korkanj
Ističe se
- Poruka
 - 2.464

Korkanj, ova romantičarska priča pada na jednoj tački. Naime, Lugistan (Laristan, Iranska visoravan), ima deset puta više toponima, hidronima, ortonima, na srb nego celo Balkansko poluostrvo. Da nam je Podunavlje domovina, situacija bi bila obrnuta, da ne govorim o arheološkim ostacima, artefaktima i ostalom. Na Balkan je prvo došlo sarmatsko pleme Singa, Sigina, u XII veku p.n.e. Raseni su Lužički Srbi i došli su u Italiju preko Alpa u X, IX veku p.n.e. Srbi jesu ranohrišćani od apostolskih vremena a hrišćanstvo im je preneo sveti Anreja, u Bosforsko kraljevstvo gde su živeli. O tome piše Origen i Euzebije (v. Istorijsko poreklo Srba 2, M.Milanovića).
@ supertruper Ja stvarno ne znam kakve si to toponime gledao i citao? ja sam ih nasao da ne lupam sada ali preko 100-njak a mozda i vise i sve su to imena danasnjih gradova,reka,planina,jezera itd, ali sto je najinteresantnije tacno se nalaze ili postoje (neki vise ne) na putu iz Indije do Srbije kako su to malo veci mudasi opisali (mislim na istoricare).
I jos da dodam da sam neki dan (kada je Djokovic pobedio) naisao na grupu Luzickih Srba ovde gde ja zivim i jako slicno pricaju nas jezik (nesto kao nas,ruski i rusinski) ma nas narod 100% SRBI