Sarmatski Srbi

Shranil je proučavao lužičku kulturu nastojeći da otkrije njene direktne veze sa Slovenima. To je bila čuvena polemika polovinom prošlog veka o etničkoj pripadnosti lužičke kulture. Otkrili su veze sa Slovenima samo u kasnoj fazi, oko 1 veka pre n.e. da bi Shranil na kraju priznao da je srpska. Nemci su tvrdili da je južnonemačka ali se od toga odustalo.

Opet ovaj patoloski lazov prodaje mooda za bubrege na Istoriji.

Gdje je taj misteriozni Shranil priznao da je luzicka kultura srpska? Naziv rada, knjige, tacna stranica, godina? :rtfm:

Poslednja izmena od moderatora:
Za ovakve rijeci mene bi moderatori brisali na par dana. A ovo iznad stoji cijeli dan, dok moderatori gledaju svoje poslove.

Ја сам склонио део који је требало. Једно је када ти мене псујеш и при том је то "ништа лично, већ ти треба одмор", а друго је када неко пише оштрим полемичким стилом.

Шта је увреда, што супертрупера назива патолошким лажовом ? Он има сву слободу да докаже супротно. Немамо сви времена да по цео дан проналазимо сербска огњила по интернету од Португала до Кореје.

Post scriptum: Ниси одговорио на питање.

Poslednja izmena:
Opet ovaj patoloski lazov prodaje mooda za bubrege na Istoriji.

Gdje je taj misteriozni Shranil priznao da je luzicka kultura srpska? Naziv rada, knjige, tacna stranica, godina? :rtfm:

Podatak je uzet iz knjige Praistorija čovečanstva, J.Neustupni, V. Masleša, Sarajevo 1960. str.385 i dalje. Takođe, isto u J.Lisl, K početkum lužicke kultury v Československy, Sbornik, Praha 1955.
Tandarabroć je izuzetno bezobrazna osoba - kad nema argumenta, kao još neki ovde, imperativno traži godinu, stranu, autora itd. Ono što meni implicira radi sam- to je ordinarni prostak a ako moderator smatra da je njegov jezik dozvoljen neka mu to služi na čast. Slično, ali ne ovako prostački je bilo i sa Slavenom, tražio je imperativno imena kraljeva nemačkih plemena i kad sam to naveo, puj pike ne važi. Tandarabroć, idi čitaj sLomine knjige i ne zamaraj više- ti si osoba bez kućnog vaspitanja.

@Slaven3x7
:Češki arheolozi J.L. Pič, K.Buchtela; noviji E.Šimek, J.Schranil sahranili su perjanice BB škole R.Virchow, G. Kossina i C.Schuchard dokazavši da su preispoljeni lažovi i da izmišljaju istoriju. U pokopu su im se pridružili Poljaci J.Kostrezewski i L.Kozlovski. Važan rad u Češkoj je i J.Filipa i I. Borkovskog.
Milanovićeve knjige se prodaju širom sveta a valjda ih kupuju Srbi i ostali koji umeju da čitaju ćirilicu. Knjige su naravno na srpskom. Ako ih distribuira najveći evropski distributer očito, imaju čitaoce.
E, sad, neverne Tome, morate znati da istoriju pišu i oni koji ne pripadaju BB krugu.
Da ponovim, Sarmati su Srbi!!

@Slaven3x7
:Češki arheolozi J.L. Pič, K.Buchtela; noviji E.Šimek, J.Schranil sahranili su perjanice BB škole R.Virchow, G. Kossina i C.Schuchard dokazavši da su preispoljeni lažovi i da izmišljaju istoriju. U pokopu su im se pridružili Poljaci J.Kostrezewski i L.Kozlovski. Važan rad u Češkoj je i J.Filipa i I. Borkovskog.
Milanovićeve knjige se prodaju širom sveta a valjda ih kupuju Srbi i ostali koji umeju da čitaju ćirilicu. Knjige su naravno na srpskom. Ako ih distribuira najveći evropski distributer očito, imaju čitaoce.
E, sad, neverne Tome, morate znati da istoriju pišu i oni koji ne pripadaju BB krugu.

Da pokazem: Sarmati su Srbi!
53888797.jpg

prsten.jpg

53888797.jpg

prsten.jpg

Heraldika Sarmata i prsten nadjen u grobu ispod stecka kod Trebinja. Vidite li isti znak?

Poslednja izmena:
Podatak je uzet iz knjige Praistorija čovečanstva, J.Neustupni, V. Masleša, Sarajevo 1960. str.385 i dalje. Takođe, isto u J.Lisl, K početkum lužicke kultury v Československy, Sbornik, Praha 1955.
Tandarabroć je izuzetno bezobrazna osoba - kad nema argumenta, kao još neki ovde, imperativno traži godinu, stranu, autora itd. Ono što meni implicira radi sam- to je ordinarni prostak a ako moderator smatra da je njegov jezik dozvoljen neka mu to služi na čast. Slično, ali ne ovako prostački je bilo i sa Slavenom, tražio je imperativno imena kraljeva nemačkih plemena i kad sam to naveo, puj pike ne važi. Tandarabroć, idi čitaj sLomine knjige i ne zamaraj više- ti si osoba bez kućnog vaspitanja.

O čemu je riječ ovdje? Kakva imena njemačkih kraljeva?!?

@Slaven3x7

A na osnovu čega si onda tvrdio da je on cijenjen i ugledan u Njemačkoj? Na osnovu toga što se nađe po koji gastarbajter i kupi njegovu knjigu?

Da pokazem: Sarmati su Srbi!
53888797.jpg

prsten.jpg

53888797.jpg

prsten.jpg

Heraldika Sarmata i prsten nadjen u grobu ispod stecka kod Trebinja. Vidite li isti znak?

Meni to ne može biti nikakav dokaz.

Da bi se nešto tvrdilo, pa i dokazalo, mora se koristiti naučni metod.

Dakle, treba reći koji je to prsten, iz kojeg je vremena, ko ga je izradio, kojih je dimenzija, od kakvog je materijala, koje je boje, ko ga je nosio, kada je i gdje pronađen, šta su arheolozi rekli o njemu, itd...

Možda zvuči kao da malo pretjerujem, ali 0 informacija je bukvalno => krompir. Nailazio sam na stavove autohtonista i ranije o sličnosti, ali ako malo bolje razmislimo, ispostavljalo se da stvari uopšte i nisu takve.

Porijeklo je bitno, kako je do nečega došlo. Koliko je meni pozato, to na pečatu je element bosanske srednjovjekovne heraldike (javlja se i drugdje) doba Kotromanića!

Za ove druge sličice, kako tvrdiš heraldika Sarmata, ne znam uopšte šta su (mogu biti prosto neka tvoja crtkanja).

Poslednja izmena:

Neustupnog sam narucio preko medjubibliotecke pozajmice (uzece par nedjelja), a ova druga referenca nije tacna (J.Lisl, K početkum lužicke kultury v Československy, Sbornik, Praha 1955.). Pronadji mi Google Books link, natuknicu (bilo sta) gdje se uopce spominje taj zbornik (plus, kako se tacno zove referat kad se vec radi o zborniku?)
Ne budem li pronasao u prvoj knjizi (kao i u drugoj, ako je uopce tacna referenca) ono sto tvrdis, pojesces ovdje javno cijelu 385. stranicu, prezivati kao ovca... Ovo ti je obecanje od mene. Zahvalnost cu iskazati kad se apsolutno uvjerim da su u pitanju tacne i istinite reference, do posljednje stranice, odnosno tvrdnje onog gore arheologa cije prezime ne znas ni pravilno napisati...

Meni to ne može biti nikakav dokaz.

Da bi se nešto tvrdilo, pa i dokazalo, mora se koristiti naučni metod.

Dakle, treba reći koji je to prsten, iz kojeg je vremena, ko ga je izradio, kojih je dimenzija, od kakvog je materijala, koje je boje, ko ga je nosio, kada je i gdje pronađen, šta su arheolozi rekli o njemu, itd...

Možda zvuči kao da malo pretjerujem, ali 0 informacija je bukvalno => krompir. Nailazio sam na stavove autohtonista i ranije o sličnosti, ali ako malo bolje razmislimo, ispostavljalo se da stvari uopšte i nisu takve.

Porijeklo je bitno, kako je do nečega došlo. Koliko je meni pozato, to na pečatu je element bosanske srednjovjekovne heraldike (javlja se i drugdje) doba Kotromanića!

Za ove druge sličice, kako tvrdiš heraldika Sarmata, ne znam uopšte šta su (mogu biti prosto neka tvoja crtkanja).

p208.gif

http://kronk.narod.ru/index.htm

prsten.jpg

Znak iz sarmatske grobnice istovjetan je znaku na prstenu nadjenom u grobu ispod stecka kod Trebinja.

http://www.trebinjedanas.com/node/1502

Jarane, nemas ti pojma o istoriji, inace ne bi za svaki moj prilog trazio izvor. Da ti znas istoriju, ti bi vec znao makar neke moje izvore.

Poslednja izmena:
Jarane, nemas ti pojma o istoriji, inace ne bi za svaki moj prilog trazio izvor. Da ti znas istoriju, ti bi vec znao makar neke moje izvore.

Bezobrazniče jedan, ponoviću još jednom; ne tražim izvor za svaku stvar zato što ne znam istoriju, već zato što si uhvaćen kako falsifikuješ izvore, i to ja sam te uhvatio onomad kada smo raspravljali o Herodotu i Keltima, a što sramotno izbjegavaš od tada da uopšte spomeneš.

Bezobrazniče jedan, ponoviću još jednom; ne tražim izvor za svaku stvar zato što ne znam istoriju, već zato što si uhvaćen kako falsifikuješ izvore, i to ja sam te uhvatio onomad kada smo raspravljali o Herodotu i Keltima, a što sramotno izbjegavaš od tada da uopšte spomeneš.

Ono sto je Herodot napisao o Keltima, to je meni bilo dovoljno da Kelte povezem sa Skitima pokazujuci pri tome dokaze iste tradicije. pogledaj slike:

cernunnos.jpg

Keltsko bozanstvo Kernunos sa svetim skitskim simbolom u desnoj ruci

scythians22.jpg

Skit sa svetim simbolima u ruci. To je nebeska baklja (torch), izvor nebeske vatre.

Poslednja izmena:
Ono sto je Herodot napisao o Keltima, to je meni bilo dovoljno da Kelte povezem sa Skitima pokazujuci pri tome dokaze iste tradicije. pogledaj slike:

cernunnos.jpg

Keltsko bozanstvo Kernunos sa svetim skitskim simbolom u desnoj ruci

scythians22.jpg

Skit sa svetim simbolima u ruci. To je nebeska baklja (torch), izvor nebeske vatre.

Sačekaj, idemo nekim redom (ne tako zbrda-zdola). Dakle, kako je tebi navod da su Kelti najzapadniji od svih naroda - u vezi sa Skitima? Šta ti znači dovoljno?

I uzgred, šta si mislio pod onim da Herodot ne piše o Egipćanima?

Poslednja izmena:
Sačekaj, prije slika idem na tekst. Dakle, kako je tebi navod da su Kelti najzapadniji od svih naroda - u vezi sa Skitima? Šta ti znači dovoljno?

I uzgred, šta si mislio pod onim da Herodot ne piše o Egipćanima?

"The Celts live beyond the Pillars of Hercules, next to the Cynesians who are the most westerly people of Europe."

Vidis, nema Egipcana! ;)

Strabo:

"This then is what I have to say about the province of Narbonitis whom the men of old called 'Keltai' and it was from them that the Galatai in general were called Keltoi on account of the fame of the Keltai, or the Massaliotes contributed to this due to their proximity."

Pausanias, quoting Hieronymos Cardanos:

"These Galatai live at the ends of Europe, near a vast sea the limits of which no ship can reach."

Julius Caesar:
"All Gaul is divided into three parts, of which one is occupied by the Belgae, another by the Aquitani, and the third by the people called 'Celtae' in their language, but 'Galli' in ours."

Diodorus Siculus:

"It will now be useful to make a distinction which is unknown to most people. Those who live in the interior above Marseille, and those along the Alps, and those on this side of the Pyrenees are called Keltai, whereas those who settled above Celtica in the area stretching towards the north both in the region of the Ocean and in that of the Hercynian Mountains and all the people beyond them as far as Scythia are called Galatai; the Romans, however, include all these peoples together under one name and call them all Galli."

Herodot: "...the Celts (the most westerly of all nations of Europe, excepting the Cynesians)"

Ko su Sinesijani? Kelti nisu?

Poslednja izmena:
Dobro...nema Egipćana u toj rečenici...i šta s tim? :eek: Šta je to toliko epohalno što tu nisu navedeni?

Još uvijek mi nisi objasnio kako ti je ta rečenica 'dovoljna' da dovedeš Kelte u vezu sa Skitima?

Krajiski Srbi nisu u Srbiji, ali su Srbi. Kelti nisu bili u Skitiji, ali su Skiti, jer im je sve isto kao u Skita, i nista im nije isto kao u Egipcana.

O čemu je riječ ovdje? Kakva imena njemačkih kraljeva?!?

Rekao si da ne postoje nemački kraljevi sa titulom rex germanicus a ja sam te deomantovao da bi ti odmah pitao šta je sa Longobardima...Longobardi su bili zaista jedno moćno nemačko pleme. Treba znati da su Germani imali gomilu plemena i da je svaki njihov vođa želio da ih sve ujedini u jedno, no, to se desilo tek u 19 veku. Istorija Longobarda i donekle Sasa je najinteresantnija ali, ovde se bavimo Srbima i Sarmatima, zar ne?
Inače, Slavene, ti lepo polemišeš ali nije u redu da stalno tražiš neke izvornike itd. pa nismo mi ovde profesionalci. Ja recimo nešto pročitam i posle ne mogu da nađem, al sam siguran u to što sam pročitao. Još da dodam da bi jednostavno morao da pročitaš Relju Novakovića, on je nezamenjiv, pa i za ovo pitanje - veruj mi, on je tome prišao sa većom skepsom nego bilo ko.
Hrastovi postovi oko sunčevog znaka su izuzetno zanimljivi i dobro potkrepljeni artefaktima i ja bih lično voleo da on to štampa, našao bi se neki izdavač...

Poslednja izmena:

Back