Saobraćajne nesreće!

Da li imate utisak da kako dodje leto i vrucine, pojedini ljudi bukvalno polude u voznji? Upadaju u rizike, preticu u krivinama, po punoj i slicno.

Takav vid ponasanja prouzrokuje mnogo nesreca sa smrtnim ishodom.

Kao ova juce na ibarskoj gde je lik sa karavanom Pezo 406 preticao u vise navrata preko duple pune dok se na kraju nije skucao u kamion i ostao na mestu mrtav :(

Svako ko divlja i vozi u makazice može da očekuje samo ovo:
http://www.kurir-info.rs/uznemiruju...a-ibarskoj-posle-udara-u-kamion-clanak-896455

saobracajka-na-ibarskoj-magistrali-kod-orlovace-1374085730-340679.jpg

ovo juce kad sam video krstio sam se.

Covek sa pezo karavanom izigrava Nikija Laudu na putevima . Vozi auto sa motorom ispod 100KS a ponasa se ko da vozi neki sportski kupe sa motorom od 250-350 KS

I to sve na delu puta gde je dupla puna linija.

strasno.

I jos kad je video da ne moze da se izvuce da je makar sleteo u livadu do puta nego mislio moze da izvuce - i ceoni sudar. Nista ne ostade ni od njega ni od auta , neka mu je laka crna zemlja.

Ja bi se zapito dal ste vi normalni tamo da ginete kao glineni golubovi, očigledno da niko ne provodi ni minut vremena sa svojim detetom nego ga samo šibne na ulicu. U moje vreme se znalo - igraš se u dvorištu do 10te godine, nema šta na ulicu da izlaziš. Posle 10 god, imao si pravo da odeš u obližnji park ali da guraš bicikl do tamo i predjes na zeleno. Kasnije sa 14-5 sam mogao na taš koji je cca malo dalje, opet jedan semafor. Par puta su me išibali roditelji kad im neko javi šta radimo u parku ili kako vozimo po trotoaru. Naučiš se pameti. Svako veče sam od 8-9h čitao knjigu kad se gasi svetlo i spavanje. Šta sad rade? Bulje do jutra u rijalitije i serije.
Pazi dete od 13 godina na motoru pa ti roditelji nisu normalni.

slazem se 100%

Deci treba ZABRANITI da voze bilo kakve motore i skutere.

Putevi su nam uzasni, nemaju svu zastitnu opremu + se ponasaju kao ludaci po putevima , pprovlace se izmedju vozila 100%

Jos deca imaju izrazen onaj takmicarski duh, vole da se takmice da urade nesto sto drugi ne mogu i to sve vodi u stradanja i nesrece.

Svom detetu cu sve da dam i obezbedim ali motor dok sam ja ziv , na to nikada nece sesti...

ja bih motore dozvolio samo za ljude iznad 25 godina starosti. Jer tek tad se ljudi malo uozbilje i pocnu odgovornije da se ponasaju u saobracaju.

Ja skijam ceo zivot, i znam na osnovu skijanja , da koliko god da si dobar skijas, pre ili kasnije mora da padnes . E kad padnes na skijanju, zaradis neku modricu i to je sve, u najtezem slucaju prelomis nesto , dok kad padnes sa motora u najboljem slucaju zaradis prelome i frakture a u najgorem pogines.

Ljudi koji voze motor se dele na one sto su vec pali, i na one koji tek treba da padnu.

Svom detetu cu sve da dam i obezbedim ali motor dok sam ja ziv , na to nikada nece sesti...

ja bih motore dozvolio samo za ljude iznad 25 godina starosti. Jer tek tad se ljudi malo uozbilje i pocnu odgovornije da se ponasaju u saobracaju.

Ja skijam ceo zivot, i znam na osnovu skijanja , da koliko god da si dobar skijas, pre ili kasnije mora da padnes . E kad padnes na skijanju, zaradis neku modricu i to je sve, u najtezem slucaju prelomis nesto , dok kad padnes sa motora u najboljem slucaju zaradis prelome i frakture a u najgorem pogines.

Ljudi koji voze motor se dele na one sto su vec pali, i na one koji tek treba da padnu.
Ja se motora užasavam. Velika snaga i brzina a nikakva bezbjednost. U autu kada naglo zakočiš i pri 60km na sat nemaš nikakvih posljedica ako se neko ne zakuca u tebe. A pri toj brzina sa motora sigurno padaš.

I sad neko da mi objasni, kako su uspeli njih dvojica da se pljusnu a obojica voze debele spore gmazove od kamiončina? Ta Ibarska magistrala je groblje za mnoge, da tolike godine ne prošire put mamlazi i ne dodaju po još jednu traku pa to je smešno

I sad neko da mi objasni, kako su uspeli njih dvojica da se pljusnu a obojica voze debele spore gmazove od kamiončina? Ta Ibarska magistrala je groblje za mnoge, da tolike godine ne prošire put mamlazi i ne dodaju po još jednu traku pa to je smešno

ma ne moze da se prosiri put iz prostog razloga jer ovde drzava nista ne ulaze u infrastrukturu , tj minimalno i onda narod je prinudjen , umesto da pravi kuce tamo gde je ziveo, da ih pravi tamo gde ima infastrukture.

zato su se citava sela i naselja ispraznila, zbog nedostatka infrastrukture i narod je otisao da zivi tamo gde infrastruktura, kakva-takva postoji.

Zato ti je u Srbiji svuda gde prolazi put naseljeno mesto manje vise, a tamo gde nema asfalta - nenaseljeno.

Zato je komplet ibarska magistrala od kraljeva do beograda u sustini kao da prolazis kroz naseljeno mesto. Svuda okolo su kuce ....

I zbog toga sada ne moze da se prosiri taj put vec mora da se gradi novi autoput. Jer sad ne mozes da ljudima porusis kuce da bi izgradio jos 2 trake puta.

Na primer u mom selu je 1948 godine zivelo skoro 500 ljudi danas tek nesto vise od 100 tj 5 puta manje.

Razlog - za 70 godina koje su prosle nije napravljen asfaltni put do sela, skola ugasena, i onda svi koji mogu sebi to da priuste , menjaju mesto boravka i naseljavaju se tamo gde im odgovara brze infrastrukturi a osnovna infrastruktura su asfaltni put, struja, voda , kao i skola za decu.

makar osnovna.

Poslednja izmena:

Back