Сарадња четника са окупационим снагама у Другом светском рату

U nemackom izvestaju pise da je cetnik Kovacevic predao zarobljene partizane Nemcima, a sada se kao ne zna identite coveka ni kojim je jedinicama pripadao :hahaha:
Samardzic je postavio sliku i potpisao = partizani i ustase u Zapadnoj Bosni 1942-43, Niko onda nije trazio ni identitet vojnika ni postavljao pitanja kojim vojnim formacijama pripadaju, jer to je odmah istina ako Samardzic postavi nesto.
Na slici su pripadnici Huskine vojske kada pristupaju partizanama, Na kapi ne nose u kao sto je Samradzic rekao, nego se nalazi znak huskine vojske,
Kada misle da im prica ide na ruku onda ne treba ni identitet, nista ne treab, a kada im ne ide prica na ruku onda treba DNK, broj cipela ko sto kaze Proka

00027-ustase-i-partizani-velika-kladusa-1944.jpg

Комунисти и нацисти – заједничке фотографије | Pogledi
54-fa889f0b9c (3).jpg

U nemackom izvestaju pise da je cetnik Kovacevic predao zarobljene partizane Nemcima, a sada se kao ne zna identite coveka ni kojim je jedinicama pripadao :hahaha:
Samardzic je postavio sliku i potpisao = partizani i ustase u Zapadnoj Bosni 1942-43, Niko onda nije trazio ni identitet vojnika ni postavljao pitanja kojim vojnim formacijama pripadaju, jer to je odmah istina ako Samardzic postavi nesto.
Na slici su pripadnici Huskine vojske kada pristupaju partizanama, Na kapi ne nose u kao sto je Samradzic rekao, nego se nalazi znak huskine vojske,
Kada misle da im prica ide na ruku onda ne treba ni identitet, nista ne treab, a kada im ne ide prica na ruku onda treba DNK, broj cipela ko sto kaze Proka

Pogledajte prilog 844029

Комунисти и нацисти – заједничке фотографије | Pogledi
Pogledajte prilog 844034
Не пише то што кажеш.

Википедија је ту постављена ако ниси приметио, а ниси јер си погубљен сад скроз да не знаш како се зовеш, због Милетиног заробљавања које си поставио, а извор о тој верзији је оно што сам поставио, јер се то налази на Википедији овде:
https://sr.wikipedia.org/wiki/Милета_Окиљевић
"Немци су Милету повели у Гацко, а приликом проласка кроз Автовац, локални четници су одлучили да „откупе” Милету. Они су Немцима у замену за њега дали 60 грла стоке, коју су претходно опљачкали по гатачким селима од породица, чији су чланови били у партизанима или су били партизански сарадници. Четници су Милету три дана мучили у Автовцу и на крају су га 18. маја 1944. године обесили.[2]"

где референца показује на ово:
"Народни хероји Југославије (том други) 1982, стр. 42."
а то је оно што сам ја поставио.
Дакле о таквом заробљавању Милете причају сами комунисти, других извора нема.

Не, него ти не гледаш шта постављаш па испадаш смешан, дешава се то када се ухватиш за једну реченицу, а не гледаш цео догађај ни контекст у коме се то све дешава.
Поставио сам ти следећи документ у серији, поред тог који си поставио ти везан за исти догађај на Мајевици августа-септембра 1942 године где пише да исти тај Ковачевић напада Дражине четнике и то на више места у тексту али како немаш објашњење за то креће глупирање и троловање.

Не постоји такав документ, измишљаш и укопаваш се даље, поставио си један где стоји да четнички вођа Ковачевић предаје неке заробљенике, осам њих, једну жену и једно дете међу њима, а не партизане.

Констатовао сам из приложеног ко нема благе везе са овим него скаче из авиона без падобрана.
Ја уопште нисам коментарисао овај документ који си поставио него онај из 1942 године, покушаваш да се извадиш али не иде.

Поставио сам ти документ из исте серије везан за исто време за исто место где се каже да четници протерују НДХ посаде и прекидају пругу, такође се каже да су пристали да учествују у некој операцији али после пљачке њихових села од стране хрватске милиције то отказали и вратили се у села, то си ваљда успео да видиш или да ти увеличам.

Не пада ми на памет да те питам како је могуће да четници пропуштају снаге НДХ и у исто време протерују њихове посаде јер је за тебе то немогућа мисија, толико си ограничен.

Манипуланти су они који износе нешто извртајући контекст догађаја.
Поставио сам како Ковачевић у исто време напада Дражине четнике, отвори очи или питај оне што су састављали тај извештај.

Уз то твој другар ДД је управо поставио везицу ка Погледима, и то не ка сајту где се налазе текстови што је дозвољено него баш ка форуму што није дозвољено, али ти то ниси пријавио иако си кукумакао везано за то више пута, то довољно говори о теби.

Не знам ја ко је тај Ковачевић ни сада, и какву улогу је имао у другом светском рату, видим из оних извешатаја да је нападао Дражине четнике и предао неке заробљенике Немцима и то је све.
Поменута господа са форума причају о догађајима из 1944 године, а не овоме што смо ми причали 1942 године, тако да то није релевантно за ову расправу уопште, чак и не кажу ко је он био тамо, само га спомињу.
Ja sam postavio nemacki dokumet gde su pise da se cetnici i vojska NDH odbili napad partizna, onad si ti postavio neki drugi dokument poceo neku drugu pricu koji nema veze sa tim i poceo da govoris da sam neznalizca parekselans
Drugi nemacki dokumet koji sam ja postavio gde pise da da je cetnik Kovacevic predao Nemcima partizne, zenu i decu.
Onda ti ponovo pocinjes neku pricu sa wiki
Ako se tebi ne svidja sta pise na nemackim dokumetima to je tvoj problem, ako ti ne odgovoraju istorijske cinjeice, to je opet tvoj problem, imas sve crno na belo.
Nemacka dokumeta postoje, ako ti mislis da su to falsifikati, misli sta hoces.

Ja sam postavio nemacki dokumet gde su pise da se cetnici i vojska NDH odbili napad partizna, onad si ti postavio neki drugi dokument poceo neku drugu pricu koji nema veze sa tim i poceo da govoris da sam neznalizca parekselans
Drugi nemacki dokumet koji sam ja postavio gde pise da da je cetnik Kovacevic predao Nemcima partizne, zenu i decu.
Onda ti ponovo pocinjes neku pricu sa wiki
Ako se tebi ne svidja sta pise na nemackim dokumetima to je tvoj problem, ako ti ne odgovoraju istorijske cinjeice, to je opet tvoj problem, imas sve crno na belo.
Nemacka dokumeta postoje, ako ti mislis da su to falsifikati, misli sta hoces.
Све сам рекао и написао таксативно и не бих се више понављао из разлога које сам такође навео.
И све стоји што сам написао.
Da vidimo tvoj prevod nemackom dokumenta, ako ne pise ono sto ja kazem
Pogledajte prilog 844040
Пише "gefangene" а то су затвореници, а не партизани.

Све сам рекао и написао таксативно и не бих се више понављао из разлога које сам такође навео.
И све стоји што сам написао.

Пише "gefangene" а то су затвореници, а не партизани.
Ko su zatvorenici ? Koga cetnici predaju Nemcima ? Italijane, ustase, Baliste.... ? To nije prvi put da su cetnici partizane predavali Nemcima.
Ima milion dokumenata o nemackoj - tj ustaskoj - cetnickoj saradnji....by the way
Documents from National Archive Washington NAW 118. Jäger Division), T315 roll 2270 frame no. 415

718.I.D. za grupu Francetić i ostale (22.8.1942.)
- U OPERACIJI UČESTVUJU ČETNICI ; Oznaka: bijela traka oko rukava sa četničkim pečatom; Trupe se imaju o ovome izvijestiti, te im se naređuje da četnike tretiraju kao saveznike; četnike, koji još žele da se pridruže operaciji, treba navesti na nošenje bijele trake [instrukcija Francetiću uslijedila na Fanningerov prijedlog, v. snimak 000416]. )
119635237_2781324522192869_7748829691229518122_n.jpg

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Уз то твој другар ДД је управо поставио везицу ка Погледима, и то не ка сајту где се налазе текстови што је дозвољено него баш ка форуму што није дозвољено, али ти то ниси пријавио иако си кукумакао везано за то више пута, то довољно говори о теби.

Не знам ја ко је тај Ковачевић ни сада, и какву улогу је имао у другом светском рату, видим из оних извешатаја да је нападао Дражине четнике и предао неке заробљенике Немцима и то је све.
Поменута господа са форума причају о догађајима из 1944 године, а не овоме што смо ми причали 1942 године, тако да то није релевантно за ову расправу уопште, чак и не кажу ко је он био тамо, само га спомињу.
Ја врло добро знам да ти не знаш ништа. И када ти се нешто јасно предочи, држиш ,,очи у гипсу''.
Ако не знаш, не мораш да признаш али се распитај. Теби је бар лако, имаш на располагању ,,великог историчара'' економисту М. Самарџића па га питај. Он ће ти радо помоћи да одгонетнеш ко је био четнички старешина Ковачевић.
ПС: а што се тиче недозвољене везице ка Форуму ту си у праву. Боље је да бар нешто има за разлику од твојих прилога где од извора нема баш ништа.

Ko su zatvorenici ? Koga cetnici predaju Nemcima ? Italijane, ustase, Baliste.... ? To nije prvi put da su cetnici partizane predavali Nemcima.
Ima milion dokumenata o nemackoj - tj ustaskoj - cetnickoj saradnji....by the way
Documents from National Archive Washington NAW 118. Jäger Division), T315 roll 2270 frame no. 415

718.I.D. za grupu Francetić i ostale (22.8.1942.)
- U OPERACIJI UČESTVUJU ČETNICI ; Oznaka: bijela traka oko rukava sa četničkim pečatom; Trupe se imaju o ovome izvijestiti, te im se naređuje da četnike tretiraju kao saveznike; četnike, koji još žele da se pridruže operaciji, treba navesti na nošenje bijele trake [instrukcija Francetiću uslijedila na Fanningerov prijedlog, v. snimak 000416]. )
Pogledajte prilog 844138
Може да буде било ко, а очито да су неки цивили јер се наводе жена и дете, главно је да си измислио да су предали партизане.
Могу да буду и Дражини четници које Ковачевић напада у исто време.
Нема.

Ја врло добро знам да ти не знаш ништа. И када ти се нешто јасно предочи, држиш ,,очи у гипсу''.
Ако не знаш, не мораш да признаш али се распитај. Теби је бар лако, имаш на располагању ,,великог историчара'' економисту М. Самарџића па га питај. Он ће ти радо помоћи да одгонетнеш ко је био четнички старешина Ковачевић.
ПС: а што се тиче недозвољене везице ка Форуму ту си у праву. Боље је да бар нешто има за разлику од твојих прилога где од извора нема баш ништа.
Тог историчара си сам цитирао. :rotf:
Боље да објасниш како то Ковачевић тада напада Дражине четнике, да немаш неки одговор типа да се власи не сете случајно.
И то што си цитирао ем је забрањено ем ништа не кажу о овоме о чему причамо.

Тог историчара си сам цитирао. :rotf:
Боље да објасниш како то Ковачевић тада напада Дражине четнике, да немаш неки одговор типа да се власи не сете случајно.
И то што си цитирао ем је забрањено ем ништа не кажу о овоме о чему причамо.
Лепо је написано:
В92: ,, Чекајте мало...значи да је Бранко Ковачевић са својима напао црногорске четнике у Мајевцу''???
МС: ,, Није их напао Ковачевић, већ се повукао са положаја против партизана, па су партизани тако дошли до Павлових''.

Ко је рекао да је Ковачевић напао Дражине четнике. То су твоје некакве безвезне конструкције. Коначно, није ли Дража био командат свим четницима? А било је случајева када су се и међусобно тукли и убијали.

Југословенска војска у Другом светском рату састојала се из три дела:
- Југословенска војска у Отаџбини (четници),
- Југословенска војска у емиграцији (преко 1.000 људи у Каиру и на Блиском Истоку) и
- Југословенска војска у заробљеништву.
Генерал Дража Михаиловић био је начелник штаба Врховне команде Југословенске војске (не ЈВуО) и министар војске, морнарице и ваздухопловства Краљевине Југославије.
У обраћању према иностранству, он је по правилу користио термин Југословенска војска, док је за унутрашњу употребу користио је оба термина (ЈВуО и Југословенска војска).
Ратни билтен Врховне команде, емитован из Дражиног штаба, носио је име: “Ратни билтен Врховне команде Југословенске војске“.
https://www.pogledi.rs/formacija-jugoslovenske-vojske-cetnika/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Дража је био врховни командант четницима свих фела, тако је бар написано у ,,Погледима'' вама блиским изворима:
Значи, имао је ингеренције над четницима К.Пећанца и Д. Љотића. Машала!
Пећанца је Дража ликвидирао због сујете да ће му отети примат код окупатора, Љотића није смео да дира јер је он био ,,тврд орах'' за Дражу а сви договори са оупаторима вођени су под ,,строго поверљиво''.

Може да буде било ко, а очито да су неки цивили јер се наводе жена и дете, главно је да си измислио да су предали партизане.
Могу да буду и Дражини четници које Ковачевић напада у исто време.
Нема.
Po tebi Kovacevicevi cetnici predaju Drazine cetnike Nemcima

Лепо је написано:
В92: ,, Чекајте мало...значи да је Бранко Ковачевић са својима напао црногорске четнике у Мајевцу''???
МС: ,, Није их напао Ковачевић, већ се повукао са положаја против партизана, па су партизани тако дошли до Павлових''.

Ко је рекао да је Ковачевић напао Дражине четнике. То су твоје некакве безвезне конструкције. Коначно, није ли Дража био командат свим четницима? А било је случајева када су се и међусобно тукли и убијали.
Југословенска војска у Другом светском рату састојала се из три дела:
- Југословенска војска у Отаџбини (четници),
- Југословенска војска у емиграцији (преко 1.000 људи у Каиру и на Блиском Истоку) и
- Југословенска војска у заробљеништву.
Генерал Дража Михаиловић био је начелник штаба Врховне команде Југословенске војске (не ЈВуО) и министар војске, морнарице и ваздухопловства Краљевине Југославије.
У обраћању према иностранству, он је по правилу користио термин Југословенска војска, док је за унутрашњу употребу користио је оба термина (ЈВуО и Југословенска војска).
Ратни билтен Врховне команде, емитован из Дражиног штаба, носио је име: “Ратни билтен Врховне команде Југословенске војске“.
https://www.pogledi.rs/formacija-jugoslovenske-vojske-cetnika/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Дража је био врховни командант четницима свих фела, тако је бар написано у ,,Погледима'' вама блиским изворима:
Значи, имао је ингеренције над четницима К.Пећанца и Д. Љотића. Машала!
Пећанца је Дража ликвидирао због сујете да ће му отети примат код окупатора, Љотића није смео да дира јер је он био ,,тврд орах'' за Дражу а сви договори са оупаторима вођени су под ,,строго поверљиво''.
Ало експерт не причају о том догађају, пробај да разумеш нешто ако ти комунизам није уништио мозак сасвим.
Па када је Дража био командант четницима свих фела шта је онда Ковачевић био у тој организацији и због чега напада Дражине четнике, видети документ поново.

Po tebi Kovacevicevi cetnici predaju Drazine cetnike Nemcima
Не, него нападају Дражине четнике, види документ аман заман.Предају неке цивиле.
Кажем ја да од тебе нема леба, нуклеарна физика.
Теорије нема да ти ово објасниш.

Не, него нападају Дражине четнике, види документ аман заман.Предају неке цивиле.
Кажем ја да од тебе нема леба, нуклеарна физика.
Теорије нема да ти ово објасниш.
Bas ''logicno'' objasnjnje koje tebi odgovoara
Cetnici Kovacevica se bore protiv cetnika DM, pobedjuju ih i onda neke civile predaju Nemcima....ovo ko braca Grim da pisu

Bas ''logicno'' objasnjnje koje tebi odgovoara
Cetnici Kovacevica se bore protiv cetnika DM, pobedjuju ih i onda neke civile predaju Nemcima....ovo ko braca Grim da pisu
Не, борбе са четницима ДМ немају директне везе са овим заробљеницима, па погледај документа која смо поставили и временски оквир.
То пишу Немци, само ето ти ниси у стању да објасниш како је то могуће, из наведених разлога.

Не, борбе са четницима ДМ немају директне везе са овим заробљеницима, па погледај документа која смо поставили и временски оквир.
То пишу Немци, само ето ти ниси у стању да објасниш како је то могуће, из наведених разлога.
Prvo si se pitao ko je Kovacevic, i rekao da je to manipulacija.
Posle znas ko je Kovacevic i na tvom postu 4488 kazes da se on bori protiv DM.
Na kraju neke zarobljenike Kovacevic predaje Nemcima, gde su cetnici DM u celoj prici ?
Ostaje istorijska cinjenica da je cetnicki komadant Kovacevic saradjivao sa okupatorom tj Nemcima i da im je predao zarobljenike...
Partizani nikada Nemcima nisu predavali zarobljenike.

Ало експерт не причају о том догађају, пробај да разумеш нешто ако ти комунизам није уништио мозак сасвим.
Па када је Дража био командант четницима свих фела шта је онда Ковачевић био у тој организацији и због чега напада Дражине четнике, видети документ поново.
Не знам што се правиш будала у вези Ковачевића. Ево још једном да ти кажем ко је био и то утуви у ту твоју глупу чутуру.
Бранко Ковачевић са Вучијака био је командант ЈВуО! Можда хоћеш и слику да ти прилепим како би га препознао? Јеси ли задовољан, ништавило!

Poslednja izmena od moderatora:
Prvo si se pitao ko je Kovacevic, i rekao da je to manipulacija.
Posle znas ko je Kovacevic i na tvom postu 4488 kazes da se on bori protiv DM.
Na kraju neke zarobljenike Kovacevic predaje Nemcima, gde su cetnici DM u celoj prici ?
Ostaje istorijska cinjenica da je cetnicki komadant Kovacevic saradjivao sa okupatorom tj Nemcima i da im je predao zarobljenike...
Partizani nikada Nemcima nisu predavali zarobljenike.
Да те подсетим пошто си се погубио начисто, поставио си предају неких заробљеника од стране тог Ковачевића као пример сарадње четника ДМ са Немцима.Ја сам ти поставио документ да тај исти Ковачевић у исто време напада четнике ДМ на шта ти немаш одговор.
Све остало је твоја манипулација и троловање.

Не знам што се правиш будала у вези Ковачевића. Ево још једном да ти кажем ко је био и то утуви у ту твоју глупу чутуру.
Бранко Ковачевић са Вучијака био је командант ЈВуО! Можда хоћеш и слику да ти прилепим како би га препознао? Јеси ли задовољан, ништавило!
И онда напада четнике ДМ да се власи не сете....е несрећо.

И онда напада четнике ДМ да се власи не сете....е несрећо.
Реци у ком посту пише да овај четнички шљам нападао четника Д.М. Сасвим јасно је написано и неколико пута поновљено: ,,... Бранко Ковачевић са својима напао црногорске четнике у Мајевцу''??? Али та твоја приглупа чутура то не може да прихвати.
Све време постављаш глупаво питање само да би скренуо пажњу. Могао си да користиш ту пишљиву четничку литературу или лично питаш економисту М.Самарџића, који би ти радо одговорио (можда би те и похвали за интересовање). Пошто ти ,,пиле није прорадило'' ево ти и слика тог вајног старешине који туче све редом па чак и црногорске четнике.

Комадант ЈВуО Бранко Ковачевић са Вучијака
https://www.facebook.com/700411626741594/posts/921667501282671/
1611495098939.png

Комадант ЈВуО Бранко Ковачевић са Вучијака (данашња северна Република
Српска изнад Требаве и Добоја).
Иначе са Вучијака су били и командант Горске краљеве гарде, пуковник
Никола Калабић, као и поручник Вељко Миланковић, командант батаљона
Вукови са Вучијака.
Фотографије нам је послао брат Јово Гујић.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
ПС: не бриши ми и не преправљај постове јер си за то приглуп. То шта сам ти саопштио је истина која те страшно боли па се иживљаваш користећи силу са позиције коју имаш.
Зар Администрација није могла да уместо тебе нађе НОРМАЛНОГ човека?

Да те подсетим пошто си се погубио начисто, поставио си предају неких заробљеника од стране тог Ковачевића као пример сарадње четника ДМ са Немцима.Ја сам ти поставио документ да тај исти Ковачевић у исто време напада четнике ДМ на шта ти немаш одговор.
Све остало је твоја манипулација и троловање.
Pogledaj datume nemackih dokumenata - Moj dokument 27.08.1942 Kovacevic predaje zarobljenike Nemcima
Onda ti ubacujes dokument iz 03.09.1942 koji dokazuje sta ???!!! Da cetnikfurer Kovacevic nije predao zarobljenike ?
Vidimo ko spamuje, troluje i falsifikuje.

Pogledaj datume nemackih dokumenata - Moj dokument 27.08.1942 Kovacevic predaje zarobljenike Nemcima
Onda ti ubacujes dokument iz 03.09.1942 koji dokazuje sta ???!!! Da cetnikfurer Kovacevic nije predao zarobljenike ?
Vidimo ko spamuje, troluje i falsifikuje.
Јесте предаје заробљенике 27.08. а напада четнике ДМ 5-6 дана касније, све се односи на исте догађаје на истим месту, зато ако ниси у стању то да објасниш не тролуј више.

Јесте предаје заробљенике 27.08. а напада четнике ДМ 5-6 дана касније, све се односи на исте догађаје на истим месту, зато ако ниси у стању то да објасниш не тролуј више.
Da li je cetnik Kovacevic predao zarobljenike Nemcima ? Jeste, a kakve sada ima veze sta je bilo posle ? Koja je to logika ?
Cetnici nemcima tj okupatoru predaju zarobljenike, i THE END

Реци у ком посту пише да овај четнички шљам нападао четника Д.М. Сасвим јасно је написано и неколико пута поновљено: ,,... Бранко Ковачевић са својима напао црногорске четнике у Мајевцу''??? Али та твоја приглупа чутура то не може да прихвати.
Све време постављаш глупаво питање само да би скренуо пажњу. Могао си да користиш ту пишљиву четничку литературу или лично питаш економисту М.Самарџића, који би ти радо одговорио (можда би те и похвали за интересовање). Пошто ти ,,пиле није прорадило'' ево ти и слика тог вајног старешине који туче све редом па чак и црногорске четнике.

Комадант ЈВуО Бранко Ковачевић са Вучијака
https://www.facebook.com/700411626741594/posts/921667501282671/
Pogledajte prilog 845123
Комадант ЈВуО Бранко Ковачевић са Вучијака (данашња северна Република
Српска изнад Требаве и Добоја).
Иначе са Вучијака су били и командант Горске краљеве гарде, пуковник
Никола Калабић, као и поручник Вељко Миланковић, командант батаљона
Вукови са Вучијака.
Фотографије нам је послао брат Јово Гујић.
Даље, поставио си цитате са форума Погледи где тамо пишу да тај Ковачевић напада Ђуришићеве четнике у Мајевцу код Добоја, а не на Мајевици, 1944 године, дакле не ради се о истом догађају ни о истом месту.Како ниси схватио да појасним, причамо о Мајевици и то августа 1942 године што се лепо види из немачких извештаја постављених горе.

Дакле командант Дражиних четника на Вучјака напада Дражине четнике на Мајевици 1942 године:
- Kod grupe Hentschel aktivno učestvovao 1 četnički bataljon; Kovačević, pojačan sa 100 majevičkih četnika, konstantno nadizrao telefonske linije; prilikom marša kroz Majevicu, stalno se javljali lokalni komandanti i njihovi ljudi da služe kao vodiči i obezbjeđuju marš, kako protiv partizana, tako i protiv srbijanskih četnika pod kapetanom Račićem; obje četničke grupe (Kerović-Kovačević) javljaju o D.M. i partizanskoj propagandi na njihovoj teritoriji; Kerović vodi borbu protiv D.M.-ovih četnika, vjerovatno zbog njegove smjene od strane izvjesnog Leke (Damjanović); o ovome Kerović izvjestio komandu puka, kao i o Damjanovićevom bijegu preko Drine (potvrđen od strane S.D.-a u Srbiji); Kerović također moli Wehrmacht za pomoć u borbi protiv Račića, pa i azil ako zatreba; Četnička majevička grupa nastoji da se postignutog dogovora u svakom pogledu najtačnije pridržava; [komanda] nemilosrdno likvidira i svoje ljude koji se ovoga ne pridržavaju, a neki od njih su već streljani. (frame no. 392)
Ево још једне слике Ковачевића, поред Драже са шубаром, нашао сам и ја нешто:
Untitled.jpg

Ово је из 1944 године, из периода када Дража не постоји по теби......циркус.
Зато не блебећи у празно о стварима које не разумеш.
Da li je cetnik Kovacevic predao zarobljenike Nemcima ? Jeste, a kakve sada ima veze sta je bilo posle ? Koja je to logika ?
Cetnici nemcima tj okupatoru predaju zarobljenike, i THE END
Јесте али не партизане, то си тврдио а то није тачно.
И то си поставио на теми сарадња четника са Немцима, и то спочитаваш Дражиним четницима који су нападнути исто тада од одреда тог Ковачевића.
И то не можеш да објасниш јер си индоктриниран.
Наравно да је крај, све је јасно, нова твоја измишљотина, треба пребацити ово на фалсификате.

Poslednja izmena od moderatora:
То пише у немачком извештају који сам поставио горе, али ти по обичају немаш довољан коефицијент интелигенције да би то прочитао и схватио.То је оно што је жалосно.
Даље, поставио си цитате са форума Погледи где тамо пишу да тај Ковачевић напада Ђуришићеве четнике у Мајевцу код Добоја, а не на Мајевици, 1944 године, дакле не ради се о истом догађају ни о истом месту.Како ниси схватио да појасним, причамо о Мајевици и то августа 1942 године што се лепо види из немачких извештаја постављених горе.

Дакле командант Дражиних четника на Вучјака напада Дражине четнике на Мајевици 1942 године:
- Kod grupe Hentschel aktivno učestvovao 1 četnički bataljon; Kovačević, pojačan sa 100 majevičkih četnika, konstantno nadizrao telefonske linije; prilikom marša kroz Majevicu, stalno se javljali lokalni komandanti i njihovi ljudi da služe kao vodiči i obezbjeđuju marš, kako protiv partizana, tako i protiv srbijanskih četnika pod kapetanom Račićem; obje četničke grupe (Kerović-Kovačević) javljaju o D.M. i partizanskoj propagandi na njihovoj teritoriji; Kerović vodi borbu protiv D.M.-ovih četnika, vjerovatno zbog njegove smjene od strane izvjesnog Leke (Damjanović); o ovome Kerović izvjestio komandu puka, kao i o Damjanovićevom bijegu preko Drine (potvrđen od strane S.D.-a u Srbiji); Kerović također moli Wehrmacht za pomoć u borbi protiv Račića, pa i azil ako zatreba; Četnička majevička grupa nastoji da se postignutog dogovora u svakom pogledu najtačnije pridržava; [komanda] nemilosrdno likvidira i svoje ljude koji se ovoga ne pridržavaju, a neki od njih su već streljani. (frame no. 392)
Ево још једне слике Ковачевића, поред Драже са шубаром, нашао сам и ја нешто:
Pogledajte prilog 845418
Ово је из 1944 године, из периода када Дража не постоји по теби......циркус.
Зато не блебећи у празно о стварима које не разумеш.

Јесте али не партизане, то си тврдио а то није тачно.
И то си поставио на теми сарадња четника са Немцима, и то спочитаваш Дражиним четницима који су нападнути исто тада од одреда тог Ковачевића.
И то не можеш да објасниш јер си индоктриниран.
Наравно да је крај, све је јасно, нова твоја измишљотина, треба пребацити ово на фалсификате.
Kovacevic predaje zarobljenike nemcima, a ko su zarobljenici ? Drazini cetnici, potebi ispada da se Kovacevic sa partizanima borio protiv cetnika DM....
Po tebi Kovacevic koji je cetnik koji predaje zarobljenike ( koji su partizani ) Nemcima, i to to nije saradnja .....juuuuuuuu ovo ko bane da pise.
By the way imas milion nemackih dokumenata o njihovoj saradnji sa cetnicima...
15. brdski armijski korpus (XV. Gebirgs Armeekorps) National Archive Washington, T314 roll 566, frame 676
Telegram obavještajnog odjeljenja 15.brdskog korpusa 2. oklopnoj armiji o sporazumu između izviđačkog bataljona 373. pješadjiske divizije i jedne grupe četnika Mana Rokvića od 4. oktobra 1943 (9. oktobar 1943.).
130870008_687942785228968_4473751258576828960_o.jpg

Back