Aurora.Borealis
Ističe se
- Poruka
- 2.482
stoji da se vodi rat protiv okupatora kako bi se naglasilo da to treba da bude zajednički rat svih slovena protiv germanske najezde, postaviću ti link, ako ne govoriš ruski videću i da prevedem.Kako mozes da znas da izvalcim iz konteksta kad ne znas ni iz koje je knjige sken, a kamoli da si je procitala...Ja izvlacim iz konteksta, a ti ubacujes rec ''zajednicki'', koja u tekstu ne postoji
jasno da je rec o prekoru gazde iz Moskve
Ja koliko znam Crvena Armija je usla 44. a do tad su o borbama partizana citali Titove bajke...ima jedan zanimljiv deo u knjizi Pere Simica, Srbija zemlja neobjasnjiva, o tome kako je Tito bezocno lagao i dokle je isla njegova masta...vrlo zanimljivo...
I te 44. Crvena Armija nailazi na cetnike, ne partizane i sa njima oslobadja gradove...cinjenice![]()
kominterna tada već više zvanično ne postoji i sssr ide na priču kako je rat protiv nacista zajednička slovenska borba pritiv germanske najezde. uostalom već sam pominjala da sssr snima film o boju na kosovu, nisam zapravo sugurna da li se radi o čitavom filmu ili o nekoj kraćoj formi jer sam videla samo inserte, i film noć nad beogradom o antifašističkoj borobi u srbiji 1941. koji uopšte nije snimljen u slavu partizana već uopšte slovenske braće koji pružaju otpor neprijetaljima slovenstva.
ima i pesmica, stiže i za njum link.