Sarmatski Srbi

Sada ću dokazati i koliko ti ni ne čitaš ni samo štivo koje koristiš:

М. Милановић, Српски стари век, Вандалија, Београд 2008, 94.

Ako sam dobro razumio Milanovića, čak bi se i on čudio tvojim megalomanskim nacionalističkim tezama, po kojima su Srbi i Asirci i pripadnici vinčanske kulture; te genetski najsavršeniji narod na svijetu...sigurno bi ga i sramotio ako bi ga lično poznavao, i on pročitao svo smeće ovdje na ovoj temi (koje daleko prevazilazi njegova lična pseudo-naučna razmatranja [Srbi - Maje Indijanci] :zblesav: ),

Niti na jednom jedinom postu nisam napisao da su Srbi Indijanci Maje. U skladu sa BB ofenjzivnom doktrinom insinuiraš moj vrli i dragi Slavenko!

Niti na jednom jedinom postu nisam napisao da su Srbi Indijanci Maje. U skladu sa BB ofenjzivnom doktrinom insinuiraš moj vrli i dragi Slavenko!

Niti sam ja igdje insinuirao da su Indijanci Srbi, već samo Hrastovnik; tebe sam samo pozivao da se izjasniš povodom takvih njegovih stavova, jer si sa vremena na vrijeme izražavao podršku njemu kao protivniku 'BB škole'.

Tako je to sa Mađarima, čas jesu čas nisu, ni oni sami nisu načisto sa tim. Kad su od Finske dobili kredit bili su Finci.

To se sad već sigurno zezaš.
Pa ko li su onda 'Ugri' po tvom mišljenju?

I uzgred, ako primjenjuješ tako korektnu logiku na njima, zašto je ne primijeniš i na odnos Srba sa Alanima i Sarmatima, nego ih apsolutno sve posrbljuješ?

Мађари јесу Угри, али нису сви Угри Мађари. Рекох ти већ, посвађао си се са логиком.

Zašto su ako je su neki istočni Alani Srbi, u isto vrijeme i svi Alani, pa i Sarmati - Srbi?

Poslednja izmena:
Hrastovnik je imao niz zanimljivih postova, dobro teoretski postavljenih a teza da su Skiti otišli u Ameriku teško da pije vode jer su Skiti IE narod. Ali jedna pogreška ne umanjuje njegovo veliko pregnuće.
Za Sarmate ima niz dokaza da je to staro ime Srba nastalo iz kultnog apelativa jer se nazivaju i Sauromatima, Sarabatima, Surmatima, itd. Takođe, njihovo pleme Siraci je staro ime za Srbe, a Alani su sebe nazivali Srbima i to je neupitno, ma koliko se ti upinjao da dokažeš drugačije. Mađari su ugrofinsko pleme.

Hrastovnik je imao niz zanimljivih postova, dobro teoretski postavljenih a teza da su Skiti otišli u Ameriku teško da pije vode jer su Skiti IE narod. Ali jedna pogreška ne umanjuje njegovo veliko pregnuće.

Koje veliko pregnuće?
Pa je l' se ti sjećaš kada je optužio da je Stanislav Hočevar pročitao njegove poruke na ovom forumu, hitno zvao u Vatikan nikog drugog drugog do papu Racingera, upozoravajući ga da istina izbija na internet i da to predstavlja pretnju Rimokatoličkoj crkvi i globalnoj antisrpskoj zavjeri Koalicije Beča i Berlina? Pomiješao je ćirilična i latinička slova u rečima Nemanjići, Srbija i Raška, pa onda tvrdio da je rimski papa kontaktirao američke internet provajdere, koji su potom počeli čistku svega srpskoga sa interneta, preko Google kompanije, izbacivši navodno te tri riječi iz pretraživača? z:shock:
Zar je moguće da si potpunp zaboravio?

Za Sarmate ima niz dokaza da je to staro ime Srba nastalo iz kultnog apelativa jer se nazivaju i Sauromatima, Sarabatima, Surmatima, itd. Takođe, njihovo pleme Siraci je staro ime za Srbe,

Ali, to može samo značiti da su Srbi sarmatskog porijekla, odnosno da se njihov etnonim razvio iz sarmatskoga.
To ne znači da su Sarmati isto što i Srbi.

a Alani su sebe nazivali Srbima i to je neupitno, ma koliko se ti upinjao da dokažeš drugačije.

Ja se nisam potrudio ni prst da pomjerim da nešto dokažem, ali bogami nisi ni ti - tvrdnje se dokazivanjem potvrđuju, a ne opovrgavanja nezasnovanih teorija. :zlud:
Za tvrdnju da je nešto kod neke grupacije bio etnonim, potrebno je to i dokazati nečim. Nije dovoljno samo napraviti tvrdnju, bez ikakva osnova, koja tako ostaje samo kao - izmišljotina... z;)

Mađari su ugrofinsko pleme.

A zašto ih ne možemo zvati 'Ugrima', kako su ih svi Srbi i zvali sve do nedavno?
Zar ne bješe da se ti zalažeš povratku izvornih imena - pa kako onda 'Mađar' nije za tebe 'BBejska propaganda'?

Ovo sa Ratzingerom i Hočevarom nisam pročitao, nisam bio na času, a da mnogi moroni rade protiv Srba to je velika i dokazana istina. S ovim si malo skrenuo sa teme. Ako bi Mađare zvao Ugrima naljutili bi se jer su oni Ugrofinci.

Ovo sa Ratzingerom i Hočevarom nisam pročitao, nisam bio na času, a da mnogi moroni rade protiv Srba to je velika i dokazana istina.

Pa zar se ne slažeš da, predstavljajući ih kao paranoične šizofreničare, i Hrastovnik radi Srbima o glavi..?

S ovim si malo skrenuo sa teme.

Oprosti. Da se vratim na temu: Srbi bi mogli biti alanskog odnosno sarmatskog porijekla, ali zašto posrbljuješ kompletne ove narode?

Ako bi Mađare zvao Ugrima naljutili bi se jer su oni Ugrofinci.

Naprotiv supertruper, upravo je to ono što Mađare i nervira, kada ih tako nazivaju ljudi, pogotovo zato što je samo u našem jeziku obrnuto, a na cijelom svijetu se kaže finougarski. Kada je otkriveno da je mađarski jezik istog porijekla kao i pojedini uralski, odnosno da je srodan finskoj jezičkoj grupi, to je Mađarima poslužilo bukvalno kao hladan tuš za njihovu nacionalističku mitomaniju. I dan-danas, slobodno odi u Budimpeštu i pitaj, i prosječni Mađar će ti poricati da njegova nacija dijeli isto porijeklo sa Fincima, iako je to zvanično danas već i prihvaćeno od strane mađarske intelektualne elite. No pak, trebalo bi naglasiti, postoji i pozamašan broj intelektualaca razne struke sa izvojenim mišljenjem - mnogo više nego što u Srbiji ovako imamo samo par ljudi kao npr. Deretića, Antića, Jarčevića, Đorđevića, Petrovića, Žutića, Jankovića, Dimitrijevića, Živanovića, Ristanovića, Vukčevića, Aškrabu, Pešićevu, Đorđevića, Milanovića,... - koji ni po koju cijenu ne prihvataju finsko-ugarsku klasifikaciju i idu do svih najočajnijih mjera da dokažu da je ona naučno nezasnovana.

O nacionalnim etiološkim mitovima Mađara imaš opširnije ovdje.

Oni su naširoko vjerovali da su porijeklom od antičkih naroda, kao recimo Sumeraca, preko Hurita, Subarejaca i ko zna već čega, a vrlo jaka struja, pojedinačno možda i najjača, bila je da su Skiti (neko reče ovdje da je majka M. Milanovića Mađarka, ne znam, ako je u pravu, možda je brojne teze dobio od nje).

A 'ugrofinsko' ustvari znači 'mađarofinsko'; 'Ugri' i 'Mađari' su sinonimi. Da nije u prvoj polovini XX stoljeća došlo do promjene naziva, kako bi razlikovali Mađarsku od one velike Ugarske (a pretpostavljam da je to bio i iskorak mađarskoj nacionalnoj manjini; zvati ih endonimskim nazivom), ko zna, možda bismo ih i danas sve zvali Ugrima; pitaj najstarije Vojvođane, oni ih i dan-danas zovu Ugrima...

Poslednja izmena:
Ja sam ovu temu pokrenuo u nadi da cu nauciti nesto novo o sarmatskim Srbima, posto su podaci o njima ionako oskudni, a vi ste od nje napravila poligon za svoja neka licna prepucavanja!

To smo već bili apsolvirali; ako želiš detalje, čitaj Nika Županiča; na temi smo prožvakali sve spomene tih prikavkaskih Srba, uključujući i onaj koji je Tibor Živković zapazio kod Konstantina Porfirogenita (DAI); po svemu sudeći, teza da su Srbi originalno istočno-alanskog porijekla, pa se po hunskom prodoru u drugoj polovini IV stoljeća jedan dio slovenizovao, izgleda da sadrži više istine nego što se ranije smatralo.

Ja sam ovu temu pokrenuo u nadi da cu nauciti nesto novo o sarmatskim Srbima, posto su podaci o njima ionako oskudni, a vi ste od nje napravila poligon za svoja neka licna prepucavanja!

Već sam ti ranije rekao da kompletne informacije o Sarmatima imaš u Srpskom starom veku i Istorijskom poreklu Srba (2. izdanje); pokrenuo si temu a ne pratiš je, baš sumnjivo!

Niti sam ja igdje insinuirao da su Indijanci Srbi, već samo Hrastovnik; tebe sam samo pozivao da se izjasniš povodom takvih njegovih stavova, jer si sa vremena na vrijeme izražavao podršku njemu kao protivniku 'BB škole'.

To se sad već sigurno zezaš.
Pa ko li su onda 'Ugri' po tvom mišljenju?

I uzgred, ako primjenjuješ tako korektnu logiku na njima, zašto je ne primijeniš i na odnos Srba sa Alanima i Sarmatima, nego ih apsolutno sve posrbljuješ?

Zašto su ako je su neki istočni Alani Srbi, u isto vrijeme i svi Alani, pa i Sarmati - Srbi?

Jedno je reci da su Srbi stigli i do Amerike, a drugo da su Indijanci Srbi. Ja sam tvrdio i tvrdim da je dio Srba boravio u Americi i za to postoje dokazi na ovoj temi:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/497690-Kelto-Skiti-u-Americi

Sto se one zavjere tice, ona je postojala, postoji i ti si jedan od njenih podrzavalaca.

Poslednja izmena:
Već sam ti ranije rekao da kompletne informacije o Sarmatima imaš u Srpskom starom veku i Istorijskom poreklu Srba (2. izdanje); pokrenuo si temu a ne pratiš je, baš sumnjivo!

Čekam da nabavim to 2. izdanje; prvo izdanje Istorijskog porekla Srba i Srpski stari vek, koje sam pročitao do sada, potpuno su beskorisne knjige, bez nekih revolucionarnih otkrića i prepuni fantazmagoričnih teza za koje se ne navode izvori.

Jedno je reci da su Srbi stigli i do Amerike, a drugo da su Indijanci Srbi. Ja sam tvrdio i tvrdim da je dio Srba boravio u Americi i za to postoje dokazi na ovoj temi:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/497690-Kelto-Skiti-u-Americi

O tome si dovoljno nalupetao tvrdeći da je prelaz između Azije i Amerike bio zaleđen hiljadama godina nakon što to više nije bio.

Sto se one zavjere tice, ona je postojala, postoji i ti si jedan od njenih podrzavalaca.

A kako da ja znam da ti nisi član masonske zavjere i plaćen sa ciljem da oblatiš Srbe, tako da ispadnu kao neki retardirani monstrumi, te im se lakše oduzme Kosovo? z:p

Čekam da nabavim to 2. izdanje; prvo izdanje Istorijskog porekla Srba i Srpski stari vek, koje sam pročitao do sada, potpuno su beskorisne knjige, bez nekih revolucionarnih otkrića i prepuni fantazmagoričnih teza za koje se ne navode izvori.

Budi ljubazan pa navedi citate iz knjige koji potvrđuju tvoje tvrdnje. Već sam ranije rekao da govorenje u sudovima nema veze sa diskusijom već sa suđenjem, čitaj BB inkvizicijom.

O tome si dovoljno nalupetao tvrdeći da je prelaz između Azije i Amerike bio zaleđen hiljadama godina nakon što to više nije bio.

A kako da ja znam da ti nisi član masonske zavjere i plaćen sa ciljem da oblatiš Srbe, tako da ispadnu kao neki retardirani monstrumi, te im se lakše oduzme Kosovo? z:p

Beringov moreuz zaledi i u nase vrijeme:

http://accessscience.com/content/Bering-Sea/079000#079000FG0010

Ja sam Srbin i znam danasnje Srbe u dusu. I ako zelis istinu kazacu ti: malo je ljudi medju danasnjim Srbima.Srbi se sjete roda i ljudstva samo na sahranama.

Poslednja izmena:
Budi ljubazan pa navedi citate iz knjige koji potvrđuju tvoje tvrdnje. Već sam ranije rekao da govorenje u sudovima nema veze sa diskusijom već sa suđenjem, čitaj BB inkvizicijom.

Bile su mjesec dana kod mene; raspravljao sam sa tobom u tom vremenu, sada je malo kasno jer sam ih vratio u biblioteke.

Uzgred, malo je neumjesno sa tvoje strane da od bilo koga tražiš citate, jer si odbio do sada da ikakav citat postaviš igdje; sve izvore na koje si se pozivao sam ja citirao, a ti - niš'. E pa, trebalo bi i ti malo da se potrudiš. z;)

URHEIMAT

"In the mid-19 th century, L. Quandt, one of Germany's foremost authorities onGermania's Slavs, especially the Baltic Slavs, was also interested in the time and place of their origin, in the primeval, original homeland of Germania's Slavs. His views on thematter can be best summed up in the following words:
The northern Caucasus is the Urheimat of the ancient Slavs, that is, the Serbs who are Sarmatians who are Slavs who are Serbs who were known by many different names (L. Quandt, Die Liutizen und Obodriten, BaL 22, 1868"

http://www.scribd.com/doc/36592597/Ivo-Vukcevic-Rex-German-or-Um-Populos-Sclavorum

Bile su mjesec dana kod mene; raspravljao sam sa tobom u tom vremenu, sada je malo kasno jer sam ih vratio u biblioteke.

Uzgred, malo je neumjesno sa tvoje strane da od bilo koga tražiš citate, jer si odbio do sada da ikakav citat postaviš igdje; sve izvore na koje si se pozivao sam ja citirao, a ti - niš'. E pa, trebalo bi i ti malo da se potrudiš. z;)

Elegantan način da se izvučeš ali to više ne prolazi - sad je belodano da nemaš za tvoje tvrdnje nikakvih argumenata:zjelka2:.

Madjari su uglavnom verovali a i verovalo se da su poreklom Huni dugo dugo vremena iako Madjari tek dolazu 1000 godina posle Hrsta na ove prostore.
Jednim delom je to tacno kao sto su i Srbi naslednici Ilira, Gota, Grka i drugih naroda koji su ziveli na nasim prostorima.

Panonija za njenim stepama je uvek bila atraktivna za polu-normadske narode kao sto su Madjari, Alani ili Huni (ako su Huni uopste bili jedan narod a ne skupina vise naroda).

Madjari su uglavnom verovali a i verovalo se da su poreklom Huni dugo dugo vremena iako Madjari tek dolazu 1000 godina posle Hrsta na ove prostore.
Jednim delom je to tacno kao sto su i Srbi naslednici Ilira, Gota, Grka i drugih naroda koji su ziveli na nasim prostorima.

Panonija za njenim stepama je uvek bila atraktivna za polu-normadske narode kao sto su Madjari, Alani ili Huni (ako su Huni uopste bili jedan narod a ne skupina vise naroda).

Ma oni su ti dugo vremena mislili da su Skiti ili Sumerci porijeklom. z:mrgreen:

Ne razumijem. To što ti nikakve argumente ne postavljaš...je ukazatelj na to da ja nemam nikakvih argumenata...za šta? :zblesav:

Za tvoju gorenarečenu tvrdnju apropos knjiga MMa. By the way, uzmi novo 3oko od 7.02. i naći ćeš dobar članak o alhemiji tj. počecima njene istorije, na ovom jednostavnom primeru vidi se analitika dotičnog barda srpske newwave istorije' živa uživancija je čitanje tog artikla na 3 strane...

Back