samoodbrana za zene da ili ne

Drage moje,pre nekog vremena,desilo mi se ono za sta sam mislila da mi se nikad nece desiti,sto sam smatrala nocnom morom,i da se desava samo drugima.Vracala sam se kasno iz grada,posto sam zurila kuci jer sam sutra rano morala na posao,resila sam da prodjem mracnijim delom ulice,koji inace izbegavam,najednom se ispred mene pojavio tip,uhvatio za ramena,pribio uz zid i smakao tasnicu sa ramena,jos me je i pretresao,ne bi li nasao jos sta,verovatno mobilni ili tako nesto.ja sam se u tom trenutku odsekla,ni da pisnem ni da mrdnem,nisam samu sebe prepoznala,nogice ko drvca od sibice,e sad,on nije bio nesto krupan,cak stavise da sam bila pribrana mozda bih ga i savladala,li sipak,pitam ja vas,dali se nekoj nekad desilo sta slicnokako ste reagovale?gde i kako udariti?samoodbrana za zene,ima li je gde u bgd i dali to vredi u praksi,dajte koji savet posto sam ja totalno ono,operisana od toga :roll: unapred zahvalna

Evo saveta svim prdsavnicama nežnijeg pola, od strane "potencijanog nasilnika" (Šalim se, sa iskusnima naravno! Ali muško jesam!):
1. Morate povremeno razmišljati ("puštati film") o nekom sličnom događaju u kojem ste vi glavna glumica a ne naka druga. Intenzivno razmišljanje i konsultacije dovode do pravog zaključka i efikasnog rešenja. Čovek kada je u nevolji, ustvari, i neume da razmišlja! Zato se pripremite unapred! Za nedaj Bože!
2. Bilo bi dobro da svaka "noćna ptica" (sve jedno iz kog razloga u to vreme nije u krevetu)u svojoj torbici ili u džepu nosi malu dozu sa suzavcem. (mada nisam siguran da li to milicija dozvoljava!) I ako verujem da nije jeftin, s njim treba da vežbate (i na sebi da ga isprobate! ) kako, brzo i neprimetno, da ga spremite za akciju. Takođe je potrebno da procenite kakav je napadač i da li ima nešto od oružja i saučesnika pri ruci. To je najdelikatniji trenutak jer pogrešna procena može da dovede do opasnih posledica. Ako procenite da on hoće samo da pljačka, a nemate nekih skupocenostikod sebe pustite ga da završi posao. Preporuka! Ako počne i gaćice da vam cepa, onda je to već mnogo ozbiljnije. Onda vrebaj priliku da ga našpricaš sprejom i tutanj. Ako ima kuća u blizini traži pomoć od ukućana ili prolaznika. Nemoj da se tučeš sa napadačem (kao Anđelina Đoli) jer ćeš loše proći; sem ako nemaš neki pojas Toliko za sada ako imaš još pitanja pošalji priv. poruku

Prilozi

• Siledžija.jpg
    Siledžija.jpg
    5,8 KB · Pregleda: 6
:lol: :lol: :lol:
Ovo super zvuci!
Ja sam u osnovnoj trenirala karate! 8-)
Od svega ucenog, zapamtila sam samo ime kate za zuti pojas!

Po prirodi stvari muškarci se, međusobno, mnogo više makljaju nego žene. I mnogo više rade fizičke poslove pa su zato jači od žena. (Čast izuzecima!) Zato preporučujem upotrebu suzavca (ima ih puno vrsta i doziranja) Izbegavajte tuču sem, ako napadač ima desetak kg. manje od vas, i ako i ako ste iskusni u tom "poslu" Preporučujem ženama da kao najefikasnije žensko oružja koriste SUZE, a nikako pesnice. To će vam, sigurno, reći momci koji su se u mladosti dosta makljali.

Prilozi

• Suze.jpg
    Suze.jpg
    3 KB · Pregleda: 62
Drage zene, ja sam pocela da nosim sa sobom sprej od ljute papricice!
Da , da... moja prijateljica je spec. pedagog i kaze da ima sve vise slucajeva silovanja po gradu nasem lepom Beogradu!
A i pre par meseci, komsinicu je presreo neki lik u kraju, stavio joj noz pod grlo da bi mu dala torbu! Pa vi vidite!

Razmisli dobro kada i kako ćeš ga upotrebiti. Akcija mora da bude munjevita i nepovratna! Ako ti ga napadač otme, našpricaće on tebe a to nije ni malo prijatno. Razmisli dobro, napravi plan unapred! Vežbaj sa bratom ili dečkom.

Prilozi

• Suzavac.jpg
    Suzavac.jpg
    2,8 KB · Pregleda: 62
Nije lose vezbati s nekim (decko, brat, drugar...) ali nije toliko bitna tehnika vec savladavanje straha, panike, osecaja "odsecenosti". Dzaba i pistolj u torbici i sprej u rukavu ako se ukocite, oduzmete, sokirate... Vezbajte da vas uplase (lakse reci nego uciniti) pa onda savladajte taj strah i na kraju ga iskoristite (strah vam moze upumpati adrenalin, on vam daje veliku snagu, a to se da iskoristiti).

Hm, suze?!
Ne bih preporucila plakanje, osim ako ste stabilne, kontrolisete situaciju i suzama kupujete vreme za iznenadni kontranapad, ako bude potreban. A, ovo je bas situacija iz filmova.;)
Svi se slazemo da ne bi trebalo izazivati djavola, znaci izbegavanje potenc. opasnih situacija,...
Ali, ako je doslo do toga, trebalo bi ostati stalozen, a plac, pravi, ne odglumljeni, daje napadacu osecaj nadmoci, a pored toga, koliko vi tada dobro vidite kada su vam oci pune suza, mozda je u blizini motka, kamen, bilo sta sto bi vam eventualno pomoglo, sto, jos ako je mrak, svarno tesko mozete uociti.
Mislim da je poenta ostati stalozen, miran, pokusati razgovorom smiriti situaciju i otprilike skapirati sta ta osoba od vas zeli.
Da napadaci tako lako padaju na suze, mnoge bi zene prosle bez posledica, a smatram da nije bas tako.
Demantujte me ako gresim.

Hm, suze?!
Ne bih preporucila plakanje, osim ako ste stabilne, kontrolisete situaciju i suzama kupujete vreme za iznenadni kontranapad, ako bude potreban. A, ovo je bas situacija iz filmova.;)
Svi se slazemo da ne bi trebalo izazivati djavola, znaci izbegavanje potenc. opasnih situacija,...
Ali, ako je doslo do toga, trebalo bi ostati stalozen, a plac, pravi, ne odglumljeni, daje napadacu osecaj nadmoci, a pored toga, koliko vi tada dobro vidite kada su vam oci pune suza, mozda je u blizini motka, kamen, bilo sta sto bi vam eventualno pomoglo, sto, jos ako je mrak, svarno tesko mozete uociti.
Mislim da je poenta ostati stalozen, miran, pokusati razgovorom smiriti situaciju i otprilike skapirati sta ta osoba od vas zeli.
Da napadaci tako lako padaju na suze, mnoge bi zene prosle bez posledica, a smatram da nije bas tako.
Demantujte me ako gresim.

pa naravno da ne gresis....da mozes stati sa siledzijom i porazgovarati,to onda nebi bio siledzija...i onda bi on morao da prestane da krade i otima tasne i mobilne po ulici jer je suvise meka srca,i nadje neki obican posao,a to definitivno nije u njegovom interesu,jer ipak,raditi po 8-10-12 sati dnevno,za platu od plafon 500 evra,nije isto ko i lapiti jedan fontelic koji kosta 200 ili 300 a posao traje par sekundi.....prema tome...od razgovora nista...bar ja mislim,a vidim da i ti mislis :):):)
p.s. sta si trenirala,koju vestinu??

ma pazi,kad je vise ljudi i obucen covek dobije batine
pa nije slucajno kada nekoga tipa hoce da prebiju zbog necega,skupe se njih 2-3-4 i prebiju ga.....teorija u kojoj on njih prebije...ostaje u domenu stivena sigala i caka norisa :):):)
no dobro,tema je samoodbrana za zene...ajdmo videti sta zene i devojke kazu o svojim iskustvima na tom polju,

E to sto neko ko je trenirao neku od BV popije patos u najblazem obliku, je upravo ono sto razlikuje loseg od dobrog sportiste ili poznavaoca neke od BV vestina.
Itekako postoji razlika u nacinu izvodjenja raznih tehnika, brzini, koncentraciji itd. i medju samim ucenicima "istog pojasa", tj. odredjeni nivo znanja i umeca koji je ucenik postigao se razlikuje od jednog do drugog.
Znam masu ljudi tj. primera, gde odredjenu tehniku ili odbranu od napada uke sa plavim pojasom odradi bolje, pravilnije od onog sa braon pojasom. A sve to zavisi naravno od njega&nje i mnogih drugih faktora (da ih sada bas ne nabrajam). STo se tice odbrane od vise napadaca ona se vezba (trenira) u aikidou, karateu, realnom aikidou, wing chunu ....
I naravno, ne znaci da onaj koji je vec dobio 1 dan je apsolutno sposoban za odbranu od vise napadaca jer kao sto napomenuh, sve zavisi od toga, kako je, na koji nacin "zaradio to zvanje ili pojas, i koliko je truda ulozio u sebe i ono sto trenira.
A sto se tiche Sigala, ako ostavimo postrani njegovu prezentaciju aikidoa na filmu, covek ima svoje skole u kojima i trenira svoje ucenike (naravno na odredjenom nivou) za odbranu od vise napadaca. Za sve one koji bi da se informisu i vide upravo ovo ocemu govorim, preporucujem da pogledaju video klipove na WWW.YOUTOUBE.COM,
Stivena Siegala, Morihei Ueshibe pa sami neka vide kako se rade tehnike odbrane od vishe napadacha.

E to sto neko ko je trenirao neku od BV popije patos u najblazem obliku, je upravo ono sto razlikuje loseg od dobrog sportiste ili poznavaoca neke od BV vestina.
Itekako postoji razlika u nacinu izvodjenja raznih tehnika, brzini, koncentraciji itd. i medju samim ucenicima "istog pojasa", tj. odredjeni nivo znanja i umeca koji je ucenik postigao se razlikuje od jednog do drugog.
Znam masu ljudi tj. primera, gde odredjenu tehniku ili odbranu od napada uke sa plavim pojasom odradi bolje, pravilnije od onog sa braon pojasom. A sve to zavisi naravno od njega&nje i mnogih drugih faktora (da ih sada bas ne nabrajam). STo se tice odbrane od vise napadaca ona se vezba (trenira) u aikidou, karateu, realnom aikidou, wing chunu ....
I naravno, ne znaci da onaj koji je vec dobio 1 dan je apsolutno sposoban za odbranu od vise napadaca jer kao sto napomenuh, sve zavisi od toga, kako je, na koji nacin "zaradio to zvanje ili pojas, i koliko je truda ulozio u sebe i ono sto trenira.
A sto se tiche Sigala, ako ostavimo postrani njegovu prezentaciju aikidoa na filmu, covek ima svoje skole u kojima i trenira svoje ucenike (naravno na odredjenom nivou) za odbranu od vise napadaca. Za sve one koji bi da se informisu i vide upravo ovo ocemu govorim, preporucujem da pogledaju video klipove na WWW.YOUTOUBE.COM,
Stivena Siegala, Morihei Ueshibe pa sami neka vide kako se rade tehnike odbrane od vishe napadacha.

Q Q :roll:

Ne bih bas rekla da se i obucen covek moze odbraniti od vise napadaca.
Jer, to je street fight, znaci prljavo koliko god to moze biti. To podrazumeva i upotrebu oruzja, naravno.
Da li si se ikada borila protiv nekog ko ima noz? Vrlo je nezgodno boriti se protiv jednog napadaca , ako ima noz, a ne protiv vise njih, makar samo jedan noz bio u igri.
U jednoj vezbi je trebalo nas troje da oduzmemo imitaciju noza jednom decku. Uspeli smo, na kraju, ali smo bili bar jednom " poseceni" ili "izbodeni".
Tako da, ako jednog coveka napadne vise njih i ako uspe da se odbrani, tj. pobegne, ako se zaista tukao sa svakim od njih(ovo nije film, znaci napadaju ga istovremeno, a ne 1 po 1), neminovne su posledice. Ali, KAD SE MORA, MORA SE!:-)
Pozdrav!

Back