jedno i drugo otrovno a deluje samo do prve kise. Jedna baba iz mog grada potrovala unucice Ektanonom, mislim cak da je jedno i umrlo, a ja sam mog psa pre nekih 10tak godina jedva sredila punom cinijom mleka posle tretmana Neostomosanom.

Prelistaj dalje, u lokalnoj polj. apoteci mu nudili Neostomosan i Ektanon, i jedno i drugo otrovno a deluje samo do prve kise. Jedna baba iz mog grada potrovala unucice Ektanonom, mislim cak da je jedno i umrlo, a ja sam mog psa pre nekih 10tak godina jedva sredila punom cinijom mleka posle tretmana Neostomosanom.
nisam ni video pre ovog posta.Boze kakvi ljudi daju otrov svasta.Sa tim muckalicama se ja nebih igrao.Za sve sto sad pricao sve je isprobano i funkcionise ali ovaj Neostomosan i Ektanon nema sanse da bih isprobavao ni na kome i ni na cemu.

Back