Saobraćajne nesreće!

ja krivim oca, gde je on bio, kako sam razumeo on ga je dovezao kuci!

Mnogo šta ne štima posle nesreće, bilo ona ovog tipa ili nešto drugo....Napisao sam da sam išao da vidim mesto nesreće pošto nije daleko od moje kuće...Znači, taj lik nije ni cimnuo volan što ga je udario..sigurno se zaustavio 50 metara od mesta udesa, a od tela je bio udaljen jedno 20 metara..Kad ti voziš oko 50 km/h kroz naseljeno mesto, pa ti neko iskoči i naglo zakočiš, sigurno ne odbaciš ( ako se desi udar ) nekog 30 metara..

Mnogo šta ne štima posle nesreće, bilo ona ovog tipa ili nešto drugo....Napisao sam da sam išao da vidim mesto nesreće pošto nije daleko od moje kuće...Znači, taj lik nije ni cimnuo volan što ga je udario..sigurno se zaustavio 50 metara od mesta udesa, a od tela je bio udaljen jedno 20 metara..Kad ti voziš oko 50 km/h kroz naseljeno mesto, pa ti neko iskoči i naglo zakočiš, sigurno ne odbaciš ( ako se desi udar ) nekog 30 metara..

ma ja tebe razumem ali nemogu da razumem toga da pusti dete da predje preko ulice samo aon da sedi u auto ,, akoje tako bilo neznam ,, stamuje bilo tesko da parkira auto pred kapiju ,, djabe to 50 km naseljeno mesto itd ,, nebranim tu budalu njega treba obesiti za *uda ,, u saobracaju gde imas pravo prvenstva opet moras da gledas dati neizleti neka budala ,,

Nije ga dovezao on, već neka prijateljica. Inače, u ovakvim situacijama kriviti čoveka koji je izgubio sve je DEGUTANTNO...

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 992D using Forum Krstarice mobile app

Imali smo protesni skup u centru sela, sad u petak. Jedino što smo tražili su betonski ležeći policajci jer drugačije ne može da se zaustavi bahatost i bezobrazluk na putevima u selu. Kao da to iz inta nekom rade, da voze preko 100km/h kroz selo. Gradonačelnik je prisustvovao skupu ali nije ništa rekao. Gradska odbror za bezbednost je usvojio odluku da JP Putevi u roku od 30 dana pronadju stručnjaka koji će tek izaći na teren da utvrdi uzrok zbog čega se ne poštuje ograničenje brzine...budalaština. Ne znaju gde im je stručno lice, pa ga traže 30 dana ???
Rezime priče je : Dobili su rok do sledećeg petka da urade nešto konkretno jer svakodnevno silovanje brzine će po već ustaljenom pravilu odneti još jedan život, ili ćemo u subotu napraviti radnu akciju tj. svojeručno ćemo betonirati usporivače brzine. Ako treba da kršimo zakon, da bi se zakon poštovao onda je naša moguća akcija i više nego opravdana.

Video sam jednom kada je taksista udario babu na pesackom. On se zaleteo, isao brzo, baba ga spazila i stala na sred ulice, zbunila se, covek nije ni kocio, zapravo, krenuo je da koci mozda 10 metra pre nego sto ce da je udari, i ona je poletela 2-3 metra u vis i pala na zemlju. Uglavnom, u trenutku udara se kretao brzinom od 40-ak kmh, zaustaivo se za dve duzine auta dalje, a baba imala srecu, prosla samo sa polomljenim nosem.

Imali smo protesni skup u centru sela, sad u petak. Jedino što smo tražili su betonski ležeći policajci jer drugačije ne može da se zaustavi bahatost i bezobrazluk na putevima u selu. Kao da to iz inta nekom rade, da voze preko 100km/h kroz selo. Gradonačelnik je prisustvovao skupu ali nije ništa rekao. Gradska odbror za bezbednost je usvojio odluku da JP Putevi u roku od 30 dana pronadju stručnjaka koji će tek izaći na teren da utvrdi uzrok zbog čega se ne poštuje ograničenje brzine...budalaština. Ne znaju gde im je stručno lice, pa ga traže 30 dana ???
Rezime priče je : Dobili su rok do sledećeg petka da urade nešto konkretno jer svakodnevno silovanje brzine će po već ustaljenom pravilu odneti još jedan život, ili ćemo u subotu napraviti radnu akciju tj. svojeručno ćemo betonirati usporivače brzine. Ako treba da kršimo zakon, da bi se zakon poštovao onda je naša moguća akcija i više nego opravdana.

Tako i treba, i kad dodju policajci i pitaju sta je ovo, ko ovo radi, kazite ja s tem nem nista. nista nisam video, nista nisam cuo :)

Jeste i onda ležećim policajcima andrite i ostale vozače.
Nema mi ništa mrže nego ti ležeći, naročito oni koji budu toliko visoki da moreš skoro stati kako bi ih prešao.
Shvatam da je problem što jurcaju, ali zar nije bolje da pritisnete vlast u selu da policija počne kontrolu.
Eto najskoriji primjer je Turska, digla se cjela država na noge i premijer popustio, nema tržnog centra.
Tako i vi blokirajte put dok ne obećaju da će kontrolisati brzinu, ako ne budu onda opet blokada.

Jeste i onda ležećim policajcima andrite i ostale vozače.
Nema mi ništa mrže nego ti ležeći, naročito oni koji budu toliko visoki da moreš skoro stati kako bi ih prešao.
Shvatam da je problem što jurcaju, ali zar nije bolje da pritisnete vlast u selu da policija počne kontrolu.
Eto najskoriji primjer je Turska, digla se cjela država na noge i premijer popustio, nema tržnog centra.
Tako i vi blokirajte put dok ne obećaju da će kontrolisati brzinu, ako ne budu onda opet blokada.

Nije Srbija niti Grčka, Turska ili Francuska, pa da se ceo narod digne protivu gluposti ali mi je drago da i pored najružnijeg mogućeg povoda, a to je smrt djaka prvaka, da se konačno nešto desilo u mom selu, a to nešto je : Želja za životom. Objaviću za dan, dva javni poziv da nam se u subotu 15.06. pridruži cela Srbija, da vide neradnici da nas ima više i da smo bolji od njih

Video sam jednom kada je taksista udario babu na pesackom. On se zaleteo, isao brzo, baba ga spazila i stala na sred ulice, zbunila se, covek nije ni kocio, zapravo, krenuo je da koci mozda 10 metra pre nego sto ce da je udari, i ona je poletela 2-3 metra u vis i pala na zemlju. Uglavnom, u trenutku udara se kretao brzinom od 40-ak kmh, zaustaivo se za dve duzine auta dalje, a baba imala srecu, prosla samo sa polomljenim nosem.

Ćerku mog druga je udario džip ( bila je suvozač na mopedu koji je izleteo iz sporedne ulice u tu ulicu, kako smo je nazvali : Crna ulica ), a brzina džipa u trenutku udara je iznosila 52km/h. Telo nesrećne devojčice je odletelo 34 metara dalje. Vozač nije išao brzo i nije osudjen jer nije kriv, pošto su nesretna deca nepažnjom izletela na glavni put ( a sve se dešava u naseljenom mestu, 50m od moje kuće ) Nisam mogao da odem na sahranu devojčice koja je živela 13 godina.

Ćerku mog druga je udario džip ( bila je suvozač na mopedu koji je izleteo iz sporedne ulice u tu ulicu, kako smo je nazvali : Crna ulica ), a brzina džipa u trenutku udara je iznosila 52km/h. Telo nesrećne devojčice je odletelo 34 metara dalje. Vozač nije išao brzo i nije osudjen jer nije kriv, pošto su nesretna deca nepažnjom izletela na glavni put ( a sve se dešava u naseljenom mestu, 50m od moje kuće ) Nisam mogao da odem na sahranu devojčice koja je živela 13 godina.

auuu bre kod tebe bas katastrofa ,, neznase staje gore ludi vozaci ili pesaci . biciklisti ; malosmo i narod neozbiljni , menise desilo par puta kroz neka mala mesta da traktori nocu voze bez ijednog svetla nina traktor nina prikolicu ,, najbolje za vas da isterate obelezen pesacki prelaz i lezeci policajac ako moze

Ja bi se zapito dal ste vi normalni tamo da ginete kao glineni golubovi, očigledno da niko ne provodi ni minut vremena sa svojim detetom nego ga samo šibne na ulicu. U moje vreme se znalo - igraš se u dvorištu do 10te godine, nema šta na ulicu da izlaziš. Posle 10 god, imao si pravo da odeš u obližnji park ali da guraš bicikl do tamo i predjes na zeleno. Kasnije sa 14-5 sam mogao na taš koji je cca malo dalje, opet jedan semafor. Par puta su me išibali roditelji kad im neko javi šta radimo u parku ili kako vozimo po trotoaru. Naučiš se pameti. Svako veče sam od 8-9h čitao knjigu kad se gasi svetlo i spavanje. Šta sad rade? Bulje do jutra u rijalitije i serije.
Pazi dete od 13 godina na motoru pa ti roditelji nisu normalni.

Poslednja izmena:
prevrtanje-1370890268-323635.jpg

Nesreća se dogodila u Belgiji u kojoj je vozač Audija S8 prve generacije izgubio kontrolu nad snažnom nemačkom limuzinom i udario u drvo.
Prilikom silnog udarca auto se prepolovio, dok je prednji deo odleteo u obližnju kuću, zadnji je ostao na putu.
Srećom, u kući niko nije povređen, a nemački inženjeri su komentarisali da je vozač imao veliku sreću što je izbegao sigurnu smrt.

Izvor: Autoportal.hr

Back