Samoubistvo?!

• Začetnik teme Začetnik teme lara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nikada o tome nisam razmisljala,ali mislim da se nikada ne bih ubila. Po meni,to je najjadniji nacin da napustis svet. Slazem se da je to kukavicki.Moras nastaviti da se boris.Gutanje pilula nista nece resiti.

N_ToNx:
Nikada o tome nisam razmisljala,ali mislim da se nikada ne bih ubila. Po meni,to je najjadniji nacin da napustis svet. Slazem se da je to kukavicki.Moras nastaviti da se boris.Gutanje pilula nista nece resiti.

"Najjadniji nacin da napustis svet" - pa jadnije je da zivis po tudjum pravilima i normama. Neko progleda i shvati da zeli da se oslobodi okova, a neko zivi plitko i povrsno. Ne ubijaju se depresivci. Ubijaju se ljudi koji nisu u stanju da se izbore sa svojim zivotom, ali ne zato sto su kukavice, nego zato sto ih je zadesilo nesto stvarno strasno. Sto je moglo da se resi, a mozda i nije. Niko to ne zna osim osobe koja se ubila. Zivot jeste borba i treba biti hrabar i boriti se, ali bitke se i gube, cisto da znas.
Svet moze biti jako ruzno mesto kada je prepun pametnih, zadrtih ljudi, koji koriste samo 1% svog mozga i sve sto znaju da kazu je "samoubistvo je za kukavice" i da izigravaju neke face koje se hvatju u kostac sa problemima, a najveci bol koji su doziveli je raskid s deckom itd

Ovo nije bila prozivka, niti vredjanje, cisto da se zna.
A ako se neko pronasao, sorry to je samo dokaz da nas ima raznih

lara:
Znam da svi odrastamo i imamo lose trenutke, ali.... je li vam se ikada desilo da ste toliko ocajni da ne vidite razlog da nastavite dalje? sta cinite tada?
Evo ja cu da ti kazem sta da uradis ako ti nista ne pomogne, mislim na drustvo, izlaske, fizicko praznjenje, plakanje, spavanje, muzike, filmova i drugih stvari.

Ako stvarno to odlucis onda to treba uraditi tako da to bude sto gluplji nacin za ubijanje, na foru da skocis sa mosta u reku, a znas da plivas, kad realno pogledas o toga i nemozes da pogines!
Ili mozes da se popnes na visoku zgradu, pa pre nego sto skocis pogledaj dole i videces kako ti se misao u glavi menja (ovo je iz licnog iskustva, posto zivim u potkrovlju, a mogu da se popnem na krov) ili tako nesto biraj gde se vise odugovlaci!
Uvek izaberi ono sto ce vise da te boli, jer ces tako pre da se predomislis!

Hteo sam da se ubijem pre nekol'ko godina. Bas mi je nesto bilo sranje, ali je stvarno bilo davno pa se ne secam sta konkretno. Stavio sam sebi pistolj u usta i zagriz'o jako. Onda mi samo padne na pamet kolika bi ja ***** onda bio. To nije resenje problema, vec samo bezanje tako da samoubistvo, iz tih razloga, mi vise nije opcija.

Znam da svi odrastamo i imamo lose trenutke, ali.... je li vam se ikada desilo da ste toliko ocajni da ne vidite razlog da nastavite dalje? sta cinite tada?

Imala sam fiks ideje,jednom ''pokushala'', pre nekoliko godina ali nisam imala pravu zelju...Mislim u sustini iskrala sam seoko dva-pola tri ujutru i uzela neke pilule nisam ih ni stavila u usta tj kao navodno pocela sam,plakala...Ali se desilo da mi je bash tad jedna drugarica,s kojom sam bila jako,jako bliska,ali sa kojom sam izgubila kontakt bash tad u po noci poslala poruku...Ispustila sam mobilni iz ruke i krenula da placem... i naravno,i onaj neozbiljan impuls je nestao...I znam,secam se da sam htela da joj kazem koliko sam nesrecna....koliko mi je tesko,kako se gushim...Koliko samo zelim da budem negde daleko,gde me nishta nece dirati,na nekom lepom mestu,negde gde je mnogo bolje,a to je tako cudno shto si mlad a vec zelish da odesh. Neko mesto gde cu moci biti mirna,onakva kakva zapravo jesam,kakvom tamo tad nisam mogla da se pokazem.IIpak je moja zelja za borbom bez obzira na sve bila jacha...Iako sam je tad mrzela...mrzela sam sebe zbog te osobine,jer sam tad mislila da je nemam,sve bi mi bilo ''mnogo lakse...'' Ne bih se borila { borba=patnja} mogla bih samo da priznam poraz...Pa sam se osecala krivom, '' ne mozes cak ni ovo da uradis''.......ali naravno posle tog perioda dosao je preporod potpuni-tri godine blagostanja,nezaboravnih stvari tako da...:heart:
jedino shto sam ja inace jako osetljiva, neciji komentar,nekog koga cak ni ne znam ume nevidjeno da me rastuzi,da se u trenucima povucem skroz u sebe,budem jako...pa loshe.Ali srecom drugi deo moje prirode nije takav :) Mada ipak ta osecajnost sam ja :)

Poslednja izmena:
probably...:hahaha: kakve su ovo nebuloze? Nemate vi pojma kakvi problemi postoje u zivotu,a kao hocete da se ubijete... Msm ta ako je htela da se kokne mogla je to da uradi odmah,a ne 1. da postavi temu na forum...:dash: Ljudska glupost je bezgranicna...

Čim nije tako dugo pisala na forumu verovatno se roknula :eek: :confused: :hahaha:

probably...:hahaha: kakve su ovo nebuloze? Nemate vi pojma kakvi problemi postoje u zivotu,a kao hocete da se ubijete... Msm ta ako je htela da se kokne mogla je to da uradi odmah,a ne 1. da postavi temu na forum...:dash: Ljudska glupost je bezgranicna...

Ove dve poruke su pokazatelj beskonačne gluposti. Niti je kazala da želi da se ubije, niti ste duhoviti insinuacijama da se ubila. Samoubistvo je svima nekada padalo na pamet, ali većini ljudi samo onako prođe kroz glavu. Mislim da je to istina i da je normalno pričati o tome, pogotovu kada ste tinejdžer, pošto mnogi nisu dovoljno jaki da se izbore sa depresijama koje su svojstvene toj dobi.
Kako izgurati crne dane, pa kazati da je sutra novi dan i da će biti bolje, da svaki problem ima svoje rešenje i da na kraju krajeva smrt svima dolazi, pa ne treba žuriti. Stavrno nema razloga završavati život pre vremena, pošto je promena uvek tu negde, samo treba biti strpljiv i uporan. Sve se reši. Ono što se ne da rešiti samo se završava smrću, pa nema razloga da požurujemo sve to.

Nikad se tako nisam osetila, uvek postoji nesto sto me i dalje vuce napred.
Ne mogu da zamislim sebe da ozbiljno razmisljam o samoubistvu, ali verovatno je to tako zato sto posmatram stvari iz ove perspektive, kad ne postoji nesto ni blizu tako lose da mislim da vise nemam nade.:eek:

Back