Šarplaninac

C.A.C + specijalka Sarplaninaca,Laktasi ( BiH).

11s0e49.jpg

12669eo.jpg

2dqbsw.jpg

nzg3m8.jpg

184603_203826759643890_100000497019512_778287_2021940_n.jpg

188617_203826779643888_100000497019512_778288_7064300_n.jpg

lepi psi a najvise mi se svidja onaj crni :cool:

Pa svaka čast! Da, baš gde sam i pretpostavljala. :manikir: To je između drugog i trećeg semafora u gradu iz pravca Kragujevca. (Osim ako su u međuvremenu postavili još neki ka Magnohromu ali mislim da nisu.) I da, i pored mini šoua šarplaninaca, biće to dan u znaku zlatnih retrivera. :aha:

Poslednji put, koliko se ja secam, izlozba je bila na istom mestu...
Bas se radujem!

Izvini, ali sta bi ovo trebalo da znaci.....

Pretpostavljam, samo to da koli, dušica željna da udovolji vlasnicima, nije adekvatna priprema za temperamentnog molosoida kom treba izuzetno jak (pre svega emocionalno) vođa čopora, a ruku na srce, većina nas, žena, to nismo. Ne verujem da je išta lično, šta više, i mene su X puta na ovom forumu optuživali da dajem sve od sebe da buduće vlasnike obeshrabrim u vezi nabavke određene rase, a ja sam samo mislila na dobrobit i psa i čoveka. Recimo, kad se neka tinejdžerka pojavi i napiše "Jaoooj, kako su mi samo swatki xaskiji, bash bix wowewa da nabawimo jednog, ja bix ga cheshljawa i mazeewa..." u startu zauzimam stav da haski nije za nju jer sam imala prilike da "upoznam" dosta haskija i svi su bili "na svoju ruku".

Ja zastupam stav da su psi ziva bica ista kao i sva druga. Slazem se da postoje razlike u rasama tj. u karakterima ali... Reci da je neka rasa apriori dobra a neka losa (opasna) za mene je notorna glupost. Sretala sam ja i skotske ovcare koji su napadali sve sto stignu ali i pitove koji su bili nevidjene maze... Ne volim takve kategorizacije. Za mene su psi kao i deca. Svaki za sebe bez obzira na rasu. Mozda ce pojedinci ovakav stav nazvati kojekakvim pogrdnim imenima ali... Svako ima pravo na svoje misljenje, zar ne? A sto se tice varijante "ja bi da ga cesljam i mazim" ja bi im preporucila plisanu kucu a ne psa bilo koje rase... Verujem da se slazes samnom.

Ja zastupam stav da su psi ziva bica ista kao i sva druga. Slazem se da postoje razlike u rasama tj. u karakterima ali... Reci da je neka rasa apriori dobra a neka losa (opasna) za mene je notorna glupost. Sretala sam ja i skotske ovcare koji su napadali sve sto stignu ali i pitove koji su bili nevidjene maze... Ne volim takve kategorizacije. Za mene su psi kao i deca. Svaki za sebe bez obzira na rasu. Mozda ce pojedinci ovakav stav nazvati kojekakvim pogrdnim imenima ali... Svako ima pravo na svoje misljenje, zar ne? A sto se tice varijante "ja bi da ga cesljam i mazim" ja bi im preporucila plisanu kucu a ne psa bilo koje rase... Verujem da se slazes samnom.

Slažemo se apsolutno, generalizacija može jako da naškodi bilo kojoj rasi. Neka okvirna pravila šta može da se očekuje postoje ali po ko zna koji put, pas je isključivo onakav kakvim ga je čovek napravio, počev od tvoraca rase, pa sve do svakog pojedinačnog vlasnika. I naročito se slažemo oko ovog dela sa plišanom lutkom. :lol:

Poslednja izmena:
Zenka sarplaninca,po slobodnoj proceni stara oko 2-3 god.
Sa zenkom je bio i jedan muzjak koji je uginuo,na lancu vezan.Muzjak se jos nalazi u dvoristu,u fazi raspadanja/truljenja!
Kuja je mirna,umiljata,stabilnog ponasanja. Kada smo uocili taj nesretni slucaj,reagovala je na nas umerenim lavezom,na kapiji. Povremeno se povlaceci do muzjaka,pokusavajuci da ga "probudi".

Fotografije su danas uradjene na licu mesta.
minidsc00210.jpg

minidsc00209.jpg

minidsc00208.jpg

Fotografije muzjaka...ko je slabijeg srca,ne preporucuje se otvaranje istih !!!
http://img691.imageshack.us/img691/4896/minidsc00207.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/9586/minidsc00206.jpg
http://img39.imageshack.us/img39/7843/minidsc00205.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/2426/minidsc00189.jpg

Sve ostale informacije,preko PP.

Auh... Tu ima elemenata za krivično gonjenje vlasnika. A ženka je u svakom pogledu ženstvena. I tužno deluje. Sigurna sam da će za nju moći da se pronađe dobar dom ako dođe do toga.

Poslednja izmena:
Jako je tesko i bolno ,gledati je kako pokusava da ga nekako "probudi". Kad god se desi nesto na njenoj teritoriji,poziva ga da se pridruzi njoj...on ne ustaje,nikada vise.:(

Na FB je pokrenuto sinoć,kao i na BK forumu.
Danas očekujem sanitarnu službu,da dodju i uklone leš uginulog mužjaka.Nisam im spominjao ženku jer bi je odneli u šinteraj,a ona to nije zaslužila nikako.Skloniću je negde sa strane,dok se to bude dešavalo.
Ovde na krstarici,slabo da se iko interesuje,no ne predajemo se.;)

Trebalo bi pozvati i veterinarsku i sanitarnu/komunalnu/ekološku inspekciju, leš u fazi raspada predstavlja opasnost po okolinu i tu ima elemenata čak i za krivično gonjenje vlasnika, da ne pričamo o tome da je zanemarivanje takođe vid zlostavljanja životinja. Mogao bi malo i da odrobija, ne bi bilo zgoreg.

A ovde se ljudi slabo interesuju jer su svima već "popunjeni kapaciteti". :( Ja bih je prva uzela, stvarno volim pse tog tipa, ali nemam uslova da brinem ni o ova dva mala što su mi ljudski skotovi izbacili pred radnju. :(

Već su kontaktirani organi iz službe saniteta,no rekoše mi da to nije u njihovoj nadležnosti ! Na pitanje kome da se obratim,u vezi otklanjanja leša,dobio sam odgovor da u to nisu upoznati...bezveze.
Na FB je u grupi " Mila-naš heroj".;)

Već su kontaktirani organi iz službe saniteta,no rekoše mi da to nije u njihovoj nadležnosti ! Na pitanje kome da se obratim,u vezi otklanjanja leša,dobio sam odgovor da u to nisu upoznati...bezveze.
Na FB je u grupi " Mila-naš heroj".;)

Znači videće dosta ljudi. A to prebacivanje nadležnosti mi je tako poznato, ti inspektori bi svi da primaju plate (koje nisu ni male) a niko neće da radi svoj posao.

Mlade nade su :super:

U isčekivanju daljeg toka dogadjaja,sa napuštenom ženkom...po neka od naših ukućana.

Veteranka Biba.
minicsc1376.jpg

minicsc1393.jpg

Biba,Dritta i Pako.
minibibadritapako.jpg

Borko obožava da se vozika.
miniborkoija.jpg

I u društvu sa njima nepoznatim ličnostima.
minimilancedritaibiba.jpg

miniluciaiborko.jpg

Back