vule gs
Ističe se
- Poruka
- 2.283
Могу мислити колико је летео... А ту је и пуна линија.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Meni je sportskije kad imam kadicu, podupirače leđa, podupirače glave, pojas u 4 tačke...neko je spomenuo naslon i pojas...evo jedne priche
pre 2godine u Krusevcu je dechko nastradao tako shto je pri brzini od 40km/h udario u 'kuglu' (kugla visoka nekih 25-30cm), pojas ga cimnuo nazad...naslona nije bilo i ode vrat, poginuo na licu mesta dok je jugo pretekao...niko nebi ni reko da je u tom jugu nastradao mladic. pa frajeri skidajte naslone za glavu kako bi vam enterijer bio vishe 'sportski'
Nemoj da se*eš da je puštaš u Bugarsku samu...Onaj nas bus sto se sudario sa turcima u bugarskoj,moja devojka je bila u autobusu,kaze stravican je bio sudar

Toliko je očigledno da najveće probleme na otvorenom putu prave šleperi, direktno, i naravno traktori, ali indirektno, zbog presporog kretanja. Šleperi su ogromni, predugački, za parkiranje i okretanje je potreban ogroman prostor, i prave ih sa sve jačim motorima, 500+ konja, pa kad su prazni mogu da jure preko 120... I kad udare u nešto tipa automobil, ili kombi, to nešto više ne postoji. A kad padne sneg i zaledi pa se izokreću, popreče ili slete sa puta onda haos...
Lepo treba zabraniti traktorima kretanje magistralnim putevima, šlepere i kamione sa prikolicom potpuno izbaciti iz saobraćaja, čemu oni uopšte služe? Šta je to što ne može da se preveze običnim kamionom od 5-6-7-8 tona nego mora šleper? I kamionima ograničiti brzinu na 60 km na sat!!!

......itd. Lepo treba zabraniti traktorima kretanje magistralnim putevima, šlepere i kamione sa prikolicom potpuno izbaciti iz saobraćaja, čemu oni uopšte služe? Šta je to što ne može da se preveze običnim kamionom od 5-6-7-8 tona nego mora šleper?
Što se tiče te ekonomije transporta, ako postoji potreba da se odjednom prebaci 30 tona goriva i to 200 km, zašto ne koristiti voz? Vozom može i preko 100 tona goriva da se preveze odjednom. Pa od železničke stanice do pumpe običnim kamionom, a ne kao ovde što rade šleperom cisternom ulaze u ulicu široku jedva 8 metara da bi došli do pumpe. A kad skreće u raskrsnici penje se na trotoar prvo prednjim spoljašnjim točkovima pa onda unutrašnjim od prikolice...

Jel?
Lako je tebi kad voziš destine tona čelika koje će da zgnječe sve što im se nađe na putu, šta da radimo mi sa bednim plehanim automobilčićima, ako nas samo potkači tvoje 30-metarsko i 30-tonsko vozilo i spljeska nas ili nas pošalje u njivu ili u provaliju?
А шта ако се рафинерија налази далеко од пруге, шта онда? Шта ако треба на једну пумпу на прометном правцу допремити 30 тона горива одједном?
Признај - лупио си, али стварно.![]()
Sve što pišem ne pišem napamet, već iz realnih situacija koje su mi se dešavale na putevima. Put Čačak-Užice kroz Ovčarsko Kablarsku klisuru. Skoro sat vremena smo kolima pratili izgleda pun šleper koja je išao 40 na sat, i to ne samo mi već još 15- 20 automobila. Da je bio običan kamion svi bi mogli normalno da ga preteknemo, ovako su ga samo par automobila pretekli, ostali su morali da ga prate 10 km...
Мене шлепер смори кад морам да га пратим и 1км, али ти си апсолутни победник, пратио си га 10 целих км
Nisam ja nigde pisao o kamiondžijama kao lošim ljudima, vec o šleperima kao potencijalno opasnim vozilima jer i u slučajnom sudaru uništavaju obične automobile zato što su neuporedivo jači i teži od njih! Pa pogledajte one slike malo, da je onu škodu udarila druga škoda sigurno ne bi bila onako spljeskana!
A kako ti misliš da ja preteknem šleper i pet automobila iza njega, a vozim pun auto koji jedva ima 50 konja i koliko mi vremena treba za tako nešto? Siguran sam da njemu nije lepo što ide 40 km/h ali brže i ne može jer vuče 20-25 tona tereta u prikolici!
Ali zato može kad je prazan sa 120 ili 130 da obilazi Bojana koji je išao 110! Kako šleper ide toliko brzo kad ima blokadu na 85? I koliko stotina metara mu treba da ukoči i stane, ako juri 120?
Што рече ЦЛС, мени није јасно куда би ти брже ишао са 50КС и аутом пуним људи? А ово за величину и тежину шлепера је смешно... ако тако гледаш, и они бродови за 5000 људи су превелики јер могу да се насукају на неку плажу и побију 500 људи...
Али евидентно је био празан па је могао да иде и никако не мислим да је то безбедно, али ето... и у претходном посту сам рекао - има нас разних