Šarplaninac

imama jedno pitanje:)
koje boje treba da bude boks?
posto sam cuo da mora da bude zelen?
hvala na odgovoru!

Boja je nebitna pošto su psi daltonisti, bitnije je da farba bude neškodljiva.

Ženka večeras putuje na svoju novu teritoriju. :)

Super, onda temu sa Poklanjam definitivno selim na Srećno udomljenje. :) To mi je, ali stvarno, najdraži deo moderisanja.

"bitnije je da farba bude neškodljiva."

kako to misls?
ja sam mislo da bude crna.moze?

Tvoja je stvar u koju ćeš boju da ofarbaš boks, ali zar je moguće da neko još ne zna da postoje različite farbe, od potpuno ekološki podobnih sa jedne do onih sa olovnom bazom sa druge strane "spektra"?! Na to sam mislila, raspitaj se malo po farbarama.

Bitno je da pas bude zdrav,voljen,negovan.Da mu se pruze maximalni uslovi za dobar zivot. A koje boje bi bio box,to je naj manje bitno,gotovo nebitno. Naposledku...razlikuju li psi boje? ;)

Mukama je došao kraj. (party)
Ženka je otputovala u svoj novi dom. (clap)
Bilo je malo problema izvući je sa bivšeg mesta prebivališta,pa se pribeglo nekim ne tako dozvoljenim koracima. :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:
Pas koji nikada nije bio na povodcu,nikada šetan...bilo je malo muke u početku ali se to brzo ispravilo.
udomljena-1.jpg

udomljena2-1.jpg

udomljena3-1.jpg

udomljena4-1.jpg

Na putu ka nekom boljem životu za nju. Neka joj je sa srećom njoj i novom vlasniku. (party) (nod)

Pukao mi je više "film",pa nisam mogao da je gledam tako. I kada sam je izvukao iz dvorišta,komšije su gledale.Jedan me je i upitao:A zašto ti to radiš?
Rekoh mu da mi priđe bliže,da mu objasnim zašto.
No i to je se završilo dosta lepo,kuja je sada zbrinuta i u odličnim uslovima. Mi smo se vratili našim aktivnostima i malo smo...

1. Treba biti potpuni emocionalni retard pa to gledati u svom neposrednom okruženju i ne reagovati.

2. :lol: Bebac medeni!

3. Savršenstvo! Ali najbolji je marker koji drži ruke sakrivene. :lol: Da li je to pravilo ili samo mere predostrožnosti? Priznajem, nisam baš upućena.

Arap je tu sasvim spontano uleteo. Njemu je 28.04 bilo četiri meseca. Nije nam ni na kraj pameti bilo da i njega ubacimo u to,ali eto desilo se . A marker....nije bio baš siguran,jer mu se ranije često dešavalo da psi i posle prekida napadaju markiranta. Elem....zdrav pas u glavu, NIKADA nebi smeo niti bi trebao da napada a da nije izazvan. Za mene,za ono šta tražim od svojih pasa,drita je položila sa 5-icom.

U "devojku" nisam ni sumnjala, ali i Arap se super pokazao za jednog štenca. Razumem čoveka potpuno, ima svakakvih pasa i svakakvih vlasnika. Ali ono što sam primetila kao najčešća dva problema su odsustvo autoriteta nad psom i nemanje želje da se problemi reše ili bar ublaže, naročito kod velikih pasa.

To je već individualna stvar. Svaki iole umno zdrav pas,želi da udovolji vlasniku,onoliko koliko vlasnik od njega to i traži. Nema ničega šta ne mogu naučiti i savladati,shodno psećim mogućnostima.Za neke stvari manje dok za neke više vremena treba.Takođe vremenski rok savlađivanja neke obuke u mnogome zavisi i od pasmine ( rase psa). O faktorima ,znanju i umeću vlasnika,neki drugi put.;)

Lepote, deca i psi. :zaljubljena: Jeste li bili juce na CAC u KV? Ja nisam mogla da dodjem, dete mi se malo lenjilo po krevetu, a kazu mi da je bilo jako lepo, puno razlicitih rasa i puno prijavljenih pasa u odnosu na ranije izlozbe.

Da bili smo.
Vreme je poslužilo odlično. Lokacija izuzetno dobra,dosta hladovine. Organizacija je malo više zakazala sa poprilično mnogo propusta po mnogim pitanjima.
No na žalost ostali smo bez fotki ( tako je to kada niko ne proverava baterije u aparatu).
Po nekoj slobodnoj proceni,bilo je više od 300 pasa svih rasa.

Back