de.omnibus.dubitandum
Veoma poznat
- Poruka
- 10.010
Zašto Sarajevo nije slavilo kada je Bajden bio Obamin potpresednik?
Nije nam bila funkcija po volji
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto Sarajevo nije slavilo kada je Bajden bio Obamin potpresednik?
Tačno, mogu se očekivati pritisci na RS...Pa Bajden i ta demokratska ekipa podrzavaju islamizam na Balkanu. Tako da je logicno da Sarajevo slavi pobedu Bajdena...
Pa Bajden i ta demokratska ekipa podrzavaju islamizam na Balkanu. Tako da je logicno da Sarajevo slavi pobedu Bajdena...
Zadnja dva nisu tačna. Sve ostalo jeste.Da, da protjerivali smo I ubijali sve nemuslimane, granatirali gradove koji su se odbranili, zatvorenike strijeljali, civile zatvarali u logore, Alija popio presudu za genocid a Dr. Dabić Mokraća sjeo ponovo u predsjedništvo nakon rata.
Čime vas samo hrane takve nenormalne, rusobotovi?
Zadnja dva nisu tačna. Sve ostalo jeste.
Napravio si pogrešan korak i spomenuo toga majmuna Inzka! Sada ide KAZNA:Pogledajte prilog 795303
Sarajevo slavi Bajdenovu izbornu pobedu
SARAJEVO - U Sarajevu se danas slavila izborna pobeda Džo Bajdena na izborima za 46. američkog predsednika. Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Incko izrazio je očekivanje da će "novi stanar u Beloj kući okrenuti novi list" odnosa i prema Balkanu, i prema BiH, preneo je sajt klix.ba.
Pogledajte prilog 795305
Defileom kroz glavne sarajevske ulice, građani su proslavili rezultat američkih predsedničkih izbora, a iz automobila koji su pravili "slavljeničku buku" vijorile su se zastave Amerike i BiH.
![]()
Gradska uprava Sarajeva odlučila je da u čast Bajdenove pobede postavi svečanu rasvetu na zdanje gradske skupštine što je praksa u slučajevima kada glavni grad BiH obeležava značajne događaje.
link
Браво за Сарајево! И поред тога што је Сарајево доживело епску патњу у оружаним сукобима деведесетих, тај Град је остао слободарски и веран начелима мултикултурализма, антифашизма и демократије. Као доказани пријатељ тог и таквог Сарајева, Џо Бајден ће као председник највеће светске суперсиле да помогне Босни у наступајућем периоду.
Savršeno usklađeno. Šta je rađeno na Kazanima npr? Čij su logori bili silos u Tarčinu ili kasarna Viktor Bubanj npr? Ko je granatirao Zvornik?Sve super. Još samo da slike u tvojoj glavi uskladiš sa stvarnošću....
Savršeno usklađeno. Šta je rađeno na Kazanima npr? Čij su logori bili silos u Tarčinu ili kasarna Viktor Bubanj npr? Ko je granatirao Zvornik?
Pobunjenička vlada je Alijina. Uz to i teroristička...Znaš, ne možeš uzeti par pojedinačnih slučajeva i porediti to sa službenom politikom.
Da bih sad uštedio vrijeme i tebi to objašnjavao, bilo bi lijepo da postaviš neku presudu ili neki validna dokaz da je Vlada RBiH imala isti ratni plan kao i pobunjenička vlada SDS-a.
Pobunjenička vlada je Alijina. Uz to i teroristička...
Ko Švabo tra-la-la...... Pa kaže: "Ja (ime i prezime) svečano se obavezujem da ću braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovredivost i celokupnost Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i da ću čuvati i razvijati bratsvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti. Uvek ću svesno i disciplovano izvršavati obaveze i dužnosti branioca Svoje socijalističke samoupravne domovine i biti spreman da se borim za njenu slobodu i čast, ne žaleći da u toj borbi dam i svoj život...."Znaš, ne možeš uzeti par pojedinačnih slučajeva i porediti to sa službenom politikom.
Da bih sad uštedio vrijeme i tebi to objašnjavao, bilo bi lijepo da postaviš neku presudu ili neki validna dokaz da je Vlada RBiH imala isti ratni plan kao i pobunjenička vlada SDS-a.
Pojedinačnih? Ti to tvrdiš da Alija i tzv Vlada BiH nisu znali za logore u Sarajevu?Znaš, ne možeš uzeti par pojedinačnih slučajeva i porediti to sa službenom politikom.
Ko Švabo tra-la-la...... Pa kaže: "Ja (ime i prezime) svečano se obavezujem da ću braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovredivost i celokupnost Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i da ću čuvati i razvijati bratsvo i jedinstvo naših naroda i narodnosti. Uvek ću svesno i disciplovano izvršavati obaveze i dužnosti branioca Svoje socijalističke samoupravne domovine i biti spreman da se borim za njenu slobodu i čast, ne žaleći da u toj borbi dam i svoj život...."
Znači, svi mi koji smo položili ZAKLETVU smo teoretski, pogotovo kada je zapucalo, imali MORALNO i ZAKONSKO pravo da POBIJEMO svu tu STOKU koja je na referendumu glasala za izlazak BiH iz Jugoslavije!
Pojedinačnih? Ti to tvrdiš da Alija i tzv Vlada BiH nisu znali za logore u Sarajevu?
I Truloslavija je bila međunarodno priznata i CENJENA radi onoga bravarskog kopileta! I svejedno joj nije pomoglo..... A sada se misli šta će to da vam vredi i za tu vašu shebanu abortus Fildžan Pederaciju! Sikter bre!Jest doduše.
Vlada Raše Mokraćopijca je priznata bila od SVIH zemalja I bila članica UN-a...
I ne samo njegova, I rahmetli RSK takođe...
Hahahahha čime li vas hrane?

Ja se samo sećam kada neki general JNA moli nekog teroristu da ne diže nešto u vazduh, a Alija podgreva...Jest doduše.
Vlada Raše Mokraćopijca je priznata bila od SVIH zemalja I bila članica UN-a...
I ne samo njegova, I rahmetli RSK takođe...
Hahahahha čime li vas hrane?
Ja se samo sećam kada neki general JNA moli nekog teroristu da ne diže nešto u vazduh, a Alija podgreva...
Može li ovako? Da ti meni dostaviš takve Miloševićeve naredbe. Pa je opet bio optužen po komandnoj odgovornosti. A eto npr Naser nije kriv iako niko ne poriče zločine njegove vojske. Ili Alija i kompletno predsjedništvo nisu krivi što ako ništa drugo nisu spriječili postojanje logora na par kilometara od njih. Tvrdiš li da nisu znali za njih? I da su bili mogući bez makar njihove prećutne saglasnosti?Da li je ijedan nas zločinac sakriven? Zar nije sama ARBiH razbila 9. Brdski brigadu? Zar nije sama ARBIH protjerala Juku Prazinu?
Na kraju krajeva, hajde ovako. General Sefer Halilovic je bio u Haagu i pušten je, general Pampers je bio u Haagu i popušio presudu za genocid.
Hajde da budemo nenormalni i kažemo da je Haag muslimanski sud I mrzi Srbe.
Hajde onda da ti meni dostaviš neku naredbu Alijinu ili Seferovu o osnivanju ili održavanju logora ili ubistava ili bilo sta slično? Jel može?
Da je pravde ne bi postojale ni Bih ni Hr. No Srbi su imali nažalost ništa boljeg vođu od vaših...A sjećaš li se kad taj isti general javno na tv kaže da su sve pripremili u BiH i u Hr za pobunjeničke velikosrpske vojske i čudi se kako uprkos tome.gube teritorije..
Može li ovako? Da ti meni dostaviš takve Miloševićeve naredbe. Pa je opet bio optužen po komandnoj odgovornosti. A eto npr Naser nije kriv iako niko ne poriče zločine njegove vojske. Ili Alija i kompletno predsjedništvo nisu krivi što ako ništa drugo nisu spriječili postojanje logora na par kilometara od njih. Tvrdiš li da nisu znali za njih? I da su bili mogući bez makar njihove prećutne saglasnosti?
Kad neko nema stida... Pa evo i sad ste navijali za Bajdena jer očekujete da vam Ameri u budućnosti ukinu entitete i kantone.Jarane, bez sad da ti kažem da imaš bezbroj sudskih presuda gdje je sve decidno objašnjeno, imaš i naredbe i presretnute razgovore i na ywbenom youtube.
Ja Miloševića nisam ni spomenuo, pričam o Raši Mokraćopijcu I Ratku Pampersu.
A tebi opet kažem, daj neki dokaz koji je za tebe validan a sudovi ga nisu vidjeli. Ti imaš 1000 godina presuda za organizovane zlocine i možeš birati iz kojeg kraja želiš.
A doduše, imaš ti i oficir ARBiH osuđenih i neka su, ali to su pojedinačni zločini i nema organizovanog ubijanja.
Na kraju krajeva, sta misliš zašto otkako sam na forumu ne.mozete da nađete nijedna zločin protiv Srba u TZ, ma ni samar da je neko nekom opalio?
Kad neko nema stida... Pa evo i sad ste navijali za Bajdena jer očekujete da vam Ameri u budućnosti ukinu entitete i kantone.
Ma vi ste teški psihijatrijski slučajevi: Inzistirate na ZAJEDNIČKOJ državi sa pripadnicima ' GENOCIDNOG' naroda? Sa vama je najbolje ne imati posla ni u prolazu.....Bas, kad nemate stida, takvi kao ti.
Niko to nije spomenuo, moje lično mišljenje znaš, ali je lijepo znati da ako dođe do balvanizacije da u Americi sjedi čojk što će nas podržati u sklanjaju balvana s puta.
Pročitaj Član 5. Ustava SFRJ 1974. pa se onda javi.....Raspad SFRJ je bio legalan, samo rusobotovi i 30 godina nakon istog još se blamiraju.
Vaso legendo, sta vam stavljaju u sendviče ovih dana? Nesto jako da lakše podnesete Bajdena i Nagorno Karabah?
Mani se tih mitomanija, gdje su masovne grobnice iz tih logora, puna Bosna je masovnih grobnica koje su Srbi napravili, navedi mi gdje su leševi Srba dovozeni kamionima i bacani u rupe u BiH.Pojedinačnih? Ti to tvrdiš da Alija i tzv Vlada BiH nisu znali za logore u Sarajevu?