Samo Bog i niko više

Iznesi dokaze da su vernici drugih verskih organizacija nemoralni pa bi tvoje dete ako bi bilo pripadnik druge religije postao nemoralan
Moj ozenjeni komsija pravoslavacv ima nekoliko svalerki dok mu supruga ima samo jedan kojeg znaju ljudi u komsiliuku.
Nesto dalje u komsiluku imamotakodje pravoslavca lopova ,malo dalje imamo recimo muslimana koji je diler droge i t.d.

E sad molim dokaze za moj nemoral kojeg je Maki pomenuo.

Moj ozenjeni komsija pravoslavacv ima nekoliko svalerki dok mu supruga ima samo jedan kojeg znaju ljudi u komsiliuku.
Nesto dalje u komsiluku imamotakodje pravoslavca lopova ,malo dalje imamo recimo muslimana koji je diler droge i t.d.

Pravoslavac je onaj koji praktikuje veru, zasto trpas u isti kos ove koji se samo krstili tako?

Jel zato kriješ da si subotar da ne navedemo grehe komšije subotara i indirektno tebe izvredjamo kako ti pokušavaš da uvrediš pravoslavce
eh verniče :D

Pa nemam kad si ti u pitanju nikakvih dokaza da si nemoralan jer je forumašenje nedovoljno da se tako nešto o čovjeku utvrdi ali smiješno mi je tvrditi da svi nesubotari imaju garantovanu moralnu dekadenciju.
Moralnu dekadenciju mogu imati cak i hriscani,to je ono sto se desava kada padamo u bilo kom/kakvom moralnom blatu stoga moras priznati da ljudi koji nemaju te iste standarde kao zivotni ideal - krecu se jako cesce u zoni nemorala .

Jel zato kriješ da si subotar
Sta je vbre tebi,kada sam ja krio da sam subotar ????????????????????
da ne navedemo grehe komšije subotara i indirektno tebe izvredjamo kako ti pokušavaš da uvrediš pravoslavce
eh verniče :D
Nazalsot svako ljudsko bice cini grehe mozda cak i na dnevnom nivou,razlika je samo u zivotnim standardima na osnovu kojih ce biti svesan da je pogresio,koliko je to lose i da ce na pravi nacin pokusati da ustane "sa patosa".

cccc umesto da se moliš,ispovedaš,vodiš fin medjuljudski komšijski život ti izgleda non stop guraš glavu kod komšije u dvorište
to li je ta tvoja vera hahahahah
Sta je sad ovo,nije valjda da smatras da su hriscani slepi glupi i gluhi i da ne trebaju biti svesni desavanja u opkruzenju ?
Ako si na ovom stanovistu onda se pod hitno hvataj Svetog Pisma kako bi ga dobro procila i saznala kako stvari realno stoje na ovom planu.

Sta je sad ovo,nije valjda da smatras da su hriscani slepi glupi i gluhi i da ne trebaju biti svesni desavanja u opkruzenju ?
Ako si na ovom stanovistu onda se pod hitno hvataj Svetog Pisma kako bi ga dobro procila i saznala kako stvari realno stoje na ovom planu.
Jel to tamo piše kako prisluškivati komšije pa podhitno da se latim isčitavanja :D
Pa ti čak i za uhodjenje komšija koristiš sveto pismo :D
Baš si zabrazdio :kafaz:

Diskusija na jednoj drugoj temi dala mi je ideju da otvorim ovu.
Pitanje za vernike:
Da li bi ste se odrekli sopstvenog deteta, roditelja, člana familije ako ne bi pripadao verskoj organizaciji kojoj i vi pripadate ili bi se možda izjasnio da je ateista.
Šta vaša religija kaže po tom pitanju?
Još jedno pitanje
Da li bi ste ubili potencijalnog ubicu vašeg deteta i tako spasili život svom detetu ili bi ste maksimalno ispoštovali zapovest ne ubi tako što ništa ne bi ste uradili da odbranite dete a mogli ste?
Da li je trka za večnim životom i rajem važnija od sopstvenog poroda?
vrlo glupo koncipirano
da kazemo besmisleno
ono sto je jasno i to vrlo jasno definisano predstavljas kao paradoks

Da li bi ste se odrekli sopstvenog deteta, roditelja, člana familije ako ne bi pripadao verskoj organizaciji kojoj i vi pripadate ili bi se možda izjasnio da je ateista.
Nema potrebe za tim.
Još jedno pitanje
Da li bi ste ubili potencijalnog ubicu vašeg deteta i tako spasili život svom detetu ili bi ste maksimalno ispoštovali zapovest ne ubi tako što ništa ne bi ste uradili da odbranite dete a mogli ste?
Da li je trka za večnim životom i rajem važnija od sopstvenog poroda?
Zapravo, smisao je i bolji prijevod: ne počini zločin ubojstva.

Moja sestra koja je monahinja stalno govori da se vernici treba držati Novog Zaveta.
Inače i ti znaš da sam ja vernik ali i ja bih postupila kao ti jer ako zbog ubistva nekoga da bih zaštitila nedužno dete izgubiću raj i večni život i završiću na strašnom sudu, ja biram to
Položiću svoju dušu za bližnjeg svog, takva trka za večni život mi ne treba.
Mislim da će moje srce tako ispasti čistije nego zarad sebičnih ciljeva da postupim drugačije
Kako bi reagovala u slučaju ovakvog poroda?

Back