Saobraćajne nesreće!

Nije mi jasan razlog zbog cega se ti osecas ugrozenim. Za traktore mi je ok, tu se
slazemo, ali ovo za slepere mi vec ne ide u glavu... Stvarno si lupio.
Gore se nesrece desavaju vozacima automobila, tj banalnije nego nama.

Znash li koliko je chesto i debilo kad na autoput dva kamiona voze istom brzinom u dve trake ... znachi vetje debiloze od toga nema i onda sta ? blokiraju sve ostale ? mislim chobanizam i renesansa...

slazem se u mnogome s ovom pricom o kamionima, u smislu da treba zavesti reda u tom sektoru saobracaja (kao i u mnogim drugim jel..)
kod mene u ulici je redovna pojava, uopste i u delu grada ovom, da sleperima ulaze bez obzira sto se ovde ne moze uci a da se ne prodje znak da je kamionima zabranjeno (zaboravio sam koje tonaze, dal 4t ili 10t ne secam se). i to su ulice obicne sa dve trake,i onda on stane sleperom da istovara sta god je doneo, cement, keramiku za radnju blabla, i to tako da on stane u jednu traku a drugu traku opseda viljuskar. i to su sleperi ne samo novosadskih tablica vec i bosanskih, cesto i zagrebackih, i tako. to policija mora da resi i da mu odrapi kaznu jedno des iljada, i da se nauce nek dostavljaju kombijem sta me briga.
ja bi sleperima uopste i zabranio ulazak u grad, moze na autoput i do industrijske zone tj carinskog terminala, i to je kraj.
sto se goriva tice, ok cisterne ni nisu toliko cesta pojava, i obicno dolaze nocu. barem ovde. ali svaka rafinerija je ako pogledate napravljena pored reke zbog brodova, pruga je tu naravno kao i za svaku vecu fabriku. imamo potrebnu infrastrukturu, a zasto se ne koristi ne znam.
i jos da dodam kao kapetan ladje, s koje upravo dodjoh posle burne noci,
brod za 5000 ljudi ne moze nikako pobiti ljude na plazi osim ako ne nosi nuklearne bojeve glave, ili ne puca na plazu :)
taj bi osto nasukaT daleko pre nje ko sto covek rece.

Ма шлепери просто морају у град и ту је крај. Довозе пуно робе па неретко и неке велике и тешке машине или пак намештај за некога ко се сели... То реално није толико шеста појава и прилично је то регулисано и по мом мишљењу возачи камиона тј. шлепера тај део прилично поштују. Е сад... чињеница је да се неретко догоди да тако неко ко ипак мора да уђе у град не размишља па уђе у шпицу па блокира цео град... мислим да само то треба регулисати да камиони могу да уђу од 21-22 до 6-7 и то је то... у БГу знам да је то регулисано чак и за мање камионе и кипере они до 8 тона... ујутру до 7 морају да нестану из града... ;)

Sto se.eerte o tim kamionima i ti i onaj sto vozi suzuki z750 :hahaha::hahaha::hahaha:

Ceo svet teži prema tome da što više tereta prebaci odjednom, a vi hoćete da pretovarate :lol:

Ajde ako se vozi hrana ili nešto slično, manjih dimenzija, pa ajd da se isplati pretovaranje.

Ali ljudi shvatate li vi da se cemenat i ciglu ne isplati pretovarati. Jedva se isplati ljudima što plate prevoz šleperom i istovar viljuškrom, a kamoli još i pretovararanje ...

Pa mi na šleper cementa kad platimo sve troškove nemamo zarade 300 eura ;)

Jednostavno, mnogo je kabast, a marža mala ;)

Poslednja izmena:
on stane u jednu traku a drugu traku opseda viljuskar. i to su sleperi ne samo novosadskih tablica vec i bosanskih, cesto i zagrebackih, i tako. to policija mora da resi i da mu odrapi kaznu jedno des iljada, i da se nauce nek dostavljaju kombijem sta me briga.

ne treba vozacima slepera odrapiti kaznu 10 000 jer im je receno da tu dodju trena vlasnici tih prodavnica da plate jer nisu napravili odgovarajuci parking za te iste slepere a ako ce sleper doci tu samo jednom onda treba zvati saobracajnu policiju da regulisu saobracaj dok sleper ne ode
pustite kamiondzije na miru nisu oni za sve krivi

s pogresne strane gledate stvari. kao kada taksista se zaustavi na najdebilnijem mogucem mestu jer mu je musterija tako rekla. znaju se pravila.
avetinjo ne interesuje me, racunica je jednostavna ako se nekome ne isplati posao onda ga ne radi.
i nije vlasnik radnje duzan da obezbedjuje parking za sleper, jer je lokal u normalnoj naseljenoj ulici i lokal nije stovariste. ali je prevoznik duzan da njemu kaze ne moze ja tamo ne mogu da vozim, odnosno mogu s takvim i takvim kamionima i to kosta toliko i toliko. a on ako mu se ne isplati zvace drugog, koji ce ako ima reda i zakona isto to reci, pa neka se snalaze. nije to moj problem.
opet kazem, ako se ne isplati ne radi se.

Сигначуре није Србија црно-бели свет ;) Јеси ли некад радио нешто са грађевинским материјалом? Ево нпр у Панчеву да ти довуку 5 тона шљунка што није више од 10км наплаћују 10-15еур само камион + што кошта шљунак. Е сад замисли ти тај камион да иде у НС луку и вози цирка 5-6 тура са једног шлепера до те продавнице код тебе. Прво сам камион кошта пуно, онда треба платити раднике за претовар камиона, а њих опет не можеш платити по делу јер они практично блеје док овај оде од шлепера до продавнице...

То што ти причаш заиста јесте правилан начин, али просто финансијски није издржив за некога ко једва крпи крај с крајем и покушава да направи кров над главом, а таквих је код нас пуно ;)

pa to je opet preko leba pogace, vidi ocu i ja svasta pa nemam pare za to...
jer na kraju krajeva zbog istih tih kamioncina koje se vozU tamo gde ne treba, aj sto se raspadne asfalt od gore, ali sto ulegne zemljiste celo, pucaju cevi ispod, urusavaju se okolne kuce... cenu svi placamo umesto samo onaj kome je taj kamion u toj ulici i trebao. ko kad taksisti protestuju zbog niskih cena usluga... pa brate ako ti se ne isplati ti nemoj da radis sta Grad ima s time. evo sad cu ja da prodajem maglu pa cu se zaliti zbog niske cene...moram i ja od neceg ziveti jel...

Као што рекох, превише си црно-бео...Аветиња ти је рекао зашто се конкретно цемент тако вози и сад ако би се сви водили твојом логиком онда нико не би ништа радио :lol: Ево ја мислим да моји програми вреде 4-5кЕУР јер ми треба да купим бољи ауто, ал' пошто ми дају само по 500 онда нећу да радим никако јер ми је то мало пара :lol: И друго... наравно да Град мора да узима у обзир све факторе... ако ти имаш 2% становништва које може да плаћа толику цену транспорта грађевинског материјала према твојој шеми, и кад имаш 60-70% грађанства које то није у стању, а ипак жели кров над главом, онда ти као Град мораш или да прогледаш мало кроз прсте или да понудиш компромис (као нпр ово са ноћном вожњом кроз град). ;)

s pogresne strane gledate stvari. kao kada taksista se zaustavi na najdebilnijem mogucem mestu jer mu je musterija tako rekla. znaju se pravila.
avetinjo ne interesuje me, racunica je jednostavna ako se nekome ne isplati posao onda ga ne radi.
i nije vlasnik radnje duzan da obezbedjuje parking za sleper, jer je lokal u normalnoj naseljenoj ulici i lokal nije stovariste. ali je prevoznik duzan da njemu kaze ne moze ja tamo ne mogu da vozim, odnosno mogu s takvim i takvim kamionima i to kosta toliko i toliko. a on ako mu se ne isplati zvace drugog, koji ce ako ima reda i zakona isto to reci, pa neka se snalaze. nije to moj problem.
opet kazem, ako se ne isplati ne radi se.

Brate, ti čekaš sve na gotovo ;)

Nema tebi spasa u današnjem svetu tako ;)

ne cekam nista na gotovo nego se mora znati reda a "gledanjem kroz prste" se ne postaje drzava po uzoru na neku u razvijenom svetu, vec istocnjacka mahala.
i dovla obican svet ne kupuje sleper cementa, i sleper blokova i sleper cigala,
to kupuju investitori sto zidaju kartonske zgrade po novom sadu, sa najjeftinijim mogucim programom izgradnje i najjeftinijom mogucom statikom, cije marze su basnoslovno velike i uberu zestok profit na prodaji.
tako da on itekako ima prostora da plati skuplji transport, njegovo je da ne zeli, na drzavi je da ga natera.
a zbog takvih nam se raspada i putna infrastruktura i kuce ljudi u blizini. a ko njima plati odstetu kad im pukne nova kuca na pola? niko.

Ма шлепери просто морају у град и ту је крај. Довозе пуно робе па неретко и неке велике и тешке машине или пак намештај за некога ко се сели... То реално није толико шеста појава и прилично је то регулисано и по мом мишљењу возачи камиона тј. шлепера тај део прилично поштују. Е сад... чињеница је да се неретко догоди да тако неко ко ипак мора да уђе у град не размишља па уђе у шпицу па блокира цео град... мислим да само то треба регулисати да камиони могу да уђу од 21-22 до 6-7 и то је то... у БГу знам да је то регулисано чак и за мање камионе и кипере они до 8 тона... ујутру до 7 морају да нестану из града... ;)

Ja sam tek danas primetio saobratjajni znak ispred gazele ... kamioni nesmeju u najbrzu traku :) .. LOL BRE !:) .. i to stoji panduri i tera ih da se prestroje :) ...

ne cekam nista na gotovo nego se mora znati reda a "gledanjem kroz prste" se ne postaje drzava po uzoru na neku u razvijenom svetu, vec istocnjacka mahala.
i dovla obican svet ne kupuje sleper cementa, i sleper blokova i sleper cigala,
to kupuju investitori sto zidaju kartonske zgrade po novom sadu, sa najjeftinijim mogucim programom izgradnje i najjeftinijom mogucom statikom, cije marze su basnoslovno velike i uberu zestok profit na prodaji.
tako da on itekako ima prostora da plati skuplji transport, njegovo je da ne zeli, na drzavi je da ga natera.
a zbog takvih nam se raspada i putna infrastruktura i kuce ljudi u blizini. a ko njima plati odstetu kad im pukne nova kuca na pola? niko.
''Инвеститори'' одавно не зидају циглама и блоковима већ лију бетон из мешалица тако да не довозе ни цемент ни шљунак ни блокове ;) Управо обичан народ узима шлепере цемента, цигала, блокова (или свега тога комбиновано није важно) ;) Но, већ смо далеко од теме ;)
Ja sam tek danas primetio saobratjajni znak ispred gazele ... kamioni nesmeju u najbrzu traku :) .. LOL BRE !:) .. i to stoji panduri i tera ih da se prestroje :) ...
Да, видео сам и ја то... то је нека мајмунизација сад поводом Универзијаде, видећемо да ли ће то остати и за убудуће ;)

''Инвеститори'' одавно не зидају циглама и блоковима већ лију бетон из мешалица тако да не довозе ни цемент ни шљунак ни блокове ;) Управо обичан народ узима шлепере цемента, цигала, блокова (или свега тога комбиновано није важно) ;) Но, већ смо далеко од теме ;)

da dovla ja sam retardiran pa ne znam sta vidim. treba da prisvojim nesto od tih stanova, a ti sad meni pricas kako oni sklapaju zgradu od betonskih kalupa...
ne znam kojem obicnom narodu treba sleper cigala, osim ako ne zida kucu na 4 nivoa, da ima za kad dodju njegovi :lol:

p.s. gradjevinski materijal po ulici izaziva saobracajne nesrece

a kakve ovo veze ima sa saobracajnim nesrecama:think:

kako nema ...ima .. prati malo fabulu ...
zabrana kamionima za najbrzu traku je super da bi se sprechilo da lik sa tamitjem
ide laganica 30 u najbrzoj traci ili dva lika idu laganica paralelno i sveje kao u redu !:)
a blokiraju ceo prolaz ...

drugo ovo za slepere i kamione isto ima osnova jerbo evo ... lijachka ... mala ulica
drugar ima tu garazu pa cheprkamo neshto ... i redovno ali REDOVNO lik uterava u nju shleper alo bre ljudi .. i to zato sto ga mrzi da ide 300m duze .. on se provlachi kroz ulicu
zadnji put ga je ovaj drugar oterao nazad da se vrati da nebi polomio sve automobile u ulici ... a jednom su zvali i muriju itd... znachi katastrofa sta rade ...

napomena: da nam resident_kamiondzija nebi penio ... ovo se ne odnosi na sve vozache kamiona/slepera nego na pojedince ... :)

da dovla ja sam retardiran pa ne znam sta vidim. treba da prisvojim nesto od tih stanova, a ti sad meni pricas kako oni sklapaju zgradu od betonskih kalupa...
ne znam kojem obicnom narodu treba sleper cigala, osim ako ne zida kucu na 4 nivoa, da ima za kad dodju njegovi :lol:

p.s. gradjevinski materijal po ulici izaziva saobracajne nesrece

Valjda šleper cigle :mrgreen:

p.s. za prosečnu kuću od 100m2, sa zidovima i pregradama za sobe ode šleper cigle za jedan sprat ;)

Ne znam otkud vam uopšte ideja da šlepere treba zabraniti. :neutral:

Teretni saobraćaj mora da postoji i tu je kraj svake priče.E sad,to što je u Srbiji infrastruktura takva kakva jeste i što ne postoji osmišljen plan za "Teške teretnjake" i što na kraju krajeva niko ne poštuje nikakva pravila,to je već druga priča.

Svi dobro znate da je van Beograda postavljeno neko obilaznica za šlepere,ali to niko ne poštuje.Konkretno,most koji povezuje Surčin i Ostružnicu pravljen je striktno za kamione,kako bi se smanjila gradska gužva koju proizvode šleperi,ali se gospoda sa putničkim automobilima permanentno utrkuje sa šleperima i više oni koriste tu obilaznicu,nego teretnjaci.

Drugo,
Kada je reč o saobraćajnim nezgodama izmedju šlepera i putničkih automobila,to je uglavnom zbog toga što putnički automobili ne poštuju nikakve propise,vozeći suprotnim trakama,preticanjem na punim linijama itd.
Svaki put kad se pojavim na Ibarskoj magistrali,uvek gledam jedan isti prizor : Pametnjaković sa Yugom,Stojadinom ili Golfom pretiče kolonu ispred sebe i iako je prethodno video šlepera,kako mu ide u susret,on kreće u preticanje.I šta on očekuje ... ? Da će ga šleper preleteti ?

Inače,neretko mi se dešava na autoputu,da se pri punoj brzini od 180,200/h približim šleperu,koji mi se,iako imam dovoljno mesta za bezbedan prolaz,sklanja lagano u desnu stranu,kako bi mi obezbedio što bezbedniji prolaz.
Problem je u tome što se generalno o vozačima šlepera stvorila neopravdano ružna slika.Čim se pomene da je u nezgodi učestvovao šleper,odmah svi opale paljbu po vozačima istih sa predrasudama tipa : "Ma to je vozač šlepera,sigurno je pijan.Svi mi znamo kakvi s oni " itd.

Dakle,nikoga ne štitim ... Ni vozače putničkih automobila,ni vozače šlepera.Ne kažem da "kamiondžije" ne prave prekršaje ( i njima se s vremena na vreme dešava da zaspu za volanom i naprave fatalne posledice,koje ne bi smele da se dogadjaju) ,ali s mog aspekta,vozači putničkih automobila mnogo češće prave prekršaje.

Lako može da se zamisli situacija da neko vozi mali fiat seićento i iz suprotnog smera ide novi mercedesov džip onaj najveći GL. I SLUČAJNO se desi da neko pređe u suprotnu traku. Od fiata i njegovog vozača neće ostati ništa dok će vozač mercedesa biti tek lakše povređen, i to džip može da ima najviše tri tone, a šta ćemo sa šleperom od 15, 20 tona. To je ta nekompatibilnost vozila, bilo je test o tome u emisiji fifth gear, kada džip udara u običan auto.
Zato postoji realan i opravdan strah vozača običnih automobila od kamiona i šlepera, pogotovo ako se oni kreću ogromnim brzinama. Plus što običnim automobilom može mnogo brže da se odreaguje i izegne sudar, dok vozač šlepera sigurno ne može tek tako da cimne volan jer onda garantovano gubi kontrolu i može i da se prevrne.

Back