Saobraćajne nesreće!

Јао људи забога чиме се ви бавите... па и мотор кад се забије у ауто горе прође него ауто :roll: а да... и авион може да падне на ауто па и на шлепер... :lol: можемо комoтно да играмо лист-камен-маказе :D

Svi dobro znate da je van Beograda postavljeno neko obilaznica za šlepere,ali to niko ne poštuje.Konkretno,most koji povezuje Surčin i Ostružnicu pravljen je striktno za kamione,kako bi se smanjila gradska gužva koju proizvode šleperi,ali se gospoda sa putničkim automobilima permanentno utrkuje sa šleperima i više oni koriste tu obilaznicu,nego teretnjaci.

Jesi ti pio nesto?

Odakle ti ideja da je most koji povezuje Surcin i Ostruznicu pravljen "striktno za kamione"?? Ovo si lupio pa ostao ziv. Obilaznica oko Beograda bi jednog dana (ako se ikada zavrsi) trebalo da bude u funkciji celokupnog saobracaja. Prakticno svaki veci grad u Evropi ima obilaznicu u vidu autoputa kako bi bio rasterecen saobracaj u centru grada i apsolutno nije ideja da ih koriste iskljucivo teretnjaci, cak ni pretezno teretnjaci. Kompletan tranzitni saobracaj, a to su sva vozila koja u tranzitu prolaze kroz grad bi trebalo da koriste obilaznicu jer ce brze, jednostavnije i bezbednije zaobici gradsku guzvu.

Za to sto obilaznicu oko Beograda trenutno ne koriste kamioni postoji jedan jedini razlog - nije gotova. Koriste je kamioni koji iz pravca Zagreba i Novog Sada idu na Ibarsku. Onog dana kada bude gotova, mogu da postave pandure po autoputu kroz Beograd i da deru svakog kamiondziju koji prolazi autoputem kroz centar, a da pri tom ne ide recimo do Luke Beograd ili nema posebnu dozvolu za ulazak u grad.

Sleperi su u civilizovanom delu Evrope odavno proterani sa gradskih ulica, a sto mi nismo deo te Evrope - to je druga stvar.

''Инвеститори'' одавно не зидају циглама и блоковима већ лију бетон из мешалица тако да не довозе ни цемент ни шљунак ни блокове ;) Управо обичан народ узима шлепере цемента, цигала, блокова (или свега тога комбиновано није важно) ;) Но, већ смо далеко од теме ;)

Да, видео сам и ја то... то је нека мајмунизација сад поводом Универзијаде, видећемо да ли ће то остати и за убудуће ;)

Dovoze i cement i blokove, mada njih uglavnom dovoze običnim kamionima.

Inače, neke stvari se dovoze isključivo šleperom ... bager za rušenje i kopanje, kran, šipovi, armatura, drvena građa ...

Jeste culi za ovu nesrecu u Egiptu, izgibose ovi nasi turisti.

Bio sam na sajtu RTS i citam komentare ljudi koji su ranije bili u Egiptu i koji su isli na izlet autobusima. Kazu da se zbog bezbednosti na izlet ide u konvoju od 100 autobusa pod policijskom pratnjom. Ajde to manje vise. Ali kada sam procitao da nocu svi voze bez upaljenih svetala i da se ovo desilo negde pred svitanje :eek: . Jos neki lik tvrdi da je pre godinu-dve bio u Egiptu i da je bio zacudjen zasto ljudi voze bez upaljenih farova pa je pitao zasto je to tako. Dobio je odgovor da po zakonu nije obavezno nocu paliti farove :sad2: . Iebem ti Afriku yebenu da ti iebem. Nikad tamo.

Ма ја сам увек говорио да може Мишко и везаних очију... у рикверц :)

Шалу на страну, јбга дивљина је то... мени ортак каже кад је био тамо, речено је да Каиро има 20мил становника (10 пута више од БГа) и да има укупно 20 семафора који иначе углавном не раде... каже сирена је потпуно нормална ставка у вожњи, али никоме није јасно зашто се и коме свира него ето чисто ради симфоније... :neutral: А нама запело да идемо у егзотику Египат... ето сад... jбг...

Ja sam i ranije slusao price o kriminalnoj voznji u Kairu. Ali ovo je bilo na otvorenom putu. Jos kada procitam komentare ljudi koji su bili tamo - imate na rts.rs i blic.rs - i koji su se vozili u tim konvojima, onda mi dodje da se zapitam da li ti Egipcani imaju trunke mozga.

Mada i kod nas je sve vise "Egipcana" koji nocu ne pale farove...

stednja? cisto sumnjam.
idiotluk ce pre biti, arapi nisu mentalitet za stednju ko nemci, oni su bas rasipnici i "gazde" .
na Vojnoj Akademiji sam video neke, za koje sam zakljucio prilikom mimoilazenja da su egipcani:
idemo kolona kroz hodnik, kad u kraju hodnika vidim nesto braon visoko u krem uniformama se probija polako prema nama. za glavu ipo visi od svih nas. kako su prisli, a ono na sapki pticurina zlatna onako sljasti da moras pokrit oci, lanci zlatni oni sto vise s ramena, okiceni su kao zlatara.

Jesi ti pio nesto?

Odakle ti ideja da je most koji povezuje Surcin i Ostruznicu pravljen "striktno za kamione"?? Ovo si lupio pa ostao ziv. Obilaznica oko Beograda bi jednog dana (ako se ikada zavrsi) trebalo da bude u funkciji celokupnog saobracaja. Prakticno svaki veci grad u Evropi ima obilaznicu u vidu autoputa kako bi bio rasterecen saobracaj u centru grada i apsolutno nije ideja da ih koriste iskljucivo teretnjaci, cak ni pretezno teretnjaci. Kompletan tranzitni saobracaj, a to su sva vozila koja u tranzitu prolaze kroz grad bi trebalo da koriste obilaznicu jer ce brze, jednostavnije i bezbednije zaobici gradsku guzvu.

Za to sto obilaznicu oko Beograda trenutno ne koriste kamioni postoji jedan jedini razlog - nije gotova. Koriste je kamioni koji iz pravca Zagreba i Novog Sada idu na Ibarsku. Onog dana kada bude gotova, mogu da postave pandure po autoputu kroz Beograd i da deru svakog kamiondziju koji prolazi autoputem kroz centar, a da pri tom ne ide recimo do Luke Beograd ili nema posebnu dozvolu za ulazak u grad.

Sleperi su u civilizovanom delu Evrope odavno proterani sa gradskih ulica, a sto mi nismo deo te Evrope - to je druga stvar.

Ništa ja nisam lupio.Očigledno nisi dobro obavešten.

Pomenuta obilaznica je namenjena "upravo teretnim vozilima" i zamišljena je tako da ih odvuče iz centra grada.I široka javnost je svojevremeno bila u zabludi,po tom pitanju i baš je Jocić (bivši "nazovi ministar" za puteve) pričao u SAT-u o pravoj nameni te obilaznice.

Uostalom,na svim linkovima možeš da vidiš kome je namenjena ta zaobilaznica.
Konkretno : http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?view=story&id=48112

@ Saobraćajna Nezgoda u Egiptu

Prošle godine u Avgustu išao sam iz Hurgade u Luksor i to mi je po svoj prilici,bila najgora vožnja u životu.Vožnja branik na branik,preticanje kolone autobusa i šlepera,gašenje svetala noću je potpuno normalna stvar za Egipćane.Ranije su svi autobusi išli u konvoju,što je bilo dosta bezbednije,ali je prošle godine konvoj ukinut da bi se navodno brže stizalo ... ako se uopšte i stigne.
Pošto fakultativne izlete organizuju isključivo njihove agencije,samim tim angažuju sopstvene vozače,koji gotovo nikad ne spavaju.Voze dan i noć bez odmora.Stalno u toku vožnje bezveze sviraju i mumlaju nešto na arapskom,iako ni sami ne znaju svrhu toga.Pred sam ulaz u Luksor,gde je nastao izuzetno ravan i kvalitetan put,vozač se prebacio u suprotnu traku i tako vozio nekoliko minuta,ne obazirući se da svakog trenutka može nešto da naleti.
Pošto sam tad putovao s prijateljicom koja je vodila detence od tri godine,ustao sam i prišao vodiču govoreći mu da kaže kretenu da nije sam u autobusu i da se ponaša u skladu sa situacijom.Odmah se vratio u traku i smanjio brzinu,a sve do dolaska stajao sam iznad njega i svo vreme mu se mrštio,čekajući da mi nešto kaže,pa da ga nateram da pojede sopstvenu košulju koju je vezao oko vrata.No ipak,svo vreme je ćutao i vozio.
Stvarno ne razumem toliku bezobzirnost i bahatost tih grbavih stvorova koji ne cene tudje živote ama baš ni malo.
Nimalo mi nije žao što oni medju sobom,ginu,jer svako treba da plati cenu svoje gluposti,ali da neko bahato upravlja životima drugih ljudi,to je prosto neshvatljivo.

Inače,neko je pomenuo Arape kao loše vozače.
Naprotiv,Arapi su veoma savesni vozači,poštuju propise,ali u Egiptu su kazne za nepoštovanje propisa,toliko beznačajne da nikome ne pada na pamet da ih poštuje.

U Tunisu,a pogotovo u Emiratima drugačija je priča.U Tunisu su putevi nešto lošiji u odnosu na Egipat,ali se zato pažljivije vozi.Inače,većina deonica u Egiptu je izuzetno kvalitetna.Putevi jesu jako uski,ali su i dosta kvalitetni.

Back