.
ima takvih spomenika na žalost
ali u svakom slučaju, i dalje izbegavaš odgovor na pitanje, kako je dražin četnik drenović poginuo ako nije tačno da je poginuo zagrljen sa nacističkim oficirom u rovu od avionske bombe?
da li sporiš zagrljaj, nacističkog oficira ili englesku avionsku bombu?
p.s.
na nekom četničkom sastanku, sami četnici su rekli za drenovića da zbog njegove saradnje sa ustašama, prodaje srba za pare, narod je počeo četnike da zove SRPSKIM USTAŠAMA
Урош Дреновић је своју сарадњу и лојалност НДХ уновчавао и практичном продајом заробљених припадника НОВЈ усташком режиму. Тако имамо навод сатника Анта Зичарића, команданта Усташкe бојне из писма упућеног главном стожеру усташке војнице у Загребу од 28. маја 1942. године у коме он каже:
„ За ухваћене вође партизана траже од нас откупнину, а и новац за припомоћ, па из тога видим, да би се новцем много тога дало постићи... Мишљења сам да морају постојати посебне новчане навјере (кредити) за обавештења, јер сам установио да
већину четничких вођа можемо за новац или било какву услугу купити.. ”
О горчини сукоба који је настао разлазом са партизанима говори и
сам Дреновић приликом састанка четничких команданата где се он жали како су због уговора са НДХ који је он потписао, партизани њему и његовим борцима наденули надимак
„српске усташе“.
- Миловановић, Никола. Дража Михаиловић. Znaci.net. Приступљено 20. 3. 2013.
- ^ „Зборник докумената и података о народноослободилачком рату југословенских народа: ТОМ XIV, књига 1”. www.znaci.net.
- ^ Врати се на:а б „Full text of "The Trial Of Dragoljub Draza Mihailovic"”. www.archive.org