Hvala puno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
23.X 2011 će se organizovati specijalka pasa Šarplaninaca u Mladenovcu.
@banestef dodji i proprati to,videćeš praktično ceo proces ocenjivanja pasa i kako se dobija UR ( uslovni rodovnik). Psi koji dobiju UR kasnije se mogu takmičiti i na drugim kinološkim manifestacijama,i učestvovati u rangiranju za titule.![]()
Cestitamo na prinovi i dobrodosao na forum i medju vlasnike (i po kojeg ljubitelja) sarplaninaca.![]()
mnogo su slatki ,svi
kod nas macka prihvatila novu kucu i kuca nju
mala se navikla na povodac ,vrlo brzo ,bas me iznenadilo i kad je pustimo nikad ne ode dalje od 2 metra od mene ili deteta ,prati nas tako u duge setnje ,na zalost ne odaziva se jos kad je zovemo mozda je jos mlada ali vezbamo svaki dan ,iznenadujeme to sto posle svega sto sam mogao procitati u vezi sarplaninca nije ,bar nasa, tako tvrdoglava.
eh sada imam jedno pitanje dali neko od vas daje neku fizicku aktivnost , mislim osim setnje da se stene razvije?
dosta informacija sam mogao naci po francuskim sajtovima vezani za sarplaninca ali nista vezano za fizicki razvoj .
i dali imate bilo kavu preporuku za kako edukovati sarplaninca ,osnovne stvari ,vasa iskustva itd
i zadnje pitanje za vas koji uzgajate i idete na razna takmicenja :
sto se tice standarda sarplaninca dali se razlikuju nasi i strani standardi za tu rasu ? jer gledajuci neke sitove uzgajivaca van srbije cini mi se da se razlikuje ..
ovo je jedan od sajta 35 puta francuski prvak ,10 puta svedski . 6 puta evropski
http://sarplaninac.deshautsdemalforet.levillage.org/_resultats.htm http://sarplaninac.deshautsdemalforet.levillage.org/noschiens.htm
ovo je jedan drugi uzgajivac http://sarplaninac.deshautsdemalforet.levillage.org/cadre1.htm
znam da je na francuski ,mozete preko google translate ceo site da prevedete ili mene pitajte
nisam se lepo izrazio , trebao sam reci : zar nema jedan standard pa moraju svi (francuzi ,englezi itd ... da se predrzavaju toga ? ako je ( i jeste) sarplaninac nasa rasa trebali bi i ti sarplaninci koji idu na razne svetske izlozbe da se drze toga ne bi smeli da osvoju bilo kakvu titulu,ovako izgleda da nam kradu nase ,menjajuci definasan standard .
razumem da nasi uzgajivaci ne mogu tek tako da putuju na izlozbe ,znajuci da kod nas kvalitetno stene kosta nekoliko stotina evra ,dok na zapadu isti bi se prodao par hiljdada, to mi sve jasno sto nema nasi domaci na ta takmicenja nego ponavljam brine me to malo u vezi standarda ,kao da nam kradu nase ,menjaju i za koju godinu bice njihovo
dao sam francuski link jer sam tamo roden ,odrastao ..... 35 godina sam tamo ziveo pa mi lakse citati francuski nego neki svabski ), inace sam isao i na druge sajtove ,trazio sam sto vise info po nasim i tudim sajtovima ,i sve sto sam mogao procitati me malo zabrinulo ,kako bi francuzi reagovali kad bi neko menjajo standard njihovog nekog psa i osvajajo titule ili englezi ....
ali je sve to 'deja vu'
Boks ce biti 3x3m