Sarmatski Srbi

Hrvati su Srbi jer govore srpskim jezikom, odnosno, bili su Srbi, kao i Bošnjaci, Makedonci i Crnogorci. Mislim da ovo ne treba eleborirati dalje jer je ideja da su Hrvati poseban narod odvajkada, nedokaziva.

a Hrvati pak,govore,kako je njihov jezik,ukraden od strane Vuka,dok je bio u Becu,uz pomoc njihovih i Slovenackih jezickih strucnjaka,te je Srpski,potpuno izmenjen,i nalik je Hrvatskom

naravoucenije...srpski lici na Hrvatski,a ne obrnuto

Све би то било лепо да нема Гаврила Венцловица и народно српског 100 година пре Вука и Даничића и превода старог завета онда би Хрвати могли овако нешто фалсификовати али овако патка.

Све би то било лепо да нема Гаврила Венцловица и народно српског 100 година пре Вука и Даничића и превода старог завета онда би Хрвати могли овако нешто фалсификовати али овако патка.

Meni to Venclovic zvuci zestoko Hrvatski,bez zezanja...

Gavril Stefanović Venclović je monah, pisao je hronike i pjesme. O njemu je pisao opširnije Predrag Bogdanović Ci. Najpoznatija Venclovićeva pjesma je žrtvena i nosi naslov Crni vo u srcu.

Kao i drame, besede, prepeve, prevode. O njemu je opširnije pisao Milorad Pavić. Ovo je nevezano za temu, pa da se vratimo čisto:

Pored tri knjige o antičkim Srbima-Srbiji i one o Tesli, da li je Milanović napisao još nešto i da li je nešto u pripremi to jest u planu ? Koje domaće izvore koristi Milanović ?

Kao i drame, besede, prepeve, prevode. O njemu je opširnije pisao Milorad Pavić. Ovo je nevezano za temu, pa da se vratimo čisto:

Pored tri knjige o antičkim Srbima-Srbiji i one o Tesli, da li je Milanović napisao još nešto i da li je nešto u pripremi to jest u planu ? Koje domaće izvore koristi Milanović ?

Ima jos i knjigu Mit, magija i religija, jedino djelo u kojem se i bavi onim sto bi trebalo da mu je profesija, antropoloskim pitanjima.

Ako odeš na facebook stranicu grupa Vandalija dosta ćeš saznati i biti u toku jer je tu grupu otvorenog tipa osnovao Milanović i zaista ima gomila kako domaćih tako i stranih istorijskih izvora. Koliko ja znam, na jednom od redovnih predavanja u SKC je najavio novu knjigu Svetska blaga - izgubljena i nađena.

Da bi dobio odgovor moraš prvo postaviti suvislo pitanje.

1. Da li stvarno vjerujes da iko igdje kao sto Milanovic tvrdi, po Rusiji, Ukrajini, Litvaniji, Osetiji i Ceskoj, odnosno kao sto si i sam tvrdio, uci po skolama tu alternativnu istoriju Milanovicevu? i da li zaista uopsteno mislis da, ako se nesto uci u skolama po Rusiji i Osetiji, to nuzno znaci da je to 'nepobitna istorijska istina'?

2. Da li si ti to falsifikovao rijeci Sulimirskoga?

3. Gdje si procitao da srpski bastini i danas 20% sanskristskih rijeci?

4. Da li i dalje smatras izvore o Odoakrovoj smrti 'rimokatolickim falsifikatima'?

Poslednja izmena:
Ako odeš na facebook stranicu grupa Vandalija

Ali mora prvo da je lajkuje
facebook-like.jpg

1. Da li stvarno vjerujes da iko igdje kao sto Milanovic tvrdi, po Rusiji, Ukrajini, Litvaniji, Osetiji i Ceskoj, odnosno kao sto si i sam tvrdio, uci po skolama tu alternativnu istoriju Milanovicevu? i da li zaista uopsteno mislis da, ako se nesto uci u skolama po Rusiji i Osetiji, to nuzno znaci da je to 'nepobitna istorijska istina'?

2. Da li si ti to falsifikovao rijeci Sulimirskoga?

3. Gdje si procitao da srpski bastini i danas 20% sanskristskih rijeci?

4. Da li i dalje smatras izvore o Odoakrovoj smrti 'rimokatolickim falsifikatima'?

Pogledaj šta uče u Republici Srpskoj.
2.Sulimirskog sam, kao što i vrapci na granama znaju, citirao.
3. To je notorna činjenica, 20% je čak donja brojka, možda ima i preko 30%. Uzmi najpoznatije francuske lingviste i pročitaj šta kažu- srpski jezik je najsličniji sanskritu, imaju iste osnove reči, gramatiku itd.
4. O rimokatoličkom falsificiranju istorije znaju svi, BB škola nigde nema ugled, osim kod naših blockheada, niko je ne ceni, germanski istoričari sad je ispravljaju, elem, jedino podguzni elementi u Srbiji cene nešto što niko pametan u svetu ne ceni niti citira.

Pogledaj šta uče u Republici Srpskoj.

:dontunderstand:

Alani su Srbi i to ne treba dokazivati jer, to uče i deca u Osetiji i Rusiji.

A kakve veze ima Republika Srpska sa Rusijom i Osetijom? :eek:
Ako misliš da djeca u Republici Srpskoj uče gluposti tipa da je njihov najveći ranosrednjovjekovni vladar bio Odoakar...u još većoj si zabludi nego što sam mislio!

2.Sulimirskog sam, kao što i vrapci na granama znaju, citirao.

Potpuna laž sa tvoje strane; provjerio sam o Sulimirskome na koje si se pozvao i dokazao da u oba slučaja nije istina ono što si navodio (The Sarmatians je Tandoori Masala postavio, a Izgubljene civilizacije sam ja bio našao). U slučaju da zaista jesi postavio neki tekst od Sulimirskoga, a to nisi uspio da dokažeš, nesumnjivo je da je u pitanju neki falsifikat, bilo tvoj, bilo onoga ko te je obmanuo. Naravno, ako želiš da spereš sa sebe ljagu lažova, pozivam te da se razjasniš; spreman sam raspraviti o Sulimirskome sa tobom u potpunosti.
Što se tiče vrabaca na grani, može biti samo evidentno da nisi u pravu; pobogu pa supertruper, svi mogu da vide šta piše na ovom forumu. ;)

3. To je notorna činjenica, 20% je čak donja brojka, možda ima i preko 30%. Uzmi najpoznatije francuske lingviste i pročitaj šta kažu- srpski jezik je najsličniji sanskritu, imaju iste osnove reči, gramatiku itd.

Nisam te pitao je li notorna činjenica, već gdje si to pročitao. Meni ta informacija nije poznata, a volio bih i da je upijem.
O kojim francuskim lingvistima je konkretno riječ? :think:

4. O rimokatoličkom falsificiranju istorije znaju svi, BB škola nigde nema ugled, osim kod naših blockheada, niko je ne ceni, germanski istoričari sad je ispravljaju, elem, jedino podguzni elementi u Srbiji cene nešto što niko pametan u svetu ne ceni niti citira.

Nisam te to pitao. Dozvoli da se citiram:

Vezano za ovu temu, da li mislite da postoji mogucnost da ako samo B postane M (neznam koliko se te promene desavale u evoluciji ili prepisivanju, da dodam jos da zvuk B na grckom ne postoji, i zato ga pisu MP kad prevedu strane reci (Beta njohove ima drugi zvuk) ).

Sorbi = Sormi taj -at na kraj mi lici kao neki padez ( ?) koji bi oznacavo jednu masu, i onda dobijemo Sarmat

E sad, kad znamo da izmedju satem i kentum jezika, S prelazi na K ili H ,sto = kentum (latinski) = Hund (germanski)

lako dolazimo do Sorbat = Horbat

odnsno Sarmati = Srbi = Hrvati

Ako nastavim dalje sa izmenom B i M
Sirmium = Sirbium .
Balgari = Malgari = Magjar

Koliko je to moguce, pitanje je za lingviste, ako ih im na forumu ? Zvuci mi moguce, ali ne znaci da je istina. Ja imam primere prelaza M na B(V), reka na latinskom moze biti Flumen i Fluvius, Subota (od Sabbat), na latinskom (preko grckog) postala Sambat i na francuskom posle Samedi. Verovatno ima i drugih primera ?

To bi znacilo, da su se Srbi nazivali u sarmatskom jeziku (pre-sloveniziranja) Sorbati, odnosno Sorb, u mnozini (ili masi) Sorbat (da li postoji taj padez danas u nekom jeziku?)
Ali ako Grci, kad su sreli Srbe (Sorbate) , znajuci da za njih zvuk B ne postoji, preveli u Sarmate. Tako isto, kad je neki kentum narod (Kelti, Germani ?) sreo Sorbate, preveli ih u Horbate.

Rimokatolički izvori, a pogotovo oni o Odokaru, koji je svojoj vlasti podvrgao rimskog papu kroz 8 godina, smatram friziranim za potrebe Vatikana koji papi nije bez osnova dodao i titulu pontifex maximusa što je izvorno rimska vladarska titula. Vatikanova nakana od početka je bila da bude jedinim naslednikom Zapadnog Rimskog carstva i to mu je do XI veka kako- tako polazilo za rukom. Za brojne šizme i sektašenja u hrišćanstvu kriv je isključivo Vatikan i njegova nakana da zameni što se zameniti ne može.

Vezano za ovu temu, da li mislite da postoji mogucnost da ako samo B postane M (neznam koliko se te promene desavale u evoluciji ili prepisivanju, da dodam jos da zvuk B na grckom ne postoji, i zato ga pisu MP kad prevedu strane reci (Beta njohove ima drugi zvuk) ).

Sorbi = Sormi taj -at na kraj mi lici kao neki padez ( ?) koji bi oznacavo jednu masu, i onda dobijemo Sarmat

E sad, kad znamo da izmedju satem i kentum jezika, S prelazi na K ili H ,sto = kentum (latinski) = Hund (germanski)

lako dolazimo do Sorbat = Horbat

odnsno Sarmati = Srbi = Hrvati

Ako nastavim dalje sa izmenom B i M
Sirmium = Sirbium .
Balgari = Malgari = Magjar

Koliko je to moguce, pitanje je za lingviste, ako ih im na forumu ? Zvuci mi moguce, ali ne znaci da je istina. Ja imam primere prelaza M na B(V), reka na latinskom moze biti Flumen i Fluvius, Subota (od Sabbat), na latinskom (preko grckog) postala Sambat i na francuskom posle Samedi. Verovatno ima i drugih primera ?

To bi znacilo, da su se Srbi nazivali u sarmatskom jeziku (pre-sloveniziranja) Sorbati, odnosno Sorb, u mnozini (ili masi) Sorbat (da li postoji taj padez danas u nekom jeziku?)
Ali ako Grci, kad su sreli Srbe (Sorbate) , znajuci da za njih zvuk B ne postoji, preveli u Sarmate. Tako isto, kad je neki kentum narod (Kelti, Germani ?) sreo Sorbate, preveli ih u Horbate.

Zanimljiva poenta ...

Rimokatolički izvori, a pogotovo oni o Odokaru, koji je svojoj vlasti podvrgao rimskog papu kroz 8 godina, smatram friziranim za potrebe Vatikana koji papi nije bez osnova dodao i titulu pontifex maximusa što je izvorno rimska vladarska titula. Vatikanova nakana od početka je bila da bude jedinim naslednikom Zapadnog Rimskog carstva i to mu je do XI veka kako- tako polazilo za rukom. Za brojne šizme i sektašenja u hrišćanstvu kriv je isključivo Vatikan i njegova nakana da zameni što se zameniti ne može.

Znači, smatraš da je priča o njegovom sukobu sa Teodorikom i smrću...falsifikat?

A šta ćemo sa ostalim stvarima?

Znači, smatraš da je priča o njegovom sukobu sa Teodorikom i smrću...falsifikat?

A šta ćemo sa ostalim stvarima?

On je Teodorihu alijas Todoru prepustio vlastita osvajanja i to je bio pametan potez jer je posle tog sporazuma procvetala trgovina i stanovništvo apeninske čizme se počelo oporavljati; Odokar nije bio nikakav varvarin već prosvećen vladar a titulu mu je priznao i Vatikan. Što se tiče ostalih stvari one su rešene a to je da su Srbi pripanici, originalno, sarmatskog plemena.

On je Teodorihu alijas Todoru prepustio vlastita osvajanja i to je bio pametan potez jer je posle tog sporazuma procvetala trgovina i stanovništvo apeninske čizme se počelo oporavljati; Odokar nije bio nikakav varvarin već prosvećen vladar a titulu mu je priznao i Vatikan.

Nije prepustio vlastita osvajanja; bolje je reći da su podijelili vlast u Italiji, kao savladari.
Supertruper; ti si svjestan da je taj sporazum trajao svega nekoliko dana i da je Teodorik iskoristio prvu priliku čim je 5. marta 493. godine ušao u Ravenu, da optuži suparnika za zavjeru i zbaci ga - lično ga je mačem ubio svojeručno u palati Laretum, a istog dana kada je izvršio taj čin, svi Odoakrovi vojnici u gradu su bili momentalno masakrirani od strane Teodorikovih boraca. Teodorihov obračun je bio krajnje surov; da bi se potpuno osigurao, istrebio je cijelu porodicu - žena mu je bila kamenovana do smrti, a brata su mu Teodorikovi strelci pokosili dok je bježao pokušavajući da se sakrije od pokolja u crkvu. Pokazao je milosti prema malom mu sinu u početku, ali kasnije je dao čak i njega pogubiti. U cijeloj Italiji je sproveo čistku; naređujući momentalno ubistvo svakog vojnika koji se borio pod Odoakrovim stijegom, kako bi se osigurao da uništi svaki trag nasljeđa njegove kratkotrajne rimske državice.

Inače, upotrebljavaš 'Vatikan' u pogrešnoj terminologiji - to je naziv za brdašce, geografsku oblast, po kojoj je odlučeno da se država imenuje 1929. godine; potpuno je neupotrebljivo u kontekstu u kojem si ti upotrebio...

Još uvijek nije jasno što ti uz Teodorih znači 'alijas Todor'?

Što se tiče ostalih stvari one su rešene a to je da su Srbi pripanici, originalno, sarmatskog plemena.

Ne razumijem. Kako smo riješili pitanje obrazovanja u Republici Srpskoj? Nisi objasnio ni povod ni kontekst za dovlačenje toga u diskusiju.

Znači, priznaješ da si falsifikovao Sulimirskoga?

Upitao sam te koji su to (francuski?) lingvisti utvrdili da su 20%-30% riječi srpskog preuzete direktno iz sanskrita.

Nije prepustio vlastita osvajanja; bolje je reći da su podijelili vlast u Italiji, kao savladari.
Supertruper; ti si svjestan da je taj sporazum trajao svega nekoliko dana i da je Teodorik iskoristio prvu priliku čim je 5. marta 493. godine ušao u Ravenu, da optuži suparnika za zavjeru i zbaci ga - lično ga je mačem ubio svojeručno u palati Laretum, a istog dana kada je izvršio taj čin, svi Odoakrovi vojnici u gradu su bili momentalno masakrirani od strane Teodorikovih boraca. Teodorihov obračun je bio krajnje surov; da bi se potpuno osigurao, istrebio je cijelu porodicu - žena mu je bila kamenovana do smrti, a brata su mu Teodorikovi strelci pokosili dok je bježao pokušavajući da se sakrije od pokolja u crkvu. Pokazao je milosti prema malom mu sinu u početku, ali kasnije je dao čak i njega pogubiti. U cijeloj Italiji je sproveo čistku; naređujući momentalno ubistvo svakog vojnika koji se borio pod Odoakrovim stijegom, kako bi se osigurao da uništi svaki trag nasljeđa njegove kratkotrajne rimske državice.

Inače, upotrebljavaš 'Vatikan' u pogrešnoj terminologiji - to je naziv za brdašce, geografsku oblast, po kojoj je odlučeno da se država imenuje 1929. godine; potpuno je neupotrebljivo u kontekstu u kojem si ti upotrebio...

Još uvijek nije jasno što ti uz Teodorih znači 'alijas Todor'?

Ne razumijem. Kako smo riješili pitanje obrazovanja u Republici Srpskoj? Nisi objasnio ni povod ni kontekst za dovlačenje toga u diskusiju.

Znači, priznaješ da si falsifikovao Sulimirskoga?

Upitao sam te koji su to (francuski?) lingvisti utvrdili da su 20%-30% riječi srpskog preuzete direktno iz sanskrita.

Sulimirskog sam citirao i prelistaj pa ćeš naći. Na ovo ostalo sam ti već odgovorio na temi BB škole. Pošto znaš ko su osnivačo lingvistike, uzmi za početak knjigu Istorija lingvistike (ima ih više) a mislim da je jednu izdao xx vek

Sulimirskog sam citirao i prelistaj pa ćeš naći.

Upravo si izmislio; tako nečeg nema. Ako nisi lažov, molim te da dokažeš.

Na ovo ostalo sam ti već odgovorio na temi BB škole.

Na pitanje obrazovanja u Rusiji, Osetiji i Srpskoj...ili o tome da je Teodorik ustvari 'Todor'? :think:

Pošto znaš ko su osnivačo lingvistike, uzmi za početak knjigu Istorija lingvistike (ima ih više) a mislim da je jednu izdao xx vek

Malo pomoći molim; Platon, Grim? :dontunderstand:

Upravo si izmislio; tako nečeg nema. Ako nisi lažov, molim te da dokažeš.

Na pitanje obrazovanja u Rusiji, Osetiji i Srpskoj...ili o tome da je Teodorik ustvari 'Todor'? :think:
Teodorik u prevodu može biti i Bogoljub.
Kakve veze imaju braća Grim i Platon sa lingvistikom?

Malo pomoći molim; Platon, Grim? :dontunderstand:

Ako si krenuo od Platona, stići ćeš brzo do vlastitog plafona. Mislim da se to upravo odigralo. Tccc...

Poslednja izmena:

Back