Samoubistvo

Vec sam rekla, osnovno obelezje depresije kao glavnog uzroka samoubistva jeste subjektivnost.
Osoba koja je depresivna ne misli ni o kome drugom. Sav njen svet svodi se na samoanalizu, samopreispitivanje sebe, svojih postupaka, svog zivota....
Samo osoba koja je koncentrisana iskljucivo na sebe moze ubiti sebe uprkos cinjenici da ce povrediti svoje najblize

Vec sam rekla, osnovno obelezje depresije kao glavnog uzroka samoubistva jeste subjektivnost.
Osoba koja je depresivna ne misli ni o kome drugom. Sav njen svet svodi se na samoanalizu, samopreispitivanje sebe, svojih postupaka, svog zivota....
Samo osoba koja je koncentrisana iskljucivo na sebe moze ubiti sebe uprkos cinjenici da ce povrediti svoje najblize

daj i nama palacinke breeeeee..nemoj da si sebicnaaaa :(

Stalno razmisljam o onoj devocji,sto je imala 17,i bacila se sa 8.sprata,sa prozora svoje sobe...Mislim,tren kad padnes na zemlju,sve organe unistis,unakazis svoje mlado telo...:neutral::neutral:

I jedna sto se u avgustu obesila o kanap za ves u wc-u,jer nije spremila dobro prijemni..kako se sad njena majka oseca svaki put kad udje u kupatilo...?:neutral:

Stalno razmisljam o onoj devocji,sto je imala 17,i bacila se sa 8.sprata,sa prozora svoje sobe...Mislim,tren kad padnes na zemlju,sve organe unistis,unakazis svoje mlado telo...:neutral::neutral:

I jedna sto se u avgustu obesila o kanap za ves u wc-u,jer nije spremila dobro prijemni..kako se sad njena majka oseca svaki put kad udje u kupatilo...?:neutral:

definitivno mnooooogooooooooo lose :cry:

Izvini ali sto se opterecujes time?:confused:

Ma ne opterecujem se,bre,nego sam takva da mi se sve lose i za mene skroz nebitne stvari (za koje cujem ili procitam,poput ovih), urezu u pamcenje,i pamtim to godinama,cak i datume.:neutral::roll:

Bolesno.:confused:

Joooj cuti kome kazes. . .meni ona prica u novinama kada se onaj mali decko sakrio pod kolima i posle je us'o taj covek u kola i krenuo a onaj mali decko posao da izadje i guma mu pregazila stomak i unistila sve oragne. . . eto posledica igranja dece zmurke. . .:confused:
a plus kada zamislim kako se osecalo to malo dete. . .:(

Mora da se salis??? Da ne treba da ga podrzavam??? Ili razumem???
Ne, naravno da ne treba podrzavati samoubistvo. :roll: Al osudjivanjem istog ne moze doneti nishta dobro. Da, treba razumeti samoubice i tu njihovu potrebu kako bi im se pomoglo. Osuda nikad, nikad nije donela nishta dobro, upravo suprotno. Tako da, da, ja razumem samoubice, ne bih nikad uradila to ali ih razumem.

Ne, naravno da ne treba podrzavati samoubistvo. :roll: Al osudjivanjem istog ne moze doneti nishta dobro. Da, treba razumeti samoubice i tu njihovu potrebu kako bi im se pomoglo. Osuda nikad, nikad nije donela nishta dobro, upravo suprotno. Tako da, da, ja razumem samoubice, ne bih nikad uradila to ali ih razumem.

Ne treba osudjivati cin samoubistva??? :eek:
Treba osudjivati cin, a ne ljude.
Da li treba razumeti???
Cin ne, problem da.

1. Da li ti koji se ubijaju razmisljaju o onima koji posle pate?

Pa naravno da ne. :roll: Mislim, kao sto neko rece, razmisljaju samo o sebi. Ne karakteristisem to kao 'sebicnost', vec kao poremecaj sposobnosti rasudjivanja.

2. Da li osudjujem?

Ne. Ne znam kako se ko oseca i sta ga muci.
Naravno, to nije izlaz. Ali kako ko zeli.

3. Da li bih ja to uradila SEBI?

NE, nikada.

Back