Saobraćajne nesreće!

evo jedna pomorska iz mojih krajeva od jutros:
942025_450417871708814_1208863253_n.jpg

Vrlo verovatno,najjace je to sto nije ona planula spolja,nego planula u kabini,i covek iskoci iz kola,i kola upadnu u kanal..

Nije plin. Plin se jako tesko pali. potrebna je koncentracija 70% + pod haubom i izvor vatre da bi se plin zapalio, sto je pod haubom jako tesko postici, s obzirom na stalnu cirkulaciju vazduha. . Pre da je puklo neko crevo od benzinske instalacije, sto nije redak slucaj na starim automobilima, posebno ako se voze na plin, i da se benzin prosipao po vrucem motoru, izduvnoj grani ..... i zapalio.

Ja sam po profesiji vatrogasac vec 14 godina... i ovo su sigurno jedne od najgorih stvari koje su u opisu nasega posla,takozvene tehnicke intervencije u saobracaju.Kad se vade smrskani ili preziveli iz smrskanog vozila...Sve i da hoce covek ne moze izbaciti slike iz glave ...

posto imas iskustva reci nam sta mislis kako su nastradali ovih troje u Fiat Multipli. Kolega botr kaze da su svi nastradali na zadnjem sedistu a ne na prednjim ?

posto imas iskustva reci nam sta mislis kako su nastradali ovih troje u Fiat Multipli. Kolega botr kaze da su svi nastradali na zadnjem sedistu a ne na prednjim ?

Vrlo jednostavno.. u ovakvim situcijama pojas zna da spase vozaca i suvozaca,sprecava telo da putem inercije izleti iz vozila ili udari glavom o staklo a ove nazad ne sprecava.Dovoljna je inercija da telo krene napred da se udari glavom bilo gde i polomi vrat...Moze mrtav bez kapi krvi samo klone glava a moze biti krvav a ziv sa laksim povredama... Ako ovi napred nisu imali pojas onda ili su oni poginuli ili u nekom kriticnom stanju zavrsili... Nije nuzno uvek da stradali budu oni koji su na strani automobila koji je pretrpeo udarac... veruj mi inercija ima dosta veliku ulogu a zavisi od stepena udarca i sile koju vozili pretrpi..Nije isto sudar prilikom brzine od 50 i 120 km na sat... Ovaj je sudar glavu o glavu..direktan i sam mozes da zakljucis da su svi koji su bili u kolima poleteli napred nije ceoni sudar...Ko ima pojas moze da se spase ko nema zavisi gde je i kako glavom udario ..moze i vrat ili kicmu da polomi i da bude trenutna smrt. Kazem telo citavo ko da spava samo glava klonula.

Sad sam išao do mesta nesreće, ponovo u mojoj ulici ( to je nekih 2,5 km pravca, širok put i prosečna brzina kojom voze je 80 km !!!!!!??? ) Poginulo je dete, prvi osnovne. Vraćao se iz škole, išao je autom...Auto je stao preko puta njegove kuće, mali je izašao i krenuo iza auta da pretrčava put, a drugi automobil koji je dolazio u susret njima ga pokupi i naravno ubije na mestu. Taj što je išao automobilom je vozio prekoračenom brzinom jer je udaljen od udarenog i odbačenog tela jedno 20 metara, sigurno..
Tragedija, tragedija..i tako svake godine mojom ulicom, policija ne reaguje, saobraćajna ne reaguje, opština ne reaguje, mesna zajednica ne reaguje..

Sad sam išao do mesta nesreće, ponovo u mojoj ulici ( to je nekih 2,5 km pravca, širok put i prosečna brzina kojom voze je 80 km !!!!!!??? ) Poginulo je dete, prvi osnovne. Vraćao se iz škole, išao je autom...Auto je stao preko puta njegove kuće, mali je izašao i krenuo iza auta da pretrčava put, a drugi automobil koji je dolazio u susret njima ga pokupi i naravno ubije na mestu. Taj što je išao automobilom je vozio prekoračenom brzinom jer je udaljen od udarenog i odbačenog tela jedno 20 metara, sigurno..
Tragedija, tragedija..i tako svake godine mojom ulicom, policija ne reaguje, saobraćajna ne reaguje, opština ne reaguje, mesna zajednica ne reaguje..

strasno ,, ali ja njega krivim ,,u takvim slucajevima ja uvek stanem kolima pred kucu bilo levo bilo desno ,, dal ulazi ili izlazi nebitno ,, pitanje dal dete moze da oceni kolikoje auto daleko i kojom brzinom vozi dileja zaladjeni kreten a nadanasnje vreme ima dosta tatini zaladjeni sinovi ,, zalosno

Back