Saobraćaj, zakoni, propisi ...

• Začetnik teme Začetnik teme Caka-king
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nije bezveze da,ako imas lep auto ili zelju da imas interesantnu tablicu,imas svoju tablicu.Ali ....dali ce i kao do sada da ako prodas auto ta tablica otici sa autom ili ces kao u inostranstvu moci da je zadrzis i nakacis na sledeci auto.Preko tu istu tablicu mozes da nakacis i na drugi auto i da vozis i sve je po PS-u.Poznavajuci nasu drzavu verovatno ce ,kad prodam auto,tablica otici sa autom a ja cu za sledeci morati da vadim (i platim)novu ali drugaciju.To ako bude tako je totalni promasaj jer sta ce tom kupcu tablica sa mojim npr.imenom(on se zove Djura a na tablici pise DULE)

Nije bezveze da,ako imas lep auto ili zelju da imas interesantnu tablicu,imas svoju tablicu.Ali ....dali ce i kao do sada da ako prodas auto ta tablica otici sa autom ili ces kao u inostranstvu moci da je zadrzis i nakacis na sledeci auto.Preko tu istu tablicu mozes da nakacis i na drugi auto i da vozis i sve je po PS-u.Poznavajuci nasu drzavu verovatno ce ,kad prodam auto,tablica otici sa autom a ja cu za sledeci morati da vadim (i platim)novu ali drugaciju.To ako bude tako je totalni promasaj jer sta ce tom kupcu tablica sa mojim npr.imenom(on se zove Djura a na tablici pise DULE)

PA dobro Djura u Dule je slicno... Zamislis zoves se Dule, a pise ti na tablici Muhajlo! :zcepanje:

Jel se secate kada je Delboj kupio Rodniju "zlatnu" narukvicu na kojoj treba da pise Rodney, ali svi procitaju Rooney! :zcepanje: PA kada su sprecili neke dzeparose, i bili u novinama pisalo je "Podvig su izveli Derik Troter i njegov brat Runi!"

:zcepanje:

Poslednja izmena:
Završena sanacija mosta Gazela

Radovi na sanaciji mosta "Gazela" završeni su i saobraćaj je normalizovan oko 15.30 časova, rečeno je Tanjugu u Saobraćajnoj policiji.

Preduzeće "Mostogradnja" kome je poverena sanacija mosta radove je završila pre roka, koji ističe u ponedeljak ujutro u pet sati.

Zbog naprsline na nosaču mosta Gazela od 28. januara bio je zabranjen teretni saobraćaj u smeru ka Novom Beogradu.

Zabranjen je bio i sav motorni saobraćaj srednjom trakom ka Novom Beogradu, dok je na ostale dve trake uvedeno ograničenje od 40 kilometara na sat.

Gradonačelnik Dragan Đilas je za Studio B izjavio da očekuje da do 15. marta dobije pozitivan odgovor od evropskih banaka za kredit za obnovu "Gazele". Đilas je ponovio da će rekonstrukcija mosta biti završena i u slučaju da evropske banke ne odobre kredit, tako što će radovi biti finansirani iz drugih izvora.

Izmene u saobraćaju i posle završetka sanacije "Gazele"

Izmene u saobraćaju na raskrsnicama ulica Pop Lukine i Brankove kao i Brankove i Carice Milice, koje su uvedene, u toku rekonstrukcije dela mosta "Gazela" i posle sanacije tog mosta ostaju na snazi. Sekretarijat za saobraćaj saopštio je da će izmene ostati na snazi kako bi se ubrzalo kretanja vozila Dečanskom ulicom, Terazijskim tunelom, Brankovom ulicom, kao i na Brankovom mostu. Izmene podrazumevaju zabranu levog skretanja sa Brankovog mosta u Pop Lukinu ulicu, kao i desnog skretanje svim vozilima iz ulice Carice Milice u Brankovu.

U cilju ubrzanja toka saobraćaja biće izmenjen i rad semafora duž raskrsnica Dečanske i Vlajkovićeve, na pešačkom prelazu "Borba", potezu Dečanska - Nušićeva - Terazijski tunel. A izmene očekuju i semafore na raskrsnicama Brankove i Ulice Carice Milice, ali i Brankove i Pop Lukina.

Iz ovih razloga vozačima koji se ka centru grada kreću iz pravca Novog Beorgada, a vozila žele da ostave u garaži "Obilićev venac" preporučuje se da s Brankovog mosta skrenu prema ulici Gavrila Principa i odatle Crnogorskom, Karađorđevićem, Pariskom i Ulicom Kneza Sime Markovića stignu do garaže.

Oni koji iz centra grada žele da stignu do Novog Beograda preporučeno je da za to koriste ulicu Vuka Karadžića, Topličin venac, i Pop Lukinom dođu do Brankobvog mosta. Sekretarijat za saobraćaj će, kako je navedeno, u svim ulicama koje se ukrštaju sa Pop Lukinom i Ulicom Carice Milice postaviti adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, koja će vozače obaveštavati o novom režimu saobraćaja.

Izvor : Tanjug.rs i Beta.rs

drugo po meni trenutno, kakvo je stanje u zemlji , daleko se vise u ovom trenutku isplati kupovati automobile na oglasima nego uvoziti, jer po meni trziste je vec prezasiceno ima automobila mozda i vise nego sto je potrebno, gomila ljudi je kupovala automobile , u medjuvremenu ostajala bez posla i para i sad te automobile prodaju za male pare.

gomila ljudi je uvozila auta za prodaju da nesto zarade jer u zemlji nema nikakvog normalnog posla, a na trzistu nema para, skoro da niko auto preko 10.000 evra ne kupuje za kes, sve su neke trampe , zamene , tante za kukuriku i tako dalje.

primera radi pre neki dan sam video da covek prodaje Jeep Grand Cherokee 2001 godiste za 6500 evra , sto je extra cena za taj auto , ovako tesko da moze da se nadje ispod 10.000

jedan drug od mog ujaka je pre neki dan kupio 2005 godiste pezo 206 preko oglasa za samo 2500 evra. Otisli kod coveka po auto on nema zute banke bukvalno u dzepu i daje ga za te pare....

Poslednja izmena:
Ljudi,ajmo jedan brzi odgovor.

Na kolima pored osnovnog osiguranja,imam i osiguranje stakala,e sad pre neku noc mi je neko razbio prednji far,jel mogu da se pozovem na osiguranje stakala. Preciznije,polomljeno je samo staklo fara,sve ostalo je citavo,cak i radi najnormalnije

Moras imati osigurane i farove.Ovo tvoje osiguranje pokriva samo stakla(sofersajbna i ostala stakla na vratima).

Gledam snagu motora bjuika i onog cuvenog forda T i oba su 15kw, i setim se da je ogranicenje za quad klasu 15kw...
Bjuik je V6 3,2L i sad me interesuje da li je to uopste quad, ako stavim ko cigani motor od bjuika koji inace moze da cepa i 75km/h ali ogranicicemo ga na tih 45km/h sto je granica za quad...naravno, tezina celog vozila ce biti 340kg, ups, plus tezina putnika...

To je jos uvek manje od 900kg...

Jel to uopste quad klasa vozila...? 20horse power...

Pravilnik o postupanju policijskih službenika

Ovim Pravilnikom propisuje se način postupanja policijskih službenika prilikom neposrednog regulisanja i kontrole saobraćaja na putevima, kontrole ( nadziranja ) učesnika u saobraćaju, kontrole vozača i vozila, postupanje prema stranim učesnicima u saobraćaju, postupanje prema licima koja uživaju diplomatski imunitet, kontrola obavljanja vanrednog prevoza, kontrole transporta opasnog tereta, primene posebnih mera i ovlašćenja, postupanja u vezi sa saobračajnim nezgodama, kao i drugi poslovi koje policijski službenici obavljaju u vezi sa bezbednošću saobraćaja.

http://www.dodaj.rs/f/a/P6/3ehXnm96/pravilnik-o-postupanju-p.doc

Ova država je definitivno pukla. :D Koliko sam obavešten u Novom ZOBS-u piše da vozač ne sme da napušta vozilo kad ga policija zaustavi,a mene jutros zaustavljaju i dok sam mu proturao dozvolu kroz prozor,rekao mi je da izadjem napolje.

Kad sam ga pitao da mi objasni gde u zakonu piše da je vozač dužan da napušta vozilo,rekao mi je da traže neke pljačkaše pošti i menjačnica itd.pa moraju da provere svakog koga zaustave. :D

Kad sam izvadio mobilni u nameri da snimim razgovor,brže bolje mi je vratio dozvolu i rekao "Hvala". :neutral:

A tako sam želeo da snimim situaciju i sačuvam dokaz. :D

Недавно је Уставни суд покренуо питање усаглашености тог члана (као и још неколико њих) са Уставом. Колико сам разумео, та забрана изласка из возила се на неки начин коси са Уставом, али се нисам претерано удубљивао па не знам детаље.

Искрено, није ми јасно зашто људи воле да излазе. Ја нисам изашао никад, док ме не позову да изађем. Што каже један мој колега - зна се ко је кер и коме је место напољу :lol:

Poslednja izmena:
E vidis, ja sam bas iz tog razloga uvek izlazio, jer onda izgleda kao da saradjujes, postujes ga itd... pa su i manje sanse da ce da te bezrazlozno drka. I iskreno, mislim da itekako ima smisla.
A Ustavni sud je uzeo u razmatranje neke tacke zakona, pa i ovu, jer se to navodno kosi sa zagarantovanim slobodama gradjana. E sad, u dosta zemalja postoji ovaj propis... verovatno je sve stvar tumacenja suda. Jer realno, ako postoji opasnost da policajac bude napadnut, ima i on pravo da se brani, odnosno da bude u prednosti bar.

Potreban mi je savet :)
Pre 2-3 nedelje mi je pauk odneo auto. auto je bio parkiran na obelezenom parking prostoru, i parking je placen 2 sata. medjutim, u toj ulici stoji znak da se placa parking, ali odma posle njega stoji jedan STARI znak da je dozvoljeno parkiranje samo za taksiste (razmak izmedju ta dva znaka je svega 10m). parking prostori su obelezeni BELOM linijom.
ja nisam hteo da pravim nikakav problem, otiso sam u komunalnu, uzeo svoj auto (4300dinara), oni pozvali pandure da mi napisu kaznu za nepropisno parkiranje (5.000), ja u zapisnik naveo da sam parking platio, i naveo broj tiketa.
MEDJUTIM, sta se desava...kroz par dana (4-5) postavlja se novi znak u toj ulici, sad stoji znak da je dozvoljeno parkiranje i da se parking placa, zatim ide znak da je dozvoljeno parkiranje samo za taksiste pa posle njega ide OPET znak da je dozvoljeno parkiranje. ja sam bio parkiran skroz na kraj ulice, tako da za mene vazi sad taj NOV POStAVLJEN ZNAK!!!
mene sad zanima jedna stvar, ja sam pauk platio, i ok, oprosticu im tih 4000dinara, ali da li postoji mogucnost da se zalim i da ne platim kaznu, posto je postavljen taj nov znak??????????????
neka mi odgovori neko ko se razume u to, ja cu svakako da se raspitam kod nekog advokata, ali bi ipak da mi neko kaze pre toga, ima li nade ili ne. HVALA

Back