Samohrana majka

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa sad, jel ona kriva i za to što je otac neodgovoran

Мајка бира оца своје деце (или очеве).

Наравно да је већа кривица на неодговорном оцу, али постоји и кривица мајке ако одабере погрешног оца (или очеве) својој деци.

Хранитељство је једно врло хумано занимање, тако да није лепо причати лоше о хранитељима.

Хранитељи добијају минималне накнаде, а од осталог највећи део иде на децу, где све рачуне морају да правдају.

И, не. Не треба породица да добија оно што добијају хранитељи (осим ако није у питању хранитељска породица).

Ако би се породицама исплаћивао новац за то што чувају своју децу, онда нико никада ништа не би радио и зарађивао, већ би сви штанцовали децу и чекали од државе да им да лову за ту децу.

Наравно, не кажем да не треба држава да финансира децу и породице, али, сваком детету треба исто, тако да треба да постоје јасна правила финансирања првог, другог (посебно другог), и трећег детета (после трећег НЕ, јер се нема у буџету пара за финансирање породица које штанцају децу као луде). Ко хоће четврто - пето дете, нека обезбеди финансије, или нека живи у сиромаштву.
Pogledaj druge drzave koje bas rade to sto kazes da ovde nije normalno,potenciraju na skolama a ne dozvoljavaju besplatne udzbenike,cista trgovina,udji malo u socijale sluzbe da vidis koje je maltretiranje,samo na biro sto nema pomoci ni par hiljada dinara

Pogledaj druge drzave koje bas rade to sto kazes da ovde nije normalno,potenciraju na skolama a ne dozvoljavaju besplatne udzbenike,cista trgovina,udji malo u socijale sluzbe da vidis koje je maltretiranje,samo na biro sto nema pomoci ni par hiljada dinara

Не знам на шта мислиш кад кажеш да погледам друге државе? Дај име неке државе и њен социјални програм за децу, па да дискутујемо. Додуше, не Норвешку, Данску и Швецку. Јбг... нисмо у таквој ситуацији да гледамо баш њих.

Основна школа мора да буде бесплатна за сву децу (што данас није, јер родитељи плаћају уџбенике, свеске, оловке, резаче, блокове, путовање, ужину...и ко зна шта још). Дакле, све бесплатно, и сва наставна средства бесплатна, и превоз до школе (нпр. мало село не треба да има учитеља за једно, двоје или четворо деце, већ школски аутобус за Џ да вози децу у праву школу, ма колико да је далеко), плус ужина у школи да буде бесплатна за сву децу (а ко хоће кавијар да једе за ужину, нека му родитељи спреме кавијар). Буквално, да родитељ за основно и средње образовање (ако је редован ђак) да буде 100 % бесплатно, да се ни динар не даје за школу (ко хоће, нека плаћа ваннаставне активности, језик, спорт, плес, шта год.). За узврат, нека високо буде небесплатно (па ко хоће да школује децу на високом образовању, нека одваја годишње оно што данас троши на уџбенике и остало...годишње да уштеди 30 000 динџи, пута 12 година у банци на камату, то је 360 000 динџи, сасвим довољно за 3 године школовања на факултету, да се и не осети.

Нормално је да новац уместо хранитељским породицама иде њој. А деца остану у свом окружењу које је најприродније за њих, уз себи најближе. Нормално је да жена која је кадра да роди толику децу и има вољу да брине о њима само то и ради. Не може ни то свако. "Лако је родити." Па баш и није. Ево ја прва. Родила једно и једва претекла. Годинама друго ни на видику.
Она их је бар родила. Многе су их убиле. И маните ме идеалних услова, да смо их чекали нико децу не би ни имао. Као да је смак света носити наслеђену одећу, возити половни бицикл... Испали сви ноблес до ноблеса.
Она јесте за поштовање а они који су пуни разумевања, саосећања... могли би их имати и за њу и ту децу. Колико смо заиста људи а колико лицемери који повлађују када лични комфор у питању, м?

Мајка бира оца своје деце (или очеве).

Наравно да је већа кривица на неодговорном оцу, али постоји и кривица мајке ако одабере погрешног оца (или очеве) својој деци.
Vidi,...to sve zvuči na:" brigo moja, pređi na drugoga".
Ko god stvori dete, odgovoran je samim tim jer je postao roditelj.Roditelj se ne rađa, pa da unapred sve možemo predvideti, nego se postaje!
Svaka država neka osmisli svoj mehanizam, šta će, kako i na koji način u ovakvim slučajevima.Jer uvek i svuda, postoje izuzeci od pravila!
U krajnjem slučaju, sam život je dovoljno nepredvidiv.Deca rastu i ne čekaju da im se "slože zilioni" kockica.

Да допуним свој став о томе да мајка бира оца (или очеве) својој деци.

Одговорност је на мајкама да бирају добре и одговорне очеве својој деци. Ако бирају добре и одговорне очеве својој деци, неодговорни и лоши очеви неће преносити своје гадне гене на будуће генерације, тако да држава не треба да подстиче неодговорно понашање, већ да подстиче понашање где ће мајка да стави прст на чело пре него што одабере оца својој деци.

Mislim da bi decu trebalo smestiti u dom neko vreme a nju na dobro posmatranje u Lazu ili čak lečenje. Izvini ali meni je to neka mi bog oprosti bolesno. Nema para za ništa, nema struju, nema hleba, ali i pored toga ima kad da se "koti," ko mačka. Ne razumem to, niti ću. Žao mi je te dece, duša da te zaboli, ali nje baš i ne, o čemu je mislila, ako je mislila, ako nije onda je za posmatranje.
Zivimo u drzavi koja kao strateski cilj navodi resavanje problema nataliteta. Crkva nam kao jedan od najvecih problema navodi zene koje abortiraju.
Ova zena je za ponos i drzavi i crkvi. I valjda ce se sjetiti da joj pomognu.
Hoće kako da ne, evo ih sve trčeći pomažu, e moja ti dok decu lečimo sms-,ovima ništa od toga.

a ako se kao ponosne institucije zbog nacina na koji pojedinac podize natalitet ne sete?
koje je resenje da ta deca ne pate zbog odsustva dobro organizovanog drustva?
Ma da, citava ta prica je samo sarena laza, da je natalitet cilj, ne bi nagonili ljude u gradove. Nece joj pomoci drzava. Dobija vjerovatno socijalnu pomoc i dodatak za prvo cetvoro. Peto dijete nema finansijsku pomoc ni pri rodjenju a pretpostavljam ni kasnije.
Svodi se na sudbinu i ostalih siromasnih, izbjeglica i drugih ugrozenih. Povremena pomoc okoline i ako budu imali srecu da se nadju na putu nekome ko zeli da profitira na njima, poput onih emisija koje ce da im srrde kucu, i slicno.

Одговорност је на мајкама да бирају добре и одговорне очеве својој деци. Ако бирају добре и одговорне очеве својој деци, неодговорни и лоши очеви неће преносити своје гадне гене на будуће генерације, тако да држава не треба да подстиче неодговорно понашање, већ да подстиче понашање где ће мајка да стави прст на чело пре него што одабере оца својој деци.
Da,...sve to stoji!Ali kao "mera predustrožnosti", sa nikakvim garancijama, nažalost!
Eto,...radi se o ženi koja nije očigledno dobro izabrala i sada bi šta trebalo? Da zbog njenih izbora, ispaštaju deca? Msm, da to nije rešenje, nije ni humano u najmanju ruku.
Sad,...šta i kako, ne kažem da sam za dalje pametna, šta bi trebalo i bilo najbolje uraditi.Obzirom da se radi o deci, tu uvek treba biti obazriv i pronaći najbolje rešenje!

Poslednja izmena:

Ja sam odgovoran otac ali ne i sponzor ako odbijem da dinar dajem bivsim ribama koje sam ionako sponzorisao pre deteta,sud ne treba da dodeli dete roditelju kog izdrzava drugi roditelj uz slepanje uz dete

Da,...sve to stoji!Ali kao "mera predustrožnosti", sa nikakvim garancijama, nažalost!
Eto,...radi se o ženi koja nije očigledno dobro izabrala i sada bi šta trebalo? Da zbog njenih izbora, ispaštaju deca? Msm, da to nije rešenje, nije ni humano u najmanju ruku.
Sad,...šta i kako, ne kažem da sam za dalje pametna, šta bi trebalo i bilo najbolje uraditi.Obzirom da se radi o deci, tu uvek treba biti obazriv i pronaći najbolje rešenje!

Осетљива је тема, и морамо да пазимо шта пишемо и причамо.

Да, добро кажеш "мера предостроности" са никаквим гаранцијама. Милион људи, милион различитих размишљања и милион различитих људски судбина. Не можеш унапред да знаш да ли је неко одговоран или не (само је већа или мања вероватноћа).

Нису деца крива, али за демографију није добро награђивати понашање у коме се роди једанаесторо деце. Мсм...ваљда знају како деца настају, па могу да га ваде на време.

Држава првенствено треба да подстиче рађање другог детета, а затим и трећег. Не и једанаестог.

Породице које могу да очувају и ишколују децу, које имају стабилна примања, некретнине, социјално окружење, често имају само једно дете. А породице које немају ништа, имају чопор деце.

Држава не треба да подстиче ове друге, већ ове прве да имају више деце. Зато треба подстицати друго дете, а затим и треће. Тек кад то да ефекта, може се размишљати о подстицају за четврто и пето. Све преко тога не видим зашто би се награђивало, јер води у социјални хаос.

Ja sam odgovoran otac ali ne i sponzor ako odbijem da dinar dajem bivsim ribama koje sam ionako sponzorisao pre deteta,sud ne treba da dodeli dete roditelju kog izdrzava drugi roditelj uz slepanje uz dete

Хаха...баш сад гледам, ових дана, серију "Два и по мушкарца" где је она бичарка измузла све паре Алену, па је он финансира, док она ништа не ради, уграђује сисе и иде на Хаваје и купује нов квалитетан намештај, док Ален живи у собици код брата и све што заради да на жену и дете.

Recimo da ode iz zemlje ili umre onda je jasno da drzavu ne zanimaju deca jer pomoci nema

У том случају, децу држава стави у хранитељске породице које могу деци (туђој) да обезбеде минимум породице и нормалних услова за живот.

И да награди хранитеље што раде хуман посао, додуше минимално, али нема се за више.

Хаха...баш сад гледам, ових дана, серију "Два и по мушкарца" где је она бичарка измузла све паре Алену, па је он финансира, док она ништа не ради, уграђује сисе и иде на Хаваје и купује нов квалитетан намештај, док Ален живи у собици код брата и све што заради да на жену и дете.

У том случају, децу држава стави у хранитељске породице које могу деци (туђој) да обезбеде минимум породице и нормалних услова за живот.

И да награди хранитеље што раде хуман посао, додуше минимално, али нема се за више.
Ok,a ako se ta zena zaposli i postane ona hranitelj,jel mogu da joj vrate decu i daju pare?

Ok,a ako se ta zena zaposli i postane ona hranitelj,jel mogu da joj vrate decu i daju pare?

Није исто.

Ако држава дели лову за штанцање деце, настаће социјални хаос. Награђивање неодговорног понашања не доводи до добрих резултата.

Зато, као што рекох, треба награђивати друго дете, а затим и треће. Великом ловом. После, кад то да резултате, може да се награђује и четврто и пето, све преко тога није баш нормално (мада...ко има лову, може....нека штанца што више).

Није исто.

Ако држава дели лову за штанцање деце, настаће социјални хаос. Награђивање неодговорног понашања не доводи до добрих резултата.

Зато, као што рекох, треба награђивати друго дете, а затим и треће. Великом ловом. После, кад то да резултате, може да се награђује и четврто и пето, све преко тога није баш нормално (мада...ко има лову, може....нека штанца што више).
Pa i oni sa dedinja nek dobiju ,kad vec nema pravde za socijalne slucaje,koji % ima a nece da da,pa mali,pre ce biti da ostaju bez posla ili obole od neceg,promene po dobijanju dece,osnuju druge porodice,nema logike da se neko nazove samohrani roditelj ako nema primanja

meni nikad nije bilo jasno kako ljudi koji nemaju uslove tako štancaju decu...ajde da da imaju mogućnosti da im pruže bar ako ništa drugo ono najosnovnije pa da razumem ok,ali ovako je jednostavno tužno i neodgovorno ali sad već šta je tu je,nekako treba država da im izađe u susret...

ja se ne slazem za pomoc. svu socijalnu pomoc treba ukinuti. ko radi po detetu 100evra manji porez i doprinosi. prosecan srbo placa 300evra poreza i doprinosa, sa troje dece placao bi nula.

Осетљива је тема, и морамо да пазимо шта пишемо и причамо.

Да, добро кажеш "мера предостроности" са никаквим гаранцијама. Милион људи, милион различитих размишљања и милион различитих људски судбина. Не можеш унапред да знаш да ли је неко одговоран или не (само је већа или мања вероватноћа).

Нису деца крива, али за демографију није добро награђивати понашање у коме се роди једанаесторо деце. Мсм...ваљда знају како деца настају, па могу да га ваде на време.

Држава првенствено треба да подстиче рађање другог детета, а затим и трећег. Не и једанаестог.

Породице које могу да очувају и ишколују децу, које имају стабилна примања, некретнине, социјално окружење, често имају само једно дете. А породице које немају ништа, имају чопор деце.

Држава не треба да подстиче ове друге, већ ове прве да имају више деце. Зато треба подстицати друго дете, а затим и треће. Тек кад то да ефекта, може се размишљати о подстицају за четврто и пето. Све преко тога не видим зашто би се награђивало, јер води у социјални хаос.
Ofc,...u principu za prostu reprodukciju, dovoljno je dvoje dece.
Za patriotizam i veći natalitet, troje dece je optimalno dovoljno.
P.S.Smatra se da ako država ne ograniči broj novorođančadi iz razloga velikog nataliteta (kao što je bilo u Kini, broj je bio ograničen na jedno dete dugi niz godina), to već spada u sferu zadiranje ljudskih prava.Koji nonsens!? Sve se svodi na savest pojedinca,to jest, roditelja.

Moram da se "ubacim".
Možda ću se zameriti nekim ženama, ali žene toliko često u životu ispadaju glupače da posle nije toliko čudno kad se pojavi neko kao @georgejune (tagujem te iz kulture, da ne ispadne da ti pričam iza leđa) .
@Alter_Ego_ žene su plen. One koje to nisu, one koje su predatorke, one su i pametne. A pametna žena neće doći u situaciju da jauče "joj ljudi, pomozite'.

Greh je osuđivati, nisam osudio ovu ženu konkretno jer ne znam njenu životnu priču (novinarima ne verujem, oni sve izvrnu i izokrenu).

Ofc,...u principu za prostu reprodukciju, dovoljno je dvoje dece.
Za patriotizam i veći natalitet, troje dece je optimalno dovoljno.
P.S.Smatra se da ako država ne ograniči broj novorođančadi iz razloga velikog nataliteta (kao što je bilo u Kini, broj je bio ograničen na jedno dete dugi niz godina), to već spada u sferu zadiranje ljudskih prava.Koji nonsens!? Sve se svodi na savest pojedinca,to jest, roditelja.
Ko sve nije roditelj...

Back