Samoubistvo?!

• Začetnik teme Začetnik teme lara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Po meni je NAJBOLJA stvar koju sam probao protiv nervoze- Sparing. Znaci nadjes ortaka, nabacis rukavice za sparing(izgledaju kao bokserske samo sto su jos malo vece i malo vise ublazuju udarce) i udri bato... 8)
Ako ne to onda definitivno dzak. Udaras ga dok ne padnes od umora.
Veoma korisna stvarcica, a i najbolja anti-stres terapija... :wink:

Hvala na savetu... :wink: Samo moram mamu da nateram i nadjem mesto da ga zakachim. Na terasi ne mogu, zato shto ne zelim da komshije bulje u mene a u sobi mi je malo bezveznjikavo... :? I will see... 8)

Ма убедачим се на пар сати, онда позовем неког друга/другарицу, одемо да прошетамо и то је то. Понекад само легнем и када се пробудим почнем да решавам проблеме. Нема сврхе седети и плакати... А што се самог самоубиства тиче, па самоубице су највеће кукавице, а ја нисам кукавица. "Срби не плачу као * "

pa prvo sto se ne bi ubila je to zato sto razmisljam kako me cekajos milon dobrih stvari koje treba da mi se dogode...a drugo nikad ne bi mogla to da ucinim drugim ljudima jer sam poznavala par ljudi koji su umrli (ubili se,ili ubijeni,ili poginuli...) jako mladi i znam koliko pate za njima oni koji ih vole...

{LoG}:
mozhete li da zamislite da je neko toliko postao rawnodushan na swe, pa chak i na dosadu i suitzidne tendentzije?
(:
a samoubistwo je tu uwek kao emergency exit... stwar izbora... to je sushta sushtina, i mozhete koliko god hotjete da serrete kako je to qkawichki, kako treba zhiweti zhiwot, kakaw god da je, bla bla bla...
stwar izbora, i uopshte ne osudjujem samoubistwo, chak potpuno razumem...

Ma daj...
Mislim ako je nekome zivot stvarno postao takav kakav ti kazes, onda ko ga yebe taj i ne zasluzuje da zivi... Neka se rokne..

Ako je vec neko takav retard i slabic da u svom zivotu vidi samo dosadu i patnju i ako je ravnodusan na sve onda stvarno neka se ubije...

Ti kazes cak potpuno opravdavas samoubistvo...
Pa ja da sam u nekoj teskoj situaciji, ne da se ne bih ubio vec bih grizao i cupao i rukama i nogama samo da se iz toga izvucem...
Sta znam, mozda ja i previse volim ovaj zivot...

Jesam,jednom kada se ceo moj svet srusio...prosto,osetila sam se kao da nikom nisam potrebna,kao da su sve one reci i uvrede onih koji me najvise mrze u stvari jedina istina,kao da sam na samom dnu.......ali onda cak i u tim trenucima tame postoji onaj jedan mali zrak svetlosti koji samo treba primetiti........i vec je lakse

Neiskusno i smesno? Mozda...

Mozda nisam rekao ono sto sam hteo na pravi nacin, taj dan sam bio strasno nervozan, ali sustina je to.

Primer: Moja drugarica (nije mi bila neka dobra drugarica vec samo poznanica) je imala sve, ali bukvalno sve sto jedna devojka moze pozeleti. Bogata porodica, roditelji normalni ljudi koji je mnogo vole.
Ali ona se ubila. Zasto? Jer ju je ostavio decko s kim je bila cetiri meseca... Ajde verovatno da ga je mnogo volela, ali da se ubije eeeejj?

Druga drugarica, siromasna i tesko bolesna majka, oca nema, ima mladjeg brata od 5 godina. Ide u skolu, a posle skole radi da bi se prehranila... Ne mozes da kako ona, i pored neverovatno teskog zivota, uziva u njemu. Odlican je djak, super drug i svi je volimo... Devojka ima svoju viziju i planove i tome tezi. Ja se njoj divim... Ona ne da ne pomislja na samoubistvo nego upravo obrnuto...

Jeste da su ovo dva radikalna primera, ali opet koliko nekome zivot moze da bude sj*ban da bi se ubio u 17,18,22 godine... Pa to su upravo i najbolje godine, ako tada ne zivis kada ces?

Druga je stvar samoubistvo, kada neko ima neku neizlecivu bolest i trpi neverovatne muke svakodnevno, a zna da nema pomoci... Onda je po meni to opravdano, ali ako je neko zdrav, prav, pun snage i nista mu ne fali i hoce da se ubije, e to ne mogu da shvatim...

Jos nesto, nisam se ni najmanje zeleo hvaliti da sam "jak" ili ne znam sta drugo, vec sam samo rekao da ne znam sta moze da mi se desi pa da pomislim na samoubistvo..

uroshe, suvishe uopshteno gledash bez upushtanja u probleme. zamisli da ti je zhivot tolki smor da imash sve kao ona iz prvog primera. to shto ju je ostavio dechko je samo okidach. jedan dechko ovde se navodno ubio kad mu je umrla baka koju je mnogo voleo. nije istina. ja otprilike znam kako je zhiveo i shta je radio i mogu da naslutim shta ga je dovelo do toga. razlozi nisu tako prosti. sam bog zna shta je bilo u glavi onog shto se ubio, i samo on zna dal je to OK il nije. a na tebi nije da sudish ;-)

Hoce li mi neko reci,posto ja ne znam jer sam citav zivot bila mazena i pazena i voljena,sta je to tako strasno sto moze da ti se desi pa da pozelis da se ubijes?Ne govorim o teskim i neizlecivim bolestima.....

laura87:
Hoce li mi neko reci,posto ja ne znam jer sam citav zivot bila mazena i pazena i voljena,sta je to tako strasno sto moze da ti se desi pa da pozelis da se ubijes?Ne govorim o teskim i neizlecivim bolestima.....

komplikovano.
poslushaj pesmu "jeremy" od Pearl Jam-a, to je jedan primer. naravno, istinita je. o dechaku koji je bio kinjen od celog razreda a nikog od starijih nije bilo briga za to, i on je odlepio i kako kazhe refren "jeremy spoken in the class today"... prosvirao se nasred chasa. uglavnom, kod tinejdzera se u sushtini radi o nedostatku ljubavi i pazhnje. mada nije samo to..... svakakve stvari se gomilaju.

naravno da je sve komplikovano kada niko ne govori o tome. to shto neko nazovi ima sve, to mozhe biti tako samo gledano spolja... ako ga neshto muchi, to skriva u sebi...
ne bih sve tako bukvalno gledala i trazhila bash jedan odredjeni razlog.

Ok,al ja i dalje ne mogu da shvatim.....Ma daj,uvek postoji neko kome je stalo do te osobe....Ne znam,ne jednostavno ne mogu,ne bih mogla sebi da oduzmem zivot....Nasla bih nesto za sta se vredi boriti i ziveti....Ne d'o Bog da ikad budem u takvom ocaju...

naravno da je uvek nekom stalo do te osobe, ali te osobe su chesto sebichne i ne vide, ne zhele da vide. oni su pacjenici, pa to ti je... mada, mozhemo mi samo ovako da trucjamo il da naglabamo. samo nagadjamo. treba osetiti. ja samo hocju da kazhem da nije sve tako jednostavno ko shto tvoj muzh to predstavlja ;-)

Ja sada ne bih nikako mogla da se ubijem. I mislim da nikad i necu, ali kad te shchepa depresija ti ne razmishljash isto. Jednostavno ti se desi neshto i to je to. Po meni, samoubice i jesu slabici u nekom smislu ali su i hrabri...

Back