Samoubistvo

kako je to odvratno kad kazhete da je sebichno nechije samoubistvo
chovek se ubio jer nije vishe imao za shta da zhivi, bio je duhovno razoren, a pored toga on treba da misli o drugima.

Danas sam raskinuo sa devojkom!
Nemam prijatelja!
Vise od pola odeljenja me mrzi!
Imam 3 keca i 13 neopravdanih!
Bolestan sam i jod deset dana imam sam da lezim i niko me nece zvati da pita kako sam!

Verovatno sam jos nesto zaboravio da ubacim nesto mi ovo mnogo vedro! Nije meni lako...

Самоубиство је у већини случајева кукавичји чин, изузев када се има јако добар разлог, као што је, рецимо, Ханибал имао. Самоубиства због љубавних, школских или неких других дечјих проблема су ништа друго него кукавичји чин.

svi su problemi rjesivi, samo je problem ustati i rjesavati ih, i ja sam jedno vreme bila na rubu samoubistva, al sad kad se sjetim toga muka mi je, nije mi jasno gde mi je pamet bila...
nije mi se zivot nesto poboljsao al sam sazrela dovoljno da svatim posljedice samoubistva, ima ljudi koje ja volim i ne mogu zamisliti da im prouzrokujem tu bol... radije cu dici dupe i resiti probleme.. ne svidjam se decku koji se meni svidja, prijateljica me izdala, pola me sveta mrzi, al opet, nije on jedini na svetu, nije mi ona jedina prijateljica i iako me mrzi pola sveta, pa logicno je da me pola onda voli.
a da se ubijem zbog ljudi koji me ne vole, pa samo njima onda cinim uslugu.

Самоубиство је у већини случајева кукавичји чин,
Самоубиства због љубавних, школских или неких других дечјих проблема су ништа друго него кукавичји чин.

Boldujte u mislima rec kukavicji:D :D :D

Ajde da je kukavicki pa i da zvuci logicno.

svi su problemi rjesivi, samo je problem ustati i rjesavati ih
Istina.
Poenkad nema ni potrebe ustati, rese se sami od sebe ako je covek strpljiv.

nije mi se zivot nesto poboljsao al sam sazrela dovoljno da svatim posljedice samoubistva, ima ljudi koje ja volim i ne mogu zamisliti da im prouzrokujem tu bol.
Lepo i zrelo. Ovako bi vise ljudi trebalo da razmislja.

Дакле, да се исправим - самоубиство због љубави и сличних тинејђерских стварчица је кукавички чин... Са друге стране, Ханибалово самоубиство је херојско и тако би требало да поступи свако ко се нађе у таквој ситуацији...

Danas sam raskinuo sa devojkom!
Nemam prijatelja!
Vise od pola odeljenja me mrzi!
Imam 3 keca i 13 neopravdanih!
Bolestan sam i jod deset dana imam sam da lezim i niko me nece zvati da pita kako sam!

Verovatno sam jos nesto zaboravio da ubacim nesto mi ovo mnogo vedro! Nije meni lako...

Nek si ti ziv i zdrav.
Evo, ja cu svaki dan da te pitam kako ti je.
Jest' vala, neki grip poceo da hara... :)

mislim da tu nema konkretnog problema, tj. problem je samo kidac koji vodi u taj cina... prosto receno, neki trip u glavi, neki psiholoski poremecaj, pa koliko je ljudi depresivno, manično, sklono destrukciji... najlakše je naći problem...al opet samo samoubica zna zašto i kako... a to sebicni cin mi je glupa klasiufikacija, uopste uzev svi smo mi sebicni, jer prvo stavljamo sebe pa druge, isto tako sumnjam da samoubica ne pomisli na svoje bližnje, prosto stavi sebe, svoj život, svoj "problem" ispred njih...

Mozda tim cinom postajemo darezljivi a ispada da smo sebicni prema drugima. Kada vise nemas sta da das osim ljusture ispod koje je trulez i nepodnosljiva praznina, najlakse je odbaciti olupinu. Da okolina to razume, da je u stanju da pridrzi, da spreci umiranje duse onda bi samoubica najpre postavio nju ispred sebe i primisao o tome ubio u korenu, pre no sebe samog. Samoubica je sam a ubica mu pomaze da to potvrdi.

Mozda tim cinom postajemo darezljivi a ispada da smo sebicni prema drugima. Kada vise nemas sta da das osim ljusture ispod koje je trulez i nepodnosljiva praznina, najlakse je odbaciti olupinu. Da okolina to razume, da je u stanju da pridrzi, da spreci umiranje duse onda bi samoubica najpre postavio nju ispred sebe i primisao o tome ubio u korenu, pre no sebe samog. Samoubica je sam a ubica mu pomaze da to potvrdi.

Bravo! Reputacija za tebe,ovo je pravi odgovor!!z:hi:

ja se vodim onom izjavom da nema srama u strahu od smrti, pravi sram se krije u strahu od zivota!
ako si vec nesretan takav kakav si, ako se osjecas usamljeno onda se ne nalazis na pravom mjestu ni u pravom fazonu, potrudi se da nadjes neko svoje mjesto pod suncem i bice ti bolje. A ako ti smeta to sto te okolina odbacuje, pa mjenjaj se ti, ne mozes ocekivati da se sto ljudi prilagodi tebi, ti jedan se trebas prilagoditi njima. Tuzno al istinito.
A tinejdjerske godine same po sebi i jesu najteze jer izlazis iz doba nevinosti i ulazis u svet, i samo ti treba vremena da ojacas, nikoga zivot ne mazi.

Mislim da nije sebican cin..Koliko sjeban zivot moras imati da bi uradio to..?:neutral:
Uf, ja mislim da je to samo i isključivo sebičan čin. Ništa drugo.
kako je to odvratno kad kazhete da je sebichno nechije samoubistvo
chovek se ubio jer nije vishe imao za shta da zhivi, bio je duhovno razoren, a pored toga on treba da misli o drugima.
Pa?!
Kako NIJE sebično?! Naravno da je sebično, kad razmišljaš samo o sebi, buuu-huuu, tebi je strašno u životu, buuu-huuu, rešićeš svoje probleme tako što ćeš se roknuti a šta je sa ljudima koji te vole najviše na svetu i koji bi ti pomogli da im kažeš da imaš problem i koji će sve da učine zbog tebe i za tebe - boli te uvo.
E, to se zove samo sebično.
Tako je svi smo sebicni.
Jer covek je sebicno bice po svojoj prirodi.
E, s tim se slažem

Poslednja izmena:

Back