Sar pei

Najlepsi je bas moj Shar Pei

• Crni

glasova: 0 0,0%
  • Braon

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    0
  • Anketa je zatvorena .
Ja sebe ne smatram expertom , samo sam bila vlasnik rase shar pei, a vi ste jedan od onih odgajivaca protiv kojih se bore ljubitelji kinologije u Vojvodini, samo su nazalost usamljeni, jer vas podrzava sekretarica Mohamed. Samo potpisuje rodovnike a niti gleda sta potpisuje niti ga zanima. Nije Srbija njegova zemlja i sta ga briga. A vi gosp. Bercek licite na cigansko-siptarskog odgajivaca, verovatno su vam zato stenci dvobojni, kao dvoglavi orlovi na albanskoj zastavi, umnozavajuci stence za prodaju, svakog meseca imate vise legla, iskreno meni se to gadi. I zao mi je tih kuja koje su kod vas, to je nehumano, da ima zakona u drzavi i postovanja kinoloskih pravila ne bi smeli da na taj nacin zlostavljte i silujete zenke pasa, zarad novca. i da ih maltretirate da se vise puta godisnje kote i imaju porod. Ceo zivot im prodje u trudnoci i dojenju. Tuzno je to sto vi radite gospodine Bercek.
Kao prvo Nemoj da Sviras uz K..... za sitne pare jer si htela a nisi dobila od mene stene Shar-Pea za 100eu CRNE ZIHT Boje i jos da ti donesem kuci , to kod mene nemoze nisam ja raznosac Pica pa izvolte ! Razgovarao sam sa mojim Advokatem i imam pravo da te Tuzim za LAZ i Klevet a ti Nemam pojma kako da te nazovem Mogla bi otici iza Resetaka na 3 Meseca Godisnjeg Odmora !!! Imam Veoma Dobre Prijatelje Rome i Siptare koji su u svakom pogledu OK na odnosu na Tebe! Za tvoje saznajne trenutno imam samo 18 Zenki a 1 Godina ima 12 meseci i 4 Muzjaka Shar-Pea za priplod pa tako mogu i da imam svakog meseca stenad-zadnji okot sam imao pre 3 meseca koji su prodati i sada imam leglo starosti 7 dana. Poslao sam ti link za SVE BOJE Shar-Pea koje postoje a priznati su izmedju ostalog i Domino ali ti se razumes u Sar-Pejeve ko Marica u Kriv K.... ! Zalim te jer si nesposobna dabi nesto uradila znacajno u svom zivotu. Sa psima se bavim samo 40godina a ti mozda nemas ni toliko godina starosti, kada sam imao prvog psa sa Rodovnikom mozda se nisi ni rodila ili si piskila u prasinu i pravila kuce i mace od blata !!! A za tvoje saznanje i Zastava Srbije, Srpska Zastava, Zastava Republike Srpske IMAJU DVOGLAVOG ORLA ! A rodovnike Pravim u KSV !!! Veruj mi da i ja jedva cekam da se zavede red kod nas u Drzavi a to ce biti malo sutra pa da vidimo ko ce uzgajati pse , ja sam ulozio 2 kuce da bi psima obezbedio Adekvatan Smestaj sa Termo Izolacijom, Termo Kucice sa Grejacima, Klimatizacijom pa bolji su moji Boksevi - Smestaj za Pse nego Mnoge Kuce gde ljudi stanuju i ti mi pricas neke gluposti ! Koliko vidim ti si zavidno ljubomorno sovinisticko G.... ! Ja sam Polu Pravoslavac po Majci i Polu Katolik po Ocu i zato pazi sta Pises za TVOJE DOBRO !!! Nek Ti BOG NAPLATI za Tvoje LAZI i KLEVETU ! Zamolio bih te da me Nikad Vise u Zivotu nestavljas usta i da mi sjases sa grbace ! Ovaj put ti oprastam a sledeci tvoj Negativan Potez Prema Meni necu Tolerisati i Oprastati ! Za Vase saznanje Shar-Pei TONI von BERCEK koji se nalazi u Nemackoj kod G.Slobodana Mrkaica je imao prvo Vatreno Krstenje-izlozbu u Nemackoj i gle cuda Bio je BOB , TONI ima Snimljene Kukove, Laktove i ostalo i sve je OK !!!
Izvinjavam se Moderatorima na Ovom Pisanju ali moram da reagujem na ovakve klevete jer moj Posteni trud i rad ne dozvoljavam da bilo ko Blati i Pljuje po nama :dontunderstand: !!!
Kennel von BERCEK FCI 3288 www.bercek.biz
Pozdrav Bercek

imam jedan problem sa mojim sar pejom, nije mu se spustio testis i od izlozbi smo odustali ali ipak me brine sto mi neki govore da to treba da se operise da se ne bi pretvorilo u tumor, iskreno privatni veterinari, a kad sam otisla u ambulantu na futoskom putu veterinar mi je rekao da ne bi trebalo da mucim psa na takav nacin, da je on jednostavno takav, i da mu se organizam vec navikao na taj testis, pa bih htela da cujem razlicita misljenja stra bi trebalo da uradim:ceka:

imam jedan problem sa mojim sar pejom, nije mu se spustio testis i od izlozbi smo odustali ali ipak me brine sto mi neki govore da to treba da se operise da se ne bi pretvorilo u tumor, iskreno privatni veterinari, a kad sam otisla u ambulantu na futoskom putu veterinar mi je rekao da ne bi trebalo da mucim psa na takav nacin, da je on jednostavno takav, i da mu se organizam vec navikao na taj testis, pa bih htela da cujem razlicita misljenja stra bi trebalo da uradim:ceka:

A koliko je star malac? Vidi ovako,moj savet bi ti bio da ga odvedeš na sterilizaciju što pre. Evo zašto: Ukoliko se testis ne spusti on i dalje nastavlja da vrši svoju funkciju,ali ta funkcija je sada daleko drugačija. Telesna temperatura ne odgovara pravilnom radu testista jer je daleko viša iz tog razloga su oni spušteni u skrotum,zbog pravilnog lučenja hormona (testosteron). Može da se desi da se taj testis upali i da izazove silne probleme,a zaista može da se desi da dovede do pojave tumora. Još jednom,moj savet je sterilizacija zbog njegovog zdravlja i preventive ne vredi gledati da li će nešto da se desi ili ne to se nikad ne zna.

A koliko je star malac? Vidi ovako,moj savet bi ti bio da ga odvedeš na sterilizaciju što pre. Evo zašto: Ukoliko se testis ne spusti on i dalje nastavlja da vrši svoju funkciju,ali ta funkcija je sada daleko drugačija. Telesna temperatura ne odgovara pravilnom radu testista jer je daleko viša iz tog razloga su oni spušteni u skrotum,zbog pravilnog lučenja hormona (testosteron). Može da se desi da se taj testis upali i da izazove silne probleme,a zaista može da se desi da dovede do pojave tumora. Još jednom,moj savet je sterilizacija zbog njegovog zdravlja i preventive ne vredi gledati da li će nešto da se desi ili ne to se nikad ne zna.

ima 19 meseci......

Odvedi psa na Veterinarski Institutt u Novom Sadu ( Rumenacki put ) obavezno. To nije za salu. Mozemo se savetovati sa nekim oko ishrane, sampona za kupanje ili buva, ali oko tih testisa ili tako neceg ozbiljnog nema sale vec lepo vodi ga tamo odma . . . Pozdrav

Odvedi psa na Veterinarski Institutt u Novom Sadu ( Rumenacki put ) obavezno. To nije za salu. Mozemo se savetovati sa nekim oko ishrane, sampona za kupanje ili buva, ali oko tih testisa ili tako neceg ozbiljnog nema sale vec lepo vodi ga tamo odma . . . Pozdrav

hvala na savetu, ipak sam se odlucila da cu ga operisati, tj. da mu uklone taj testis

Vlasnici javite se!! Recite mi nešto više o njima. Čula sam da su dosta osetljivi i da imaju problema sam određenim kožnim bolestima, zbog onih falti. Kakvi su u stanu? Kakvog su temperament? Da li kod nas ima onakvih primeraka (jako nafaltanih) kakve sam do sada vidjala samo po časopisima. Hvala!!!

Evo neko moje iskustvo sa ovim psima.
Psa nisam imala lično, imala sam ga u familiji.
Šar-pei, nekada jedna od najređih rasa pasa, danas je veoma popularna i razprostranjena.

Poznata je po svom karakterističnom izgledu, odnosno naboranoj koži. Ova rasa ne preporučuje se svakome: iziskuje više pažnje i nege nego mnoge druge.

Dlaka Šar-pei-ja je kratka i veoma oštra (izuzev nekih varijeteta sa nešto dužom i mekšom dlakom), i ponekad je pri kontaktu uzrok iritacije kod osetljivijih osoba. Koža je meka, rastegljiva i naborana, pogotovu na glavi, a često i na vratu, nogama, pa i trupu. Kožni nabori su mesta kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju, jer se upravo u njima najčešće stvaraju idealni uslovi za razvoj mikroorganizama, i time infekcije i zapaljenja. Ovi psi definitivno su skloni kožnim oboljenjima, uključujući i demodikozu. Zbog svoje građe, odnosno naboranosti kože, često pate i od anatomskih grešaka očnih kapaka (entropion, ektropion), infekcija ušiju, a vrlo često se kod njih razvije i hipotireoidizam, koji još dodatno može pogoršati probleme sa kožom.
Iz ovog se vidi da je pravilna i redovna nega kože od ključnog značaja. Preporučujem vam da se rukovodite sledećim načelima:
Redovno timarenje (koristite guste, jake četke, na primer gumene), po mogućnosti svakodnevno, da se uklanjaju mrtve dlake i deskvamisani epiderm.
Čišćenje kožnih nabora: suvim papirnim maramicama ili vatom, a po potrebi i posebnim vlažnim maramicama za ovu namenu (sadrže blagi rastvor borne kiseline i sl.). Ova mesta moraju biti suva i čista od nakupljene dlake, otpalog epidermisa i izlučevina lojnih žlezda.
Kupanje (jednom u dve nedelje ili ređe, po potrebi) isključivo blagim šamponom za pse, pri čemu opet posebnu pažnju treba obratiti naborima. Šampon dobro isprati, a posle kupanja brižno obrisati/osušiti nabore, jer bi vlaga na tim mestima brzo dovela do razvoja dermatitisa.
Upotreba sirćeta umesto kupanja psa je u najmanju ruku laička besmislica. Eventualno možete koristiti blagi rastvor sirćeta za brisanje prostora između kožnih nabora, ako se u njima razvije gljivična infekcija, prepoznatljiva po mirisu i naslagama braon boje, jer blago kisela reakcija utiče nepovoljno na razvoj ovih mikroorganizama.
Na kraju, dobra ishrana je osnova zdrave kože i lepe dlake. Koristite komercijalnu hranu za pse visokog kvaliteta. Eventualno razmislite o dodavanju esencijalnih (omega 3) masnih kiselina jer one jako povoljno utiču na kožu pasa. Novac koji trošite na kvalitetnu hranu višestruko će vam se vratiti jer ćete tako imati daleko manje problema sa vašim psom.

[/QUOTE]

Sar pei je moja najomiljenija rasa, pratim ovu temu zbog rase, ali me uzasno smaraju tvoje fotografije, ako zelis da se neko divi tvojim ljubimcem, molim te otvori posebnu temu vezanu za svog psa i bobarduj temu fotografijama do mile volje. Kad mi stigne u postu obavestenje o nekoj novoj poruci, rado otvaram link nadajuci se da cu procitati nesto interesantno, i opet se razocaram kad vidim tvoju fotografiju, stvarno grozno smaras. Ko hoce da gleda fotografije sar pei ukuca u google shar-pei i klikne na Image, google mu izbaci sve moguce i nemoguce fotografije shar-pei. Molim te "spusti loptu" nemamo svi iste emocije kao ti, uostalom nije tema tvoj pas. Hvala na razumevanju.

:hahaha: :hahaha:
Postavljaću slike koliko god budem hteo..! Ionako nista niko ne piše...Da ne postavljam slike ova tema bi se zaboravila.Ne možeš mi zabraniti da postavljam slike..:rtfm:
Vidim da voliš da se svađaš i svi ti ovde smetaju.Ne moraš uopšte da gledaš ovo ako te smara..;)
Nije mi cilj da ga neko hvali...Ako hoće da prokomentariše..slobodno.....ako ne..ne mora ga gledati..:)

Vidi se da baš i ne znaš puno o ovoj rasi iako si rakla da si je imala...Kad sam prvi put postavio slike napala si me kako je moj pas dvobojan i da to nije dozvoljeno..Rekla si kako mu je crn rep..i da će zbog toga biti disfalifikovan na izložbama...Pogledaj ga sad gde ti vidiš crn rep..ima malo crnog na vrhu repa ali i to će da ode i da se zameni sa bojom tela..Leđa su mu takođe bila crnkasta pa sada više nisu..Lepo sam rekao da ce sve crno da mu izađe..
Pratim temu i mnogi drugi koji stvarno poznaju ovu rasu i imaju je...Svi se slažemo da si ovde napisala barem 100 gluposti..a nismo se bunili i napadali te..Zato ne gledaj slike koje postavljam..Napadaj nekog drugog..;)

Ja da mogu ja bi tebe banovala sa teme, ali na zalost ne mogu. Isto tako ne mogu ni da ti zabranim da kacis fotografije. Samo sam dobronamerno skrenula paznju da su tvoji postovi nemi i da su tvoje fotografije bespotrebne. Ti mozes da se ceris ko hijena i teras kera, to je van moje moci.
Lose vidis, ja ne volim da se svadjam samo mi ti smetas i odgajivac Bercek!

A ostatak teksta necu da komentarisem, jer tvoje reci ne dokumentuju fotografiju, nisu kompatibilni. A ostali deo tvoje price vezan za za "sve vas" koji komentarisete, konkretno, 100-tinak gluposti napisanih mojom rukom o rasi, takodje nisam nasla na ovom forumu.

Na kraju da zakljucim, ovo je zadnji post koji cu uputiti tebi, jer je suvise besmisleno voditi raspravu sa tobom, ne vidim ni cilj, ni razlog, osim tvoje potrebe da ispunis svoje zelje, i da ostanes uporan da od teme napravis licnu galeriju.

pozdrav

Neboysa moram da ti kazem da ti je kuca veoma lepo napredovala i po tvojim brojnim fotografijama vidim da ga izuzetno volis. Ne delim misljenje sa ceki ceki, nikome nije zabranjeno da stavlja slike svog psa na forum i nije u redu na takav nacin se bilo kome obracati. Ako je i imala nesto da ti kaze postoje privatne poruke.Meni licno,a mislim i ostalima uopste ne smetaju slike tvog psa,jer ovaj forum nije ni moj, ni tvoj, a ako je u skladu sa temom samo napred :super:

http://img126.imageshack.us/i/dsc00138bn.jpg/
http://img340.imageshack.us/i/kanmojponos.jpg/
http://img25.imageshack.us/i/kanuo.jpg/
http://img131.imageshack.us/i/bebukah.jpg/
http://img126.imageshack.us/i/copyofdsc00128.jpg/
http://img291.imageshack.us/i/copyofdsc00132.jpg/
http://img79.imageshack.us/i/dsc00104i.jpg/
Odgajio ga, neki dan mi lik kome sam ga dao (prodao) kaze da je uginuo...Aj debila...***...Neko ga otrovao on mislio da se prehladio pa zato nije bio dobro....Zao mi ga...Sto ga dadoh koji sam majmun.... uh...
Sad imam nemackog ovcara...
Inace pametni su psi.Kan je znao da sedne po komandi, legne, mesto, miran i da skoci na bravu kad oce napolje (da vrsi nuzdu)...Ucio sam ga plazma keksom...Kad vidi plazmu on poludi :D

---posto sam imao ovog psa, zenku, tokom devedesetih - mozda bi mogao da dam koji komentar... vec je pisano o tome ali nije lose da se podvuce - vrhunska ishrana spasava od mnogih, pre svega koznih problema. ja sam psa hranio purinom pro plan, a u pocetku dok nisam shvatio poentu ponekad i nekom slabijom hranom... a onda sam primetio da cim spustim kriterijum za hranu pas malo 'zglajzne'. tako da, ne stedite na hrani, dacete ustedu veterinaru...
---inace, divan pas... zivela nam je dugo u stanu, sve do pred zenin prvi porodjaj... po prirodi je znala da prekunja na svom mestu koliko god treba ako smo mi nesto zauzeti. a kad vidi da smo seli, eto je... podvlacim, po prirodi je bila takva. drugo, ja je nisam gnjavio sa nekim posebnim komandama, znala je sedi, dodji, par osnovnih stvari... jer oni i nisu posebno nadareni za to... ali, u nekoliko situacija je pokazala da ima srce vece od bika. jednom je iskocila kroz prozor i napala ocevog nemackog ovcara koji je prema njoj bio kao dzin jer je skakao oko oca na dvoristu (sve u igri) a ona pomislila da ga napada... jedva smo ih razdvojili. jednom je zena setala sa decom, jedno u kolicima a jedno tek prohodalo, kad se odjednom stvori gomila lutalica oko njih. zena tek izasla iz dvorista a pas ostao samnom u dvoristu. ona je preskocila (iz mesta i sto se kaze 'bez koske') ogradu, preko metar visoku, i grunula posred svih tih lutalica jer je pomislila da je frka. ne treba reci da su se razbezali kud koji... inace sam zapazio, jos dok je bila stene, da je psi siroko zaobilaze, kad je vide sklanjaju se sa puta jos iz daleka... ne znam da li je to samo slucaj sa nama...
zapazio sam i da ne voli vodu, kupanje joj je bio pakao a da sama udje u reku ili slicno, mislim da ne bi ni da je za zivot.
---da ne duzim, predivan pas... nisam rekao, moj je bio kineski tip i takve vise volim. americki tip mi je preterano naboran, valjda sto amerikanci preteruju u svemu... ja pomisljam da ponovo kupim sar peja ali ne znam da li bi novi bio kao astra ili mi se ona potrefila takva...

evo i jedna slicica. to je iz vremena kad nije bio boks jos uvek ogradjen a tek smo je preselili na dvoriste pa ako nije vezana, eto je u kuci... a dobili tek bebu... da se ne pomisli da je zivot provela vezana...

2l8xh4z.jpg

pozdrav svim ljubiteljima pasa...

Poslednja izmena:

Back