Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
pozz narode.......imam problem kupio sam sar peja muzjaka od 3,5meseca starog i cudno gazi na prednje sapice, pa me interesuje dalice mu se to ispraviti tokom rasta .....ako neko zna malo vise o prednjim nogama nek napise bio bi mu zahvalan......

sta to znaci "cudno"? Mozda ima neko oboljenje, rahitis ili nesto slicno. Noge po pravilu treba da su prave, a nikako krive ni spolja ni na unutra. Uzgred taj cudan hod moze da bude i bolan, a da ti ni ne znas. Moj savet je da ga odvedes kod iskusnog veterinara, koji poznaje tu oblast, nekog ortopeda na fakultetu na primer, mozda neki rengentski snimak...Najeftiniji rentgen je u Rot, Smiljaniceva, mozes tamo da ga odvedes i na pregled kod Vlade. Samo, cuvaj se da ti neko ne predlozi bespotrebnu operaciju....Poz

Ne znam za vas i vasa iskustva ali sa doticnom ordinacijom iz prethodnog posta ne bih imao nikakva posla a kamoli odveo svog ljubimca u nju. Ponavljam to je moje misljenje... Raspitaj se malo po gradu,vidi koja ordinacija ti sta predlaze,odvedi ga u dve,tri na pregled pa neka ti kazu sta misle da je... Moj prijatelj je ortoped za kucice,ako te bude interesovalo izmedju ostalog i njegovo mislljenje,posalji mi pp pa cu ti dati njegov broj tj broj njegove ordinacije. Pozz...

Ne znam za vas i vasa iskustva ali sa doticnom ordinacijom iz prethodnog posta ne bih imao nikakva posla a kamoli odveo svog ljubimca u nju. Ponavljam to je moje misljenje... Raspitaj se malo po gradu,vidi koja ordinacija ti sta predlaze,odvedi ga u dve,tri na pregled pa neka ti kazu sta misle da je... Moj prijatelj je ortoped za kucice,ako te bude interesovalo izmedju ostalog i njegovo mislljenje,posalji mi pp pa cu ti dati njegov broj tj broj njegove ordinacije. Pozz...

Ja sam ga tamo uputila (ordinacija Rot, Smiljaniceva) jer je tamo rentgen najeftiniji, a snimak cita ortoped, tamo nema ortopeda.

Imam pitanje za vlasnike shar pei pasa. Kada ste odlazili na odmor (letovanje,zimovanje, itd.) gde ste ostavili svoje ljubimce, sa kim su ostali i kako su podneli vase odsustvo? Ja sam letos bila odsutna tri dana, psa sam ostavila kod decka ali on je to tesko podneo. Bio je tuzan i slabo je jeo, a kad sam se ja vratila kuci on me nije hteo ni pogledati koliko je bio ljut sto sam ga ostavila, samo je lezao, nije hteo da se igramo, tek drugi dan se razveselio, valjda kad je video da sam dosla i da necu ponovo otici. Cula sam da se ta rasa jako veze za svog gazdu. Kakvo je vase iskustvo po tom pitanju?

Posto je Crisp pas od moje devojke ali i ja provodim 24h sa njim,shvatam da nas je oboje prihvatio kao gazde. Mene se vise plasi,bolje slusa a imam utisak da nju vise voli :) Zato,kada idemo negde na odmor,Crisp-a ostavljemo kod njenih tj kod njega kuci. Sasvim ok se ponasa dok mi nismo tu,ali kad se vratimo...nema kraja njegovoj sreci!! Crispova mama,npr kada oni nisu tu nije htela uopste da jede-pas je hteo da ugine... Tacno je da su veoma vezani za gazdu tj da jednu osobu smatraju gazdom za koga bi poginuli. Samo u nasem slucaju je drugacije :)

pozdrav svima!da li neko zna gde bih mogao odvesti shar-peia na proverenu dresuru u Ns-u,odnosno na poligon?ako je neko imao odlicna iskustva i u Beogradu,moze i ta informacija|Hvala unapred!

mam pitanje za vlasnike shar pei pasa. Kada ste odlazili na odmor (letovanje,zimovanje, itd.) gde ste ostavili svoje ljubimce, sa kim su ostali i kako su podneli vase odsustvo?

Pa trebala bi da je ostavis kod nekoga koga kuce poznaje . Ne bi trebala da ga/je ostavljas kod nekoga ko ne voli kucad ili je ravnodusan i ko ne voli da ih seta . Logicno je da kuce se malo rastuzi kad je odredjeni period bez vlasnika . Kod shar-pejeva je to malo vise izrazeno jer su oni privrzeni najuzem krugu porodice i najvise gazdi/gazdarici :-))))

Trebala bih da kupim psa između Zlatnog Retrivera i Šaj Peja,pa me interesuje koji je bolji između ove dve rase?Da li je istina da su Šar Peji dosta ratoborni?itd...U napred 'fala!

Trebala bih da kupim psa između Zlatnog Retrivera i Šaj Peja,pa me interesuje koji je bolji između ove dve rase?Da li je istina da su Šar Peji dosta ratoborni?itd...U napred 'fala!

zasto poredis ove dve rase? Nemaju nikakve slicnosti. Prvi je hiperaktivan, dok je drugi vrlo pasivan. Prvi nikada da sazri i odraste, dok je drugi ozbiljan i star. Inace, sar pei ima predispozicije za agresivnost, ali ako se na vreme ugusi nece ostati agresivac, dok ako se podstice ostace takav. Nekada su kinezi sar-pei pse u coporu od 30-tak pasa drzali izmedju dva zida visine 3,5m, u prostoru sirine od 1m, koji je bio kruznog oblika i okruzivao imanje. Ko ne bi podivljao na takvom skucenom prostoru. Otud njihova agresivnost, bili su cuvari i ako bi lopov pokusao da preskoci zid i upadne na imanje docekale bi ga celjusti 30-tak pasa i tu bi i zavrsio. To je bilo davnih dana, ali kod ove rase jos postoji ta nit borbenosti.
Kad biras psa, osim ako nisi esteta nikada ne uzimaj psa zbog fizickog izgleda vec se vodi karakterom psa i njegovim interesovanjima. Vazno je da bude slican tebi kako bi vam zivot bio laksi. Mene licno smaraju psi koji trce, jer sam i ja lenja.:heart:

Heh,u pravu si oko svega...Ne poredim ih ja ,nego sam mislila da mi iznesete svoje lično mišljenje i iskoustvo...itd...

Moj Šar Pei koji će za koji dan 5 meseci je veoma agresivan prema svim psima koji su veći od njega bez obzira na pol.Identično napada i ženke i mužjake tj. laje i onda ih gricka za zadnji deo tela.Kada taj drugi pas odreaguje jačim režanjem onda odstupi sekundu i ponovo u napad.Ja ga šetam svaki dan dva puta i to se ponavlja stalno već skoro mesec dana tj. od kako je počeo da diže nogu dok piški.Nikakva moja vika niti pljuskica rukavicama ne pomažu.Dobar je samo prema kokerima,pudlama,vestikama...Ni sama ne znam šta da radim.Mada,sreli smo i zlatne retrivere toliko agresivne da ih gazde ne puštaju sa povodca.

Moj Šar Pei koji će za koji dan 5 meseci je veoma agresivan prema svim psima koji su veći od njega bez obzira na pol.Identično napada i ženke i mužjake tj. laje i onda ih gricka za zadnji deo tela.Kada taj drugi pas odreaguje jačim režanjem onda odstupi sekundu i ponovo u napad.Ja ga šetam svaki dan dva puta i to se ponavlja stalno već skoro mesec dana tj. od kako je počeo da diže nogu dok piški.Nikakva moja vika niti pljuskica rukavicama ne pomažu.Dobar je samo prema kokerima,pudlama,vestikama...Ni sama ne znam šta da radim.Mada,sreli smo i zlatne retrivere toliko agresivne da ih gazde ne puštaju sa povodca.

Shar-pei je dominantan pas, prilikom njegovog vaspitanja kao i formiranja i razvoja licnosti vazno je da se i ti nametnes, tako da vas dvoje budete ravnopravni a ipak da postuje tvoja pravila. Ako ne postignes dobre relacije prilikom razvoja, dok je pas mlad, kasnije tek neces moci. Ako imas agresivnog psa, onda ces ga obavezati da ceo zivot provede na kaisu, sto je tuzno. Ja kad idem sa mojim nikad ne nosim povodac, ona je u setnji slobodna od samog pocetka. Cak ni ogrlicu ne nosi da je ne opterecuje. Moras da radis sa svojim psom na izgradnji medjusobno kvalitetnog odnosa. Ako je pas stalno na povodcu, to nosi sa sobom odredjene frustracije i radja i agresivnost...Razmisli malo dublje o svemu. Stavi se u tudju situaciju da bi nekoga bolje razumela. Pozdrav

Shar-pei je dominantan pas, prilikom njegovog vaspitanja kao i formiranja i razvoja licnosti vazno je da se i ti nametnes, tako da vas dvoje budete ravnopravni a ipak da postuje tvoja pravila. Ako ne postignes dobre relacije prilikom razvoja, dok je pas mlad, kasnije tek neces moci. Ako imas agresivnog psa, onda ces ga obavezati da ceo zivot provede na kaisu, sto je tuzno. Ja kad idem sa mojim nikad ne nosim povodac, ona je u setnji slobodna od samog pocetka. Cak ni ogrlicu ne nosi da je ne opterecuje. Moras da radis sa svojim psom na izgradnji medjusobno kvalitetnog odnosa. Ako je pas stalno na povodcu, to nosi sa sobom odredjene frustracije i radja i agresivnost...Razmisli malo dublje o svemu. Stavi se u tudju situaciju da bi nekoga bolje razumela. Pozdrav

Ja ga ne držim na povodcu.Još uvek slobodno trči i upoznaje druge pse.Ali,čim se onjuši sa drugim psom posle par trenutaka počinje da laje i napada tj. gricka ga za zadnji deo.Šta god da uradim ne pomaže.Onda ga stavim na povodac i kad malo odmaknemo ponovo ga pustim.Kad nema drugih pasa onda sluša i stani i dodji i sedi i na povodcu ide pored noge pošto smo ga sve to učili od prvog dana ali kad vidi drugog psa više ništa ne sluša.Ja ne znam kako da ga nateram da se lepo ponaša prema drugim psima.

probaj da nadjes nekog psa sa kojim ces da pokusas socijalizaciju, ako je muzjak probaj u pocetku sa zenkama trebalo bi lakse da ih prihvati. Ako neko hoce da se zrtvuje, od vlasnika iz komsiluka. Tu je problem socijalizacija, definitivno. Pozdrav

Ja imam sar-peja i cesto sam ga setao i nikad nije napao druge pse! I rekao bih da nije skorom uopste agresivan... Desava se samo da pridje psu i da ga onjusi, a macke obozava zato sto je kao steen imao jednu macu sa kojom se druzio... Jedino kad neko ulazi u stan a on to cuje onda laje, ali kad udjete ima da skoci na vas da bi se igrao...:D

I desilo se da je smao na par osoba rezao i to zato sto su ga gledali u oci, mada nakon nekoliko trenutaka se igrao sa njima. ;)

P.S. Ja mog ne smem da pustim sa povodca zato sto mislim da bi pobegao.:(

Može li neko da mi napiše kakav je oporavak posle operacije trećeg kapka.Moj pas je trenutno u anesteziji i operišu mu treći kapak koji se pojavio odjednom pre 3 dana i izgledalo je kao malo crveno oko i upaljeno.Koliko stoje konci i da li se vade?

Može li neko da mi napiše kakav je oporavak posle operacije trećeg kapka.Moj pas je trenutno u anesteziji i operišu mu treći kapak koji se pojavio odjednom pre 3 dana i izgledalo je kao malo crveno oko i upaljeno.Koliko stoje konci i da li se vade?

konci se ne vade i ako ih ima mada mislim da se konci ne stavljaju u hirurgiji se tu stavljaju oni samoispadajuci. To je lagana intervencija...Oporavak odmah sa izlasom iz anestezije.

Pozdrav svima...imam sar-peja od 2 meseca,zenku.Moze li neko da mi kaze koliko traje oporavak od korekcije kapaka?Moja Lara je imala pre 2 dana operaciju i sada nosi kragnu.Zao mi je da je gledam sa tom kragnom.Do kada ce morati da je nosi?

Posle operacije kapaka konci se vade nakon 7-8 dana i do tada bi sve trebalo da je OK.Međutim nije uvek tako.Moj pas je danas operisan po drugi put pošto dva dana posle prve operacije nije dobro video i jako je udario o klupu.Posle toga je svaki dan sve duže zatvarao oči dok ih pre par dana nije zatvorio i više nije hteo da ih otvori.On nije nosio kragnu pošto ova veterinarka nije pristalica toga kod ove rase zbog gljivica.Imala je puno iskustava sa kragnom i posle bolesti kože.I danas se vratio sa operacije bez kragne tako da ćemo morati puno da pazimo.Nadam se da ti nećeš imati problema i da će za par dana sve biti dobro.Pozdrav.

caos svima, ja uskoro trebam da kupim sar peja, zeleo bih da kupim zenku jer sam cuo da je higijenski "ispravnija" i da vise pokazuje ljubav i slicno :) , procitao sam celu temu ali nigde nisam uspeo naci da je neko pitao, koliko sar pej kuce kostaju ? i da li je bolja ona americka ili kineska linija ili rasa ili kako vec :) nasao sam i forum sa sar pej kuce pa sam se tamo uclanio i zeneo bih da se zahvalim osobi koja je ostavila link :) hvala mnogo. Pozdrav

Back