Vezano za ovu temu, da li mislite da postoji mogucnost da ako samo B postane M (neznam koliko se te promene desavale u evoluciji ili prepisivanju, da dodam jos da zvuk B na grckom ne postoji, i zato ga pisu MP kad prevedu strane reci (Beta njohove ima drugi zvuk) ).
Sorbi = Sormi taj -at na kraj mi lici kao neki padez ( ?) koji bi oznacavo jednu masu, i onda dobijemo Sarmat
E sad, kad znamo da izmedju satem i kentum jezika, S prelazi na K ili H ,sto = kentum (latinski) = Hund (germanski)
lako dolazimo do Sorbat = Horbat
odnsno Sarmati = Srbi = Hrvati
Ako nastavim dalje sa izmenom B i M
Sirmium = Sirbium .
Balgari = Malgari = Magjar
Koliko je to moguce, pitanje je za lingviste, ako ih im na forumu ? Zvuci mi moguce, ali ne znaci da je istina. Ja imam primere prelaza M na B(V), reka na latinskom moze biti Flumen i Fluvius, Subota (od Sabbat), na latinskom (preko grckog) postala Sambat i na francuskom posle Samedi. Verovatno ima i drugih primera ?
To bi znacilo, da su se Srbi nazivali u sarmatskom jeziku (pre-sloveniziranja) Sorbati, odnosno Sorb, u mnozini (ili masi) Sorbat (da li postoji taj padez danas u nekom jeziku?)
Ali ako Grci, kad su sreli Srbe (Sorbate) , znajuci da za njih zvuk B ne postoji, preveli u Sarmate. Tako isto, kad je neki kentum narod (Kelti, Germani ?) sreo Sorbate, preveli ih u Horbate.