Antihejter
Iskusan
- Poruka
- 6.861
Slušaj: takav sam čovek da nikome iza leđa ne pričam. Ni o kome.A neko te pitao dal se slazes ono bitno je
Drugo: reagujem na napisano a ne na autora, dakle ništa lično.
Objasnio sam.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slušaj: takav sam čovek da nikome iza leđa ne pričam. Ni o kome.A neko te pitao dal se slazes ono bitno je
pa kod nas skolovanje tehnicki i jeste besplatnoOmogućiće valjda i toj deci da se besplatno školuju, jer spadaju u kategoriju siromašnije dece.Toliko bar sigurno mogu.
Sad za posle,... stvarno ne bih znala, nisam ni kompetentna da znam.Valjda u državi postoje ustanove i socijalne službe, koje rešavaju ovakve probleme.
ovo je zapravo vrlo solidna idejaja se ne slazem za pomoc. svu socijalnu pomoc treba ukinuti. ko radi po detetu 100evra manji porez i doprinosi. prosecan srbo placa 300evra poreza i doprinosa, sa troje dece placao bi nula.
nekih zena?Zbog pojedinih nepromišljenih, bahatih, impulsivnih i glupih odluka nekih žena, ljudi poput @georgejune generalizuju sve žene.
Eto to sam rekao.
Negde majke sa troje dece dobijaju doživotnu penziju (sa čime se u potpunosti slažem) i ne moraju ni raditi.pa kod nas skolovanje tehnicki i jeste besplatno
osnovno i srednje
visoko nije u potpunosti besplatno, osim za studente na budzetu
al skolovanje je puno vise od pukog pohadjanja skolske ustanove
i nosi gomilu dodatnih troskova u ovom slucaju x11
moram priznati da ne razumijem ovu zenu 5 s jednim ocem, 6 s drugim
obojica otisla po novine...
ona s djecom zivi bez struje godinama i nastavlja da radja
zasto?
osim ako je granicno intelignetna pa ne kapira sta radi i cemu sluzi kontracepcija?
mi kao drustvo nemamo mehanizme prakticno koji bi u tom smislu pomogli i usmjerili ovu osobu da svoj zivot, pa tako i zivot svoje djece, dovede u red
takodjer smo krajnje licemjerni jer furamo tu natalitet pod svaku cijenu pricu, a stvarne podrske sistema je malo
konstatacija - rodila ih je, sad sta sa se radi treba pomoci...treba, al jednokratna pomoc nece nista rijesiti,
covjeka ne mozes i ne smijes natjerati da npr podveze jajnike nakon 11tog djeteta koje nema cim izdrzavati...
s druge strane na njenoj djeci i njihovom zivotnom prostoru se vidi briga...njena briga
ne zive okruzeni djubretom, uredni su, cisti, okupani...znaci, ona se trudi kao covjek i roditelj, al ima poteskoca da se snadje u vlastitom zivotu((
Meni stvarno niste jasni, svega mi.
Nikad niste zašli po selima, došli u kontakt sa tim ljudima?
Ne kažem, ima toga i u gradovima, ali u ruralnim sredinama znatno više.
Kakve su joj bile polazne osnove, šta je dobila od roditelja, okruženja, u čemu je odrastala?
Najposle i inteligencija, da li shvatate da je vrv neki granični slučaj u pitanju.
Deca su čista, dobra, vaspitana, međusobno se čuvaju i ispomažu. Kuća im je čista. Njena majka ima konk pun održavanog, negovanog cveća.
Zašto ima toliko dece?
Jbga, ima ih, sad ih valja nunati, gasiti požar, kontrolisati štetu. Edukovati decu, sprečiti i narednu generaciju da stvara socijalne slučajeve.
Ko su sve dužnici epsu pa nikom ništa, a ova porodica je problem.
Ona je za posmatranje, nije nego.
Gde su bile socijalne službe kod petog deteta?
Gde su soc.službe kod svih slučajeva nasilja u porodici?
Gde je ova država kad je bilo kome od nas potreban sistem?
Nema je.
Jbga, ko može neka pomogne, ko ne može nek se suzdrži komentara, jer nije hodao tim putem.
jbg, koliko ti imas deceMeni stvarno niste jasni, svega mi.
Nikad niste zašli po selima, došli u kontakt sa tim ljudima?
Ne kažem, ima toga i u gradovima, ali u ruralnim sredinama znatno više.
Kakve su joj bile polazne osnove, šta je dobila od roditelja, okruženja, u čemu je odrastala?
Najposle i inteligencija, da li shvatate da je vrv neki granični slučaj u pitanju.
Deca su čista, dobra, vaspitana, međusobno se čuvaju i ispomažu. Kuća im je čista. Njena majka ima konk pun održavanog, negovanog cveća.
Zašto ima toliko dece?
Jbga, ima ih, sad ih valja nunati, gasiti požar, kontrolisati štetu. Edukovati decu, sprečiti i narednu generaciju da stvara socijalne slučajeve.
Ko su sve dužnici epsu pa nikom ništa, a ova porodica je problem.
Ona je za posmatranje, nije nego.
Gde su bile socijalne službe kod petog deteta?
Nema je.
Jbga, ko može neka pomogne, ko ne može nek se suzdrži komentara, jer nije hodao tim putem.
ma sace vucko u proizbornoj da to resi, dok trepnespa nemamo mi drustvene mehanizme da pomognemo jedni drugima da se snadjemo u zivotu
tj kod petog djeteta
a i da imamo ne mozes covjeku zabraniti da pravi svoje izbore
i jos jedna stvar
sto je, stvarno, problem prikljuciti im struji
i sto je problem da opcina placa tu struju?
meni djeluje da mi nemamo mehanizme solidarnosti na nivou lokalne samoupravejbg, koliko ti imas dece)))
mism ok, i moj tata je 11 dete, ali pre 75 godina.
ja ozbiljno nisam upoznala ni jednu porodicu koja ima toliko dece.
iimam jednu koleginicu koja ima 5-ali ona je to htela, ona i muz oboje rade, deca su genijalna...sigurno je da deca u porodicama sa vise dece srecnija rastu.
ovo je ipak slucaj koji ne razumem.
ma sace vucko u proizbornoj da to resi, dok trepnes)
struja je civilizacijska tekovina, svi treba da je imaju.
Ма, има социјалних служби, ал' шта год да ураде, свету се угодити не може.Gde su bile socijalne službe kod petog deteta?
Nema je.
Obično se povlastice daju za treće i eventualno četvrto dete.meni djeluje da mi nemamo mehanizme solidarnosti na nivou lokalne samouprave
mi nemamo nikakve mehanizme.
ni na kom nivou.
paradoks koji je neko vec pomenuo-hraniteljske porodice dobijaju neku lovu za decu , a roditelji koji su u problemu nista..ni od koga.
a od gladi veliku vecinu deli jedna plata..
ne daj boze neke bolesti, da ne moze covek da radi..
moze samo pistolj u glavudzu
to mi je najveci strah bio dok su mi deca bila mala..da mi se nesto ne desi, sta bi s njima bilo
pa nemamo mi drustvene mehanizme da pomognemo jedni drugima da se snadjemo u zivotu
tj kod petog djeteta
a i da imamo ne mozes covjeku zabraniti da pravi svoje izbore
i jos jedna stvar
sto je, stvarno, problem prikljuciti im struji
i sto je problem da opcina placa tu struju?
Rekao sam "nekih žena" za razliku od kolege Georga koji konstantno na svakoj temi generalizuje "vi žene".nekih zena?
a sto malo ne prosiris tu konstataciju?
ili vi muski bas ustrajavate u stavu da vas niko nista ne pita?
ja uopce ne pricam o tomeObično se povlastice daju za treće i eventualno četvrto dete.
Ovde se radi o ženi "presedanu"!
Deca su i društvena briga, ne samo roditeljska.Tako da,...da li je ona trebala roditi toliko broj dece ili nije, sada više does'nt metter!
Kod mene plaćaju penzosima after 65 godina.Nemam ništa protiv,...i oni spadaju u ekonomski osetljivu kategoriju, ali dakako ne svi, iako većina njih besplatan prevoz koristi kao olakšacu.I ne samo to
Ranije su opštine plaćale mesečne karte za prevoz deci iz ugroženih porodica.
pa sta znaci to neke zene?Rekao sam "nekih žena" za razliku od kolege Georga koji konstantno na svakoj temi generalizuje "vi žene".
Nisam ga napao samo sam ga pomenuo, ne razumem tvoju reakciju na moj post.
I @Manastirka je pomenula nešto u smislu "neke žene", samo sam se nadovezao.
A muškarci? Mislim da ih u zatvor treba strpati u ovom slučaju ako je žena granične inteligencije za šta nije ona kriva. Možda su i oni granične inteligencije.
Nikad nisam bežao od odgovornosti niti bio isključiv da je jedan pol pametniji od drugog.
jbg, koliko ti imas dece)))
mism ok, i moj tata je 11 dete, ali pre 75 godina.
ja ozbiljno nisam upoznala ni jednu porodicu koja ima toliko dece.
iimam jednu koleginicu koja ima 5-ali ona je to htela, ona i muz oboje rade, deca su genijalna...sigurno je da deca u porodicama sa vise dece srecnija rastu.
ovo je ipak slucaj koji ne razumem.
ma sace vucko u proizbornoj da to resi, dok trepnes)
struja je civilizacijska tekovina, svi treba da je imaju.
Obično se povlastice daju za treće i eventualno četvrto dete.
Ovde se radi o ženi "presedanu"!
Deca su i društvena briga, ne samo roditeljska.Tako da,...da li je ona trebala roditi toliko broj dece ili nije, sada više does'nt metter!
ma sustina i nije u tome da ih stitisKotić, imam jedno, jedva sam se i njega naterala da rodim.
Ali sam odrastala uz one iz malo drugačijih životnih okolnosti. I shvatam da postoje ljudi koji žive na margini društva. Koji za sebe ne mogu da se bore a koje niko neće da zaštiti.
Trebalo je da napišem "neke žene i neki muškarci". Poenta je da istaknem da sam mislio na pojedine slučajeve, za razliku od "nekih muškaraca" koji konstantno generalizuju (i uvek su im žene krive- nisam od takvih).pa sta znaci to neke zene?
Ok,...onda budite kao Kina, pa izvol'te ograničiti broj novorođene dece na tri, eventualno četvoro.Onda da ih drustvo uzme, i smesti u hraniteljske porodice?
Tamo bi imali i struju i vodu, i sta da jedu i sta da obuku.
A ako mislis da lovu koju drzava da hraniteljima treba da da porodici,
onda, 'ajde svi da pravimo desetoro dece, pa da zaradjujemo na deci i nista da ne radimo van cuvanja dece i da zivimo od toga.
Ko ce onda da stvara profit iz koga ce da se isplacuje socijala, ako svi budemo ziveli od drzavne pomoci za copore dece?