Samoubistvo

Razlozi samoubistva su jako slozeni i objasnjenja tipa "ubio se jer ga je zena napustila" su nepotpuna, sto nekima dozvoljava da se prema osobama sa suicidalnim ideacijama ponasaju krajnje ignorantno (destruktivno, ignorisuci njihova osecanja i njihove nemogucnosti).

Da bi se neko "ubio jer ga je zena napustila" neophodno je da prethodno postoji neki dublji problem (bioloski/psiholoski).

Cini mi se da sam ovo vec rekao. Ali, ajde, nema veze.

Skoro u Hrvatskoj jedan lik roknuo sebe i svoju devojku. Ona je imala beše 17, on preko 25 i kada je on čuo da ona, pored njega, ima još jednog dečka njenih godina, on lepo uzeo stvar u svoje ruke i rešio problem.
Pametan čovek, on nije kukao po forumima.

Skoro u Hrvatskoj jedan lik roknuo sebe i svoju devojku. Ona je imala beše 17, on preko 25 i kada je on čuo da ona, pored njega, ima još jednog dečka njenih godina, on lepo uzeo stvar u svoje ruke i rešio problem.
Pametan čovek, on nije kukao po forumima.

Znam,znam za to..Uzas kako sam se rastuzila kad sam cula...:(:( usred Zagreba...

Devojka se zvala Nika...

Svako jutro kada se probudim, i vidim sunčeve znake kako se probijaju kroz nebo, i tada znam da me čeka novi naporan dan, i dok sam budan, i dok mislim, ispijam jutarnju kafu, slušajući pesmu Survivor - Eye of the Tiger, koji mi uliva samopouzdanje, kažem sam sebi: Let' s do it...

Ja obicno kad ustanem ili kazem "ISDD" (Stiven King Zamka za snove a ISDD znaci Isto Sranje Drugi Dan) ili "I could tell this is gonna be a interesting day" (nije dobro napisano garant,to je recenica iz Postala)!!:)

Secam se toga,neverovatno :|

A sto je najgore,za vecinu tih samoubistava o kojim citam,prijatelji i porodica nemaju nikakvu ideju koji su bili razlozi,dodje totalno neocekivano...Kao da se ne poznaju.

Da... znam te price da je to najveci greh. To treba da predstavlja nedostatak ljubavi prema sebi i ubistvo sebe. Ali takva osoba ionako ne voli sebe, nema razlike da li pocini samoubistvo ili nastavi da zivi. Ne mislim da su samoubice kukavice. I sama sam cesto depresivna (ali do razmisljanja o samoubistvu nisam isla). Takvim osobama treba vracati veru u zivot. Sigurno nisu razocarani bez razloga.

I slazem se sa onim postom da MORA da postoji tezi razlog. Ne ubijaju se ljudi zato sto raskinu, dobiju keca i sl. zbog toga. To je paravan za dublji razlog.

ubijaju se ljudi zbog bilo cega... i najbanalniji razlog nekima izgleda kao najveca muka... milio ne kuraca tu namesti... ne verujem da tu postoji neko pravilo, neko to ucini iz teske visegodisnje(decenijske) depresije, nekome kvrcne u sekundi i tras... razni smao ljudi, pataj k. ste se krije u cijoj glavi... i nema tu ni krivca, ni onoga kako nismo uocili simptome sta ti ja znam... mada mislim da su to prvenstveno asocijalne, usamljene osobe, "čudaci", depresivci, autsajderi.... to se može prepoznati i tu se može pomoći u smilsu neodbacivanja i približavanja takvim ljudima... mada i tu je diskutabilno...

samoubojsto je samo po sebi sebican cin.. resio si svoje probleme a sta ces sa ostalim, sta ce onaj koji te nadje,njega ce to progoniti cjeli zivot, a ljudi koji su te znali i koje ti volis ce se osjecati krivim za to...
ponekad i psiholozi uz svo svoje nastojanje ne mogu spreciti samoubojstov.. depresija al ona prava je bolest.. ne znam da li je iko ovde citao knjigu Prozak Nacija.. knjiga napisana po istinitom dogadjaju koju je napisala cura koja je bolovala od depresije i vjerujte mi i ja sam ponekad depresivna al njena depresija i moja se ne mogu porediti, ono kroz sta je ona prolazila je ravno paklu.

Koliko sjeban zivot moras imati da bi uradio to..?:neutral:
Od mog dobrog druga rođeni brat je izvršio samoubistvo. Prepametan dečko, studirao je uspešno i voleo ono što studira, imao stvarno dobro društvo, ljudi su ga voleli, nije imao nekih ljubavnih problema, njegovi su se razveli još kad je bio klinac ali je ceo život sa oboje bio u super odnosima. Bratu je bio najbitnija osoba u životu. Bio je srećan, ili je bar tako izgledao.
I jedan dan se ubio. On je bio poslednja osoba za koju bi pomislila da će uraditi tako nešto. Ali, niko ne zna šta je njemu bilo u glavi.

Ajoj,to je stravicno.
Jeste. I mislim da je sebično uraditi to majci, bratu, i ostalim ljudima koji su te voleli... jer oni osećaju najveće posledice njegovog postupka. I stvarno ne mogu da smislim koji je to problem toliko velik da ne možeš da ga rešiš, ili ga bar na neki način ublažiš, izboriš se sa njim... mada, verovatno konkretan problem ne postoji, već jednostavno neki trip u glavi...

Back