Saobraćajne nesreće!

treba mi savet..!!
u sredu me je udario od pozadi klinac od 18 godina...tata mu kupio BMV za 18 rodjendan...prilikom udara me je gurao neke 2-3 duzine mog auta...ja sam od udarca slomio sediste -desna strana i iskrivio drzac za glavu...autu je ispalo sve sto je moglo...zadnji deo auta uguran u gepek...5-ta vrata se ne mogu otvoriti kao ni zadnja leva...vozacka teskom mukom...ima stete i isod auta...moj problem je sto je klinac krenuo sa psovanjem i krenuo da ide sa mesta sudara ...zvao sam policiju--na sta mi je policiski sluzbenik rekao da posto sam zvao policiju moram da platim 10.500+ 500 dinara taksu...dosao je saobracajac i rekao da on nije zvanicno dosao i nece raditi uvidjaj osim ako ne insistiramo...posto je klincu dosao tatica--on je insistirao jer mu ne priznaju kasko bez zapisnika...na moje pitanje--znaci li to da on placa uvidjaj odgovorio je da...ja sam onda otisao na insistiranje prisutnih na lekarski pregled...uvidjaj zavrsen..otisli smo u stanicu MUP-a da napravimo zapisnike...i drugi saobracajac kaze da ipak ja placam uvidjaj jer sam otisao doktoru a prvi sam zvao policiju...pitah ga a sta sa stetom...??kaze da se javim u svoje osiguranje kad bude gotov zapisnik/6 dana nije gotov/ drugi mi policajci kazu da moram imati pored zapisnika i polisu od ovog momka i da se moram javiti njegovom osiguranju...isto su rekli i u mom osiguranju....STA JE PRAVA INFORMACIJA ZNA LI KO..?? sta da me udario nemac..?? zar bi morao u nemacku u njegovo osiguranje..??
hvala...

treba mi savet..!!
u sredu me je udario od pozadi klinac od 18 godina...tata mu kupio BMV za 18 rodjendan...prilikom udara me je gurao neke 2-3 duzine mog auta...ja sam od udarca slomio sediste -desna strana i iskrivio drzac za glavu...autu je ispalo sve sto je moglo...zadnji deo auta uguran u gepek...5-ta vrata se ne mogu otvoriti kao ni zadnja leva...vozacka teskom mukom...ima stete i isod auta...moj problem je sto je klinac krenuo sa psovanjem i krenuo da ide sa mesta sudara ...zvao sam policiju--na sta mi je policiski sluzbenik rekao da posto sam zvao policiju moram da platim 10.500+ 500 dinara taksu...dosao je saobracajac i rekao da on nije zvanicno dosao i nece raditi uvidjaj osim ako ne insistiramo...posto je klincu dosao tatica--on je insistirao jer mu ne priznaju kasko bez zapisnika...na moje pitanje--znaci li to da on placa uvidjaj odgovorio je da...ja sam onda otisao na insistiranje prisutnih na lekarski pregled...uvidjaj zavrsen..otisli smo u stanicu MUP-a da napravimo zapisnike...i drugi saobracajac kaze da ipak ja placam uvidjaj jer sam otisao doktoru a prvi sam zvao policiju...pitah ga a sta sa stetom...??kaze da se javim u svoje osiguranje kad bude gotov zapisnik/6 dana nije gotov/ drugi mi policajci kazu da moram imati pored zapisnika i polisu od ovog momka i da se moram javiti njegovom osiguranju...isto su rekli i u mom osiguranju....STA JE PRAVA INFORMACIJA ZNA LI KO..?? sta da me udario nemac..?? zar bi morao u nemacku u njegovo osiguranje..??
hvala...

Za ovu taksu ti nijesam siguran... Što se tiče osiguranja to ti ide ovako. Njegova polisa osiguranja je polisa osiguranja koja ne osigurava njega od štete prilikom udesa, već onoga koga je on udario ako je kriv. Dakle, dobro ti je rečeno, treba ti njegova polisa i preko njegove polise se isplaćuje tvoja šteta jer je on kriv. U zavisnosti od toga da li ima kasko, a ima, i njemu će biti isplaćena šteta jer je kasko takvo osiguranje da osigurava njegovo auto. Da nije imao kasko, njegova polisa osiguranja bi tebi isplatila štetu, a on bi platio iz svog džepa.

treba mi savet..!!
hvala...
moj savet nadji dobrog advokata, moze da se desi da dobijes vise za telesne povrede nego za auto neki jeftiniji, ili bar se raspitaj kod advokata sta on nudi, a i niko nece da te zajebava.....

Za ovu taksu ti nijesam siguran... Što se tiče osiguranja to ti ide ovako. Njegova polisa osiguranja je polisa osiguranja koja ne osigurava njega od štete prilikom udesa, već onoga koga je on udario ako je kriv. Dakle, dobro ti je rečeno, treba ti njegova polisa i preko njegove polise se isplaćuje tvoja šteta jer je on kriv. U zavisnosti od toga da li ima kasko, a ima, i njemu će biti isplaćena šteta jer je kasko takvo osiguranje da osigurava njegovo auto. Da nije imao kasko, njegova polisa osiguranja bi tebi isplatila štetu, a on bi platio iz svog džepa.

hvala..

nisam uzimao nista od dr. malo mi pucka vrat i ne nameravam da trazim nista za telesne povrede...

Ne budi smesan.Nadji ti advokata kome su saobracajke specijalnost,ne znaju svi tu problematiku.Kao sto lekar ne leci sve,vec postoje specijalisti,tako je i u advokaturi.Krizno je vreme pa svi rade sve,nemoj da bacas pare,raspitaj se dobro.
I obavezno da trazis nematerijalnu stetu,sanjas sandzame nocu,trne ti ruke i glava i imaslupanje srca...psihjatri su tu genijalci,niko zivi ne moze da pobije dobru dijagnozu,a i nece,stetu placa osiguravajuca kuca a njih svi mrze,to su najveci lopovi u ljudskom rodu.Nemoj da stitis osiguranje,ne treba,nadji dobrog advokata za saobracajke i slusaj ga.

treba mi savet..!!
hvala...

Za polisu osiguranja mislim da bi to trebalo preko policijetj. valjda pise u zapisniku, ili ce doci uz zapisnik. Je l imas cuveni evropski izvestaj, naravno popunjen? Sto se tice uvidjaja, meni je glupo da se to placa, to ti je isto kao kada bi platio ukazivanje prve pomoci. To je jedna od duznosti saobracajne policije. Kao sto rece Mirko, najbolje bi bilo da potrazis savet strucnjaka.

nisam uzimao nista od dr. malo mi pucka vrat i ne nameravam da trazim nista za telesne povrede...

Ma idi, sta te boli uvo. S tim novcem sto ces dobiti od osiguranja sumnjam da ces pokriti stetu, ti pazis da ne zakines odiguranje, a oni gledaju gde mogu da te zakinu.

Poslednja izmena:
Za polisu osiguranja mislim da bi to trebalo preko policijetj. valjda pise u zapisniku, ili ce doci uz zapisnik. Je l imas cuveni evropski izvestaj, naravno popunjen? Sto se tice uvidjaja, meni je glupo da se to placa, to ti je isto kao kada bi platio ukazivanje prve pomoci. To je jedna od duznosti saobracajne policije. Kao sto rece Mirko, najbolje bi bilo da potrazis savet strucnjaka.

Ma idi, sta te boli uvo. S tim novcem sto ces dobiti od osiguranja sumnjam da ces pokriti stetu, ti pazis da ne zakines odiguranje, a oni gledaju gde mogu da te zakinu.
ma da, kada bi uvezao recimo auto koji si platio 10 000 evra, racuna li bi ga u carinu 20 000 evra a kada te udare racunaju isti taj auto 3000 evra, samo sto ce klinac da njbe u ime drzave, mada u praksi danas najebe samo sirotinja, on vec je imao advokata na licu mesta, vec je u dalekoj prednosti u odnosu na paju....
mozda cak ako nije bilo uvidjaja i nemoze na sud, cim je tata insistirao, to mi je malo cudno...

Poslednja izmena:
Evo ja da ti dam savet iz iskustva ljudi malo starijih.Imali su sudar koji ko i kod tebe hvala bogu nije boi težak pa su mislili neje to ništa ali posle 5-10 godina pojavio se problem bolovi u kičmi pa glavobolja pa noge bole a sve to su bile posledice jednog kako mi kažemo malog udesa.Zato je bolje potraži lekara da ima negde bar zapisano da si zbog toga bio da bi se kasnije mogao opozvati nato.

treba mi savet..!!
hvala...
Imao sam situaciju da me vozač preticao, očešao i pobegao-produžio( ako vas ne mrzi pročitajte http://www.mercedesklub-srbija.net/forum/viewtopic.php?f=41&t=2678)
I ja sam mislio da sad i uviđaj treba da platim 20-25.000 ali i da platiš to, sve se refundira ako nisi kriv(što je izvesno). Izveštaj o uviđaju je stigao iz Savske(MUP) u Ustaničku (Dunav) posle mesec i po dana, valjda sezona godišnjih odmora pa je toliko potrajalo, inače je kraće. Tamo sam podigao zapisnik(platio 1.100din koje će mi se refundirati) i evo još nisam išao na procenu štete. Tebi savetujem da konsultuješ advokata sa iskustvom u toj oblasti. Mnogo je tu muljanja i još taj "tata" ima sigurno veze pa možeš jako loše da prođeš kako inače treba da bude.
[/QUOTE]nisam uzimao nista od dr. malo mi pucka vrat i ne nameravam da trazim nista za telesne povrede...[/QUOTE]
Na ime telesnih povreda možeš da dobiješ više stotina hiljada dinara! Kum je imao saobraćajku 04.02.2006. i njegova ugruvana tašta na zadnjem sedištu je dobila 150.000 din! Ti na ime povrede vrata možeš dobiti mnogo više( inače postoji neka povreda vrata koja je najteža,ako ne saznaš sam- javi mi pa ću ti proveriti i javiti kako se tačno zove povreda, a naravno nije fraktura- pa ne bi nam ovo pisao, živ bio!), dakle samo ti idi sad kod doktora, bez obzira što je prošlo par dana, i žali se na pojavu bolova, trnjenje i slično i traži u pisanoj formi to sve( i idi na specijalistički pregled kod neurologa, reumatologa...) pa kad dođe do procene odštete na osnovu povrede videćeš da će ti se isplatiti.
Da si bliže lično bih te vodio u osiguranje da ti se saopšti od strane pravnika šta i kako treba da se uradi. Ako nemaš "vezu" verovatno će te otkačiti u osiguranju a mogućnosti su ihaaa za naplatu. Da zaključim kratko još jednom : idi kod advokata.
pozdrav

sigurno se placa izlazak...evropski izvestaj nismo pravili jer je druga strana insistirala na uvidjaju jer bez policiskog zapisnika ne moze da naplati kasko...a steta velika...aktivirali se er-bagovi i blokirali pojasevi...

Evo ja da ti dam savet iz iskustva ljudi malo starijih.Imali su sudar koji ko i kod tebe hvala bogu nije boi težak pa su mislili neje to ništa ali posle 5-10 godina pojavio se problem bolovi u kičmi pa glavobolja pa noge bole a sve to su bile posledice jednog kako mi kažemo malog udesa.Zato je bolje potraži lekara da ima negde bar zapisano da si zbog toga bio da bi se kasnije mogao opozvati nato.

pa zaveden sam u protokol u hitnoj sluzbi...

Imao sam situaciju da me vozač preticao, očešao i pobegao-produžio( ako vas ne mrzi pročitajte http://www.mercedesklub-srbija.net/forum/viewtopic.php?f=41&t=2678)
I ja sam mislio da sad i uviđaj treba da platim 20-25.000 ali i da platiš to, sve se refundira ako nisi kriv(što je izvesno). Izveštaj o uviđaju je stigao iz Savske(MUP) u Ustaničku (Dunav) posle mesec i po dana, valjda sezona godišnjih odmora pa je toliko potrajalo, inače je kraće. Tamo sam podigao zapisnik(platio 1.100din koje će mi se refundirati) i evo još nisam išao na procenu štete. Tebi savetujem da konsultuješ advokata sa iskustvom u toj oblasti. Mnogo je tu muljanja i još taj "tata" ima sigurno veze pa možeš jako loše da prođeš kako inače treba da bude.
nisam uzimao nista od dr. malo mi pucka vrat i ne nameravam da trazim nista za telesne povrede...[/QUOTE]
Na ime telesnih povreda možeš da dobiješ više stotina hiljada dinara! Kum je imao saobraćajku 04.02.2006. i njegova ugruvana tašta na zadnjem sedištu je dobila 150.000 din! Ti na ime povrede vrata možeš dobiti mnogo više( inače postoji neka povreda vrata koja je najteža,ako ne saznaš sam- javi mi pa ću ti proveriti i javiti kako se tačno zove povreda, a naravno nije fraktura- pa ne bi nam ovo pisao, živ bio!), dakle samo ti idi sad kod doktora, bez obzira što je prošlo par dana, i žali se na pojavu bolova, trnjenje i slično i traži u pisanoj formi to sve( i idi na specijalistički pregled kod neurologa, reumatologa...) pa kad dođe do procene odštete na osnovu povrede videćeš da će ti se isplatiti.
Da si bliže lično bih te vodio u osiguranje da ti se saopšti od strane pravnika šta i kako treba da se uradi. Ako nemaš "vezu" verovatno će te otkačiti u osiguranju a mogućnosti su ihaaa za naplatu. Da zaključim kratko još jednom : idi kod advokata.
pozdrav[/QUOTE]

hvala na savetu...al ne bih imao nikad mirnu savest cini mi se ako bih namestao lekarske nalaze .... mislim da sam se negde potukao i da me neko zveknuo pesnicom u vilicu da bi mi isto toliko vrat krckao...stvarno me sad zbunjujete...kako da znam da nece ostati neke posledice kasnije...

ma ne mogu to...jos stanuju u susednoj zgradi preko puta mene..a da su zajebani jesu...jutros otac od ovog klinca nece zdravo da mi kaze...al to je njegov obraz...

auuu zabole te :D
jos bolje - sad ga ebi do kraja pa se posle ti njemu ne javljaj - kad vidi koliko ces da ga zavrnes ima da ti pomaze
torbe s pijace da uzneses uz stepenice :lol: a ti ga namerno kuliraj ;) hehehehehe

:hahaha:

Stetu ti placa osiguranje, a i za telesne povrede bi trebalo isto, nemas ti nista s tim likom. Da nije registrovan morao bi da tuzis, pa da ti on licno to nadoknadi. Kao sto rece Mirko, trazi savet strucnjaka. Klinac se u svakom slucaju tereti isto, za izazivanje sudara, ne drzanje propisanog odstojanja, ili za sta vec ce ga teretiti. Ne sumnjam da ce tatica da mu to sve sredi.

Poslednja izmena:
snimio sam vrat..u 12 rezultati...sto je najgore od jutros me boli vise..dal je sugestija..bem li ga...zapisnika u MUP-u jos nema...i ne zna se kad ce...nista cudno da tatica nesto filuje...
ne dao mu bog jos da nameste da sam nesto ja kriv...onda cu ja da sudim...

snimio sam vrat..u 12 rezultati...sto je najgore od jutros me boli vise..dal je sugestija..bem li ga...zapisnika u MUP-u jos nema...i ne zna se kad ce...nista cudno da tatica nesto filuje...
ne dao mu bog jos da nameste da sam nesto ja kriv...onda cu ja da sudim...

Ti si mator i relativno obrazovan covek,ne bi trebalo da budes i gluip.
To uopste nije sala,od takvog udarca moras da imas posledice.Ali,ako si zadrt pa izigravas Vojvodu Misica,tvoj problem.Kako bi se znalo ko je pametan da nije i budala,nikako,ne bi imali sa kim da se porede.
A to sto ces ti da sudis..pokopaj prvo te kojima si sudio,ali ne u ratu,vec u miru.

Da nije registrovan morao bi da tuzis, pa da ti on licno to nadoknadi
Tek da se zna da ovo nije tačno:!:: Nema veze sto mu je auto neregistrovan, bitno je da je policija napravila zapisnik i da se zna ko je pocinilac i ko je kriv. Postoji fond svih osiguravajucih drustava bas zbog ovakvih stvari. U Beogradu se nalaze u Bulevaru Despota Stefana 18b (bivsa 29. novembra)...
Redosled je sledeci>>> uzmes kopiju zapisnika policije gde pise da je on kriv, isti zapisnik trazis da ti overe(jer to inace ne rade) ili ćeš čekati 30-ak dana da oni iz Savske dostave tvom osiguranju, odes u tvoje osiguranje da ti snime stetu i objasnis im o cemu se radi, da ti ne bi naplatili zapisnik, i da bi ti spremili potrebnu dokumentaciju... iskopiras tvoju vozacku, saobracajnu, ovlascenje ako auto nije na tebe, i sve to zajedno predas u gore pomenutom fondu... Njihov sluzbenik ti izracuna sumu koju su spremni da plate kao obestecenje, i posalju ti u pismenoj formi na kucnu adresu...Mozes i da napravis usluzni zapisnik o steti kod svog osiguranja, platis ga oko 1500 din, i to ti se posle refundira prilikom naplate stete...Malo sve to potraje , ali ovi u Garantnom fondu imaju zakonsku obavezu da za 20 dana izdaju rešenje i isplate. Savet je i da posle procene štete kod Dunava i sam uzmeš predračun za delove(ako su za zamenu) i radove limarsko-farbarske. Sa takvim računima i procenom tvog osiguranja ovi u garantnom fondu imaju malo mesta za kalkulaciju koja bi išla na što manju svotu za isplatu.

Back