gost 110506
Primećen član
- Poruka
- 886
I Van Dam! 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Drage moje,pre nekog vremena,desilo mi se ono za sta sam mislila da mi se nikad nece desiti,sto sam smatrala nocnom morom,i da se desava samo drugima.Vracala sam se kasno iz grada,posto sam zurila kuci jer sam sutra rano morala na posao,resila sam da prodjem mracnijim delom ulice,koji inace izbegavam,najednom se ispred mene pojavio tip,uhvatio za ramena,pribio uz zid i smakao tasnicu sa ramena,jos me je i pretresao,ne bi li nasao jos sta,verovatno mobilni ili tako nesto.ja sam se u tom trenutku odsekla,ni da pisnem ni da mrdnem,nisam samu sebe prepoznala,nogice ko drvca od sibice,e sad,on nije bio nesto krupan,cak stavise da sam bila pribrana mozda bih ga i savladala,li sipak,pitam ja vas,dali se nekoj nekad desilo sta slicnokako ste reagovale?gde i kako udariti?samoodbrana za zene,ima li je gde u bgd i dali to vredi u praksi,dajte koji savet posto sam ja totalno ono,operisana od togaunapred zahvalna
![]()
![]()
![]()
Ovo super zvuci!
Ja sam u osnovnoj trenirala karate! 8-)
Od svega ucenog, zapamtila sam samo ime kate za zuti pojas!
Drage zene, ja sam pocela da nosim sa sobom sprej od ljute papricice!
Da , da... moja prijateljica je spec. pedagog i kaze da ima sve vise slucajeva silovanja po gradu nasem lepom Beogradu!
A i pre par meseci, komsinicu je presreo neki lik u kraju, stavio joj noz pod grlo da bi mu dala torbu! Pa vi vidite!

Hm, suze?!
Ne bih preporucila plakanje, osim ako ste stabilne, kontrolisete situaciju i suzama kupujete vreme za iznenadni kontranapad, ako bude potreban. A, ovo je bas situacija iz filmova.
Svi se slazemo da ne bi trebalo izazivati djavola, znaci izbegavanje potenc. opasnih situacija,...
Ali, ako je doslo do toga, trebalo bi ostati stalozen, a plac, pravi, ne odglumljeni, daje napadacu osecaj nadmoci, a pored toga, koliko vi tada dobro vidite kada su vam oci pune suza, mozda je u blizini motka, kamen, bilo sta sto bi vam eventualno pomoglo, sto, jos ako je mrak, svarno tesko mozete uociti.
Mislim da je poenta ostati stalozen, miran, pokusati razgovorom smiriti situaciju i otprilike skapirati sta ta osoba od vas zeli.
Da napadaci tako lako padaju na suze, mnoge bi zene prosle bez posledica, a smatram da nije bas tako.
Demantujte me ako gresim.

ja bih da se upisem
gde on drzi kurS![]()

ma pazi,kad je vise ljudi i obucen covek dobije batine
pa nije slucajno kada nekoga tipa hoce da prebiju zbog necega,skupe se njih 2-3-4 i prebiju ga.....teorija u kojoj on njih prebije...ostaje u domenu stivena sigala i caka norisa
no dobro,tema je samoodbrana za zene...ajdmo videti sta zene i devojke kazu o svojim iskustvima na tom polju,
E to sto neko ko je trenirao neku od BV popije patos u najblazem obliku, je upravo ono sto razlikuje loseg od dobrog sportiste ili poznavaoca neke od BV vestina.
Itekako postoji razlika u nacinu izvodjenja raznih tehnika, brzini, koncentraciji itd. i medju samim ucenicima "istog pojasa", tj. odredjeni nivo znanja i umeca koji je ucenik postigao se razlikuje od jednog do drugog.
Znam masu ljudi tj. primera, gde odredjenu tehniku ili odbranu od napada uke sa plavim pojasom odradi bolje, pravilnije od onog sa braon pojasom. A sve to zavisi naravno od njega&nje i mnogih drugih faktora (da ih sada bas ne nabrajam). STo se tice odbrane od vise napadaca ona se vezba (trenira) u aikidou, karateu, realnom aikidou, wing chunu ....
I naravno, ne znaci da onaj koji je vec dobio 1 dan je apsolutno sposoban za odbranu od vise napadaca jer kao sto napomenuh, sve zavisi od toga, kako je, na koji nacin "zaradio to zvanje ili pojas, i koliko je truda ulozio u sebe i ono sto trenira.
A sto se tiche Sigala, ako ostavimo postrani njegovu prezentaciju aikidoa na filmu, covek ima svoje skole u kojima i trenira svoje ucenike (naravno na odredjenom nivou) za odbranu od vise napadaca. Za sve one koji bi da se informisu i vide upravo ovo ocemu govorim, preporucujem da pogledaju video klipove na WWW.YOUTOUBE.COM,
Stivena Siegala, Morihei Ueshibe pa sami neka vide kako se rade tehnike odbrane od vishe napadacha.
E to sto neko ko je trenirao neku od BV popije patos u najblazem obliku, je upravo ono sto razlikuje loseg od dobrog sportiste ili poznavaoca neke od BV vestina.
Itekako postoji razlika u nacinu izvodjenja raznih tehnika, brzini, koncentraciji itd. i medju samim ucenicima "istog pojasa", tj. odredjeni nivo znanja i umeca koji je ucenik postigao se razlikuje od jednog do drugog.
Znam masu ljudi tj. primera, gde odredjenu tehniku ili odbranu od napada uke sa plavim pojasom odradi bolje, pravilnije od onog sa braon pojasom. A sve to zavisi naravno od njega&nje i mnogih drugih faktora (da ih sada bas ne nabrajam). STo se tice odbrane od vise napadaca ona se vezba (trenira) u aikidou, karateu, realnom aikidou, wing chunu ....
I naravno, ne znaci da onaj koji je vec dobio 1 dan je apsolutno sposoban za odbranu od vise napadaca jer kao sto napomenuh, sve zavisi od toga, kako je, na koji nacin "zaradio to zvanje ili pojas, i koliko je truda ulozio u sebe i ono sto trenira.
A sto se tiche Sigala, ako ostavimo postrani njegovu prezentaciju aikidoa na filmu, covek ima svoje skole u kojima i trenira svoje ucenike (naravno na odredjenom nivou) za odbranu od vise napadaca. Za sve one koji bi da se informisu i vide upravo ovo ocemu govorim, preporucujem da pogledaju video klipove na WWW.YOUTOUBE.COM,
Stivena Siegala, Morihei Ueshibe pa sami neka vide kako se rade tehnike odbrane od vishe napadacha.
dobro nam je islo![]()
![]()

Aha narocito na jutarnjim treninziima...
Da ne kazem zornjak, ahahahaha!!!