Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
Imam Sar Peja zenku staru 11 meseci i nisam siguran da sam primetio da je uopste bila u teranju, pa me zanima da li neko od strucnijih lica moze da mi kaze da li se teranje kao takvo obavezno mora manifestovati nekom kolicinom krvi ili ne. hvala unapred . . . :super:

I moze li mi iko reci koji je recimo najbolji nacin za odrzavanje higijene jer znam da zbog njihovih zlezda ne bi trebalo cesto da se kupaju. Naime, primecujem da joj se na par mesta javljaju mali sitni pecati pa ne znam da li joj je to od cesanja, vrucine ili neke infekcije . . . . Ako neko moze da da ispravan savet vezano za odrzavanje higijene bio bih mu zahvalan . . . . Pozzzz:worth:

Imam Sar Peja zenku staru 11 meseci i nisam siguran da sam primetio da je uopste bila u teranju, pa me zanima da li neko od strucnijih lica moze da mi kaze da li se teranje kao takvo obavezno mora manifestovati nekom kolicinom krvi ili ne. hvala unapred . . . :super:

Moguce je da tvoja devojcica jos nije dobila prvo teranje, sto kasnije to bolje, odlika rasnog psa :) Inace, prvo teranje je vrlo blago krvarenje, nekada ne mora biti vidljivo. Jos ako ona zivi u dvoristu, i ne provodite ceo dan zajedno, desava se da ne mozes da primetis. Svaka kuja krvni iscedak uklanja svojim jezik cim se pojavi. Postoje tipovi zenki kod svih rasa i nerasa, koje celog zivota imaju blagi oblik krvarenja i naravno onih kod kojih je krvni iscedak obilniji. Nista ne brini sa tvojom kucom je sve OK.
A sto se koze tice, ukoliko je prilicno nabrana, mogu se stvoriti kozne infekcije na prevojima, narocito sad kad je toplo. Savet, svakodnevno, vise puta cistiti prevoje koze i strikno odrzavati higijenu. Makar samo vodom, ali vidi u apoteci postoji sigurno neko hemijsko sredstvo koje ce ti olaksati celu muku, i tebi i tvojoj kuci.:heart:

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru . . . . Ja se dosta trudim oko nje i ne perem je sa kojekakvim samponima vec ili prasko9m koji sam nabavio za suvo pranje ili samo vodom sa mozda malo kosili sampona i to je sve . . . Hranim je samo granulama koje u sebi sadrze preko 20 posto mesa i jako puno vitamina a to je Natural u pitanju, doduse - malo im je skuplja hrana ali je jako dobra jer kako god da izracunas isplati se, posebno zato sto obicna hrana jeste jeftinija ali bi joj morao vise takve hrane dnevno dati a recimo kada dajemo Natural koji je skup - sa manjom kolicinom hrane postize se isti efekat sto znaci da nas isto kosta a kvalitetnije hranimo kucu . . . Pozzzzz
:klap:

Pozdrav svima :)
Ja planiram da u septembru kupim sar peja !

E sada...zivim u Beogradu. I zanima me da li imate neki savez gde, kako, kod koga...bi bilo najbolje da nadjem svog shtenca ? Ne bi mi bilo problem ni da odem u neku okolinu Beograda/Novi Sad/Vrshac ili neko peto mesto...

Ali pretragom na googlu sam nashao samo odgajivacnicu Kasperovih...

Hvala ako iko moze da mi pomogne !

Hvala na odgovoru . . . . Ja se dosta trudim oko nje i ne perem je sa kojekakvim samponima vec ili prasko9m koji sam nabavio za suvo pranje ili samo vodom sa mozda malo kosili sampona i to je sve . . . Hranim je samo granulama koje u sebi sadrze preko 20 posto mesa i jako puno vitamina a to je Natural u pitanju, doduse - malo im je skuplja hrana ali je jako dobra jer kako god da izracunas isplati se, posebno zato sto obicna hrana jeste jeftinija ali bi joj morao vise takve hrane dnevno dati a recimo kada dajemo Natural koji je skup - sa manjom kolicinom hrane postize se isti efekat sto znaci da nas isto kosta a kvalitetnije hranimo kucu . . . Pozzzzz
:klap:

Moracu malo da te razocaram sto se tice granulirane hrane, sve su one vrlo loseg kvaliteta, naime pune su konzervansa, raznih dodataka i hemije, nema tu mesa, to su samlevene kosti, kozure, iznutrice, nokti, i svo ostalo djubre i otpaci. Mnogo puta je to i pokvareno meso u koje se dodaju antibiotici da ne bi doslo do infekcije prilikom ishrane. Inace, svaku od tih granuliranih hrana, probaj da bacis negde i dodji za godinu dana, slobodno daj svom psu, ona se nece pokvariti, bice samo bajata, nazalost, tako je to, prava istina. Cak se u u tu vrstu hrane stavljju otpaci, lesevi mrtvih pasa iz raznoraznih razloga, sve je to gadno ali istinito. Hrana je smisljena za laku zaradu i za sve vlasnike koji nece da hrane psa na neki komplikovaniji nacin. Nego izruce granule i zavrse posao. Pored svega sto sam nabrojala granule se farbaju u razne boje, crvene, zelene, braon itd. Sve je to sam otrov. Jedino korisno sto dodaju hemijske spravljene vitamine, minerale i ostale dodatke koji bi trebali da se uzimaju kroz prirodnu ishranu.Ali to je cesto nemoguce i to je olaksavajuca stavka ishrane granulama.

Pozdrav svima :)
Ja planiram da u septembru kupim sar peja !

E sada...zivim u Beogradu. I zanima me da li imate neki savez gde, kako, kod koga...bi bilo najbolje da nadjem svog shtenca ? Ne bi mi bilo problem ni da odem u neku okolinu Beograda/Novi Sad/Vrshac ili neko peto mesto...

Ali pretragom na googlu sam nashao samo odgajivacnicu Kasperovih...

Hvala ako iko moze da mi pomogne !

Vidi u Pancevu odgajivacnica kuca R, prouci standard i pazi da te neko ne prevari.

Hvala lepo, kontaktirao sam ih upravo i cekam odgovor.

Da li bi mogao ovako napamet da mi kazesh na sta treba da pazim , a da je lako vidljivo kod steneta shar-peia kao "greshka" i da se chesto pojavljuje ?
Posto delujesh kao veoma upoznata :)
(takav sam ja bio za retriver :( )

Hvala lepo, kontaktirao sam ih upravo i cekam odgovor.

Da li bi mogao ovako napamet da mi kazesh na sta treba da pazim , a da je lako vidljivo kod steneta shar-peia kao "greshka" i da se chesto pojavljuje ?
Posto delujesh kao veoma upoznata :)
(takav sam ja bio za retriver :( )

Najcesce greske su dvobojna dlaka, duga dlaka duza od 2,5cm, ta duzina se tolerise samo na grebenu, primetices da shar -pei ima straftu duz ledja od glave do repa, koja je u istoj boji dlake ali za nijansu tamnija. Nikako u drugoj boji. Previse naboran pas, kome koza visi svuda, na nogama, vratu i telu, nije dozvoljena. Shar pei ima nabranu kozu na glavi, vratu i na ledjima u visini vrata, ali vrlo umereno, nikako da se koza previja i visi, Takodje, kod korena repa i sam rep treba da budu blago naborani. Dlaka treba da je kratka(horse coat), moj licni ukus, i nikako da ima podlaku, sto je karakteristicno kod onih sa duzom dlakom ili brush coat(do 2,5cm), Jezik je ljubicast, ali moze da se tolerise sareni, roze-ljubicasti. Oci moraju biti zdrave, nikako krmeljive, mutne, bez entropije i viska koze na kapcima, oblik ociju je bademast. Nikako okrugle, buljave oci. Noge prave, sape prave, ne smeju biti kao kod zabe ili patke spolja ili unutra. Oblik tela kvadratican, ista duzina i visina tela, rep nose visoko gore, moze biti uvijen skroz ili poluuvijen. Usi male, spustene u obliku trougla. Boje dlake crna, cokoladna, zuta, roze-krem(ne znam kako je zovu). Nekada su bile zabranjene bela, siva, a sad vidim da je tolerisu. Zubi, svi na broju, makazasto zubalo, bez podgriza ili nadgriza. I naravno zdrav pas!

Srecan izbor i kupovina!:heart:

Ako postoje bilo kakva pitanja vezano za Odrzavanmje higijene ili ishrane kao i pitanja vezana za zdravlje Shar Pei-a kao i korisni saveti od starijih poznavaoca mozemo razmeniti iskustva i pomoci jedni drugima da sto kvalitetnije uzivamo uz nase malisane . . . .

Koliko vidim DOKTOR DULITL se bas mnogo pa razume u Shar-Pea !!! He, he, he :hahaha: svakom nadjes nesto reci a za sebe smatras da si neki Exsper :rtfm:

Ja sebe ne smatram expertom , samo sam bila vlasnik rase shar pei, a vi ste jedan od onih odgajivaca protiv kojih se bore ljubitelji kinologije u Vojvodini, samo su nazalost usamljeni, jer vas podrzava sekretarica Mohamed. Samo potpisuje rodovnike a niti gleda sta potpisuje niti ga zanima. Nije Srbija njegova zemlja i sta ga briga. A vi gosp. Bercek licite na cigansko-siptarskog odgajivaca, verovatno su vam zato stenci dvobojni, kao dvoglavi orlovi na albanskoj zastavi, umnozavajuci stence za prodaju, svakog meseca imate vise legla, iskreno meni se to gadi. I zao mi je tih kuja koje su kod vas, to je nehumano, da ima zakona u drzavi i postovanja kinoloskih pravila ne bi smeli da na taj nacin zlostavljte i silujete zenke pasa, zarad novca. i da ih maltretirate da se vise puta godisnje kote i imaju porod. Ceo zivot im prodje u trudnoci i dojenju. Tuzno je to sto vi radite gospodine Bercek.

Moracu malo da te razocaram sto se tice granulirane hrane, sve su one vrlo loseg kvaliteta, naime pune su konzervansa, raznih dodataka i hemije, nema tu mesa, to su samlevene kosti, kozure, iznutrice, nokti, i svo ostalo djubre i otpaci. Mnogo puta je to i pokvareno meso u koje se dodaju antibiotici da ne bi doslo do infekcije prilikom ishrane. Inace, svaku od tih granuliranih hrana, probaj da bacis negde i dodji za godinu dana, slobodno daj svom psu, ona se nece pokvariti, bice samo bajata, nazalost, tako je to, prava istina. Cak se u u tu vrstu hrane stavljju otpaci, lesevi mrtvih pasa iz raznoraznih razloga, sve je to gadno ali istinito. Hrana je smisljena za laku zaradu i za sve vlasnike koji nece da hrane psa na neki komplikovaniji nacin. Nego izruce granule i zavrse posao. Pored svega sto sam nabrojala granule se farbaju u razne boje, crvene, zelene, braon itd. Sve je to sam otrov. Jedino korisno sto dodaju hemijske spravljene vitamine, minerale i ostale dodatke koji bi trebali da se uzimaju kroz prirodnu ishranu.Ali to je cesto nemoguce i to je olaksavajuca stavka ishrane granulama.
Mozes li mi onda sada kada si me vec razocarao odgovorom da ne treba da psa hranim granulama reci cime da ga hranim??? Svi su mi rekli da hranu koja ostane ljudima i koju ljudi jedu ne treba Shar Pei-u davati zbog raznih problema koje prouzrokuje taskva hrana . . . . .

NEBOYSHA kad gledam ovog tvog malisana kako raste i kako mu se ti posvetis onda se setim onog tvog komentara on je buduci CH! Ako ovako nastavis mislim da ce stvarno biti jer kao sto smo i spominjali puno je do genetike ali je jos vise do toga u kakve ruke ode da li ce ga pravilno odnegovati- ti sigurno hoces! :)
slavkan73
Sto se tice ishrane sar-pea i granula naravno da ga mozes hraniti njima samo ne granulama sumnivog porekla i loseg kvaliteta kao sto su one sa pijace vec neke kvalitetnije varijante od dokazanih proizvodjaca. Pri tome vodi racuna da ne nasedas na marketinske trikove i kupujes najskuplje!
Naravno da granule ne mogu kostati 60-70 din/kg ali je glupo dati i 300 din/kg! Ja mojim psima dajem dog chow i licno sam prezadovoljan a bolesti nikakvih hvala Bogu nisam imao!
Pozdrav svima...

Samo da dodam da me neko ne razume pogresno kada sam rekao najskuplje nisam mislio da ta hrana nema kvalitet naravno da ima, ali ne treba preterivati jer svakom psu osim hrane treba jos dosta toga..

Back