Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
Najvaznije je da je pas zdrav, ako vec vrsis poredjenje izmedju tipova. Ali oni su svi pomesani, i nije iskljuceno da potomci imaju karakteristike drugog tipa u odnosu na roditelje. Privrzenost ne mora da bude veca kod zenki u odnosu na muzjake, dosta zavisi od tvog odnosa sa psom , sta ces ti forsirati od karakteristika kod njega ili nje. Cena je visa ukoliko je pas ispravan po stavkama standarda rase. Prouci standard koji je propisan za shar-pei, i tako ces umeti da prepoznas prilikom kupovine da li stene zadovoljava kriterijume fizickog izgleda i tako mozes videti da li je cena realna. Sada je cena rase dosta niska i krece se od 100 do 400 eura. Sar pei je pas kineskog porekla, a americki tip je proizvod genetske modifikacije u cilju povecanja koze zbog atraktivnog i neobicnog izgleda. Americki tip je simpaticniji ali ga kinologija potiskuje svojim pravilima. Moj predlog je da uzmes ono sto se tebi dopada bez obzira na pravila, ali da pazis da te neko ne prevari u odnosu na cenu. Zapamti da naborani, previse nije skuplji nego cak jeftiniji primerak Sve najbolje, pozz

Najvaznije je da je pas zdrav, ako vec vrsis poredjenje izmedju tipova. Ali oni su svi pomesani, i nije iskljuceno da potomci imaju karakteristike drugog tipa u odnosu na roditelje. Privrzenost ne mora da bude veca kod zenki u odnosu na muzjake, dosta zavisi od tvog odnosa sa psom , sta ces ti forsirati od karakteristika kod njega ili nje. Cena je visa ukoliko je pas ispravan po stavkama standarda rase. Prouci standard koji je propisan za shar-pei, i tako ces umeti da prepoznas prilikom kupovine da li stene zadovoljava kriterijume fizickog izgleda i tako mozes videti da li je cena realna. Sada je cena rase dosta niska i krece se od 100 do 400 eura. Sar pei je pas kineskog porekla, a americki tip je proizvod genetske modifikacije u cilju povecanja koze zbog atraktivnog i neobicnog izgleda. Americki tip je simpaticniji ali ga kinologija potiskuje svojim pravilima. Moj predlog je da uzmes ono sto se tebi dopada bez obzira na pravila, ali da pazis da te neko ne prevari u odnosu na cenu. Zapamti da naborani, previse nije skuplji nego cak jeftiniji primerak Sve najbolje, pozz

Hvala mnogo :) ja mislim da sam nasao odgovarajucu osobu koja ce da proda sar peja :) jedva cekam da ga kupim !!! sto se tice ishrane, da li imaju neki vitamini koji se daju psu u vidu teblete ili neceg slicno, da mu kosti budu jace ili tako nesto..... kako se najlakse resava problem kapaka i da li to zavisi od roditelja? da li su mora da znaci ako su roditeljima operisani da ce morati i njihovi potomci da ih operisu ? ili znaci da nece ni imati problema...

Hvala mnogo :) ja mislim da sam nasao odgovarajucu osobu koja ce da proda sar peja :) jedva cekam da ga kupim !!! sto se tice ishrane, da li imaju neki vitamini koji se daju psu u vidu teblete ili neceg slicno, da mu kosti budu jace ili tako nesto..... kako se najlakse resava problem kapaka i da li to zavisi od roditelja? da li su mora da znaci ako su roditeljima operisani da ce morati i njihovi potomci da ih operisu ? ili znaci da nece ni imati problema...

kad budes gledao psa pri kupovini, mocices da vidis da li pas ima entropiju kapaka, ako su mu oci pretrpane kapcima i ne vidi, morace da se radi operacija. Stencima se daje kalcijum, npr. tablete kafortan. Ako mu dajes granuliranu hranu procitaj sastav, cesto hrana zadovoljava dnevne potrebe vitamina minerala i ostalih elemenata koji se mogu dodatno kroz tablete davati psu.

Ivana, Sar peia ces jako tesko naci da ce ti neko pokloniti mozes jedino da ga kupis uz malo vise truda mozes da nadjes za 150e lepo stene :) ja sam imao srece pa sam nashao jako dobrog decka koji ce mi prodati stene za dosta malo para imas forum o sar peima, dosta su zahtevni psi evo ti link mozes pogledati http://shar-pei.bestofforum.net/forum.htm . sve najbolje.

Uopšte nikakvog pravila nema.Mi smo uzeli štene koje je bilo najmanje naborano.Tako smo hteli.Mati nikad nije imala nikakvih problema sa očima.Naš kuca je sa 7 nedelja imao korekciju kapaka sa par šavova bez anestezije.Sa 4,5 meseca je imao operaciju sa anestezijom a mesec dana nakon toga još jednu.Sada je super.Ali,ispade on na kraju najviše naboran od sve braće i sestara.Svi su se ispeglali a on se zbrčkao.Oni mogu verovatno da povuku gene i od nekih dalekih predaka.
Što se tiče vitamina i minerala još uvek najbolji je Cafortan kojeg svi psi obožavaju.Daje se 3 tablete na svakih 5kg trenutne težine psa.

Uopšte nikakvog pravila nema.Mi smo uzeli štene koje je bilo najmanje naborano.Tako smo hteli.Mati nikad nije imala nikakvih problema sa očima.Naš kuca je sa 7 nedelja imao korekciju kapaka sa par šavova bez anestezije.Sa 4,5 meseca je imao operaciju sa anestezijom a mesec dana nakon toga još jednu.Sada je super.Ali,ispade on na kraju najviše naboran od sve braće i sestara.Svi su se ispeglali a on se zbrčkao.Oni mogu verovatno da povuku gene i od nekih dalekih predaka.
Što se tiče vitamina i minerala još uvek najbolji je Cafortan kojeg svi psi obožavaju.Daje se 3 tablete na svakih 5kg trenutne težine psa.

Hvala mnogo, zao mi je sto je tvoj ljubimac prolazio kroz taj pakao. ja uskoro idem po kucu i verujem odgajivacu koji ce da mi ga proda pa cu sa njime razgovarati :) malo se bojim svih tih bolesti al valjda ce biti sve oke :) sve najbolje. poZzz

da li neko moze da mi pomogne? Imam shar pei od 5 meseci,do pre 4 nedelje sve je bilo u najboljem redu.davao sam mu kafortan,jeo je virbac hranu ,spavao u krevetu,negovan. Pre 4 nedelje je dobio temperaturu 39,9 i rekli su mi da se preforsirao(pas od 5 meseci) ?? dali mu neku inekciju i spala mu temperatura.Od tad to vise nije moj pas kojeg sam znao,oni su govorili da je sve ok,meni djavo nije dao mira,pa sam mu vadio krv(na rumenackom putu) i kao sve ok na snimku. on i dalje isti, posle 10 dana veterinar kaze da su mu povecani linfni cvorovi i da idem za bg,posto na rumenackom putu nije bas sjajna laboratorija? otisao sam kod drugog veterinara i kod njega poceo terapiju(posto je on video na krvnoj slici povecane leukocite i jos neke stvari nisu valjale) kupanje svakih 4 dana(1000din,jer ima i problem sa kozom) neke antibiotike virbacove i vitamine za kozu.veterinar ne zna da kaze od cega mu je to tacno,ali iskustvom cega leciti? i ja sta cu kazem ok, deset dana sam mu davao antibiotike,2 puta dnevno(i bio je ko nov,i zivlji nego ranije) posle 2-3 dana otkad sam mu prestao davati anttibiotike(i dalje se kupa ,pije vitamine za kozu i posebnu hranu,samo sam prestao sa antibioticima) opet je isti,bezivotan i jako tuzan i umoran. ne znam sta da radim?da li je neko imao slican problem sa shar pei-om ili bilo kojom drugom vrstom? pare na njega lete,brze nego sto ih stvorim,a bojim se da nema nekog efekta. i da li postoji test na alergije? hvala unapred,poz svima

Imam utisak da problem sa kozom nadovezuje novonastale probleme, narocito sad kad je toplije, prevoji na kozi se inficiraju i krv siri infekciju kroz organizam. Moj savet za shar-pei koji ima kozne infekcije, da se lekovima sto pre suzbije infekcija, i da se svakodnevno cak i nekoliko puta ukoliko je potrebno cisti koza izmedju nabora i odrzavata higijena. U suprotnom pas moze vrlo brzo da ugine jer se bolesti nadovezuju jedna na drugu.

Evo ga!!:ok:

Star je 7,5 ned.
Imam sve papire.:super:

Otac: BEL FLYING SQUIRREL (5)
Majka: DALIA-TARA /5/ PRM

A ostali rođaci imaju baš puno ocena...;)

Ja sam zadovoljan njegovim izgledom a i izgledom njegovih roditelja.:D

Kako vam se dopada?:think:

Ja cu ti iskreno reci, bez uvrede i prema tvom novom ljubimcu, odgajivacu i tebi. Kuca je kicni ljubimac, volis tu rasu, voleces nadam se i nju ili njega bez obzira na poreklo. Tvoja kuca ne zadovoljva standard, taj rep je crnkaste boje, to nije dozvoljeno kod shar -pei, niti je u bilo kom slucaju dozvoljena dvobojna varijanta. Jedino sto se tolerise je malo tamnija nijansa duz ledja ali ista boja, nikako kao sto je kod vas slucaj , zuto i crno. To je ono sto vidim na fotografiji, i jos je mlada kuca mane i vrline ce se vremenom pokazati, od zuba, nogu, tela, proporcija i naravno zdravlja. Pre svake kupovine, morao si da proucis standard rase, bez obzira na ponudu trzista, koja je kod ove rase, porazavajuca kod nas. Papiri koje si dobio niko ne kontrolise, ali to nije slucaj samo kod shar pei nego u celokupnoj domacoj kinologiji, podrsku za malverzacije odobrava sekretar kinoloski gosn. Mohamed, ko ga drzi i ko to odobrava, ne bih znala reci, jer nije nista novo i nista neoubicajeno u nasoj drzavi. Ali na zalost je tako. Nemoj mnogo da se dicis njegovim precima, jer ili nisu oni koji su upisani u rodovnik ili i ako jesu, nisu bas neki primer. Shar pei je dugo bio retka rasa, i vrlo skup pas, ali od kako je dosao u ruke losih ljudi , ovde mislim na odgajivace, koji samo vide sitnu zaradu, stancujuci lose primerke za malo novca, shar pei je na nasim prostorima izgubio standard i kvalitet. Ja sam bila vlasnik shar pei, kada ih je u Beogradu bilo samo par komada, pratim celu situaciju vec godinama i sve sto sam rekla je najiskrenije, jer je to moja bila i ostala jedina omiljena rasa.
Ako si kupio kucnog ljubimca, zavoleces ga bez obzira na njegove mane ili vrline, i bicete zadovoljni i ti i on, ali ako si kupio psa, misleci da ces moci da ostvaris sa njim izlozbeni primerak, pogresio si.

Pozdrav

Poslednja izmena:
ako si kupio psa, misleci da ces moci da ostvaris sa njim izlozbeni primerak, pogresio si.

Ja mislim da ti grešiš.On je još malo kuče i te crne dlake po repu i leđima će otpasti.;)
U odgajivače imam potpuno poverenje i nema šanse da su me prešli za bilo šta.Zubalo mu je savršeno,noge perfektne,telo odlično!
U celoj njegovom familiji su odlični psi!

On je budući šampion!!!!

Pozdrav ljubiteljima i odgajivacima rase.... Neboysha hocu da ti kazem samo da sam video da si mnogo dobar covek i veliki ljubitelj pasa ali hocu kao sugradjanin da ti kazem da je cekiceki napisao-la pravu istinu... Ovo govorim jer sam licno posetio dosta izlozbi video jako puno pasa i sa puno ljudi razmenuo iskustva... Retko koji odgajivac ce ti iskreno reci sta misli o stenetu koje prodaje i pitanje je koliko ustvari i sam poznaje tu rasu. Kod jako puno pasa ove rase su ceste genetske mane uglavnom sa ocima, kozom i zubalom... Tvoje stene je jako malo zube nece jos menjati ali ces pravi izgled zubala moci da vidis tek kada potpuno promeni zube! To nikako ne mozes sad da tvrdis.... Sto se nogu tice ista prica pas nemoze da se kaze da ima dobre pravilne noge dok ne stasa potpuno, naravno u ovom delu puno znaci i to kako ces ga i cime hraniti i od vitamina i dodataka koje ces mu davati... ali naravno ima i genetike. Kad god pozoves nekoga svi psi su mu izlozbeni i svi su potomci velikih sampiona to tebi jako malo znaci pogotovo ako je u pitanju neki "poznati odgajivac". Ja ti najiskrenije zelim svu srecu pre svega da imas zdravog psa, znaci bez problema sa kozom i ocima a kasnije i sa ostalim stvarima voli ga i pazi to svako kuce zasluzuje bez obzira da li je sampion ili ne! I jos jednu stvar moze pas zaista biti od vrhunskih roditelja a da on sam nije dobar ili da ga vlasnik ne odhrani kako bi trebalo a naravno moze biti i suprotno... Ti pre svega daj sve od sebe da ga dobro podignes o sampionatima je jos rano pricati kada za to dodje vreme dotle ces vec i sam videti sta je i kako je. Prijateljski pozdrav..

Hvala na odgovoru.
Razumem sve šta govorite,i znam da je teško odrediti kakvog će kvaliteta biti ali za sada je odlično štene.

Negov dvorac (3mx2m) + ogromna kućica sa izulacijom (10cm debljina zidova)Na ovim slikama se vidi da nije završen krov od kućice ali sada jeste.

Možete odrediti njegovu veličinu pomoću kutije šibica.

E za ovo svaka cast! Ja sam vec to i rekao da se po tebi vidi da imas puno ljubavi ovi uslovi koje ces ti njemu pruziti su divni! Pored takvog vlasnika pas zaista moze da bude ne samo lep izlozbeni primerak nego i jedinka na kojoj ce ti mnogi pozavideti. Dobra nega je vise od pola posla za sve..

Back