Mi pricamo ovde o manijacima, psihopatama, narkomanima rzabojnicima i slicno...
Uf, bre, citaj malo statistiku, vecina sexualnih napada i zlostavljanja dolazi od osoba koje su poznate zrtvi, znaci blizi i dalji rodjaci, tatini prijatelji, kolege sa posla itd, itd.. Pa valjda i za njih vazi samoodbrana???!!!
Dalje, ako vec spominjes narkomane, psihopate i sl. treba da znas da ljudi poremecene svesti (ludaci, ili oni pod dejstvom lekova, narkotika..) imaju povisen prag prema bolu , pa ako uzmemo u obzir i to sto ljudi slabo znaju da cak i u udarac u genitalije ima odlozeno maksimalno dejstvo vidu par sekundi, pa u sadejstvu ili bez , povisenog praga bola , mozes se gadno zeznuti u "samoodbrani". Evo ti jedan mali primer: 3 specijalca policajca, od kojih je jedan poznavaoc kyokushin karatea i dzudoa, a drugi aikdoka (mislim da je RA, ali nebitno je), imaju situaciju sa ludjakinjom sa nozem. Puste prvo aikidoku uz reci ajde ti znas da oduzimas noz, da bi se zavrsilo tako da su ga jedva spasli da ga ona ne isece i to tako sto su je udarali i stolicom i pendrecima i jedva su savladali 3 stokilasa tu jednu i jadnu zenu... Cuo sam licno pricu od ucesnika.
Tako da ako bi samo da se branis od manijaka,i razbojnika, to ti mozda i uspe , ali bolje izbegavaj losa mesta i drustva, a za prave psihopate i narkomane...bolje da ih nikad ne sretnes, ali to je vec u domenu metafizike, ili ne znam, nisam pametan...