Samoubistvo

Svako jutro kada se probudim, i vidim sunčeve znake kako se probijaju kroz nebo, i tada znam da me čeka novi naporan dan, i dok sam budan, i dok mislim, ispijam jutarnju kafu, slušajući pesmu Survivor - Eye of the Tiger, koji mi uliva samopouzdanje, kažem sam sebi: Let' s do it...

razmisljala sam par puta...ali mi nikad nije padalo na pamet da to pretvorim u stvarnost...mislim time ne resavam nikakve probleme,nemam nikakve koristi! Kada pomislim na tako nesto uvek se osamim,isplacem ,popijem kafu i kao nova sam....:cool:

Gomilu puta dosad sam imala želju da se udaljim iz nečijeg života, iz života ljudi za koje sam mislila da mi ništa ne znače i da im ništa ne značim.
I želela sam da prekinem odnose za koje sam mislila da mi ne daju ništa, da nemam ništa smisleno od njih.
Neke od tih odnosa sam i prekinula i izgubila sam se iz života nekih ljudi. I postadoh/ostade mi bleda uspomena.
Čak sam želela da napustim forum jer mi je sve delovalo prilično trivijalno. Lupanje kašike o zube. Gubljenje vremena.
Nije mi ni značilo što mi je par osoba naglasilo da to ne činim jer vole da čitaju moje postove.
Ipak sam odlučila da ne idem i razgovor sa jednim forumskim drugarom me je naveo na razmišljanje.

Samoubistvo je jako egoističan čin. Jer čovek ne živi život samo za sebe. On živi za druge ljude.
Drugi ljudi u tom čoveku pronalaze smisao, inspiraciju, korist ma kakve prirode ona bila.
I ako želite nekad da izbrišite sebe i svoj život, pomislite na to da vi nekom možete ulepšati dan samo svojim prisustvom, dodirom, pogledom.
Isto kao što i vama znače nečije lepe reči, uzdah, osmeh.
Čak i onda kada nema volje i smisla uvek će se naći neko ko će vas razuveriti.
Evo ja sam razuverena već koji put u životu i to svaki put od strane ljudi od kojih nisam ni očekivala. :)

Svako jutro kada se probudim, i vidim sunčeve znake kako se probijaju kroz nebo, i tada znam da me čeka novi naporan dan, i dok sam budan, i dok mislim, ispijam jutarnju kafu, slušajući pesmu Survivor - Eye of the Tiger, koji mi uliva samopouzdanje, kažem sam sebi: Let' s do it...

kako brus vilis u "the last boyscout", gleda se u ogledalo i kaze
"nobody likes you... everybody hates you... you're gonna lose... smile you fu.ck" :D

nego, cistim se ja sa teme, previse mi je cudno sad :s

kako brus vilis u "the last boyscout", gleda se u ogledalo i kaze
"nobody likes you... everybody hates you... you're gonna lose... smile you fu.ck" :D

nego, cistim se ja sa teme, previse mi je cudno sad :s

Ja sam optimista... skoro nikada se ne predajem.... ako kažeš mogu, razumeću te, ako kažeš ne mogu, bodriću te, ako kažeš pomozi mi, uspećeš sigurno:ok:

Zavisi....Svakoima trenutke gde hoce da ''okonca sve'' ...Slazem se da je to egistican cin ali nazalost vecina samoubica to ne vidi kao takav naprotiv...Misle da ce svet biti lepsi bez njih,da oni nikom ne trebaju,da su samo teret,da su nepotrebni svetu...Ako bi mu neko rekao da je sebican tek onda bi bio povredjen jer kako moze da bude sebican kad lisava svet neprotrebnog,tj...sebe...Bar iz njegovog ugla.. Dal sam ja htela da se ubijem? Da. Ipritom nisam neka depresivnaosoba mnogo.Mada,nikad nisam stvarno pokusala...Nisam se usudila...I tad mi se po glavi motalo '' evo,cak ni za ovo nemas hrabrosti....:roll: '' Jednom pre cetiri godine sam bas htela,al isto...Not for real. Kad hoces da se ubijes uzmes pistolj i prosviras si glavu,ne kvazi metode zarad paznje.......Jednostavno vidis da ti drugovima nisi ono sto si bio,da te vise posmatraju kao teret,svakim svojim pogledom,da si tezak drugima,da si problem..I onda mislis,pa kako bi bilo lepo da im pomognem,da se vise ne muce oko toga sto imaju mene,sto sam im ja tako neka greska u zivotu...No me,noproblem..Tesko je tad ubediti osobu da ne gleda realno..Pre cina nikad ne padaju na pamet mama i tata,brat,drugovi jer se bas misli da im zivot biti lepsi bez njega...Vidish slike svih njih kako su srecniji, uspesniji,kad tebe nema....Stoje mozda sebicno al poenta mi je da je nemoguce razluciti svoje emocije tad.. jako je opasno kad upadnes u taj trip...Da nikom nisi potreban,da bi svima bilo bolje bez tebe,vidis stvari koje nisu tu,..dovoljan je samo jedan trenutak,samo jedan...Prava samoubistva nisu nastala planirano,vec...spur of teh bloody moment. Ali,niko nema pravo da digne ruku na sebe,niko.Jedino to Bog nikako nece oprostiti.

autorka se izvinjava jer je u emo momentima

Poslednja izmena:
Ček sad. Kakvo je pravo, a kakvo nepravo samoubistvo kao kontrast pravom?

Nepotrebno je spominjati boga. Ne verujemo svi u istog.

Mozda sam napisala da zvuci pogresno... '' Neprava'' su ona gde ne nameravash da okoncas svoj zivot,..Gde uzmes sest tableta ali ostavis po strani preostalih deset,dovoljno da zapadnes u dug san,da se okolina zabrine...Ali dovoljno razuman da ne popijes ostalih deset... Gde se poseces na mestu gde znas da nije opasno po zivot ali da se ostali zabrinu..A ''prava''...Nema oklevanja,''hocu-necu'' , radjenja desktruktivnih stvari da bi se ocajnicki privukla necija paznja da nesto nije u redu s njima,da im treba neko ,ljubav,jer jedan deo samoubica veruje da oni to nemaju oko sebe,tj.nisu sposobni da vide... A ''prava ''...Uzmu si pistolj i prosviraju glavu..Ne popiju deset tableta da ostave mogucnost da ih mozda spasu,preseku vene pa da ih neko pronadje,svaku mogucnost da zive...Odbace.:(

Sorry za Boga...:roll:

Nisam od onih narrowminded ,sitnicarskih vernika ,nisam spomenula Boga u negativnom kontextu,vec sam mislila na jedan skroz drugi nacin al...I'll drop it.

@antipater

Opet prenaglila...Ima planiranih {iako mene jeza hvata od toga da neko samo tako sedi..And plans his own death } ali sam mislila na ona koja nastaju u trenutku ocajanja,kada te zaslepe te tvoje emocije da vishe nista ne mozes da vidish racionalno...

Da li ti nekad dodje da se ubijes?Skocis sa krova ili preseces vene?To jeste greh ali tada resavas sve probleme........ne moras da ucis,da slusas roditelje kako ti seru 24 sata nad glavom o ocenama,ponasanju itd.Jedna bivsa osmakinja iz moje skole je na casu isekla vene zato sto je dobila keca iz biologije,problem je u tome sto su je na vreme odveli u bolnicu pa je prezivela na njenu zalost.....

Ponekad zivot stvarno zna da bude skot, ali samoubistvo nije rjesenje...nikad ne bih imala hrabrosti da uradim tako nesto.

Back