- Poruka
- 19.509
Када су слике настале Радић и Дреновић нису били под Дражином командом, већ је Радић био ком. Босанских четничких одреда који нису обухватили Источну Босну и Херцеговину које су раније стале под Дражину комадну.
Тек од августа 1942. када Дража шаље мајора Врањешевића да оснује команду Западне Босне и преуреди јединице по Упуту број 5 они стају под Дражину команду.
Због тога, и због тога што се Врањешевић није придржавао споразума са НДХ није осуђен на смрт од стране комуниста већ само на 20 година робије, што је у оним условима била блага казна.
Тек када је одслужио казну до задњег дана убрзо су га поново вратили у ћелију јер су сазнали да је праимао скромну пензијицу из иностранства па су га под небулозним оптужбама као страног плаћеника, где је скончао.
П.С. Има још много слика које си постављала четника и Немаца да ниси имала појма ни да ли су четници Дражини или Пећанчеви нити било шта друго као ова што сам навео, не брини се још ћу поставити.
Sta je slikama koje vi postavljate , mozes li da objasnis samo jednu sliku tkz. saradnje partizana i nemaca,ustasa ? Ko,gde,kada,zasto ?
koca postavi husku koji je u to vreme komandant muslimanske milicije u Cazinu u drustvu sa ustasom i kaze evo partizani i usatese.
Imate dokaze ili ne ?
Прво нисмо слепи, јесте да ти се аватар драо са разноразних балкона да боље чују његове будалаштине али ти ипак пиши нормално.
Друго овај текст је објављен 27. марта 2013, значи пре нека два месеца на неком локалном словачком сајту где нема помена одакле слика и ко је на слици врло вероватно да је тамо завршила грешком.
Ја сам ти већ писао о сарадњи комуниста са Немцима у мартовским преговорима и навео и комунистичка и немачка и савезничка документа која говоре о томе, дакле није измишљено већ се то стварно догодило и то толико да ни сами комунисти сем блентаве Јуте не покушавају да негирају тај догађај.
Кочин линк гледај, учи и не брукај се више:
http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=27439
brukas se ti sa svojim neznanjem, pregovori i saradnja nije isto, zapadni saveznici su pregovarali sa Nemcima,ali to nije saradnja u vojnom smislu.
Slike koje su postavljene o ',saradnji'' partizana i nemaca,ustasa...uopste ne pretstavljaju saradnju,nego samo jedan los pokusaj falsifikovanja istorije. Ni za jednu fotografiju ne postoji objasnjenje, a kao je ',dokaz', hahahahahaha
Poslednja izmena od moderatora: