Samohrana majka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trebalo je da napišem "neke žene i neki muškarci". Poenta je da istaknem da sam mislio na pojedine slučajeve, za razliku od "nekih muškaraca" koji konstantno generalizuju (i uvek su im žene krive- nisam od takvih).
tako je
ako si tako mislio onda to ima sasvim drukciji kontekst
npr neki ljudi
kao ljudi zene i ljudi muskarci

Ok,...onda budite kao Kina, pa izvol'te ograničiti broj novorođene dece na tri, eventualno četvoro.
Ukoliko je toliki problem, postarati se o "presedanu" tog tipa, jer se majka sa 11-o dece ne da baš videti kao učestala i svakidašnja pojava.
Kako nam da svuda gde ima volje, ima u načina!
to za sve
ili samo za sirotinju?
zvuci ko uvod u neku inacicu serijatskog prava

to za sve
ili samo za sirotinju?
zvuci ko uvod u neku inacicu serijatskog prava
Ma ne,...nisam za to.
S druge strane se divim Kinezima na nivou samosvesti koju imaju, pa da sami sebe ograniče u domenu populacije, na izvestan period.
Ovde se radi o pojedinačnim i ne tako retkim slučajevima, koji inače postoje manje-više svuda.
Samo je pitanje, kako i na koji način države rešavaju problem pomoći mnogobrojnim porodicama.
Msm,...realno gledano žena sa 11-o dece je izuzetak od pravila.Bože moj,...neće ni jedna država propasti, ako hrani i školuje besplatno 11-0 dece.

Ma ne,...nisam za to.
S druge strane se divim Kinezima na nivou samosvesti koju imaju, pa da sami sebe ograniče u domenu populacije, na izvestan period.
Ovde se radi o pojedinačnim i ne tako retkim slučajevima, koji inače postoje manje-više svuda.
Samo je pitanje, kako i na koji način države rešavaju problem pomoći mnogobrojnim porodicama.
Msm,...realno gledano žena sa 11-o dece je izuzetak od pravila.Bože moj,...neće ni jedna država propasti, ako hrani i školuje besplatno 11-0 dece.
pa izvrsno im je to uspjelo
rezultat su bila puna sirotista zenske djece, djece s posebnim potrebama i trgovina zdravom muskom djecom
bas je za divljenje

rezultat su bila puna sirotista zenske djece, djece s posebnim potrebama i trgovina zdravom muskom djecom
bas je za divljenje
To jeste strašno!
Nisam za to da se smeštaju takva deca u hraniteljske porodice i domove, pored živih i odgovornih roditelja.Samo da država preuzme brigu o njima, u finansijskom smislu.
Realno,...nemoguće je drugačije ni sa najvišom doživotnom penzijom, niti najvećom mogućom platom to uraditi.
Kako drugačije razmišljati?Da bolest i ne daj bože trenutna nezaposlenost, mogu biti dovoljan razlog za oduzimanje dece od samohranih roditelja i stavljanje u domove i hraniteljske porodice.Nonsens!
P.S.By the way,...daleko bilo, svakome se to može dogoditi!Samo nisu iste potrebe sa jedno, dvoje,...ili 11-o dece.

Poslednja izmena:
bas je za divljenje
To sam i ja hteo da kažem, ali rekoh opet će biti pogrešno shvaćeno. Ne razumem nikako u čemu je razlika između muške i ženske dece i uopšte ljudi? Jesam li ja lud ili svi oko mene, nije žena inferiorna zato što rađa, da se stvari drugačije postave, treba da je superiorna, ako već jedan pol mora da nosi nekakvu "titulu".

To jeste strašno!
Nisam za to da se smeštaju takva deca u hraniteljske porodice i domove, pored živih roditelja.Samo da država preuzme brigu o njima, u finansijskom smislu.
Realno,...nemoguće je drugačije ni sa najvišom doživotnom penzijom, niti najvećom mogućom platom to uraditi.
kakva djeca?
ti ne kapiras sta pisem
zdrava djeca
zenska
zdrava djeca
jer smijes zakonski imati samo jedno pa ako nije musko jednostavno ga napustis!!!!
isto radis ako nije zdravo i pravis naredno...jer samo je jedno po zakonu

To sam i ja hteo da kažem, ali rekoh opet će biti pogrešno shvaćeno. Ne razumem nikako u čemu je razlika između muške i ženske dece i uopšte ljudi? Jesam li ja lud ili svi oko mene, nije žena inferiorna zato što rađa, da se stvari drugačije postave, treba da je superiorna, ako već jedan pol mora da nosi nekakvu "titulu".

sta ce biti pogresno shvaceno?
gdje god imas tzv naslijedjivanje po muskoj liniji ako patrijarhat imas i ovo o cemu sam pisala

kakva djeca?
ti ne kapiras sta pisem
zdrava djeca
zenska
zdrava djeca
jer smijes zakonski imati samo jedno pa ako nije musko jednostavno ga napustis!!!!
isto radis ako nije zdravo i pravis naredno...jer samo je jedno po zakonu
Ova žena iz uvodnog posta nije napustila svoju decu, niti ima namere, koliko sam razumela.
Svaki drugi slučaj je priča za sebe!Ne mogu da tvrdim ko kako razmišlja, niti šta bi uradio.Život nije baš toliko predvidiv!

U Crnoj Gori, od skora.

Ova žena iz uvodnog posta nije napustila svoju decu, niti ima namere, koliko sam razumela.
Svaki drugi slučaj je priča za sebe!Ne mogu da tvrdim ko kako razmišlja, niti šta bi uradio.Život nije baš toliko predvidiv!

U Crnoj Gori, od skora.
pricala si o kineskoj politici jednog djeteta
u stvarnosto to se zavrsilo ovako kako sam ti napisala gore
nemam pojma o cemu sad pricas

pricala si o kineskoj politici jednog djeteta
u stvarnosto to se zavrsilo ovako kako sam ti napisala gore
nemam pojma o cemu sad pricas
Ako se i jeste u Kini tako završavalo, onda je to genocid nad sopstvenim narodom.
Sad,...na čiju savest, očito onih koji su trgovali svojom decom, na takav način.
Mere su inače bile uvedene u nizu od par godina ili decenija (nzm, tačno) u cilju ograničenja njihove populacije.Inače bi do sada već "preplavili" svet.
Treba jel'te, da i mi "mali" postojimo!

Ako se i jeste u Kini tako završavalo, onda je to genocid nad sopstvenim narodom.
Sad,...na čiju savest, očito onih koji su trgovali svojom decom, na takav način.
genocid je potpuno druga stvar
gadjas se terminima bez smisla
ovo je rezultat lose promisljenih mjera
imali su oni slicnih ispada koliko hoces
npr kad su odlucili da istrijebe vrapce
to se isto tragicno zavrsilo

i nisu te "mjere" smisljene radi nas
vec zbog njih
samih
boli kineze bas uvo dal mi postojimo ?

Ne,...za to prvi put čujem.Kontam da su imali neku muku! :hahaha:
pa proguglaj malo
to se zove
Four Pests campaign
ideja je bila da istrijebe stetocine koje im jedu usjeve
i svrstali su vrapce, koji su izuzetno efikasni upravo u reglaciji broja stetocina, medju njih
zamalo ih istrijebili zajedno s pacovima, muhama i komarcima i tako doveli do neravnoteze u ekosistemu
rezultat je bilo razmnozavanje stvarnih stetocina, u kombinaciji s losim vremenskim prilikama na kraju je dovelo do toga da usjevi podbace i izbije glad
onda je mao proglasio lovostaj na vrapce i fokusirao se na stjenice

Onda su samo lažna predizborna obećanja, bila u pitanju.
Msm,...i tu nacionalnu penziju sa troje dece, mogu realno "okačiti" mački o rep!
Sve i da je usvoje!
Lažna obećanja. Mnogo žena je dalo otkaze i podnelo zahtev za penziju, da troje i više dece, i džaba, nije usvojeno u skupštini. Štrajkovale su pretile da će se ubiti, džaba.

Ok,...onda budite kao Kina, pa izvol'te ograničiti broj novorođene dece na tri, eventualno četvoro.
Ukoliko je toliki problem, postarati se o "presedanu" tog tipa, jer se majka sa 11-o dece ne da baš videti kao učestala i svakidašnja pojava.
Kontam da svuda gde ima volje, ima u načina!
Nema potrebe da ogranicavamo kao Kina.

Jednostavno, drzava, ne mora da zabrani, vec, jednostavno, da ne nagradjuje neodgovorno ponasanje. To je bolja mera od zabrane.

jbg, koliko ti imas dece:))))
mism ok, i moj tata je 11 dete, ali pre 75 godina.
ja ozbiljno nisam upoznala ni jednu porodicu koja ima toliko dece.
iimam jednu koleginicu koja ima 5-ali ona je to htela, ona i muz oboje rade, deca su genijalna...sigurno je da deca u porodicama sa vise dece srecnija rastu.
ovo je ipak slucaj koji ne razumem.

ma sace vucko u proizbornoj da to resi, dok trepnes:))
struja je civilizacijska tekovina, svi treba da je imaju.
Ја знам две, оно да сам баш била у контакту.
Један друг из основне, тата им је умро док је мама била трудна са најмлађим дететом, да ли је 9. или 11. немој ме држати за реч. Увек уредан, весео, и после неколико година када сам га срела момак на месту. Нису јели авокадо и сисали шкампе али се пекла оранија крофни :)
Други мој изабрани :lol: керамичар. Неко ко ради све цакум- пакум, кога увек зовем око тих радова и коме могу оставити кључ од пуног стана да не трепнем. Њих исто има преко десеторо деце, сви позавршавсли занате, нема др, мр али имају једни друге, лепо живе, вредни су, поштени.
Да ли је било лако, не верујем.
Да ли је било немаштине? Вероватно и тога.
Да ли су ти родитељи неодговорнији од оних који деци приуште и птичије млеко а та деца скрену у дрогу и слично? Из мог угла нису.

Jednostavno, drzava, ne mora da zabrani, vec, jednostavno, da ne nagradjuje neodgovorno ponasanje. To je bolja mera od zabrane.
ali nasa drzava ne nagradjuje ni "odgovorno ponasanje"
?

evo npr nasa drzava je uvela poreske olaksice mladima do valjda 40 godina
na porez na prihode, onaj dodatni
blazeno nesvjesna da je to diskriminacija u sustini
i koliko je sve teze s godinama naci i zadrzati posao jer je tzv starosna diskriminacija realan problem

Ok,...po meni je neodgovorno rađati uopšte decu, zbog bilo kakvih povlastica i olakšica!
S druge strane, napr.moja sestra od strica je majka tri deteta.Nije ni zapošljena, samo muž radi.Niti se nada bilo kakvoj nacionalnoj penziji, niti bože daj.
Sa troje male dece, pitanje je da li uopšte ona može i treba li raditi.
Msm, da može ako želi, ako ne bude htela ne bi ni trebala raditi.Svakako da za treće dete dobija olakšice u vidu mesečne naknade, ali koja je smešna uzevši u obzir realne potrebe dece.

Poslednja izmena:

Back